-
Re: אוכף מכור - שאלה לשחקן
ציטוט:
פורסם במקור על ידי החתול שמיל
לפי מה שלמדנו בקורס אוכף הכי טוב לכתוב בסוף השבוע השני של החודש,כשהתטא מתחילה להכנס לפעולה.האם אתה גם מנהל את האוכף הכתוב או סומך על הטתא בלבד (או הפרשי תטא + הגנות בלבד)?
זה גם הכי הגיוני למעשה,כי אז כבר מתחילים לראות את הלך הרוח בשוק האם כוונתך ב "הלך הרוח בשוק" לכתיבות השחקנים, כלומר "מגדלים למעלה ולמטה ?
האוכפים שהשחקנים כותבים בתחילת כל חודש לא משקפים (דברי שחקן),וכל תחילת חודש נכתבים אוכפים בסביבות הספוט. אין קשר בין האוכפים שהשחקנים כותבים לבין האוכפים שאני או סוחרים בקנה מידה מינורי כמוני כותבים. השחקנים כותבים אלפי אוכפים, מסתמכים בעיקר על בטחונות (והקטנת בטחונות ע"י הגנות) אבל למיטב ידיעתי הם לא מנהלים את האוכפים (קצת קשה לנהל אלפי אוכפים) אלא כותבים עוד ועוד במהלך החודש, ואם מגיעים לקצה הבטחונות נאלצים לסגור (ולפעמים באם קרובים לפקיעה גםמגלגלים)
אין ספק שבחודש יוני ראינו הרבה אוכפים בסביבות 1090-1110 נכתבים גם לאורך החודש,זו אסטרטגיה מצוינת ומסוכנת כאחד,ואין ספק שאם הולכים הרבה פקיעות אחורה די רואים שמי שכתב אוכף די הרוויח-אבל שוב-זה מסוכן, נכון, סתם כך לכתוב אוכף זה מסוכן, אולם באם מגינים עליו בצורה יעילה ומנהלים אותו נכון, הסיכון יורד משמעותית
-
[quote="sun99"]נמשיך את הרעיון של גיל:
במכירת אוכף מוכרים מינימום ערך פנימי (במצב שהמדד מצוי בול על הסטרייק, ערך פנימי שווה אפס) ומקסימום של כל היתר.
על כן נרצה למכור מקסימום סטיה=וגא ומקסימום זמן = טאטא.
בתחילת החודש השינוי בסטיה גובר על הטאטא.
אם התמזל מזלנו ומכרנו בשיא הסטיה ולאחר מכן הסטיה יורדת(מה שכנראה קרה לריקי ומכאן הדרך קצרה לסחוף את כל האתר לניתוח כתיבת אוכף :d , מה שטוב!) מיד נרגיש את הרווח.
על גובה הסטיה אנו בוודאי לא יכולים לשלוט, אם מחר יום א' הסטיה תעלה לשלושים, באופן טבעי יש סיכוי לא רע כי הסטיה בטווח קצר תרד בטרם תמשיך לעלות, אבל אף אחד לא יודע אם הסטיה ביום ב' לא תעלה ל- 40.
לעומת זאת כזכור הזמן תמיד נע קדימה ומובטח לנו כי במחצית השניה של החודש הטאטא תעבוד ותעבוד קשה עבור הכותבים.
מסכים לכל מלה, אין מה להוסיף,
-
הערה חשובה (לפחות בעיני)
באם החברים מוצאים בתגובותיי והארותיי השונות, עניין ומידע מועיל,
הייתי רוצה בהזדמנות זו לתת את מלוא הקרדיט למישהו שאני מאד מעריך.
שמו ארתור, אדם יקר ומקסים, ומי שמכיר יודע עד כמה זה נכון.
-
כל כך הרבה הודעות ומלל, ושחקן לא מזכה אותנו בהתייחסות כלשהי.
הנושא באמת מעניין והיינו רוצים שהוא ילמד קצת מנסיונו.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
הערה חשובה (לפחות בעיני)
ארתור, מומחה לשיפוץ אסטרטגיות :)
מכיר, אע"פ שלא ממש נהניתי ממנו (הוא עזב אתר שבו הוא היה כותב)
אני חושב שכולנו נשמח אם הוא יכבד אותנו בנוכחותו באתר
אני מזמין אותך להזמין אותו
-
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
נמשיך את הרעיון של גיל:
על כן לדעתי כדאי לכתוב בתחילת חודש "רק" במטרה לממן אסטרטגיה רחבה יותר או במידה ויש עליה חריפה בסטיה שאנו צופים כי תרד בטווח הקצר.
