אכן - איחרתי קצת הפעם - בגללי.
הסיבה - עדכנתי את אפליקציית GMAIL בטלפון, והם הורידו את מתן ההתראה על אימייל חדש.
עכשיו תיקנתי את זה :)
Printable View
אכן - איחרתי קצת הפעם - בגללי.
הסיבה - עדכנתי את אפליקציית GMAIL בטלפון, והם הורידו את מתן ההתראה על אימייל חדש.
עכשיו תיקנתי את זה :)
והכי חשוב תנו לקפטן לנווט את הספינה(האיסטרטגיה)
תבדקו בשוק אצל חברים :מה מצבם בשנה האחרונה
אם אתה בכמויות גדולות תעשה את כל השינויים בקבוצות של 3 או 5 כדי לא להיתקע עם ביטחונות ומצד שני לא לקנות ביוקר ולמכור בזול.
דהיינו קניית 5 כתובים מכירת 5 קנויים ואח"כ קניית 5 הגנות וכתיבת 5 יח'. וככה לקדם את כל היח' באופן מאוזן.
בדרך כלל אם אתה קונה ,,כשאתה בא למכור/לכתוב המחיר יורד,המכונה מוכרת במיידי לאורך כל הדרך,(היות והיא קנתה ממך)
לכן הסכוי לכתוב וא"כ למכור בד"כ יעיל יותר ,אלא מאי הביטחונות ,ואת זה המכונה יודעת
מה גם שאם באותו רגע לא היתה קניה ,המכונה תרים את השוק (היות והיא קנתה ממך) והיא תקנה את כל האופציות במחיר הנמוך ולך לא תשאר ברירה אלא לקנות בגובהה,כך שהמכונה תמכור לך בגבוהה
לכן מבצעים כמה שיותר מהר
יש 20 עד 40 שניות לפני שהמכונה מגיבה
כך שאם תמתין למחיר נמוך בקניה או גבוה במכירה ,אתה עלול להקלע להפסד
שלום ניב,
לפי הנחיות שחקן קודם כל מבצעים את הקניות ואז את הכתיבות מ 2 סיבות:
1. קנייה לפני כתיבה לא גורמת לחריגה בבטחונות (כפי שקורה אם קודם רוצים לכתוב)
2. הוא ציין שאם אתה מבצע כתיבה אז עד לרגע הקנייה של ההגנה יש לך בעצם כתיבה חשופה, אפילו שזה נניח לכמה שניות, ואז יכול להיות שבדיוק בשניות האלו קרה משהו שמפיל/מרים את השוק למהלך נגדך.
המקרה האחרון שאני חושב שקרה בארץ זה בחיסול ג'עברי בסביבות 16:00 או לפני חודש/חודשיים היתה קריסה מהירה בחמישי לפני שבוע הפקיעה מ 1203 ל 1196 והמון עצבים השתחררו פה באתר, בוול-סטריט לדוגמא היתה לא ממזמן שמועה במהלך המסחר שהיה פיגוע בבית הלבן והמדדים קרסו מייד.
http://www1.bizportal.co.il/article/357755
באופן כללי לגבי סדר הפעולות הרצוי כשיש מספר אופציות, לפי דעתי כדאי להתעסק קודם עם היקרות יותר מכיוון שהשינוי שם מהיר יותר מהאופציות הזולות יותר ולכן אם התמהמת הפרשי המחירים שם לעומת שחקן יכולים להיות יותר רציניים (לפעמים זה גם לטובתך אך לא כדאי לקחת סיכון) מאשר באופציות הזולות.
בנוסף אם אתה נותן מחיר כממתין בתור ולא נותן מחיר לקנייה/מכירה מיידית אז בזולות לפעמים אתה יכול דקות ארוכות. ואילו ביקרות זמן ההמתנה יותר קצר.
אז תלוי בזמן שיש לי ובמחיר, לפעמים בשביל 10 ש"ח אני נותן מחירי שוק לביצוע מיידי ולגמור עם זה ולפעמים אני נותן פקודה ממתינה.
שבת שלום.
שלום לכולם,
לעוקבים מצורף גרף גלגול האסטרטגיה, היתרה ממאי היא 2163- ש"ח:
http://www.zerosum.co.il/Users/3252/...ons/Show/35524
הצלחות ושבת שלום
תודה אלפרד =)
(זה מה שחשבתי...)
אז אותו דבר הפוך - אם סוגרים אסטרטגיה (או צמד אופציות שמהווה רגל) -
אז תמיד השאיפה היא קודם כל "להפטר" מהכתיבות?
ורק אחר כך למכור אופציות קנויות?
ואם לאחד את זה למשפט מחץ אחד: "אף פעם שלא תהיה לך כתיבה חשופה בשום מצב, אפילו לא לכמה שניות"?
אה, ועוד שאלה - האם שחקן תמיד כותב את זה "בסדר הנכון"? ואז מה ששאלתי בהתחלה - נכון? ז"א: לבצע את השלבים שלב אחר שלב, ולא לעבור לשלב הבא עד שהקודם מסתיים? או כמו שהצעת - קודם לטפל באופציות היותר יקרות?
תודה, ושבת שלום,
ניב.
בעיקרון זה המצב הכי רצוי לבצע, אבל אני לא אגיד לך שתמיד אני עובד לפי הכללים.
לי נראה שסדר ההצגה של שחקן הוא לשם נוחות ראיית התיקון שהתבצע, קודם הצגת סגירת הרגל הישנה ואז הצגת הרגל החדשה.
ומבחינת הסדר הנכון לביצוע פעולות, לפי דעתי אמור להיות לפי סדר המחירים, הרי אם יש אופציה במחיר 2000 ואופציה במחיר 150, המרווח/שינוי של אופציית ה 2000 הוא 20ש"ח ואילו ב 150 המרווח הוא 5 ש"ח, ושוב הסיכוי לשינוי יותר גבוה באופציה היקרה (הרי הדלתא שלו יותר גדולה). כמובן שזה יכול להיות גם לרעתנו, אך נקודת ההנחה שלי (ושמתי לב שזה קורה) ששחקן נותן את התיקון בתזמון רגע לפני ש(כנראה) מתבצע משהו בשוק.
אם למישהו יש סברה אחרת לפעולה אשמח לשמוע.
תוספת עריכה: אגב אתה יודע מה הבעיה שתיווצר אם כולם יבצעו אותו סדר פעולות?
אם נניח ש(רק) 100 אנשים מבצעים את האסטרטגיה וכל אחד מבצע 5 יחידות, כלומר במכה אחת יהיו 500 יחידות בביקוש/היצע, מה שיקשה על ביצוע הפעולה ולניפוח מלאכותי של האופציה. צריך לחשוב על סדר פעולות שיגרום לפיזור ההיצע/ביקוש כך שלא יצא לשוק בו זמנית.
שבת שלום ומבורך