Re: שוקת רחבה פברואר - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי chizhk
אני אישית עכשיו פעם ראשונה מול דילמה אמתית - הכתיבה למעלה היא ב-1200 מוגן ב-1220. הרווח בזמן יצירת הרגל (הפרש בין מחיר כתיבה למחיר קניה) היה 30 ש"ח. כעת ההפרש הוא 55 ש"ח, ז"א הפסד של 25 ש"ח על כל רגל (כתבתי 5 יח').
כאמור ההתלבטות היא האם לסגור את הרגל של ה-CALL בהפסד של 25 ש"ח ולממן אותו ע"י סגירת רגל ה-PUT (שם יש רווח יפה) או להמתין למחר אח"צ כדי לראות לאן פניה של ארה"ב. אני מניח שאלו בינינו שכתובים ב-CALL1080 נמצאים בדילמה אפילו יותר קשה ...
1160 ידוע כקו התנגדות משמעותי.
ובכל זאת, מדובר בפחות מ-4% כ-10 ימים לפני הפקיעה.
ופריצה של 1160 היא פריצה התנגדות שעלולה להתקרב ל-1200 ולהגדיל הפסדי הסגירה.
שחקן העיר שהחודש, בגלל בעיות נזילות, יעילות הכתיבה אחרי ה"מגדלים" פחותה.
אני במצב דומה.
כמשקיע זהיר סוגר כחצי מהפוזיציה. נאמר 2 מתוך 5.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
תודה. החישוב שלי קר. שים לב כי שיא המחיר של אופציה הינו כאשר המדד עומד עליה. על כן נראה לי כי כאשר המדד יעמוד על ההגנה שלי זה יהיה הזמן למכור אותה ולקנות את הכתיבה) לפי החישוב שלי שלוש יחידות הגנה משלם 2 יחידות כתיבה במצב כזה.
השאלה היחידה אם יהיה לי זמן לבצע את זה או שיותר טוב הטטות יאכלו את האופציות.
הפתרון שלי פשוט לא לפתוח את תכונת המסחר ולא לראות את ההפסד.
נראה מה ילד יום..
החישוב אולי קר, אבל לא בטוח שהוא נכון . נראה לי שאתה מערבב דברים:
רכיב השחיקה במחיר האופציה הוא מקסימלי כאשר המדד עומד עליה. אבל המחיר בהחלט יכול להמשיך לעלות. כי האופציה נכנסת לכסף. ואז נוסף לאופציה ערך אמיתי.
זה בדיוק החישוב שלי. אני מוכר את ההגנה במחיר מקסימאלי עבור כלום ולעומת זאת קונה את האופציה הכתובה במחיר שחלקו בגין המדד עצמו, אם תלך סטרייק אחד קדימה - 1150-1160 אתה תראה את התופעה הזו ולכן ניתן למכור 3 יחידות הגנה כנגד 2 יחידות כתיבה וזאת אחרי שהמדד הגיע לסטרייק ההגנה. לכן צריך מספיק זמן כדי לגלגל בעליה. אני לא בטוח שיהיה לי את הזמן הזה לכן אפעל על פי התקדמות המדד או יום ה' בשעה 16:00 שלפחות שחיקת הטטה תהיה המקסימאלית.
[quote=דמי כיס]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "red-r":reiib7ud
החודש לא בניתי שוקת....
מצד שני חשבתי על מי שכן עשה, וקיויתי בשבילכם שאתם לא באיזור ה-1160. אם כן, נו נו נו - כי התקרבתם מהר מידי, ושכחתם את השיעור מחודש שעבר, לכתוב רחוק ולהיות רגוע, ואפילו שנותרו עוד 10 ימים לפקיעה.
הכנתי כמה כללי מפתח לשוקת, בקרוב אעלה אותם.
בהצלחה!
יש בעיה בסטיות תקן הנמוכות. חייבים לקחת סיכון מחושב מתי שהו. וגם את זה למדנו משחקן (הקרוב שלו ל 1210 היה שלושה שבועות לפקיעה והמרחק למדד היה 60 נקודות בלבד).[/quote:reiib7ud]
לא מדויק.