יפה מאד, עלית על משהו מעניין. בוא נלך עוד צעד קדימה - אם כתיבת אוכף זו אסטרטגיה ש"אוהבת" כי מרגע שנכתבה השוק ידשדש, אזי ניתן להגן על אסטרטגיה זו בעזרת אסטרטגיה נוספת שאוהבת כי השוק ,מרגע שבוצעה, לא ידשדש אלא....., ולחילופין, באם שוק שאינו מדשדש יגדיל את הסיכון באוכף, אותו שוק שאינו מדשדש דווקא יגדיל את הסיכוי באסטרטגיה האחרת.
עכשיו בוא נחפש אסטרטגיה מתאימה !!!
אני אנסה להצטרף לדיון ולהוסיף מנסיוני הדל...
אסטרטגיה משלימה כזו כבר הוצגה בעבר ע"י משה (באתר הזה), אני מניח שהתכוונת לשוקת קנויה המתאימה לשוק תנודתי (האמת שגם אוכף קנוי), הכללים שהוצגו היו "נידנוד" השוקת כל 20 נקודות על מנת לקחת עוד 250 שקל בערך מהשוק בכל נידנוד.
אישית ומנסיוני (הדל יחסית) עם אוכפים ושקתות משלימות אני חושב שחוקים אבסולוטים לא כל כך עובדים ולא מתאימים לכל סוג של משקיע (למשל מישהו שלא נמצא כל היום מול המסך).
אני כן מקווה שנצליח לייצר מספר כללי אצבע להתמודדות עם מצבי שוק שונים שיעזרו לנו להימנע מטעויות ויגרמו להבנה עמוקה יותר של האוכף על נגזרותיו.
ולעינייננו, ממה שהספקתי לקרוא במקומות שונים ולנסות על בשרי אוכף ושוקת אפשר לפתוח בכמה צורות אשר נגזרות מהנחות הבסיס שלנו, אני למשל פתחתי אוכף רק כאשר הסטייה היתה מעל 20\21 בשל הפרמיה, לחכות שהסטיה תהיה גבוהה יותר הרגיש לי כמו הימור על כיוון השוק כאשר מטרת שילוב האסטרטגיות זה ליצור אדישות כלפי כיוון השוק.
כשפחדתי שהסטיה תעלה (עקב ירידות חדות) פתחתי שקתות ביחס של 2:1, בצורה הזו אפשר לאפס או לשנות את כיוון הווגא, וגם ליצור מספר אפשרויות לתיקון באם המדד פורץ לאחד הכיוונים (למשל להוסיף אוכף כתוב), אחרת פתחתי ביחס 1:1.
לגבי הזזת האוכף אני עדיין מחפש את דרך המלך, החוקים היבשים מדברים על כל 30 נקודות
(כדי לנטרל רעשי שוק) והזזת הרגל שהתנפחה, ממה שכתבו בעבר אני מבין ששחקן דוגל בהזזת הרגל שהרוויחה, הזזת הרגל שהתנפחה יוצרת מצב בו צריך לקנות חזרה רגל שנמצאת בתוך הכסף, פרקטית יוצא שצריך להילחם על מחיר טוב עבור רגל זו.
בינתיים אני מסתדר הרבה יותר טוב עם אוכף קטום מאשר עם אוכף סטנדרטי.
אגב הדרך שדמי כיס הציע בנוגע לקירוב רגל השוקת המפסידה על מנת לצמצם סיכון נשמעת מאוד מעניינת, לי אישית מהלך כזה היה חוסך הרבה כאבי ראש בחודש הקודם.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי omer
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
נמשיך את הרעיון של גיל:
......
אני אנסה להצטרף לדיון ולהוסיף מנסיוני הדל...
.
..בחודש הקודם.
עומר,
חבל"ז, קונה ממך את כל מה שכתבת .
