-
Re: שוקת רחבה יולי - דיונים ופרשנויות
אבל, ברגע שפתחת את שני הכיוונים אתה בעצם מנטרל את הנסיון לנחש לאן השוק ילך, כל עוד הוא לא טס באופן משמעותי לכיוון מסויים, ואם פתחת בהתחלה את שני הכיוונים אז תזוזה לכיוון אחד תעלה את שווי המרווח הכתוב האותו כיוון אבל תקטין אותו בצד השני וסטית תקן כמו שהיא יכולה לעלות במשך החודש היא גם יכולה לרדת, אבל התטא תמיד עובדת (גם אם פחות בתחילת החודש) כך שכל המתנה בעצם יוצרת הפסד רווח פוטנציאלי.
-
לא ממש. התטא ממש זניחה בהתחלה.
הסיבה היחידה לפתוח מוקדם היא סטיית תקן גבוהה יחסית לממוצע. כמו ששלשום ראינו - פוטים 170 נקודות מהסטרייק נמכרו ב-200 ש'ח. היום הם נמכרו ב-100, ד'א, כאשר היווניות שלהן לא השתנו הרבה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ניצלתי את היום על מנת לפתוח ב 25% מהביטחונות שלי 1210-1180. הצלחתי לסחוט הפרש מעולה של 70 ש"ח ליחידה. כמו כן, ניצלחתי את היום על מנת לקנות קצת הגנות זולות לרגל הפוט שלי. בסך הכל יום רווחי מאד.
דמי כיס, האם לא אחד מכללי שחקן לפתוח הגנות צמודות, זכור לי שהוא אמר שהגנה במרחק 3 סטרייקים לא נחשבת הגנה, מה תעשה אם המדד יתקרב לעבר הקצה העליון? האם כבר היית במצב קיצון כזה?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
דמי כיס, האם לא אחד מכללי שחקן לפתוח הגנות צמודות, זכור לי שהוא אמר שהגנה במרחק 3 סטרייקים לא נחשבת הגנה, מה תעשה אם המדד יתקרב לעבר הקצה העליון? האם כבר היית במצב קיצון כזה?
אכן זה היה אחד הכללים שלו. אבל גם הוא עשה בשוקת שניהל בינואר מרחק של שניים כשלא הייתה ברירה.
לפעמים מרחק סטרייק אחד פשוט נותן מעט מדי או מחייב התקרב קרוב מדי. בכל מקרה אנחנו לא מעוניינים בשוקת להגיע למצב שההגנה מתחילה לעבוד.
נקודה נוספת: בדוגמא שלי, אתה יכול להסתכל על הצמד 1210-1180 כעל שלוש מכירות צמודת: 1210-1200, 1200-1190, 1190-1180, שזה פחות מסוכן משלושה צמדים 1210-1200.
-
דמי כיס,מדוע שלוש מכירות צמודות פחות מסוכן משלושה צמדים?
-
מצטרף לשאלה של פלונית, הרי כאן אתה מתחיל לשלם ב 1180, ושם ב 1200.
כמו כן, לא ענית לי, במידה והמדד מגיע לקירבה של הקצה, מה אתה עושה?
-
שאלה נוספת:
מה יותר נכון לכתוב בשוקת?
כתיבה אחת עם הגנה במרחק 3 סטרייקים,
או 3 כתיבות עם מרחק הגנה של סטרייק אחד?
התקבול זהה לכן השאלה מה עדיף?
דוגמא:
א. אם אני כתוב 3 פעמים על P1000 עם הגנה P990
ב. אני כתוב פעם אחת על P1000 עם הגנה P970
א. ברגע שהמדד ב-990 שלמתי 3000 ש"ח
ב. ברגע שהמדד ב-990 שלמתי רק 1000 ש"ח (צריך שירד עד 970 כדי שאשלם 3000 ש"ח)
א+ב רק מתחת למדד 970 שניהם שוים, אך בתווך בין 990 ל-970 עדיפות ל-ב'.
מסקנה שלי: עדיף לכתוב פחות עם הגנה יותר רחוקה.
