איך המצב יתנהל?
אם נושי אגח דורשים פרוק אזי החברה צריכה לעבור מבנק הפועלים לבעלי אגח. במקרה כזה בנק הפועלים מפסיד את השליטה באלביט הדמיה, אלא אם הוא רוצה להגיע להסדר עם אגח ?
מה קורה עם פלזה סנטר? האם היא גם מעורבת בתהליך ?
Printable View
איך המצב יתנהל?
אם נושי אגח דורשים פרוק אזי החברה צריכה לעבור מבנק הפועלים לבעלי אגח. במקרה כזה בנק הפועלים מפסיד את השליטה באלביט הדמיה, אלא אם הוא רוצה להגיע להסדר עם אגח ?
מה קורה עם פלזה סנטר? האם היא גם מעורבת בתהליך ?
אני חושב שמצב בו בנק הפועלים לוקח את מניות השליטה באלביט הדמיה הוא מצב טוב לבעלי החוב האג"חי.
בנק פועלים הוא גוף עם מוניטין וכיסים עמוקים.
מאחר ובנק פועלים מחזיק בחוב נחות דרך אירופה ישראל מלמעלה ובחוב עליון דרך הלוואות לפלאזה סנטרס - ברור לכולם לרבות בעלי החוב האג"חי שלתועלת כולם אין כאן אפשרות לייצר "מלחמות יהודים" שהבנקים ובעיקר עורכי דינם כה אוהבים.
בנק הפועלים יכול לקחת את המניות ולבוא בדין ובדברים עם מחזיקי אגרות החוב כיצד פותרים את הבעיה.
יתכן ובנק הפועלים לא יצליח להחזיר את מלוא החוב - אבל דרך תפיסה של נכסים אחרים המשועבדים לו, יצוב המצב באלביט ולאחר מכן ניסיון למכור את החברה דרך גרעין שליטה יחזיר להם חלק מהותי מההשקעה. יתכן וניתן לבדוק אפשרות לתביעות כנגד הדירקטוריון, בעלי השליטה ונושאי משרה בעבר ובהווה על מנת לבדוק מה עוד ניתן לחלץ משם.
למחזיקים לא כדאי לייצר מלחמות כי הבשלה של פלאזה בעתיד יאפשר up side לחברה - מלחמה בפועלים יכולה לגרום לפועלים לייצר נזק פרמננטי לפלאזה.
לא הייתי פוסל אפשרות להכנסה של סכום מסויים לתוך החברה ע"י הפועלים, דחיית מרבית החוב בטח קרן האג"ח לתקופה ארוכה ותחילת שקום של החברה, יתכן ויהיה מהלך שימיר ריבית לטווח הקצר במניות\אופציות למחזיקים - דבר שיאפשר לאלביט והחברות הבנות לחפש מה מוכרים מחר אלא לייצב את העסק.
בנק הפועלים לא מעונין לנהל את החברה. מענין אותו לקבל חזרה הכסף.
לכן הוא לא ישקיעה באלביט אלא יחפש מה אפשר למכור ומהר כולל אירופה ישראל ופלאזה סנטר.
כמו כן יש שתי קרנות שמעונינות להשטלת על אלביט הדמיה ואולי איתם יסגור עיסקה לרעת יתר הנושים.
לכן אני מצפה מהנאמנים כי יפעלו מהר.
ראה מה קרה עם גדות באמפל. גם שמה הבנק רוצה למכור מהר בחצי מחיר, אפילו שהוא מפסיד קצת.
יתכן ששם העיסקה מתואמת עם הקונה והבנק בסוף ירוויח בגדול על חשבון יתר הנושים?
ל- miki,
אני מבין מה שאתה טוען, אבל בניגוד לגדול החוב של פועלים הוא לא רק לפלאזה אלא הרבה מאוד כסף ניתן לאירופה ישראל ענגד מחצית ממניות אלביט הדמיה. אם הבנק יחלץ את כספי ההשקעה שלו בפלאזה אבל יגרום לערך כספי של 0 לאלביט הדמיה הלוואה מהותית לקבוצה דרך אלביט הדמיה לא יהיה מאיפה להחזיר.