ולמרות שאני חושב שרצת קצת מהר מדי (שמת את רוב החבילה במכה אחת על השולחן),
אם כבר אז כבר, וניתן לחברי האתר את הקרדיט שלא צריך להכניס להם הכל עם כפית קטנה לפה.
-
הי חברה,
ראשית שאפו על התגובות. בסוף עוד נלמד לנהל אוכף....... :)
שנית, אתם רצים מהר מידי ולכן ארצה לרכז את התגובות:
1. sun - הצחקת אותי וגם כתבת דברי טעם - אבל שים לב, הסטיות כרגע זהות לסטיות בהן כתבתי את האוכף, בתחילת חודש שעבר. מה שלא ידוע לנו כרגע - זה מה יהה ההמשך (סטיות יעלו עוד או ירדו).
2. העליתם שתי דרכים לנהל אוכף, האחת לסגור רגל מרוויחה ולקדם כתיבה, השנייה - לסגור רגל מפסידה, ושוב לנסות לכתוב רחוק יותר (כל זה בתקווה שהשוק לא מתהפך עליך). אנו גם יודעים ששחקן בד"כ סוגר רגל מרוויחה ומתקדם.בנוסף כתבתם שסגירה תיעשה רק עם תזוזה של 30 נקודות. יופי, מה הלאה?
3. עלתה השאלה - אם אוכף זו אסטרטגיה לשוק יציב, איזו אסטרטגיה נבצע במקביל, שתשלים אותה, היינו תהה לשוק תנודתי - כך שאם השוק ילך נגדינו, נקבל תקבול מהאסט' המשלימה ונגיע לסוף החודש ברווח?
4. אילו הגנות ננקוט באוכף, האם ניקח את הכסף מהרגל המרוויחה לשם יצירת כרית בטחון נוספת כמו שהציע גיל?
5. מתי נחליט לסגור פוזיציה?
אם פיספסתי משהוא - בבקשה להוסיף
ותודה
-
שלום לכל החברים,
נהנה מאד לקרוא את הפוסט ותודה לכולם על דברי הטעם. מתרשם כי יש הרבה יידע וכללים מובנים, אבל אין לנו עדיין נוסחה/שיטה שיש לדבוק בה לאורך החודש.
לדעתי, אם לא יבוא שחקן מעוף או מקצוען אחר עם ניסיון, וייתן לנו "ארגז כלים" עם שיטה וכללים מובנים, אז חבל על הכסף של כולנו, שבהתנסות ובהתלמדות יעלה המון כסף ע"מ להגיע לשיטה מצליחה אם בכלל. (ניהול אוכף כתוב טומן בחובו סיכון רב).
באשר לשיטה של משה, כנראה שהוא מקצוען אמיתי, אבל כפי שהתרשמתי לעבוד בשיטה שלו, זה אומר לשבת כל היום מול המסך, ולעיתים לבצע מס' הזזות ותיקונים ביום.
מצטרף לבקשה משחקן מעוף להרים את הכפפה ולנהל עבורינו חודש אחד אוכף כתוב.
שבוע טוב ומוצלח לכל החברים.
מאיר טל
-
אני קצת יותר פסימי לגבי ניהול אוכף, ואני אסביר:
1) אפשר ללכת על אוכף סטטי. מה שיהיה יהיה. מהמרים על נקודת פקיעה, שמים שם אוכף ומקווים שהמדד באמת ינחת באזור לקראת פקיעה. אגב, הזזת הגנות לטעמי לא הופכת את האוכף לדינאמי. מה שקובע זה האופציות המכורות. הזזת ההגנות זה יותר שיפור עמדות.
2) אפשר ללכת על אוכף דינמי. מזיזים כאשר המדד בורח לאוכף במידה שעוברת גבול מסויים שכל אחד קובע לעצמו. בניגוד לשוקת רחבה, טתא לא מצילה את מי שהמדד ברח לו. וכאן יש הימור מוחלט. האם המדד ברח על מנת לחזור, או האם המדד ברח לתמיד. הנה טבלה קטנה שמסכמת את עניין המדד שברח. הטבלה פשטנית כי אינה מתייחסת כרגע לתפקוד ההגנות:
הימור---------------------------פעולה----------------מה קרה בפועל----------------תוצאה
המדד ברח ולא יחזור--------צריך להזיז-----------המדד אכן לא חזר----------פעולת הצלה טובה
המדד ברח ולא יחזור--------צריך להזיז-----------המדד חזר----------------הפעולה עשתה נזק
המדד יחזור----------------לא צריך להזיז--------המדד באמת חזר-----------הכל מצויין.