הוא קירב ל-1210 ב-13/1 שה כ-15 ימים לפקיעה, והיה במרחק 6 סטרייקים שלמים. גם אז היתה בעיה של סטיות תקן נמוכות.
אני כתוב למטה ב1080 עם הגנה צמודה ולמעלה ב1190 עם הגנה צמודה.
מתי לדעתכם כדאי לקדם רגל תחתונה עם ההגנה ?
באיזה תרחיש יהיה צורך בקיבוע הפסד ברגל העליונה והזזתו גבוה יותר?
אני בכל מקרה לא מתכוון לשנות דבר ביומיים הקרובים, מחכה לראות פעולת הכותבים ב1160, 1170,1180 וכמובן התפתחויות מחו"ל
אשמח לשמוע דעות
טוב, למרות שהמעוף משתולל ללא שום סיבה הנראית לעין (כרגיל, כמעת כל יום ללא מסחר בארה"ב מנוצל פה לעליות) והוא כמעת ונוגע ב 1170.
אני בינתיים לא מזיז את הפוזיציה שלי ב 1200 ואף ממשיך לנצל את המחירים המטרופים ב c1200לכתיבת עוד אופציות.
לפני כמה יומיים בלבד c1200 היה שווה 50-60 ש"ח, היום היה אפשר למכור במחירים של 135 ש"ח - פשוט מטורף.
אני באופן אישי לא מאמין ש 1180 הולך להיפרץ...
אגב דקס אתמול פתח בכ +0.5% בזמן שמעוף פתח סביב האפס.
המעוף נסגר ב +0.77% בזמן שדקס בכ +0.2%.
מקווה שאתה צודק.
יחד עם זה פחות אמונה יותר נגזרים.
ונגזרים משדרים העדר פחד מוחלט ונטייה לעליות.
המצב בשוקת מתחיל להדאיג במיוחד כשברקע יש חששות בסקויז. לדעתי נבחן ניום את 1180.
אני עדיין נמצא ב 1200. מקווה "לשרוד" את סוף השבוע (להנות מטטה) ואז במקרה הצורך אעשה הזזות.
בהצלחה היום, מצפה יום לא כל לבצעי שוקת חודשית.
נו טוף, כשאין ברירה אז אין ברירה. הזזתי היום ל 1200. מכיוון שההגנה שלי הייתה ב 1210, יכולתי להכפיל כמויות ללא גידול בביטחונות. אבל עדיין עם פגיעה רצינית ברווח הפוטנציאלי.
אם הדהרה למעלה תעצר בשלב זה, החודש יגמר ברווח צנוע מאד. אבל זה מה יש.
אגב, הפיתוי לא להזיז היה גדול מאד. שכן הפעולה הזו די הפכה את בפרואר לחודש טחינת מים. אבל השיקול הקר גבר על הפיתוי.
אבל אוסיף ואומר שמצד שני, לאחר ההזזה, נראה שגורל הציפורניים שלי השתפר באופן מופלא :d .
ציטוט:
נו טוף, כשאין ברירה אז אין ברירה. הזזתי היום ל 1200. מכיוון שההגנה שלי הייתה ב 1210, יכולתי להכפיל כמויות ללא גידול בביטחונות. אבל עדיין עם פגיעה רצינית ברווח הפוטנציאלי.
אם הדהרה למעלה תעצר בשלב זה, החודש יגמר ברווח צנוע מאד. אבל זה מה יש.
אגב, הפיתוי לא להזיז היה גדול מאד. שכן הפעולה הזו די הפכה את בפרואר לחודש טחינת מים. אבל השיקול הקר גבר על הפיתוי.
אבל אוסיף ואומר שמצד שני, לאחר ההזזה, נראה שגורל הציפורניים שלי השתפר באופן מופלא :d .
דמי כיס,
כל הכבוד לך על המשמעת עצמית!!! זה לא פשוט.
הבעייה היא שגם 1200 כבר לא נראה כ"כ בטוח...