(הערה: אני חדש בענין אני מניח שאני לא רואה את כל התמונה , נא לא להסתמך על זה)
-
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
אכן זה היה אחד הכללים שלו. אבל גם הוא עשה בשוקת שניהל בינואר מרחק של שניים כשלא הייתה ברירה.
לפעמים מרחק סטרייק אחד פשוט נותן מעט מדי או מחייב התקרב קרוב מדי. בכל מקרה אנחנו לא מעוניינים בשוקת להגיע למצב שההגנה מתחילה לעבוד.
נקודה נוספת: בדוגמא שלי, אתה יכול להסתכל על הצמד 1210-1180 כעל שלוש מכירות צמודת: 1210-1200, 1200-1190, 1190-1180, שזה פחות מסוכן משלושה צמדים 1210-1200.
נראה לי שדמ"כ טעה טעות סופר והתכוון "שזה פחות מסוכן משלושה צמדים 1180-1190"
הבעיה במה שדמ"כ עשה נעוצה לא בהגנה אלא דווקא בתקבול. דמ"כ קבל 70 ש"ח ליחידה או תשואה של 70/3 כלומר 23.33 לאלף שקל בטחונות. אם היה מוכר 1180-1190 התקבול היה גבוה יותר להערכתי (אני לא זוכר את מחירי אתמול) כ35 ש"ח ל1000 ש"ח בטחונות.
-
נכון. סליחה על טעות ההדפסה. התכוונתי כמובן שזה פחות מסוכן מ 1180-1190.
לגבי מה אני עושה אם זה מגיע לקצה:
אני לא נותן לזה להגיע לקצה. אני מרחיק הרבה קודם.
למשל, חודש שעבר הרחקתי את 1150 כשהמדד עבר את 1130. לא חיכיתי שיגיע ל 1150. כמובן שאם זה לא היה שבוע פקיעה, הפיוז שלי היה קופץ הרבה קודם.
-
מכרתי כמות קטנה של P950 היום. ממתין עדיין לקניית הגנה במחיר טוב על P920 (אני ראשון בתור על 55 ש"ח). יתפוס, יתפוס. לא יתפוס, גם טוב. אם הירידות ימשיכו להחלש, יש סיכוי שזה יתפוס. יש לי זמן וסבלנות. ההוראה ממתינה בשקט.
בצד של הקולים לא עושה הרבה בנתיים. בטח לא מוכר היום. אבל גם לא סוגר כי יש לי בצד הזה עוד הרבה מאד ביטחונות לא משומשים.
שוב אני אומר. תמיד כשיש ירידות, קשה לדמיין שוק עולה, ולהיפך. ובכל זאת, אחרי שוונק כזה של ירידות, מאז 1137 ועד עכשיו, עם תיקונון קטן אתמול, יש סיכוי הולך ועולה ליום יומיים עליות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
שאלה נוספת:
דוגמא:
דוד, כלל הבסיס עדיף לכתוב הרבה יותר (כמות גדולה יותר) ורחוק יותר מאשר פחות וקרוב, (בהנחה שבשני המצבים החשיפה דומה, מסכנים את אותו הסכום).
הכלל הזה נכון בעולם אוטופי שאין בו "מתווכים" שגוזרים עמלות.
לכן בכתיבות רחוקות מראש של שוקת רחוקה גם כך הבשר מראשיתו מצומק, אם תעשה את מכפלת העמלות תגלה ששליש מרווח פוטנציאלי הולך לעמלות.
על כן החיים הכריחו את דמי כיס לעשות פשרות.
אם תרצה לכתוב קרוב לכסף , היכן שיש בשר שאז שיקול העמלות יורד והופך לזניח אז הכלל הופך לחשוב מתמיד.
אגב הדוגמא שלך אינה נכונה, מה שהיה צריך לעשות זה לכתוב 3 יחידות 980 עם 3 הגנות 970.
בהצלחה
-
ציטוט:
נכון. סליחה על טעות ההדפסה. התכוונתי כמובן שזה פחות מסוכן מ 1180-1190.