על כן, בחינת הדברים בצורה הגיונית מבהירה כי האינטרס של הצדדים הוא לא לגרום לזעזועים שיהרגו את העסק.
אתה מציין את 2 הקרנות הזרות שקנו עשרות אחוזים מהחוב של אלביט הדמיה בחצי מחיר - יתכן ויהיה ניתן להגיע לפתרון דרך הקרנות הללו יחד עם בנק פועלים ויחד עם נושי האג"ח האחרים.
אכן יש לדאוג כי בנק הפועלים יחדיו עם הקרנות לא ינצלו את המצב לטובתם תוך דריסה של יתר המחזיקים.
במקרה גדות ואמפל, החוב היה בקומה אחרת לחלוטין מאשר באירופה ישראל.
מה רואה קרן יורק באג"חים של אלביט הדמיה?http://www1.bizportal.co.il/article/356307
מחזיקי האגחים שאינם סידרה ב' התכנסו והחליטו שהם יתנגדו בבית המשפט לבקשת הפרוק שהגישו מחזיקי אגח ב'.
עכשיו אנו במצב בו יש בקשת פרוק אך קיימת התנגדות נושים אחרים.
נושה מגיש בקשה לפירוק אך נושים אחרים מתנגדים מתוך תובנה שיקבלו ביתר קלות את החוב אם יתנו אורך נשימה לחברה.
סעיף 273 קובע שבימ"ש רשאי להתחשב במשאלותיהם של נושים ומשתתפים בדונו על בקשת פירוק שהגיש נושה. בד"כ יתחשב בימ"ש בנושים המחזיקים ברוב החובות, ללא קשר למספר בנושים מכל צד. מי שחבים לו/ להם את מרבית החוב יכריעו את הכף כאשר הנושים הלא מובטחים יהיו דומיננטיים יותר.
עד כאן זה משחק לטובת יתר מחזיקי האגח.....
אם יש נושים המתנגדים לפירוק יבחן בימ"ש את עילת ההתנגדות שלהם כדי לוודא שאין להם שיקולים זרים כגון קשר לבעל החברה.
זה כבר יותר מסובך, כי אנו יודעים שיש קשר לכ - 50% מהנושים האחרים (הקרנות) עם החברה - וזה, כך יטען עו"ד המייצג אגח ב' , פוסל את התנגדותם.
יהיה מאוד מעניין מה תהיה פסיקת בית המשפט כאן, להערכתי הנושים יקבלו עוד זמן למגעים.
מהכתבה על אלביט (2 תגובות מעליי) עולה כי יחס כיסוי נכסים לחובות הוא 89 אג'. נכון שאמדני שווי הנכסים הם של החברה, ומי יודע בכמה אמדני שווי אלה גבוהים ממחירי בשוק. אם נניח ששווי אמדנים אל גבוה ב- 30% ממחיר השוק, יחס הכיסוי ירד ל- 68 אג'.
נכון למחירי האגחים כיום (סביב 34 אג'), יחס הכיסוי הוא כפול. השאלה שאני שואל את עצמי היא האם כדאי לרכוש את האגחים במחיר הנוכחי מתוך צפיה שעם ההסדר תקבל אלביט את התמיכה הפיננסית הנדרשת בתוספת השקט והזמן הנדרש להשבחת נכסיה.
זוהי בתמצית התפיסה שרואות 2 הקרנות שרכשו כמעט מחצית מהאגחים. אולי כדאי גם לנו המקומיים לאמץ את הגישה הזו ולהרוויח אפילו יותר מהקרנות (משום שבממוצע הן רכשו את האגחים סביב 50 אג') ולנו האפשרות לקנות בשליש פחות.
