זו עדיין תיקרא "אסיפה", אבל אתה 100% צודק, זה צריך להיות ממוכן לחלוטין - מחזיק פרטי יוריד מהבנק קובץ אישור בעלות חתום אלקטרונית , יטען אותו למערכת הצבעות במאיה ותמלא טופס אלקטרוני - אישור הבעלות הוא הזיהוי שלך , לא צריך שום קוד או זיהוי נוסף
Printable View
זו עדיין תיקרא "אסיפה", אבל אתה 100% צודק, זה צריך להיות ממוכן לחלוטין - מחזיק פרטי יוריד מהבנק קובץ אישור בעלות חתום אלקטרונית , יטען אותו למערכת הצבעות במאיה ותמלא טופס אלקטרוני - אישור הבעלות הוא הזיהוי שלך , לא צריך שום קוד או זיהוי נוסף
אחרי שאלשיך שלחה את הצדדים למו"מ נוסף על ההסדר, נראה כי הקרנות השתחררו מהתחיבויות שהיו להם ופתאום בישיבה אחת הגיעו למתווה הסדר שהיה צריך להגיע אליו מלחתחילה -
100% מהמניות יועברו לנושים
מרכיב האגח יגדל בעוד כ 100 מש"ח, הריבית תעלה ותהיה הצמדה למדד
לזיסר לא יהיה פטור מתביעות ולא יאפשרו לו שיפוי מהחברה
ליתר בעלי משרה / דריקטורים הפטור מותנה בכך שלא יהיה הסדר נוסף ב - 4 שנים
עכשיו אפשר סוף סוף לברך על המוגמר
מי שבשורט על המניה ירוויח עתה 100% על ההשקעה - המניה הקיימת שווה 0.
כמה לדעתך שווה האגח במונחים האלה?
אני חושב שאין שינוי באומדן השווי - זה יהיה בערך 40%-45% החזר על האגח עפ"י ההנחות הבאות -
שווי מלונות נטו 76 מליון יורו - 355 מש"ח
שווי פלאזה - כ - 100 מליון יורו X אחזרת אלביט 62% - 62 מליון יורו - 283 מ,J
הודו - 50% מהשווי בספרים -כ 250 מש"ח
אלביט מדיקל 80 מש"ח
קמעונאות - 0
מזומן - לא יודע כמה יש להם , נניח 100 מש"ח
סה"כ רכוש - כ- 1.05 מליארד
חובות 2.65 מליארד
נותן 40% החזר.
השוק אולי יהיה קצת יותר אופטימי לכן אולי יגיע ל , 45% יתכן ויהיו מספיק טיפשים שיתנו ערך גבוה ל"אלביט החדשה" ואז אולי יהיה שיעור החזר של 50% ,אבל זה לא יחזיק זמן רב , יהיה לחץ רציני על המניה, מעבר לעובדה שיהיו גופים שיבקשו לממש המניות החדשות כי אסור להם להחזיק -
אלביט אחרי הסדר עדיין חברה בקשיים -
חברת הבת - פלאזה - עם מרבית הרכוש זקוקה להסדר חוב, שלאלביט אין משאבים כספיים להשתתף בו , וגם אחרי הסדר חוב שבו תרד החזקת אלביט בחברה, פלאזה תקרטע זמן ממושך , מעין זומבי שמחזיק קרקעות ומנסה למשוך את הזמן עד אשר יגיעו ימים טובים יותר שיאפשרו מימוש קרקעות ללא הפסד כבד, ובינתיים מקיזים דם - הפסד תפעולי של 15-20 מליון יורו בשנה .
לחברה אין מספיק מזומן לפתח את הפרויקטים בהודו - היא תהיה חייבת לממש את המלונות ואלביט טכנולוגיות על מנת לגייס מזומן -אך על רכוש זה יהיה שיעבוד צף למחזיקי האגח, אינני רואה כיצד הם יתנו הסכמה להשקיע התמורה בהודו.