לגבי מה אני עושה אם זה מגיע לקצה:
אני לא נותן לזה להגיע לקצה. אני מרחיק הרבה קודם.
למשל, חודש שעבר הרחקתי את 1150 כשהמדד עבר את 1130. לא חיכיתי שיגיע ל 1150. כמובן שאם זה לא היה שבוע פקיעה, הפיוז שלי היה קופץ הרבה קודם.
דמי כיס,
האם אתה משתמש בכללי שחקן שאם האופציה הכתובה מכפילה את עצמה אתה מרחיק?
אם כן, האם אתה מזיז גם את ההגנה או פשוט מצמיד את הכתיבה למרחק סטרייק 1 מההגנה?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
דמי כיס,
האם אתה משתמש בכללי שחקן שאם האופציה הכתובה מכפילה את עצמה אתה מרחיק?
אם כן, האם אתה מזיז גם את ההגנה או פשוט מצמיד את הכתיבה למרחק סטרייק 1 מההגנה?
איך לפעמים. בשלב כל כך מוקדם של החודש, כאשר מדובר על אופציות במרחק קילומטרים, אני לא מתעסק עם הרחקות. יש לי 940, וקצת 950. 11.5% אחוז, וזה לאחר ערימה של ירידות.
כרגע, אני צופה שצריך להגיע תיקונון כלפי מעלה. נניח משהו כמו 20-25 נקודות.
-
בשעה טובה (ואולי לא כל כך מוצלחת?) פתחתי היום מעט יחידות 950 מוגן 930. קיבלתי 60 שח לזוג. עדיין לא פותח לגמרי אף רגל משום שאיני בטוח לאן הולכים (הכל נראה לי נורא נפיץ כרגע. דאו מתחת ל10,000, VIX עלה מעל 30%). זה סימן לא חיובי במיוחד
אגב בבלומברג מסמנים את רמת 1044 בסנופי כקריטית במיוחד. בינתיים היא נשמרת, אבל אם תפרץ, זה סימן דובי מאוד.
-
נראה לי שהדובים כבר כאן, לא צריך לחכות ל-1044.
אני מקווה שדמ'כ צודק ונראה הפוגה עם איזה תיקון קל.
-
כנראה מחר יהיה יום לא רע לפתוח רגל תחתונה למי שעוד לא עשה את זה ולהוסיף למי שכבר עשה אך מתכנן עוד. היום, למרות הירידות המשמעותיות (2%-), המחירים בפוטים לא עלו מי יודע מה בגלל שסטיה לפי דמי כיס הלכה לים ונשארה נמוכה. ייתכן מחר זה יהיה שונה.
-
זה תלוי בחוזים + העובדה שטבע תעלה ותרכך מעט את המכה.
דווקא מתאימות לי קצת עליות לאיזון...
-
חוזים יורקים + ארביטראז' סביב ה 0. לא נראה לי שנראה משהו מיוחד היום בת"א.
אולי ס"ת תעלה קצת.
-
יכול להיות שיהיה איזה פחד בפתיחה, שיתאזן אחר כך.
בכל אופן, אחרי ירידות כאלו חדות בעולם, צפוי העולם לתקן קצת, אפילו מסיבות טכניות לגמרי.
-
אתם מדברים ואני שומע 'תנודתיות'.
ותנודתיות טובה ליהודים (לפחות לאילו מביניהם שכותבים אופציות).
-
בדיעבד, ההליכה שלי על "ביצים" החודש - (פתיחה עדינה של קולים לפני יומיים בעליות), לא הייתה מדהימה, כי הפסדתי רווח פוטנציאלי בקולים. אבל לך תדע. בכל אופן, זה היה סיכון מסוג "אובדן רווח" ולא מסוג "הפסד", ולכן זה חלק מהמשחק. חוץ מזה יש עוד הרבה חודש. אני עדיין נאמן להחלטה, לפתוח קולים בעליות ולא בירידות.
