Re: שוקת רחבה ינואר - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
לדמי כיס,
יש דו"ח ביניים כמה שקתות פתוחות?
כמה בטחונות "הושכבו"?
פוזיציה , ורווח נכון לסוף השבוע?
הי,
הנה המידע שאני חולק עם הציבור :d
אני נמצא ב 1020-1260. עדיין בלי הגנות. אבל זו הפעם האחרונה. מההזזה הבאה יהיו הגנות.
עומד על רווח פוטנציאלי של 3% אחרי עמלות, כאשר הרווח נמדד באופן הפסימי ביותר - מהשיא המקסימלי של הביטחונות (ביטחונות בנק).
טווח באחוזים 12.5% למטה, 8% למעלה. וזאת שבוע 3 לפקיעה. 29 פוטים, 27 קולים.
העדפתי לא להזיז היום משתי סיבות - אני מקבל את הכלל של שחקן שצריך שחיקה של 50% לפני הזזה, וגם יש לי חששות לגבי כיוון השוק. יכול גם להמשיך לטפס, ויכול באותה מידה לעשות תיקון רציני.
כמו כן, ההזזה הבאה כבר צריכה הגנות, ואני עובר ממחיר אבסולוטי להפרשי מחירים. אז צריך לתת לאופציות הנוכחיות להוציא קצת יותר מיץ לפני הקרוב.
אופיר , בסוף החודש "תצטרך" להוציא חוברת הנחיות מקובצת לניהול ותפעול שוקת רחבה המשלבת את הנחיות בית ספר של שחקן "וכל" התובנות שנאספו באלפי המילים שנכתבו בעץ מחודש הקודם ועץ נוכחי.
ואת כל זה נצטרך לנעוץ , בספריה חדשה שאדמין יקים, ניהול אסטרטגיות-הלכה למעשה-מתאוריה לפרקטיקה. כל זאת לנחות משתמשים חדשים וותיקים כאחד.
כל הכבוד על התמדה.
כמו שאמר שחקן החודש קשה במיוחד לנו השותים בשקתות האופציה.
סטיית התקן נמוכה מחד דבר הגורם לאופציות הרחוקות לא להיות שוות השקעה. מנגד יש ריח של תיקון חד באויר דבר שמונע מאתנו קידום מהיר מדי לרגליים.
בקיצור, החיים קשים ולא בכל חודש צריך לשתות לרוויה מהשוקת. לעיתים עדיף לשתות קצת ולהמתין שהמעיין ינבע מחדש
היום בבוקר הצלחתי לתפוס סגירה של הרגל התחתונה שלי במחיר טוב (20 ש"ח עבור 1020). פשוט הייתי ראשון בתור.
אבל עכשיו יש לי בעיה. לאיפה לקדם? כל הסביבה של ה 1000 ומשהו הם במחירים מאד נמוכים. אבל הזמנים של עבודה ללא הגנות עברו, ולו רק בגלל עניין הביטחונות. בעיה. אני מסתכל כרגע בכיוון של 1060 עם הגנות באזור ה 1020. אבל אולי שווה לקחת סיכון ולהמתין קצת להמשך היום. אולי העליות יתמתנו קצת. לפחות זה עושה רושם בכיוון הזה.
גם אני שקלתי להתקדם ל1060 אבל במקרה של מימוש ויש עוד 3 שבועות....
אני די מתלבט.
יכול להיות שכדאי לחכות לחודש אחר.
ובכל זאת, 1060 נמצא במרחק של 9.7% מלמעלה. עבור שלושה שבועות זה עדיין הרבה. צריך פשוט להיות עם היד על הדופק. ועם StopLoss. כל קפיצה לא סבירה למטה, וצריך להיפטר ממנו.
אופיר, אני במקומך בכמויות שלך,בזמן הרב שנותר, ממתין קצת, כל המרווחים מתחת ל 1050 פשוט נמחקו.
שים לב שאם יהיה תיקון למטה , "כל הדרך פנויה".
התלבטויות.....
שאלה לשחקן , או כל אחד אחר, לגבי השוקת ששחקן מציג.
כרגע הכתיבות ב1260 ו1010
האם ניתן לשקול סוג של שיפוץ בקניית קול/פוט מחוץ לכסף אך לפני האופציה הכתובה?
לדוגמא, המדד מתחיל לשעוט לכיוון מטה, האם ניתן לשקול קניית למשל פוט 1100, ואז להוסיף מעין אוזן לשוקת?