המדד יחזור----------------לא צריך להזיז--------המדד המשיך לברוח--------הנזק הולך וגדל
מה שאני מנסה לאמר, זה שניהול האוכף תלוי לחלוטין בהערכה לגבי תזוזה עתידית של השוק. הערכתם נכון - הרווחתם. הערכתם לא נכון - אכלתם אותה.
אז נכון שההגנה משנה קצת את התמונה. למשל נותן גבול עליון להפסד של רגל מפסידה. אבל שוב, העניין החשוב זה מה לעשות עם האופציות המכורות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מאיר טל
שלום לכל החברים,
נהנה מאד לקרוא את הפוסט ותודה לכולם על דברי הטעם. מתרשם כי יש הרבה יידע וכללים מובנים, אבל אין לנו עדיין נוסחה/שיטה שיש לדבוק בה לאורך החודש.
לדעתי, אם לא יבוא שחקן מעוף או מקצוען אחר עם ניסיון, וייתן לנו "ארגז כלים" עם שיטה וכללים מובנים, אז חבל על הכסף של כולנו, שבהתנסות ובהתלמדות יעלה המון כסף ע"מ להגיע לשיטה מצליחה אם בכלל. (ניהול אוכף כתוב טומן בחובו סיכון רב).
באשר לשיטה של משה, כנראה שהוא מקצוען אמיתי, אבל כפי שהתרשמתי לעבוד בשיטה שלו, זה אומר לשבת כל היום מול המסך, ולעיתים לבצע מס' הזזות ותיקונים ביום.
מצטרף לבקשה משחקן מעוף להרים את הכפפה ולנהל עבורינו חודש אחד אוכף כתוב.
שבוע טוב ומוצלח לכל החברים.
מאיר טל
מאיר אני חולק עליך,
אתה מחפש איזושהי שיטה אוטומטית של פעולה ותגובה יחסית למצבי שוק שונים, מלבד המורכבות של הנושא, נכנסת גם הפילוסופיה שלך כשמשקיע ומידת הסיכון שאתה מוכן לקחת
(כמו בכל השקעה), אם תחפש קצת חומר על אוכף כתוב אני בטוח שתמצא עשרות שיטות שונות, דעות שונות ותגובות שונות למצבי השוק, כולן מאנשים שסוחרים לא מעט זמן (רובן מאתרים בחו"ל).
לפי הבנתי החומר בחלקו מועבר בקורס נגזרים ב', ככה שבכלל לא מובן מאליו ששחקן יענה לדרישה לנהל אוכף כזה פה.
בנוסף אני חושב שבסופו של יום אלה אנחנו מול המסך שעושים את הניתוחים ולוקחים את ההחלטות, אז כדאי שנבין טוב טוב מה אנחנו עושים.
-
היי עומר, שמח שהצטרפת אלינו לדיון. כבר הספקת לכתוב לא מעט דברי טעם. תודה.
כמי שבדיוק סיים קורס ב', אני יכול לומר לך שאין התייחסות לניהול אוכף כתוב בקורס, אלא אסט' מורכבות (ומעניינות מאוד) אחרות.
אגב, אין פה "דרישה" אלא בקשה צנועה משחקן שיעזור לנו כפי שעשה עם השוקת בינואר השנה.
מסכים לחלוטין שכל אחד מאיתנו יחליט בסופו של דבר מהם הכללים על פיהם הוא פועל, אך אין ספק שאדם עם נסיון כמו של שחקן יכול לסייע בפיצוח האסט'.
אין צורך להאכיל אותנו בכפית את דרכי הניהול, אבל הוא יכול לתרום המון ולכוון אותנו למקומות מעניינים / להזהיר אותנו ממוקשים שעדיין לא דרכנו עליהם.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
היי עומר, שמח שהצטרפת אלינו לדיון. כבר הספקת לכתוב לא מעט דברי טעם. תודה.