הצד של הפוטים אצלי הפסיד, אבל גם כן בעדינות רבה. השוקת כרגע מספיק רחבה כך שאפילו הירידות החדות שהיו, הן בכלל לא סיפור.
-
דמי כיס
מה גבולות השוקת שכתבת?
אני עוד לא כתבתי החודש שוקת,
מתלבט האם P970 מספיק רחוק וכן C1160
-
ציטוט:
שאלה נוספת:
דוגמא:
לכאורה, התקבול בפקיעה הוא זהה ואכן כתיבה אחת עם הגנה של שלושה סטרייקים תביא להפסד קטן יותר במידה והכתיבות הן בכסף בפקיעה (עד נקודה מסוימת).
אולם, בבניה של שוקת רחבה השאיפה היא לא להגיע כלל לאפשרות של פקיעה בכסף, במידה ויש אפילו סיכוי קל לכך יש לגלגל את הכתיבות אחורה (2 סטרייקים ע"פ שחקן) ולכן ההפסד במקרה של הגנות במרחק של 3 סטרייקים ואף יותר יגרמו להפסד משמעותי בזמן התיקון.
שכן, יתכן ומחיר הקניה יהיה גבוה באופן משמעותי לעומת המחיר בו מכרנו. לעומת התקבול על מכירת ההגנות שיהיה כמעט אפסי מכיוון שימים בודדים לפני הפקיעה אופציות אלו ישחקו למוות.
מי שמשחק לפי הכללים הבטוחים של שוקת ומקפיד על שוקת רחבה, עליו להגן בסטרייקים קרובים שכן ייתכן ויפסיד סכום משמעותי במידה ויאלץ לתקן, כדי להימנע מסיכון בפקיעה.
עוד דבר חשוב - אנשים רבים שמגיעים למצב כזה כבר לוקחים את הסיכון ונשארים עם הפוזיציה לפקיעה כאשר הם רואים שהגלגול יגרום להם להפסד או שימחוק להם את הרווחים החודשיים (טעות בעיני) ולכן אני חושב שעדיף להימנע מכך מלכתחילה.
אני אישית קונה הגנות ב2 סטרייקים מקסימום וגם זה לרוב בתחילת החודש.
-
אני רוצה לשתף אתכם בהערכתי את השוק
מחודש מאי אני בתחושת דה ז'וו כאילו חוזרת שנת 2008
ואכן חודש מאי התנהג כמו 1.08 וכן חודש יוני התנהג כמו 2.08
זה מדהים כי אפילו ברמת המדדים הם כמעט זהים (גם פקיעת 2.08 הסתיימה בסביבות מדד 1120.
חודש יולי מתנהג עד עתה כמו 3.08 וכאן העיקר :אם ימשיך ויתנהג כמו 3.08 הרי שהמדד עלול לבקר גם הרבה מתחת ל-1000, ב3.08 הוא הגיע גם ל960 אחרי ירידה של כ-10% במשך 3 ימים רצופים.
יכול להיות שאני טועה אך מרגיש חובה להזהיר את כל כותבי הפוט 950 וכו'.
לעניות דעתי זה לא חודש לכתיבת פוטים
-
חנן, תודה על השיתוף.
בשבעה ימי מסחר אחרונים ירדנו מי 1137 ל- 1062, 75 נקודות שזה 7 אחוז.
10 אחוז מהשיא האחרון ב- 1137 , שווה 1023.
950, שווה ירידה של 17 אחוז.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי hanan121
אני רוצה לשתף אתכם בהערכתי את השוק
מחודש מאי אני בתחושת דה ז'וו כאילו חוזרת שנת 2008
ואכן חודש מאי התנהג כמו 1.08 וכן חודש יוני התנהג כמו 2.08
זה מדהים כי אפילו ברמת המדדים הם כמעט זהים (גם פקיעת 2.08 הסתיימה בסביבות מדד 1120.
חודש יולי מתנהג עד עתה כמו 3.08 וכאן העיקר :אם ימשיך ויתנהג כמו 3.08 הרי שהמדד עלול לבקר גם הרבה מתחת ל-1000, ב3.08 הוא הגיע גם ל960 אחרי ירידה של כ-10% במשך 3 ימים רצופים.
