Re: שוקת רחבה מרץ - דיונים ופרשנויות
הי סאן,
בחודש האחרון למדתי על בשרי מהי משמעות הכתיבה הקרובה. 10% זו תשואה יפה מאוד, אך לדעתי הסיכון שאתה נוטל גדול מדי. גם אם אני בדעתך לגבי טווח הפקיעה, אני סבור שלא תוכל לישון בשקט במידה והמדד יטפס ל- 1237 ואתה כתוב ב - 1250.
המלצתי אליך, לכתוב לפחות שני סטרייקים רחוק יותר מהכתיבה הדומיננטית המצטיירת במפת הפוזיציות. במידה והמדד ידשדש, תוכל בשבוע הבא לקדם את הכתיבה (ולהשאיר את ההגנה במקומה), על מנת להגדיל את הרווחים, ולנצל את מירב הבטוחונות.
לידעתך 6% בחודש הם 100% שנתי בריבית דה ריבית, נראה לי מספיק :)
ד.
קרבתי היום ל P1140. את רגל הקול אני משאיר ב C1270. הגנה של שני סטרייקים בשני המקרים.
שיקולים:
-השוק מדבר עליות. בכל העולם. Face it. גם טרגדיה יוונית לא מזיזה לשוק.
-כלכלה בישראל במצב טוב עד טוב מאד.
-אנשים עדיין מחפשים להכנס לבורסה, למרות רמת השערים הגבוהה. איך שיש ירידות, מייד צצים הקונים.
-מצד שני, שיא כל הזמנים מהווה איזשהו חסם (אולי).
שיקול אישי:
-יש מצב שזו ההזזה האחרונה שלי החודש. כי בהמשך החודש אני צפוי לא להיות זמין. ולכן לא יהיה לי יותר הזדמנות למקסם רווח. אז אני הולך על טיפה נועזות בצד של הפוט.
תבלינים:
בניתי אתמול אוכף על 1210, עם הגנות ב 1240 ו 1180. מרוויח (על החלק הזה) בפקיעה בין 1190 ל 1230. מפסיד עד 900 ש"ח. זה סתם הימור בשביל הטעם והעניין. וגם לא בטוח שאני אשאר על הסוף עם החלק הזה.
אחרי שהתלבטתי הרבה, קידמתי היום רגל תחתונה ל 1130.
הבעיה היא שסטיות התקן מאוד מאוד נמוכות.
נקווה לטוב.
תודה למי שהתייחס להתלבטות שלי, בסופו של דבר הגעתי לפשרה עם עצמי כתבתי ברגל הקול 1250 + הגנה 1270 ניצול חמישים אחוז בטחונות בלבד.
מצד אחד ניתן להנות ממרווח בריא , הפחתת כתיבות= הפחתת עמלות והכי חשוב נותר לי מרחב פעולה ביתרת הביטחונות הבלתי מנוצל. למקרי עליות בהתאם לכללי שחקן לתיקון רגל "שוררת".
ברגל הפוט כתבתי 1130-1150.
מעניין לראות בתום המסחר כי המדד סגר בעליה של עשירית האחוז, אבל אופציות הקול החל מי 1230 וצפונה סגרו בירידה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
תודה למי שהתייחס להתלבטות שלי, בסופו של דבר הגעתי לפשרה עם עצמי כתבתי ברגל הקול 1250 + הגנה 1270 ניצול חמישים אחוז בטחונות בלבד.
מצד אחד ניתן להנות ממרווח בריא , הפחתת כתיבות= הפחתת עמלות והכי חשוב נותר לי מרחב פעולה ביתרת הביטחונות הבלתי מנוצל. למקרי עליות בהתאם לכללי שחקן לתיקון רגל "שוררת".
מעניין לראות בתום המסחר כי המדד סגר בעליה של עשירית האחוז, אבל אופציות הקול החל מי 1230 וצפונה סגרו בירידה.
מקווה שאתה מרגיש בנוח עם ה 3.3% למעלה ו 5% למטה שיש לך.
בכל אופן שיהיה בהצלחה!
אני גם קרבתי פוט ל-1140 וקול נשאר ב-1270
שחקן כתב שהסטיות הגלובליות עלו - היכן אפשר לראות את זה?
בהצלחה לכולנו ושבת שלום...
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
מקווה שאתה מרגיש בנוח עם ה 3.3% למעלה ו 5% למטה שיש לך.
בכל אופן שיהיה בהצלחה!
אופיר. אני מסכים כי זה אינו עונה להגדרה של שוקת רחבה, אלה בינונית.
זו הסיבה שהותרתי מחצית מהבטחונות פנויים, האפשרות האחרת לנצל 90 אחוז בטחונות ולכתוב את קול 1270 ופוט 1140.
אני מסכים כי לאחר תקופת דישדוש, במידה ותהיה תנועה למעלה היא עשויה להיות אגרסבית, במיוחד שבבורסה החזקה בעולם התנועה הטבעית נראית תמיד כלפי מעלה.
לא יודע למה אבל תמיד מפחד מנפילה חדה אפילו שמסכים עם דמ"כ שהשוק פניו צפונה.
לכן כתבתי 1110 -1260 עם הגנה צמודה למעלה והגנה רחוקה (1070) למטה. מה שיפה שרגל הפוט רק נכתבה בבוקר וכבר נשחקה בערב כך שביום ראשון ייתכן שנקרב אם יהיה דישדוש או עליות.
לגבי הרגל העליונה זוכרים איך שחקן התחבא מאחורי הכתיבה אפילו שהיה קרוב? אז זה מה שעשיתי בייחוד שהמחסום בקול הוא ב1240-1250. כמו כן שימו לב שחוינו שבוע שעבר כמה וכמה סקוויזים כולל אתמול אבל בסך הכל בשבועיים עלינו רק 30 נקודות. כך שהמחסום של שיא כל הזמנים נמצא 30 נקודות מאיתנו, וזו נקודת התנגדות שגם אם תפרץ לא סביר שנסגור מעליה, שכן בנקודות כאלה בדרך כלל פורצים וחוזרים כמה פעמים.
אגב, פסיכולוגית אני לא מרשה לעצמי לעבור 50% בטחונות.(אבל אני פחדן אני)
הפחדנים שורדים :)
האמיצים מרוויחים יפה אך בסופו של דבר מוחקים תיקים באומץ רב.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
הפחדנים שורדים :)
האמיצים מרוויחים יפה אך בסופו של דבר מוחקים תיקים באומץ רב.
בעניין פחדנות, אני מעדיף מרחק על ביטחונות. זאת אומרת שמעדיף לעבוד עם מקסימום ביטחונות ורחוק, מאשר עם חצי ביטחונות וקרוב.