Re: ניהול שוקת רחבה - דצמבר
בגדול אתה צודק במה שכתבת, אבל ההבדל (הלפעמים גדול) הוא שהתקבול מכתיבות גדול הרבה יותר בתחילת חודש מאשר אחרי שבועיים (רחוק מהכסף).
כלומר, עבור השקט הנפשי שלך וידיעת פוזיציות השחקנים אתה משלם ברווח מהכתיבות וזה סבבה, כי כמו בכל השקעה - יותר סיכון, יותר רווח ולהיפך.
לזה אני מודע, אבל בגלל שאני לא זורק חיצים כמו עיוור אלא יש לי מפה (של פוזיציות) וגם טווח קטן יותר לפקיעה וגם תטא אפקטיבית יותר אז טווחי הביטחון שאני צריך לקחת יכולים להיות קטנים יותר ולהגדיל את התקבול. אם אתה לוקח בתחילת החודש טווח ביטחון של 15% אז התקבול שלך הוא כ-100 שקל לכתיבה, ואילו אם אתה לוקח שבועיים לפני הפקיעה טווח של 8% אז אתה מקבל בדיוק את אותו התקבול, אבל חוסך שבועיים של התלבטויות ומתח. בשלושה חודשים האחרונים אני מצלם כל יום באקסל את מחירי האופציות (דרך ביזפורטל) ואז בודק תסריטים אפשריים (ולמען
האמת
שלושת החודשים האחרונים נתנו מגוון של התנהגויות), ולא הצלחתי לראות עדיפות לפתיחה של שוקת רחבה בתחילת החודש על פני שוקת צרה יותר (בפרופורציה לזמן עד הפקיעה) שבועיים לאחר מכן.
אני גם עשיתי החודש משהו דומה למיכאל.
אבל חשוב לזכור שהחודש הוא לא דוגמה כיוון שהוא פתח בתנודתיות חריפה כלפי מעלה ובחלקו השני דשדש באופן מוחלט.
למרות זאת, אני מסכים עם מיכאל שזו הדרך הנכונה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי michaelbl
יש לי אליכם שאלה, למה אתם מתחילים את השוקת הרחבה בתחילת החודש?
.....
יש הרבה
אמת
בדברים שכתבת, והקדשתי לזה לא מעט מחשבה בתקופה האחרונה. והדברים נכונים, אבל חלקית. באחד הגרפים שנמצאים במהלך ההודעה הזו, נראה היה שהכתיבות הרחוקות נשחקות ראשונות, ובמידה רבה יותר מאשר כתיבות פחות רחוקות.
מה שאני רוצה להגיד זה שגם בתחילת החודש אפשר להרוויח יפה מהשחיקה, רק שצריך לבחור באופציות ממש רחוקות, ואפשר לשלב את זה עם הטכניקה שאתאר מיד, ואז אפשר להרוויח יפה גם כמה שבועות מהפקיעה.
בינואר, יהיו 5 שבועות לפקיעה. אנחנו יכולים להניח שהסיכוי לירידות גדול מהסיכוי לעליות. לא נראה סביר כרגע ראלי מטורף שיחצה את 1250. לכן ניתן פור קטן לירידות. לפחות בהתחלה. לקראת המשך החודש אפשר לחזור למצב סימטרי.
אז נניח שנלך לפי הרעיון הבא:
1 שבועות לפקיעה - 6% לכל צד.
2 שבועות לפקיעה - 8% לכל צד.
3 שבועות לפקיעה - 9% למעלה, 10% למטה.
4 שבועות לפקיעה - 11% למעלה, 12.5% למטה
5 שבועות לפקיעה - 13% למעלה, 15% למטה.
אנחנו מתחילים מהתחום העצום של 1260 - 950.
עכשיו, ננסה את הטכניקה הבאה: ניקח עוד רווח. אפילו 920-1260. זאת מישום שלמדנו שהאופציות הזולות מאד, נשחקות קודם. דבר נוסף, זה נותן לנו עוד 3 סטרייקים. שאפשר להשתמש בהם במקרה שהמדד זז. נניח המדד עולה והאופציות למטה נשחקות ב 50% (ולא צריך הרבה כדי שזה יקרה), מייד מנצלים את ההזדמנות ומעלים למטה. הרווחנו שחיקה מבוססת
דלתא.
כנ"ל גם אם יש ירידות.
באופן זה, אנחנו מנהלים שוקת רחבה דינאמית, וממקסמים את הרווח תוך שימוש
בדלתא
ובתטא דווקא בגלל שמשתמשים באופציות הזולות יותר. וכמו שאמרת, יש מספיק זמן כדי לקפוץ על העגלה ולקנות את האופציות היותר יקרות בהמשך החודש, כאשר הטתא הופכת ליותר ויותר משמעותית.
