שלום
האים יש סיבה מיוחדת לשורט על הזהב חוץ מאשר ניראה לך שהדולר יעלה
היום דוקה התפרסה תחזית שורית
http://wallstreet.bizportal.co.il/artic ... ?id=138603
תודה
אייל
Printable View
שלום
האים יש סיבה מיוחדת לשורט על הזהב חוץ מאשר ניראה לך שהדולר יעלה
היום דוקה התפרסה תחזית שורית
http://wallstreet.bizportal.co.il/artic ... ?id=138603
תודה
אייל
ערב טוב,ציטוט:
פורסם במקור על ידי etomer
ראשית, ללא ספק הזהב מצוי במגמה סופר שוורית מאוקטובר 2008 ועד היום.(680-1448)
שנית, היו מספר נסיונות לפרוץ רמת 1450 שכשלו.
שלישית,דווקא כתבות מאין אלו ההולכות ומתרבות מצביעות על אופוריה מוגזמת שסופה ידוע מראש. זה דומה לאמירות שהיו בשוק הנדלן בארצות הברית שנדלן רק יעלה הוא לא ירד ואת גורלו של הנדלן האמרקאי אנו כבר מכירים. זהב הינו נכס ככל הנכסים וכאשר יש אמונה שהנכס מיועד רק לעלות ואין סיכוי שהוא ירד, אז גורלו נחרץ, השאלה תהיה רק מתי, העיתוי הוא "הכל".
על כן מצאתי נקודת כניסה טובה לשורט, סטופ קצר מאוד(1450) שיא קודם 1448.
אגב, יש סיכוי מצויין כי אכן 1450 תפרץ ואלף חמש מאות יראה על המסכים, על כן יש סטופ קצר.
בעניין הדולר, אותו הסיפור מהצד השני. הדולר מצוי בתחתית, אבל מצד שני כל הדיבורים על כך שהוא מאבד מחשיבותו אולי יהיו נכונים, אבל עדיין נכון להיום כאשר מביטים ימינה ושמאלה אין לו תחליף, היום, כעת אף מטבע לא מסוגל לתפוס את מקומו. על כן גם במקרה זה נקבע סטופ קצר.
נראה מה יילד יום.
הצלחות.
סאן תודה
אייל
כשאני רואה בחלוני
זהב שמזהיב לך וגם לי
אני שר לעצמי, איזה אחלה זהב
השמיים זהובים, זהב הוא צהוב
והבוקר בהיר ובלילה אשן
ואחלום לעצמי, איזה אחלה זהב
וכל צבעי הקשת, יפים וחדשים
פרוסים אחרי הגשם על פני האנשים
והזהב כה יפה, וקל לי כל כך
לומר שאני אוהב זהב
והנה שורטיסטים בוכים במיטה
מה שהם ילמדו לעולם לא אדע
אז אני שר לעצמי, איזה אחלה זהב
אז אחי, הסבלנות משתלמת כי הזהב אחלה של זהב, והוא הגיע לשיא השיאים של 31 שנה: 1,452.5 דולר לאונקיה, ובהצלחה ל-1500, תודה
- הרפובליקנים מציגים תוכנית קיצוץ של 6.2 טריליון דולר בהוצאות הממשל, והעלאה של 25% במיסים, עד שמאזן הממשל יתאפס בשנת 2040, "זהו רגע בו אמריקה חייבת להתקדם, והתקציב הזה הוא של הרוב בבית הנבחרים לצורך הסטורי", אמר פול לעיתון "וול סטריט ג'ורנל", אבל מה קורה שם? מהצד השני של המפה הפוליטית?
- אז ככה, שר האוצר, טימותי גייתנר, אמר כי ארה"ב צפויה להגיע לתקרת החוב הקבועה בחוק ב-16 למאי, אלא אם כן ירים הקונגרס את התקרה, אבל מה מעניין יותר?
- אז ככה, אם יתקבל קיצוץ 6.2 טריליון והעלאת 25% מיסים, אז המאזן יתאפס אך ורק בשנת 2040 בלבד, וזה 29 שנים לאיפוס מאזן הממשל ...אז צא ולמד(ברגרסיה לינארית) מה עומק בור הגרעון, וצא ולמד מה ביקש לבן האמריקני(=ברננקה) לעשות לדוד סם(Uncle Sam)
בוקר טוב , יצאתי משורט על הזהב. אני על הגדר. הפריצה אתמול של 1450 כנראה מסמנת את היעד הבא 1500. הטרנד בזהב עוצמתי. נראה מה יילד יום.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
גל רודף גל של חדשות רעות הנוחתות בקצב מסחרר ומשאירות אותי חסר-תחושה ואדיש.
כבר קשה לספור:
1. מהפכות בעולם הערבי.
2. משבר חובות כלל עולמי.
3. אסון גרעיני ביפן (לדעתי עוד לא התחלנו לגלות את ההשלכות שלו).
4. אינפלציה משתוללת (כן, כן. הפתעה).
5. מדינה פלסטינית בספטמבר והנהגה אימפוטנטית.