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
תודה. החישוב שלי קר. שים לב כי שיא המחיר של אופציה הינו כאשר המדד עומד עליה. על כן נראה לי כי כאשר המדד יעמוד על ההגנה שלי זה יהיה הזמן למכור אותה ולקנות את הכתיבה) לפי החישוב שלי שלוש יחידות הגנה משלם 2 יחידות כתיבה במצב כזה.
השאלה היחידה אם יהיה לי זמן לבצע את זה או שיותר טוב הטטות יאכלו את האופציות.
הפתרון שלי פשוט לא לפתוח את תכונת המסחר ולא לראות את ההפסד.
נראה מה ילד יום..
החישוב אולי קר, אבל לא בטוח שהוא נכון . נראה לי שאתה מערבב דברים:
רכיב השחיקה במחיר האופציה הוא מקסימלי כאשר המדד עומד עליה. אבל המחיר בהחלט יכול להמשיך לעלות. כי האופציה נכנסת לכסף. ואז נוסף לאופציה ערך אמיתי.
זה בדיוק החישוב שלי. אני מוכר את ההגנה במחיר מקסימאלי עבור כלום ולעומת זאת קונה את האופציה הכתובה במחיר שחלקו בגין המדד עצמו, אם תלך סטרייק אחד קדימה - 1150-1160 אתה תראה את התופעה הזו ולכן ניתן למכור 3 יחידות הגנה כנגד 2 יחידות כתיבה וזאת אחרי שהמדד הגיע לסטרייק ההגנה. לכן צריך מספיק זמן כדי לגלגל בעליה. אני לא בטוח שיהיה לי את הזמן הזה לכן אפעל על פי התקדמות המדד או יום ה' בשעה 16:00 שלפחות שחיקת הטטה תהיה המקסימאלית.
נאמן לתוכנית הפעולה של עצמי: בגלום 1171 פעלתי כדלקמן:
כזכור יש לי רגל קול מכורה 1160 והגנה קול 1170. 3 יחידות. על כן על פי המפתח קניתי שלוש יחידות 1160 , היתי צריך למכור 4.5 יחידות 1170= 4- קול 1170 ,-1 קול 1180.
נותר אפס קול 1160 כתוב, 1 יחידה קול 1170 כתוב אחד יחידה קול 1180 כתוב, אני לא משאיר כתיבה בלי הגנה ולכן צריך לרכוש קול 1180 וקול 1190.
לכן בפועל נותרתי אם אחד יחידה קול 1170 כתוב והגנה בקול 1190.
האופציות האחרות שיש הינם לסגת שני סטרייקים לאחור, קול 1180 מכור וקול 1190 קנוי.
+ הכפלה.
בחרתי שלא לנהוג כך כיוון שממילא הקו העקרי של השוקת שלי מצוי בקול 1180.
במאמר אגב אציין כי אכן יצא לי לבצע את התיקון כאשר הרגל הכתובה קפצה פי שתיים, לעומת זאת רגל ההגנה קפצה פי 2.6.
בפועל בניהול שוקת רחבה היתי צריך /יכול לקדם את רגל הפוטים ל- 1120 כדי לתרום לצימצום עלות התיקון אבל אני בחרתי ,בד בבד באופן מודע להפוך את רגל הפוטים לשוקת קנויה במקום לשוקת מכורה.
החלטתי שעדיף לי לספוג את ההפרש לאפשרות התאורטית והרחוקה שיהיה תיקון והמדד ירד.
התיקון הבא של רגל הקולים מבחינתי יהיה כאשר המדד יגיע ל- 1190.
הדילמה שלי האם יהיה מספיק זמן להערך או שנצטרך להמתין ליום ד' בשעה 16:00.
כרגע אני בניצולת של חמישים אחוז בטחונות בלבד.
רק הצלחות.
דרור
אגב כרגע אני גם חש את חשיבותה של ההגנה הצמודה לשקט הנפשי של הסוחר, דבר שמאפשר לנטול סיכונים גדולים יותר.