יכול להיות שאני טועה אך מרגיש חובה להזהיר את כל כותבי הפוט 950 וכו'.
לעניות דעתי זה לא חודש לכתיבת פוטים
תודה. אני בהחלט שוקל לסגור את ה P950 שלי (יש לי מעט). תלוי מה יהיה מחר.
-
שלום חברים,
לאחר בחינה קצרה של גרף חודשי על המדד בשנת 2008, ניתן לראות שגם בקריסה - במשבר, היתה התנגדות חזקה של מספר חודשים סביב רמת 1000 הנקודות, המהווה כנראה מחסום פסיכולוגי ממשי למשקיעים.
לכן אני חושב שפתיחה רגל הפוט מתחת ל 960 נקודות, גם אם אלה פחות מ 15 אחוז מהמדד, היא כשרה לבנתיים.
מה דעתכם?
-
דעתי שזה יכול להניב או אחלה רווח, או הפסד צורב.
כמו דמי כיס, גם אני שוקל היום לסלק את המעט יח' שיש לי ב950.
הרווח מהמרווחים היורדים שלי יממן את הפעולה.
רמת ה1040 החשובה בS&P נשברה, ולמרות שזה לא אומר אוטומטית שממשיכים דרומה - הסיכון הולך וגובר לירידות נוספות.
-
לדעתי בלבד,
עדיין מוקדם מאוד להזיז את 950. יש יותר מ 100!! נק' מדד בדרך וצריך לזכור ש רמת ה 1000 נקודות צפויה להיות רמת התנגדות פסיכולוגית חזקה מאוד.
צריך לזכור שגם הירידות התלולות ביותר בדר"כ מלוות בתיקונים נקודתיים, כמו כן החודש הוא לא אינסופי וגם התטא תתחיל לעבוד.
בהצלחה לכולנו!
-
אין טעם בפאניקה. הרבה מאד אנשים (ואני בינהם) רואים את רף ה-1000 כהזדמנות כניסה מעולה לשוק. ומאחר וכבר ירדנו לא מעט, אני בספק אם הירידות יימשכו ברצף לעוד 100 נקודות.
-
אני מתייחס לנתונים מפקיעה לפקיעה.
פקיעת 2.08 עמדה על 1127 ומשם התחילה הצלילה.
לדעתי, אם נתוני התעסוקה שיתפרסו מחר יהיו שליליים- רמת ה-1000 תחצה בקלות כבר ביום א-ב'.
לא רוצה חלילה לעורר בהלה - זו בסה"כ הערכה שלי , לא מקצועית. אפילו בניתוח טכני אני לא מבין, אך כדאי שתהיה על השולחן
-
לי נראה שהפחד מהנתונים כבר מגולם בירידות עד עכשיו. עוד 5% ביומיים על משהו שמצפים לו ?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי hanan121
אני מתייחס לנתונים מפקיעה לפקיעה.
פקיעת 2.08 עמדה על 1127 ומשם התחילה הצלילה.
לדעתי, אם נתוני התעסוקה שיתפרסו מחר יהיו שליליים- רמת ה-1000 תחצה בקלות כבר ביום א-ב'
חנן,
לדעתי אתה מאוד מגזים!!!
כדי לחצות רמת 1000 כבר ביום א'-ב' צריכים עוד ירידות של יותר מ 5% ביומיים וזה עוד לאחר רצף הירידות האחרון.
ואגב הפקיעה ב 3.08 הייתה 1022.68 כך שאני לא יודע על איזו צלילה אתה מדבר.
מקווה שאתה לא מדבר מהפוזיציה.
שיהיה בהצלחה!
-
סטייה בשמיים,
אפשר לקבל על פוט 940 כ 240 ש"ח
-
תיקון טעות, בעקבות קורס ב' נגזרים אתמול:
אין כזה דבר לפתוח רק בצד אחד. מקסימום, צריך לפתוח רחוק, אבל צריך לפתוח.