על כל יום שעובר, אפשר לצרף ל"תקציב ההזזה" את החלק היחסי מהתחום הבטוח ש"התבזבז". מה שיוצא, שאם נניח בינואר, יהיה מימוש של הבורסה נניח ב 5% אז נרוויח גם כתוצאה מה 5% הללו וגם מאפקט הזמן. והכל מתבסס דווקא על לקיחת רוחב גדול במיוחד, ללא עיניים גדולות הרוצות למכור אופציות יקרות.
בניה של שוקת רק בשבוע שני או שלישי מהסוף, מחמיצה את האפשרות הזו, וזה יכול להיות די הרבה כסף. מה דעתכם?
אני צריך לציין שמבדיקה של 3 חודשים אחורה, מה שכולל חודשים עם התנהגויות שונות, עושה רושם שההצעה שלך עובדת. התקבול ממכירה של 13-15% מהמדד נותנת כ-100 שקל בממוצע לכל צד, ואחרי בין שבוע לשבועיים שני הצדדים נשחקים, ואפילו במקרה של עליה של 4% בשבוע אחד שהיתה, אז מחיר הC לא עלה מעל למחיר הכתיבה שלו בגלל השחיקה. נשמע מעניין, אני אנסה את זה בתחילת השבוע הבא.
מעניין...
דמ"כ - יהיה נהדר אם תנהל את השוקת בדומה לחודש שעבר בשרשור משלו.
אני אצטרף הפעם... :)
ציטוט:
פורסם במקור על ידי aviade
מעניין...
דמ"כ - יהיה נהדר אם תנהל את השוקת בדומה לחודש שעבר בשרשור משלו.
אני אצטרף הפעם... :)
בכיף. אני מתכוון לעשות עוד שוקת בינואר. רק שים לב. אני לא שחקן. אני לא ממליץ מה לעשות. אני רק מספר מה אני עושה. כל אחד יעשה כהבנתו. כמו שאתה רואה, גם אני עדיין מחפש את דרכי.
ברור שכל אחד עושה כהבנתו
ותורם מהבנתו לכלל.....
זהו הדיון הפורה והמהנה ביותר שניתקלתי בו עד כה
וכשנהיה גדולים ונלמד... נוכל לעבור לדיונים כאלו על אסטרטגיות אחרות.
דמי כיס,
אתה ברכה לאתר ולאנשי השוקת כולם :-)
אשמח כמובן להמשיך להשתתף בדיוני השוקת לחודש ינואר
ד.א.
עלתה לי מחשבה לגבי אסטרטגית השקעה לשוקת:
נניח אני משחק על 30K בטחונות.
מבוצעת פתיחה מדורגת של השוקת. ביום הראשון אני פותח נניח במרחק 10% מהמדד 5 אופציות לכל צד (בינתיים בטחונות 5K). עברו כמה ימים, המדד נניח עלה 3%, פותח עוד 5 אופציות לכל כיוון במרחק 10% מהמדד המעודכן. לא בהכרח נוגע ברגליים שבוצעו ביום הראשון
לא סגור על איך ובאיזה עיתוי אני אעשה קירובי רגליים שמתרחקות מהמדד. משער שאראה איך התיק שלי יתנהג...
הרעיון הוא שעד שבוע לפני הפקיעה אני פותח נניח 6 חבילות של 5 אופציות לכל כיוון (סה"כ 30K בטחונות), כל פעם במרחק זהה מהמדד. ועם הזמן מצמצם את המרחק מנניח 10% עד 6-5% לכל כיוון.
היתרונות שאני מקווה להשיג באסטרטגיית השקעה זו הן:
- פחות עמלות לבית ההשקעות ונסיון למקסם את הרווח מכל רגל.
- מאוד חשוב לי – במידה והשוק בורח, בעיקר בהתחלה / אמצע החודש, לא כל חבילת הבטחונות שלי נמצאת בסכנה. הכתיבה של הרגליים הנוספות עם הזמן תוריד הסתברות להפסד (כך אני מקווה)
אני אשתדל לפתח את האסטרטגיה קצת יותר בהמשך.
עושה רושם שהיה לנו חודש סביר. הוא עדיין לא הסתיים... מקווה שגם הימים הקרובים ימשיכו להיות בעלי אופי דישדושי.
הצלחות לכולנו,
הראל
היי דמכ"ס
אני מציע שבתחילת החודש, שתתחיל לכתוב את השוקת העצומה שציינת ללא הגנות. ורק לאחר שחיקה של 10%-20% תתחיל לצרף את ההגנות.
אם תווצר תנודה, צמצם אותה בעזרת הרגל הנגדית (והפקת רווח) ולא על ידי הרחקת הרגל הקרובה
בקשר לשחיקה של האופציות הרחוקות, אמנם, הרחוקות נשחקות הרבה יותר מהר, אולם ההשפעה של הסטייה- התנודתיות, (הרבה) יותר חזקה כשיש זמן רב לפקיעה (ראה "מרווח קלנדרי" שדובר בו באחד הפוסטים הקודמים של משה) ומכאן הסכנה שעדיין קיימת ברחוקות