Re: שוקת רחבה ינואר - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי WGF_Flame
דמ"כ, הגבתי על ההודעה הבאה:
לא שמענו משחקן (שעל נסיונו והידע שלו אני חושב אין עוררין כאן) התנגדות מפורשת לביצוע של שוקת רחבה. זה לא אומר שהכל פשוט וכסף על הריצפה, אבל בהיצמדות לכללים (שמעקב אחרי ה"גדולים" הוא אחד מהם) והבנת הניהול של האסטרטגיה הזאת, נראה לי שיש תוחלת חיובית.
בקשר לשאר הדברים שכתבת, לא הבנת אותי, מה שכתבתי זה שלא ניתן לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, אתה לא יכול מצד אחד לכתוב שיש לך 200 נק' הגנה, מצד שני אחרי ששינוי של הרבה פחות מה לצאת.
אם יצאת אחרי שהמדד עלה ב50 נק' כי הגעת לאחת מנק' היציאה שלך, הרי שהיתה לך במקרה הזה הגנה רק של 50 נק' ולא של 200 נק'.
יש לי הרגשה שאתה מרגיש מותקף, זו ממש לא היתה כוונתי ולכן אחדל להגיב בעניין הזה. מאחל לך הצלחה.
אני בכלל לא מרגיש מותקף. אני מגדיר את עצמי כמתחיל, ומנסה ללמוד מכל אחד. אבל אני מנסה כבר די הרבה זמן להבין ממך את הסכנה בדרך שלי, ולא מצליח לרדת לסוף דעתך.
נקודת היציאה שלי היא לא 50 נק' (או כל מספר אחר). נקודת היציאה שלי היא קפיצה פראית במחיר. אין שום בעיה עם נדידה של 50 נקודות, אם היא נמשכת לאורך זמן. למשל, המדד עלה 30 נקודות מאז שיצרתי את השוקת, והאופציות שלי רק ירדו במחיר. אז אין לי שום בעיה עם זה. מצידי שימשיך לטפס, או לרדת או לעשות מה שהוא רוצה. העיקר שלא יהיה פראי.
עוד כתבתי שאם למשל מחיר האופציה ישלש את עצמו בתוך זמן קצר, אז בסדר לי לצאת עם הפסד (קל יחסית), כי מבחינתי זה מוגדר מייד כשוק פראי שאני לא רוצה להיות בו עם שוקת רחבה.
עוד כתבתי כמה פעמים, ששוקת רחבה זה לא להרים כסף מהרצפה, ולראיה אפשר לראות את כמות הדיונים והמחשבות שיש מאחורי זה. אני משגיח כל יום על השוקת שלי. כך שיש כאן עבודה לכל דבר.
אני בכלל לא טוען שהדרך שלי עדיפה על הדרך של שחקן (כתבתי כבר שמה ששחקן שכח, אני עוד לא למדתי). היא רק יותר מתאימה לי כי בעולם האמיתי שלי יש עמלות, וכל תזוזה כרוכה במאבקים על מחיר שיש להם הרבה משמעות.
לאור הדברים הללו, אודה לך אם תתן לי תסריט שבו אני נופל. זה מה ששאלתי אותך מספר פעמים.
שוב שלום,
אני אמרתי כבר קודם שאני מאוד אוהב את הדרך שלך, ממש לא חושב שהיא לא טובה, להפך.
מה שכתבתי זה בדיוק מה שאתה כתבת בהודעה האחרונה שלך, וזה שהאסטרטגיה שלך מרוויחה את תקבול האופציות הראשוני כאשר אין תזוזה חזקה ומפסידה את ההפרש בין התקבול הראשוני לבין הסטופ לוסט (או נק' היציאה האחרונות) במקרה של תזוזה גדולה.
אם אתה יודע מה הסיכוי לתזוזה גדולה אתה אפילו יכול בקלות לחשב את התוחלת שלך.
עכשיו אתה כתבת בדיוק את זה, בשונה ממה שראיתי פעמים קודמות שדובר על הגנה של נק' למעלה או למטה. אתה לא מהמר על זה שהמדד לא יעלה או ירד X נק', אתה מהמר שלא תהיה תנועה חזקה מספיק כדי להעיף אותך.
שמח שאנחנו מסכימים גם אם באיחור. :)
אופיר מטפל בשוקת שלו ומקווה שהיא "תקמול" לאט ובטוח עד הפקיעה.
אופיר , מנסה לנקש, כל גידול פרא שצומח לו שם בגינה , במידה ולא משתלט עליו הוא מתכוון לברוח מהר ובלי להביט לאחור.
בהצלחה בטיפוח הגינה עד דעיכתה בטרם הפקיעה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אופיר מטפל בשוקת שלו ומקווה שהיא "תקמול" לאט ובטוח עד הפקיעה.