כמי שבדיוק סיים קורס ב', אני יכול לומר לך שאין התייחסות לניהול אוכף כתוב בקורס, אלא אסט' מורכבות (ומעניינות מאוד) אחרות.
אגב, אין פה "דרישה" אלא בקשה צנועה משחקן שיעזור לנו כפי שעשה עם השוקת בינואר השנה.
מסכים לחלוטין שכל אחד מאיתנו יחליט בסופו של דבר מהם הכללים על פיהם הוא פועל, אך אין ספק שאדם עם נסיון כמו של שחקן יכול לסייע בפיצוח האסט'.
אין צורך להאכיל אותנו בכפית את דרכי הניהול, אבל הוא יכול לתרום המון ולכוון אותנו למקומות מעניינים / להזהיר אותנו ממוקשים שעדיין לא דרכנו עליהם.
קודם תודה,
דבר שני ברור שאני לא אתנגד אם שחקן או מישהו עם ותק ישתף אותנו בנסיונו, העניין של הלהבין וליישם עדיין עלינו.
לדמי כיס,
אני חושב שהבעיה שאתה מציג קיימת גם בשוקת, אם המדד ממשיך לרוץ למעלה וגילגלת אחורה עד גבול הביטחונות גם התטא לא תעזור לך.
עוד כתבת "האוכף תלוי לחלוטין בהערכה לגבי תזוזה עתידית של השוק." לדעתי זה ממש לא נכון,
מה שקורה בפועל זה שהשוק מכתיב את תזוזת האוכף, אני לא מנסה לדעת לאן השוק ילך, אם הוא עובר נקודה מסוימת אני פועל.
וחזרה לנושא:
1) אני מניח שאוכף נכתוב כשהסטיה מצדיקה את זה, אחרת כנראה שננסה אסטרטגיה אחרת, מישהו חולק?
2) נזיז את רגל האוכף כשאנחנו פחות או יותר בגבול הרווח או אחרי 30 נקודות, גבול הרווח נשמע לי יותר סביר מאשר מספר דטרמיניסטי כמו 30.
3) כנראה שפסיכולוגית ומעשית קל יותר להזיז את הרגל הרווחית למרות שה איקס שנוצר בין הפוט לקול אמור להיות שקול מתמטית להזזת הרגל המפסידה (צריך לעבור גם על חישובי יווניות כדי לאשש את זה,אבל ברור שהדלתא באוכף גדלה נגדנו כשיוצאים מגבולות הרווח, לא נרצה שהיא תצא משליטה ולכן בטוח נזיז משהו)
4) הדבר היחיד שנראה לי הגיוני הוא לפתוח שוקת קנויה כהגנה וכאסטרגיה משלימה, באיזה מרחק נפתח את השוקת?
כנראה שזה תלוי בתנאי השוק והנחות היסוד, ננסה להתאים את היווניות להנחות שלנו. (איפוס ווגא למשל) אם למישהו יש הצעות שונות שלא יתביש.
5)האוכף מתנהג שונה בחצי הראשון של החודש לעומת החצי השני, ווגא דומיננטית בחצי הראשון לעומת טטא בשני. כנראה שההחלטות שניקח כאשר נתקן יהיו תלויות מתי מתבצע התיקון, פה יש הרבה מקום להצעות ולסיגנון. עדיין אין לי דברים חכמים לאמר בנושא.
6) התנהגות השוקת הקנויה, שוב גם כאן יש עניין לדיון, בגדול אני מניח שנרצה לצמצם אותה לכיוון האוכף כדי להוריד סיכון, אולי אפילו לקחת כסף בדרך.
7) קראתי כבר וגם ראיתי מספר פעמים בעבר שכשהמדד יורד הסטיה עולה וכשהוא עולה היא יורדת (בד"כ) האם אפשר לנצל את זה לטובתנו או לפחות להתחשב בזה כשמתקנים?
(או שזו שטות מוחלטת?)
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי omer
...............
לדמי כיס,
אני חושב שהבעיה שאתה מציג קיימת גם בשוקת, אם המדד ממשיך לרוץ למעלה וגילגלת אחורה עד גבול הביטחונות גם התטא לא תעזור לך.