החברה תאלץ לגייס הון, כנראה בזכויות , על מנת לאפשר את פיתוח הקרקעות בהודו ולהשתתף בהסדר בפלאזה, הדילול לדעתי יהיה מסיבי.
במילים אחרות, מניות אלביט החדשה הם למעשה מניות בחברה שעוסקת בפרויקטים בהודו - כל היתר שייך למחזיקי האגח
tby, מה לדעתך ההשלכות והשווי לגבי אלביט מדיקל?
בתודה מראש
שווי השוק של מניות אלביט עדיין מעל 100 מש"ח, מניות שיהיו שוות 0 בהסדר המתקרב
מדי פעם יש מניות נוספות למכירה בשורט, אך עלות אחזקת השורט (התשלום עבור המניות המושאלות) מתחיל לעלות, היום כבר 8.2% שנתי
להנו,
אין לי מושג מה השווי האמיתי של אלביט מדיקל , הבעיה עם החברה היא שהשווי נמצא בבנות שנשלטות למעשה ע"י השותפים , החברות יזדקקו למזומנים לצרכי פעילות -מי שיספק המזומן זה השותף בכל חברה כך שההחזקה של מדיקל תלך ותדולל - אך זה המצב כבר למעלה משנה.
בשורה התחתונה, לדעתי להסדר באלביט אין השפעה על מדיקל
פורסם ההסדר החדש, בניגוד לפירסומים המוקדמים, מחזיקי המניות הקיימים לא ימחקו, הם יחזיקו כ 4.6% מהמניות לאחר ההסדר.
במילים אחרות, שווי השוק הנוכחי של המניות שקול לשווי שוק אלביט החדשה של 2.2 מליארד ש"ח .....
בכל הזדמנות אני ממשיך ומגדיל את פוזיצית השורט , אך זה מתקדם מאוד לאט - אתמול למשל נמכרו 804 מניות בשער 1.12 , זה לקח את כל יום המסחר והמכירה התחלקה ל - 6 מנות
מתווה ההסדר אושר באסיפות מחזיקי האגח
עכשיו נותר רק להגיע לאיזשהו סוג של הסכמה בין הנושים לבנק הפועלים על מנת שההסדר יוכל לצאת לדרך
מי שחשב שההתנהלות של הקרנות חפה מאינטרסים ואין קשר בין זיסר לקרנות הרי היום עולה כי קיים הסכם שלא ניתן לו גילוי נאות בהסדר
יש לכך שתי משמעויות -
הראשונה, אם זה המצב, לדעתי יש כאן עבירה פלילית - הקשר של הקרנות לזיסר הופך אותם לצד "נגוע" האסיפות הנושים.
הנושא אף עלה בדיון לבית המשפט והקרנות הכחישו שיש קשר - עתה לכאורה צפות עובדות אחרות שמעלות ספק אם הקרנות אמרו אמת בבית המשפט.
השניה - אם קודם תהיתי איך הקרנות נכנסו להשקעה באלביט ברמת מחיר שלא תאפשר להם להרוויח, הקשר בין זיסר לקרנות מעלה אפשרויות שלקרנות / מנהלי הקרנות היו שיקולים מעבר לכדאיות ההשקעה כפי שנראית למתבונן מהצד.
בקיצור - יש כאן תיבת פנדורה שנפתחה שהמשמעויות שלה עוד יתבררו
tby,
המניע של הקרנות הזרות לקנות אגחי פיתוח - ברור לי (אני עצמי רכשתי כמות אגחים יפה, לפני כניסת הקרנות ואחרי כניסת הקרנות).
המניע של הקרנות לקנות את אגחי הדמיה - ממש לא ברור לי. ישנן חלופות יותר אטרקטיביות כמו אגחי סקיילס, קרדן אן.וי, לוי ועוד.
יתכן שהם מחזיקים בעבודת אנליזה שמצביעה על כדאיות ממשית בהשתלטות על הדמיה. אני עדיין נותרתי משתומם מכדאיות המהלך...