אופיר , מנסה לנקש, כל גידול פרא שצומח לו שם בגינה , במידה ולא משתלט עליו הוא מתכוון לברוח מהר ובלי להביט לאחור.
בהצלחה בטיפוח הגינה עד דעיכתה בטרם הפקיעה.
:) :)
ממש סופר נהיית עם כאלה דימויים ומטאפורות אתה מבוזבז כאן בשוק ההון.
ברגע של השראה גם לי יצא משהו מענין -
חמשיר שוקת רחבה של דמי כיס -
שוקת, שוקת, שוקת רחבה,
עם סטופלוס כדי למנוע בריחה,
אותך אטפח בכל בוקר ממש עם הזריחה,
אבל אומר לך ביי ביי אם תהיה מריחה,
אח אח בום טראח - שוקת רחבה...
copyrights - all rights resereved (lol) damka
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
4)
הכללים האלו הביאו לי בממוצע מעל 5,000 ש"ח לחודש בשנת 2009.
היו לי חודשים של הפסדים כבדים עקב הגעה לנקודת הסגירה המיידית ב 2008 במפולת אבל הם תמיד כוסו תוך חודשים ספורים.
לדעתי שחקן שגה שמיהר לקרב רגל הפוט כאשר יש כל כך הרבה זמן לפקיעה.
איציק
שלום איציק..
כמו ששאלו קודם...תוכל לומר כמה בטחונות אתה משקיע בממוצע שיש לך תקבול של 5000 ש"ח בחודש?
הרבה ביטחונות. הרבה מאות אלפים. מעדיף לא לחשוף את גובה התיק המדוייק.
ציטוט:
הרבה ביטחונות. הרבה מאות אלפים. מעדיף לא לחשוף את גובה התיק המדוייק.
מכבד את פרטיותך, אבל אשאל ברשותך שאלת הבהרה, עפ"י נסיונך, עם 100K בטחונות, כמה אופציות רחוקות מאוד אפשר לכתוב ללא הגנה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דג המזל
מכבד את פרטיותך, אבל אשאל ברשותך שאלת הבהרה, עפ"י נסיונך, עם 100K בטחונות, כמה אופציות רחוקות מאוד אפשר לכתוב ללא הגנה
באזור ה 30 (או באזור ה 25 בביטחונות בנק).
תודה על התגובה המהירה, דמי כיס
סה"כ 30 או 30 בכל צד?
אם אפשר לכתוב כ- 30 שוקתות בתקבול של 100 ש"ח לשוקת זה לא רע (ככה לפחות נראה לי)
ושאלה שנייה האם לקחת בחשבון הבטחונות גם אפשרות של תנועה מסויימת לכיוון אחד הצדדים או שזה רק לטובת הכתיבה עצמה?
ציטוט:
כיוון שהיה מי שכתב שרק חסרי ניסיון עושים שוקת ללא הגנות ברצוני להציג (שוב) מה שאני עושה - שוקת רחבה כבר שנים והכללים שלי שונים מאלו של שחקן:
1) לכתוב רחוק בלי הגנות - למשל החודש אני פתחתי לאחר הפקיעה של דצמבר שוקת לינואר בסטרייקים 970-1300. קניית הגנה לא משאירה מספיק בשר. את הקול כתבתי ב 20 ש"ח ואת הפוט ב 75 ש"ח. עדיף לכתוב רחוק ולקבל גרושים מאשר להתחיל להתפתל באמצע החודש ולנסות לגלגל.
2) קובע מראש נק' לסגירת רגל, אפילו בהפסד, אם היה מהלך קיצוני לכיוונה - זאת ההגנה שלי. אם מחר פורצת מלחמה אני סוגר רגל הפוט מייד ואפילו בהפסד.
3) לעולם לא מקרב רגל, רק מרחיק במידת הצורך אם המדד זוחל לכיוון רגל מסוימת. בשביל זה משאיר 60-70% בטחונות פנויים. לינואר לא קרבתי כלום ולא מתכוון בנתיים לקרב.
4) מבחינתי זו אסטרטגיה לפקיעה. שומר עליה כל הזמן ונהנה לראות אותה נשחקת עד עפר ופוקעת מחוץ לכסף. ממש משכורת חודשית ב 10 דקות עבודה אמיתית.
הכללים האלו הביאו לי בממוצע מעל 5,000 ש"ח לחודש בשנת 2009.
היו לי חודשים של הפסדים כבדים עקב הגעה לנקודת הסגירה המיידית ב 2008 במפולת אבל הם תמיד כוסו תוך חודשים ספורים.
לדעתי שחקן שגה שמיהר לקרב רגל הפוט כאשר יש כל כך הרבה זמן לפקיעה.
איציק
פניה/בקשה לשחקן מעוף -
לעשות בחודש הבא שוקת רחוקה כמו של איציק ללא הגנות.
ו/או להתיחס לשוקת שאיציק מציע