1) להשאר תקוע. זה בסדר גמור.ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
2) לסגור כמות קטנה בהזדמנות שאפשר בזול
מה רע ב 1000 ש"ח?
Printable View
1) להשאר תקוע. זה בסדר גמור.ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
2) לסגור כמות קטנה בהזדמנות שאפשר בזול
מה רע ב 1000 ש"ח?
שלום לכולם
קורא נהנה ולומד בפורום
אני מבקש הסבר על דרך השימוש בבטחונות להגנה
במקרה שיש צורך להגנה ברגל השוקת שנחלשת
אני כמובן חדש בנושא
בברכה ותודה
שלמה
בוקר טוב. השבוע התחיל באופן חיובי, שזה היה די צפוי אחרי הוויקאנד הפראי שהיה בארה"ב.
ראיית השוק שלי היא כזו:
השוק בישראל מגיב לעליות בארה"ב, אבל עדיין סובל מפחד גבהים רציני. ארה"ב השלימה עליה של 8 שבועות ברציפות. אני חושש מחוסר יציבות. מספיק טריגר קטן על מנת להצית ירידות. לא יכול להיות שלכל החברות בארה"ב יהיו דו"חות טובים. יגיעו גם דו"חות פחות טובים.
המסקנה שלי מהעניין, שאין טעם להכנס לפקיעה עם P1170 (מוגן P1160), כאשר אני יכול בעלות של 15 ש"ח + עמלות לסגור את הצמדים הללו. וזה אכן מה שעשיתי הבוקר (ממילא לא החשבתי את זה כחלק מהשוקת הרחבה).
נשארתי אם כן למטה עם P1140, שהוא חסר משמעות, ואין טעם לסגור אותו מטעמי עמלות. למעלה יש לי C1250 ו C1260, שעל מנת שיכנסו לסיכון, צריך שבוע מהמשוגעים שהיו.
רוב הסיכויים שזה יהיה סוף הדרך לחודש הזה. חודש טוב מאד בשבילי, וסביר להניח שלכל כותבי השקתות. אני לא רואה דרך לקחת עוד כסף מהשוק מבלי להתיישב מרחק יריקה מהסטרייק. יותר קל להפנות ביטחונות לכתיבה רחוקה מאד בחודש מאי.
מצחיק לחשוב שביום חמישי עוד דאגתי ל פוט 1160 - היום זה נהפך לאבק!
מסכים עם דברי דמ"כ. השאלה שאני מתלבט ברגעים אלה האם לסגור P1150 שהרוויחה יפה מאוד. כנראה אנסה לסגור ולהישאר לפקיעה עם רגל C1270 מוגנת חצי 1280 וחצי 1290
היום בשביל הימור נטו הזזתי 3 יח' לקול 1240 עם הגנה 1260.
היום רואים ניסיונות סגירה המוניים באזור ה P1150, P1160 ו P1170. מדובר בביקושי ענק של אלפי אופציות. מגיע עד ל 25% מהכמות שקיימת. נראה שהשחקנים רוצים לקחת את הרווח שיש להםבאזורים הללו, ולשחרר ביטחונות. למשל ב P1160 יש ביקוש של מעל 3000 (!) אופציות. כמויות שלא יאמנו.
גם בצד של הקולים רואים ניסיונות סגירה, אבל קצת יותר רגועים.
יום טוב עבר עלינו....
כתוב 1150/1140 ו-1260/1270 .
מחכה לפקיעה
עוד מוקדם לסכם אבל החודש היה מצויין!!
שבוע טוב
דובר כאן לא מעט על היות המסחר היומי בלתי צפוי לחלוטין. והנה הגיע סוף היום והראה שוב כמה שזה נכון. לקראת סוף היום באו מוכרים, והחליטו לממש. וכפי שנראה המסחר בתקופה האחרונה די בצדק. המעו"ף ממשיך להראות את חולשתו. בימים השמחים של לפני כמה חודשים, ההתנפלות על המניות הייתה גדולה פי כמה מאשר היום. בימים ההם (שלא היו כל כך מזמן) יום כמו היום היה נגמר ב 1220. והנה אנחנו גומרים ב 1208.54 סולידי (0.74%).
אני מאד לא אתפלא אם מחר נרד בחזרה. אולי אפילו נציץ לראות מה קורה מתחת ל 1200. אבל כמו שכתבתי קודם, מבחינתי אני לא רואה עוד הרבה מקום להוציא עוד כסף מהשוק החודש. אולי 100 ש"ח פה 200 שם, במה שנקרא להרים כסף מהריצפה על ידי מתיחה של הביטחונות למקסימום במכירה של אופציות רחוקות.
עדיין מוקדם לסיכום סופי, כי גם בשלושת ימי המסחר שנותרו + בוקר יום חמישי יכולות להיות הפתעות. אז הסיכום יכול לחכות.
מחשבות ראשונות לגבי מאי:
אני עדיין איתן בדעתי ששיא כל הזמנים יהיה מאד לא פשוט לשבירה. דבר זה יאפשר כתיבה (מוגנת) באזור הקולים ב 1290 ואפילו 1280 לאמיצים. לכותבים לא מוגן ניתן להתרחק אפילו ל 1310 ועדיין לגרד יותר מ 50 ש"ח לאופציה.
דווקא בצד הפוטים הייתי נזהר יותר. אם יהיו קצת ירידות, אפשרי יהיה להתחיל בכתיבה לא מוגנת באזור ה 1040, שגם יכולים לגרד 50 ש"ח לאופציה.
נכון לכרגע , אני במיצוי כמעט מלא של הרווח, אין לאן להתקדם, גם כך עקב הסטיות הנמוכות חרגנו מהכללים.
ביום ה' סיימתי כתוב מחצית ב- 1240/1250 והמחצית האחרת ב- 1280. קניתי לי בזול 1230.
היום על הבוקר ממשתי אותו ברווח. בסוף היום מחצית מהכתובים ב- 1240 הזזתי ל- 1250.
בצד הפוטים: סגרתי את 1170 , נשארתי כתוב 1140/1150, ובונוס ללא עלות נוספת יש לי 4 קנויים ב- 1160.
תנו לי עליה של שתי נקודות בסטיה, ואז ההתלבטות תהיה האם לממש את 1160 או להיות גרידי ולשוב לכתוב את 1170.
שוב נחמד לראות כי ביום של עליה ב- 0.78 אחוז במדד=נכס הבסיס , קולים 1220 סיימו בירידות...
הצלחות...