גילוי נאות - כרגע איני מחזיק, וכמובן לא ממליץ
היום פורסם בכלכליסט מתווה מסתמן בין בנק הפועלים לקרנות הזרות שקצת הוסתר בשל האירועים באידיבי:
85% ממניות אלביט לבעלי אג"ח
2% לבנק הפועלים
7% לזיסר
6% לשאר בעלי המניות
+300M אגח חדש לבעלי האגח + 240M שח לבנק הפועלים בפריסה מחדש של החוב.
+אופציה לזיסר ל10-15% ממניות אלביט בעתיד.
אני תוהה מספר תהיות: 1. ההסדר קרוב מאוד למה שהוצע קודם (למעט הקטנה של חלקו של זיסר באופציה להמרה עתידית). בשביל מה היה צריך את כל הדרמה בחודש האחרון...כולה בנק פועלים הקטין אופציה לזיסר בחצי שאר מצב הנושים לא השתנה.
2. למה משאירים 6% לבעלי מניות קיימים ומוחקים 90% מהחוב באג"ח? (איך בנק הפועלים אשר את זה....למה לא לקחת את כל המניות?)
3. למה לבנק הפועלים להחזיק 1-2% מאלביט, מה זה נותן לו להיות בעל מניות שמה? האם הובטח לו שלא יהיה דילול בעתיד? החזקה של 1-2% זה לא מהותי הכל קנה מידה.
4. נניח שאני מבין כי רוצים את זיסר שימשיך לנהל את העסק ומוכנים לתת לו 7% כדי שיהיה מעורב בניהול אלביט...נניח.
אני מניח שישפרו קצת את ההצעה לבעלי האגח, כדי לעודד אותם להעביר את ההצעה...אולי ה6% של שאר בעלי המניות יעברו גם לבעלי האגח או יגדילו את האג"ח...אבל זה פחות או יותר המתווה שיתקבל.
אין באמור המלצה לקניה או מכירה של ניירות אלביט הדמיה
מה שלא ברור מהמתווה, לפחות לי, זה כמה מניות חדשות מנפיקים - האם 94% או 85% .
בהנחה המחמירה שיונפרו רק 85% מניות חדשות , למרות שבהחלט יתכן ומדובר על הנפקת 94% של מניות חדשות אזי השווי שיתקבל עבור כל אגח הוא כ - 55-65 אג .
ניתן להגיע לאומדן בשתי דרכים - בהנחה שהשווי הנכסי לאחר הדוחות עומד על כ 3.2 מליארד ( עפ"י המצגת מינואר ללא עדכונים) והחוב על 550 מש"ח - נטו 2.65
אחת - להניח כי לאחר ההסדר החברה תיסחר ב 50% לנכסיה כך ששוויה הסחיר יעמוד על 1.3 מליארד ש"ח - 85% מכך - 1.1 מליארד + 300 מליון באגח - 1.4 מליארד מחוב של 2.5 מליארד 56% החזר
השניה - להתאים השווי הנכסי למחירי השוק של פלאזה ומדיקל - זה מוריד מליארד ש"ח מהשווי ולבצע שיערוך של הודו (20% הפחתה) ומלונות (10% הפחתה) - זו הפחתה נוספת של כ 150 מש"ח - סה"כ הפחתה 1.15 מליארד מ 2.65 מותיר 1.5 מליארד ==> 1.6 מליארד שווי לאגח - 64% החזר
מדוע לתת לזיסר 7% מאלביט החדשה מתנה? - אלוהים יודע. מדוע להשאיר 6% למחזיקים הקיימים - אין לי תשובה.
דווקא עם בנק הפועלים נראה לי סביר שיקבל פיצוי במניות על ארגון מחדש של חוב אלביט לבנק - אבל צריך עוד לראות כיצד זה יבוצע
על כל פנים , זו סגירה של הקרנות ובנק הפועלים - להזכירכם הקרנות התחייבו בפני זיסר לתמוך בהסדר זה ולא אחד , ההתחיבות תקפה עד 31/5/2013.
כך או כך, אגח ז' נסחר ב - 28% לפארי.
אני נכנסתי שנית לפוזיציה באגח.