Re: ניהול שוקת רחבה - דצמבר
אני 1040 - 1190, מרגיש טוב ונשאר לפקיעה.
באופן עקרוני הטווח שלי לשבוע הפקיעה הוא 5-6% או סטרייק אחד מחוץ לאזור האוכף של הכותבים (היום לדעתי זה 1050 - 1140).
הרגל התחתונה תישאר בוודאות 1040. את העליונה אני אחליט אם להוריד או לא בהתאם למדד ביום חמישי אחה"צ.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
שימו לב לקפיצה הענקית (מעל 100%) בשווי הפוטים באיזור שלנו ! אם זו תחילתה של קריסה אז הזינוק בערכם יכול לעלות לנו הרבה כסף אם נרצה להרחיק/לסגור את הרגל.
תהיו מוכנים !
אכן קפיצה אבל אל תשכח את העובדות הבאות:
- מגדל עזריאלי ב PUT 1060.
- פקיעה קרובה למדי (התטא משחקת בעיקר עכשיו לטובתינו)
- השחקנים מכוונים כרגע לאיזור 1080-1120, ככה פחות או יותר נראה לי.
- וול סטריט ממש לא ירדו הרבה אתמול. ה VIX לא עלה.... אין ממש פאניקה.
בכל אופן, כמובן צריך להיות עם אצבע על הדופק, אבל אני חושב שנכון לעכשיו מצבינו סביר למדי
הראל
הזזתי היום רגל תחתונה ל 1050. בגלל אילוץ (אני בחו"ל) הייתי חייב לעשות את זה בשעות הבוקר המוקדמות. אחרת הייתי מזיז רק ל 1040. אבל בבוקר 1050 היה 6% וזה היה בסדר. עכשיו זה 5% וזה פחות בסדר, אבל עדיין טוב.
נקודה מעניינת. מכרתי את האופציה ב 110. עם התפשרות במחיר כי לא היה לי זמן. במשך היום, המחיר קפץ באופן רציני. אם מישהו עשה את ההזזה במשך היום, היה יכול להרוויח יפה. בסוף היום השחיקה עבדה חזק והאופציה סגרה על 112. וזה בסך הכל יפה. ירידה של עוד כ 0.5% מהזמן שביצעתי, והמחיר נשאר.
זה אומר כמובן שאם יום ראשון אני ארגיש לא טוב עם ה 1050, עדיין אפשר לזוז ל 1040 בלי נזק. אבל לא נראה לי שיש צורך.
לפחות תוסיף איזה מילה על חו"ל.......
למסכנים שנשארו בארץ..... :(
דמי כיס,
תבלה יפה בחו"ל... בכל מקרה אתה קצת חסר פה!
מאיר טל
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
למסכנים שנשארו בארץ..... :(
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מאיר טל
דמי כיס,
תבלה יפה בחו"ל... בכל מקרה אתה קצת חסר פה!
מאיר טל
:)
היה נהדר. חופש אמיתי אחרי הרבה שנים. עכשיו צריך כמה חודשים של שקתות רחבות מוצלחות, לממן את הכל...
הירידות בארה"ב ביום חמישי, והעליות בחזרה אתמול, שמות אותנו במצב לא רע בכלל. רוב הסיכויים (לדעתי) שהמצב הזה יגרום להמשך הדישדוש באזור שבו אנחנו נמצאים. מבחינת השקתות הרחבות.
הצד של ה 1200 שלי נשחק כבר לגמרי. צריך לראות אם יש טעם להזיז שם משהו במשך השבוע.
הצד של ה 1050 נראה טוב ובטוח. ומכיוון שאני חושב להשאר לפקיעה, לא נראה לי שאני אזיז אותו. אלא אם יהיה זינוק משמעותי למעלה.
[quote=דמי כיס]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "red-r":1m3d0iq1
הירידות בארה"ב ביום חמישי, והעליות בחזרה אתמול, שמות אותנו במצב לא רע בכלל. רוב הסיכויים (לדעתי) שהמצב הזה יגרום להמשך הדישדוש באזור שבו אנחנו נמצאים. מבחינת השקתות הרחבות.
הצד של ה 1200 שלי נשחק כבר לגמרי. צריך לראות אם יש טעם להזיז שם משהו במשך השבוע.
הצד של ה 1050 נראה טוב ובטוח. ומכיוון שאני חושב להשאר לפקיעה, לא נראה לי שאני אזיז אותו. אלא אם יהיה זינוק משמעותי למעלה.