אכן, מסקנה נכונה מאד. למעשה אני ממתין עם מכירה של קולים כבר כמה ימים טובים, כדי לתפוס עליות. העליות לא מגיעות. בנתיים אני אוכל אותה בצד של הפוטים (על הנייר כמובן), אבל אין קונטרה. תיקנתי את הטעות הזו היום. פתחתי צנוע בנתיים, מרווח 1150-1170.
זה מעניין, כי משהו שעבד מעולה בחודש אחד, נכשל בשני. הממוצע אם ככה, כשמסתכלים על הרבה חודשים לא משתנה כתוצאה מטקטיקה כזו או אחרת. אז בשביל מה לטרוח?
זה לא אומר שלא טוב למצע את הפתיחות. זו גישה טובה. רק שבטווח רחוק, היא לא משנה הרבה. היא כן משנה בכך שהיא מעדנת כל חודש לגופו. בממוצע שנתי זה כנראה לא משנה.
-
דמי כיס
בדיוק עמדתי לכתוב שכדאי עתה לכתוב פוטים לשוקת שלנו.
והיות שיש צפי לעוד כמה ימים של עליות אז לכתוב קולים.
כי נראה שאנחנו די בתחתית (לפי ניתוח טכני)
וכן שחקן בסקירה דבר על דשדוש, ולא רק ירידות.
אבל לאחר הערתך יתכן שבכל זאת צריך לא להיות גרידי וכן ללכת על בטוח ולפתוח בשתי הרגלים.
הרי שוקת צריכה להיות עם מחשבה סולידית.
-
ציטוט:
דמי כיס
בדיוק עמדתי לכתוב שכדאי עתה לכתוב פוטים לשוקת שלנו.
והיות שיש צפי לעוד כמה ימים של עליות אז לכתוב קולים.
כי נראה שאנחנו די בתחתית (לפי ניתוח טכני)
וכן שחקן בסקירה דבר על דשדוש, ולא רק ירידות.
אבל לאחר הערתך יתכן שבכל זאת צריך לא להיות גרידי וכן ללכת על בטוח ולפתוח בשתי הרגלים.
הרי שוקת צריכה להיות עם מחשבה סולידית.
ובכל זאת, כדאי למצע. מכיוון שאני לא רוצה לצאת טמבל, שפותח קולים בדיוק בשפל, פתחתי היום חצי. יום ראשון אני אפתח עוד חצי.
-
אני גם הגעתי לאותה מסקנה על זה שאין צורך "להתאים" פתיחה של צד מסויים בהתאם לתנועת השוק ולפתוח פוטום בירידות וקולים בעליות. כפי שדמי כיס אמר, יוסי אתמול, ביום הראשון של קורס ב' בחיפה, פסל את הגישה לחלוטין ועמד על זה ששני צדדים צריכים להיפתח בו זמנית
-
אני אתכם לגמרי. גם אני עדיין לא פתחתי את הקולים, מתוך תקווה שיהיו עליות. ואני מבין שבסופו של דבר - חייבים לנצל בטחונות בשני הצדדים.
שמח מאוד שאפילו אחרי חודשים לא מעטים - אנחנו עדיין לומדים פה עוד ועוד :)
אני אתחקה אחרי דמי כיס ואפתח את אותה כמות שיש לי בפוטים - בקולים 1150-70.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
אני אתכם לגמרי. גם אני עדיין לא פתחתי את הקולים, מתוך תקווה שיהיו עליות. ואני מבין שבסופו של דבר - חייבים לנצל בטחונות בשני הצדדים.
שמח מאוד שאפילו אחרי חודשים לא מעטים - אנחנו עדיין לומדים פה עוד ועוד :)
אני אתחקה אחרי דמי כיס ואפתח את אותה כמות שיש לי בפוטים - בקולים 1150-70.
לכבוד ולעונג לי.
(ולמרות הכל, פתחתי 50% ביטחונות. פשוט כי אין כזה מצב רק ירידות. צריכות להיות גם עליות.)