כששרשור זה נפתח לראשונה, כל אחת מהידיעות הללו הייתה עושה גלים. מאז עברה כשנה ואני מוצא את עצמי חושב פעמיים אם ידיעה מסוימת שווה אזכור כאן בפורום או שסף הריגוש הגבוה מבטל אותה.
אפשר לפתוח דיון על כל אחד מהסעיפים למעלה, שהוא עולם ומלואו בפני עצמו, אך הייתי רוצה להתמקד כרגע באינפלציה. אין ספק כבר שהאמריקאים החליטו להוציא את עצמם מהמשבר ע"י פיחות המטבע והדבר משפיע על כל העולם. שני דברים בתקופה הקרובה יאששו הבחנה זו:
א. הגדלת מסגרת התקציב של ארה"ב (החלטה שתעבור כמעט בביטחון).
ב. הכרזה על QE3 שבלעדיה ייצא האוויר מהבלון האמריקאי במהירות. כידוע, ברננקי מדפיס מדי יום כ-3 מיליארד דולר רק כדי להחזיק את החלום/בלון האמריקאי באוויר.
ההשלכות: אינפלציה, אינפלציה, אינפלציה. מה שמשאיר אותנו עם: זהב, זהב, זהב.
באותו עניין, תשמעו אנקדוטה מהימים האחרונים.
עמיתה שלי סיפרה לי בשמחה שקנתה דירה בפתח-תקווה "במבצע" של אחד מוועדי העובדים. כ-1.4 מיליון ₪ לאחר תשלום ראשון של כ-1/3 והשאר במשכנתא. המסירה עוד שנתיים. התשלום הראשון למשכנתא עוד חודש.
הזוג אינטליגנטי מתחום ההי-טק. התעניינתי במשכנתא שלקחו והשתנקתי כשסיפרה לי שהכול צמוד לפריים. עוד הסבירה לי שאם היו לוקחים צמוד מדד כנראה שההחזר החודשי כבר היה קשה מדי. במילים אחרות, לזוג הזה יש סיכוי סביר לאבד את הדירה עוד לפני שיתקינו בה מזוזה. אני נחרד לגלות שהבנקים (הבינלאומי במקרה זה) ממשיכים לדחוף לאנשים משכנתאות בריבית משתנה למרות כל ההזהרות. אם הזוג הזה נפל למלכודת, אין לי ספק שיש שם בחוץ הרבה קורבנות פוטנציאלים.
ועוד אנקדוטה בעניין השקל שלנו. הרצתי חיפוש "פישר קנה דולרים" ו"פישר התערב" ושלפתי את התאריכים הראשונים שעלו (יש כמובן עוד הרבה אך זו דוגמא מייצגת). את התוצאות (משולשים הפוכים) שמתי על גרף של שקל חלקי הפאונד האנגלי. לעיונכם:
[attachment=0:h75ie5cu]108-04-2011-15.57.22.jpg[/attachment:h75ie5cu]
יש לי שאלה:ציטוט:
ההשלכות: אינפלציה, אינפלציה, אינפלציה. מה שמשאיר אותנו עם: זהב, זהב, זהב.
כשוול-סטריט יתרסק, ורבים כאן תמימי דעים, שזו רק שאלה של זמן,
הזהב לא יתרסק ביחד איתו?
תקן אותי אם אני טועה, אבל ב-2008 הזהב נפל.
הנפט, שיש לו קורלציה כלשהי לזהב,
נפל מ-145 לסביבות 40 ב-2008.
אחנתון אשמח להתיחסותך המלומדת.
ותהיה סלחן אם דיברתי שטויות :)
בהמשך לתגובתך...JONYK.
אף אחד לא יכול להגיד שמה שאתה כותב תלוש מהמציאות...
התיאוריה של האנחתון לדעתי תופסת בלונג RUN....מהסיבות שהוא הזכיר לעיל.
אך אם חבית הנפט תחזור לשיא של 2008 --->קרי 147$....אנחנו נחזה בקריסה חוזרת של הכלכלה האמריקאית שוב...ייחד עם הקריסה הזאת יתממש גם הזהב ב-30% -40% בערך.
לאחר שהמשקיעים יחלו לעקל שנית את העניין...הזהב יחזור לעליות ....
כאשר ישברו קרוב לוודאי שיאים חדשים עם המתכת המוזהבת הזאת...
בכל מקרה זאת דעתי בלבד.
מצטרף לשאלה של Jonney.
אני חייב להגיד שזה פוסט מרתק, בימים אילו אני מתחיל לקרוא אותו מתחילתו, ויש עוד הרבה לקרוא...
אחנתון, הטיעונים שלך משכנעים ביותר ונראה שהיפר אינפלציה, נסיקה של הזהב והתרסקות הדולר היא בלתי נמנעת אם הדברים ימשכו כפי שהם. אך מה יקרה במידה והרפובליקנים ינצחו יעבירו את תוכנית הקיצוץ שלהם ויעלו מיסים, מה שיגרום להתמטטות הבורסה, מה יקרה לדולר\זהב? מה יהיה לגבי האינפלציה? מצד אחד צעדים אלו נכונים ואמורים לעצור את האינפלציה ולחזק את הדולר. מצד שני בועת שוק ההון תתפוצץ...