הדבר הזה נותן יותר אורך רוח לשיפוץ השוקת, ואולי אפילו לצאת ברווח בצורה מהירה יותר.
כמובן שאם המדד תעתע בנו ואין כוונתו להמשיך מטה, נפטרים מאותו פוט (בהפסד כמובן, אבל לא חמור)
אשמח לדעתך/כם
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אופיר, אני במקומך בכמויות שלך,בזמן הרב שנותר, ממתין קצת, כל המרווחים מתחת ל 1050 פשוט נמחקו.
שים לב שאם יהיה תיקון למטה , "כל הדרך פנויה".
התלבטויות.....
אז ככה. ההפרש בין 1060 ל 1020 הוא 25 ש"ח. שזה מאד מעט. 1060 עצמו הוא 50 ש"ח.
זאת אומרת, שבהתעלם מעמלות, 40 יחידות מוגנות זהות מבחינת הכנסה ל 20 יחידות לא מוגנות.
לכן אני הולך כנראה על 1060 לא מוגן. אבל, משלם על זה בירידה בכמויות וכך הורדת הסיכון. זאת אומרת שאם עד עכשיו הייתי כתוב על אזור ה 30 יחידות, אני יורד עכשיו ל 20 יחידות. וכהרגלי, ממשיך להגן על הכתיבה הזו עם StopLoss שיגביל הפסד במקרה של שינוי כיוון פראי.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
שאלה לשחקן , או כל אחד אחר, לגבי השוקת ששחקן מציג.
כרגע הכתיבות ב1260 ו1010
האם ניתן לשקול סוג של שיפוץ בקניית קול/פוט מחוץ לכסף אך לפני האופציה הכתובה?
לדוגמא, המדד מתחיל לשעוט לכיוון מטה, האם ניתן לשקול קניית למשל פוט 1100, ואז להוסיף מעין אוזן לשוקת?
הדבר הזה נותן יותר אורך רוח לשיפוץ השוקת, ואולי אפילו לצאת ברווח בצורה מהירה יותר.
כמובן שאם המדד תעתע בנו ואין כוונתו להמשיך מטה, נפטרים מאותו פוט (בהפסד כמובן, אבל לא חמור)
אשמח לדעתך/כם
כל קניה כזו, מהווה למעשה קנייה של פוט חשוף. שהרי אין הרבה קשר בינו לבין השוקת. אתה מהמר באופן מובהק על ירידות. דישדוש/עליות יגרמו להפסד.
אגב, אם עד היום חשבתי ששוק מדשדש זה חלומו הרטוב של כל כותב שוקת רחבה, אז זה רק חצי נכון. אמנם הרווח הרבה יותר בטוח, אבל גם יותר קטן. קשה לי לראות איך אני עובר את ה 5% החודש (לא שזה רע).
דמי כיס,
העלות של פוט, לא תיקח לך את כל הרווח התיאורטי מהשוקת.
זו לא קנייה בלבד של פוט, תראה את זה כמו תוספת/שיפוץ לשוקת.
אם אתה רואה שבהחלט השוק מדשדש או עולה, את מוכר חזרה את הפוט הסורר, והפסדת 200-300 ש"ח, כל אחד לפי מה שיקבע לעצמו.
אם המדד ממשיך לרדת, הפוט הזה יכול לעזור לך בניוד הפוטים הכתובים, או אפילו להתחיל לצמצם את כמויות שלהם והפוט הקנוי ישלם לך.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
דמי כיס,
העלות של פוט, לא תיקח לך את כל הרווח התיאורטי מהשוקת.
זו לא קנייה בלבד של פוט, תראה את זה כמו תוספת/שיפוץ לשוקת.
אם אתה רואה שבהחלט השוק מדשדש או עולה, את מוכר חזרה את הפוט הסורר, והפסדת 200-300 ש"ח, כל אחד לפי מה שיקבע לעצמו.
אם המדד ממשיך לרדת, הפוט הזה יכול לעזור לך בניוד הפוטים הכתובים, או אפילו להתחיל לצמצם את כמויות שלהם והפוט הקנוי ישלם לך.
תגדיר מה זה "בהחלט השוק מדשדש או עולה"? מתי אתה מחליט לקנות אותו, ומתי אתה מחליט למכור אותו?
זה פוט חשוף לכל דבר ועניין. זה שאתה משתמש בכסף שקיבלת מהשוקת על מנת לקנות אותו, לא משנה את העובדה שאתה זורק כסף טוב על פוט, שאינו חלק מהאסטרטגיה, ומהווה הימור נטו על ירידות.