[/quote:1m3d0iq1]
דמי כיס, מדוע בעצם לא לחסל בסוף יום א' מחצית/שליש מהרגלים, עבור הקטנת סיכון , לפחות עבור רגל תחתונה?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
דמי כיס, מדוע בעצם לא לחסל בסוף יום א' מחצית/שליש מהרגלים, עבור הקטנת סיכון , לפחות עבור רגל תחתונה?
אני חושב שזה סותר את הרעיון של שוקת רחבה. אם יש תחושה של אי נוחות ברגל התחתונה, סימן שהיא לא במקום. סימן שהיא יותר מדי קרובה. הרעיון הוא שיהיה מספיק רווח כדי שיהיה אפשר להגיע לפקיעה בנוחות, וללא סיכון ריאלי.
בסוף השבוע, היה בערוץ 23 סידרה של תוכניות על המשבר של ספטמבר 2008, ועל הקריסה של Lehman Brothers. זה היה מעניין מאד. הראו שם את ההחלטה של בולטון, לא להציל את Lehman Brothers לאחר שכן הציל לפני זה את פאני מאי ופרדי מאק. לאחר ההחלטה הזו, דאו ג'ונס צנח במעל 750 נקודות, שזו הייתה צניחה היסטורית.
ולמה כל זה קשור אלינו? זה לא היה ברבור שחור. בכלל לא. הקריסה לא באה בהפתעה. כולם ידעו שהמצב של lehman קשה, והמניות שלו ירדו באופן רציף זמן רב לפני זה. זאת אומרת, שזו לא הייתה תקופה לשקתות רחבות.
ולמה אני מספר את כל זה? אנו עומדים לפני ינואר. ואני עושה סריקה בראש, האם יש אינדיקטורים שלילים המונעים כניסה לשוקת רחבה בינואר.
ובכן, יש שני כוחות מתנגדים:
-כל מיני תחזיות על ראלי, שיכולות להגשים את עצמן מכח התחזית עצמה.
-מימוש רווחים משמעותי.
שני הכוחות הללו, אינם כוחות חזקים מספיק על מנת להיות איום על השוקת הרחבה. השוליים צריכים להיות מספיק רחבים. וצריך לשים לב לכך שיש לנו הפעם חמישה שבועות ולא ארבעה.
יש לי אליכם שאלה, למה אתם מתחילים את השוקת הרחבה בתחילת החודש?
אני אישית נכנסתי ביום חמישי שבועיים לפני הפקיעה, מה שכבר נותן איזושהי הערכה לגבי מפת הפוזיציות הפתוחות של אותו חודש, ובנוסף התטא מתחילה להיות יותר משמעותית, וההסתברות לתיקונים קטנה יותר כי יש פחות זמן לפקיעה.
להבנתי, כאשר פותחים שוקת רחבה בתחילת החודש השחיקה מאד קטנה, ויש הסתברות גבוהה יחסית לצורך לתקן, מה ששוחק את הרווח ואף יכול ליצור הפסד קל. כך יש לי שבועיים של שקט נפשי שבהן אין לי פוזיציה פתוחה, ועוד שבועיים שבהם אני בטוח יותר בעצמי כי יש לי נקודת יחוס של פוזיציות פתוחות.
נכנסתי ב-10 עם מכירת C1170 P1040 ובטחונות 4 סטרייקים מהם, ובמהלך השבוע שעבר קירבתי את שתי הרגליים ל-P1070 ול-C1160. עשיתי 10 מכירות מכל צד בהתחלה, ובקרוב 7 מכירות (אישתי הרשתה לי לשחק עם 20000 אז אני קצת מוגבל מבחינת הביטחונות), ואני מתכנן ביום רביעי לקראת סוף היום לקרב רגליים ולבצע מכירת שוקת 3 סטרייקים מהמדד, ולקנות שוקת סטרייק אחד מהמדד, כך שאני אקבל עוד רווח מההפרש, ואם המדד יזוז ביותר מאחוז בפקיעה אז יהיה אפילו עוד רווח. אני עומד כרגע על רווח של כמעט 3000 רווח משבועיים.
ההגיון שלי אומר שאם מחזיקים שוקת מתחילת החודש ההסתברות לתיקונים גדולה יותר (שלא לדבר על עצבים רופפים כל החודש), כך שאין רווח ממשי מלהחזיק שוקת חודש שלם. אם מישהו יאיר את עיני עם תובנה שסותרת את מה שאמרתי אני אודה לו/ה.