עוד כתבת "האוכף תלוי לחלוטין בהערכה לגבי תזוזה עתידית של השוק." לדעתי זה ממש לא נכון,
מה שקורה בפועל זה שהשוק מכתיב את תזוזת האוכף, אני לא מנסה לדעת לאן השוק ילך, אם הוא עובר נקודה מסוימת אני פועל.
..............
מכיוון שבשוקת רחבה, הכתיבה רחוקה (מאד) מהסטרייק, אם המדד הולך בכיוון לא צפוי, כל מה שצריך לעשות זה מקסימום לחכות מספיק זמן. אם אתה מגיע למצב שצריך להזיז, זה כבר סימן שהמדד הלך רחוק מאד. קח למשל את הירידה בחודש שעבר מ 1110 לאזור ה 1065. מי שהיה באוכף 1110 באותו הזמן, הרגיש מאד לא נוח. ומי שפעל בעקבות הרגשה זו, אכל אותה (כי המדד כידוע עלה חזרה). באותו זמן, מי שהיה כתוב בשוקת באזורי ה 940 עד 980, לא התרשם יותר מדי.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי harel4u
ציטוט:
הערה חשובה (לפחות בעיני)
ארתור, מומחה לשיפוץ אסטרטגיות :)
מכיר, אע"פ שלא ממש נהניתי ממנו (הוא עזב אתר שבו הוא היה כותב)
אני חושב שכולנו נשמח אם הוא יכבד אותנו בנוכחותו באתר
אני מזמין אותך להזמין אותו
בהחלט אחד התותחים, איש יקר שיכול לתרום פה לכולנו!
-
לא אצטט תגובות קודמות כדי לא לנפח יותר מדי את התגובה שלי, אך אתייחס למספר נקודות שהועלו:
1. מאיר - כמוך, אשמח מאד לראות ניהול אוכף של שחקן, אולם לדעתי חשוב לא פחות ואולי יותר, להבין לעומק את האוכף מאשר לקבל כללי עשה ואל תעשה. עם הבנה טובה של אסטרטגיה זו נפתחות לא מעט דלתות, כולל היכולת לתכנן לבד אסטרטגיות.
2. אוכף זו אסטרטגיה בסיסית, אבל בניגוד לשוקת רחבה, זו אינה אסטרטגיה מסוג "שגר ושכח", שבה מספיקה הצצה פעם ביום, ואם רוצים אז ניתן במהלך החודש לקרב רגל שכמעט נמחקה ולגרד עוד אחוז או שניים.
מצד שני, אחת לכמה חודשים, או שנה, מגיע החודש הבלתי צפוי והשקתות עלולות לגרום למי שעשה אותן להפוך ל"אדם מאמין" שיתפלל חזק לחנינה מהמדד שהגיע לשוקת.
-
הדיון כאן גורם לי להפעיל את התאים האפורים (שזה כבר טוב )
וישנן 3 תובנות פשוטות בינתיים:
1. ניהול אוכף הוא דבר מורכב משחשבתי שמצריך הבנה אמיתית של היווניות, ודפא"ות שונות.
2. בתחילה חשבתי (וגם אמרתי ברוב תמימותי) ש"מה הבעיה? כותבים אוכף עם הגנות במרחק 4 סטרייקים, מזיזים רק רגל שנשחקה, וכשמקבלים סה"כ תקבול גדול מ4K - הרווח שלנו". מן הסתם זו טעות לחשוב כך, כי בהחלט ייתכן מצב בו ההפסד גדול מ4000 ש"ח:
סתם לדוגמא נניח שהיום אפתח אוכף על 1100, הגנות 1140,1060.
מדד במהלך החודש יורד מונוטונית. הגיע ל 1060 => אני מזיז את רגל הקול ל(נניח) 1080, הגנה 1120.
מדד ממשיך לרדת, ממשיך להזיז את רגל הקול. כעת ל 1060, הגנה 1100.
וסתם ניקח מצב בו מדד הגיע ל1000, וקידמתי את רגל הקול ל1020, הגנה 1060.
אם המדד החליט לפקוע ב1060 - ההפסד המקסימלי שלי הוא פתאום 8,000 ש"ח! (כמובן, פחות התקבול). זו רק דוגמא אחת ל-למה לא לעבוד רק עם רגל שנשחקה (או להיות מפורט - למה לא סתם לקדם את הרגל כמו שהיא עם ההגנה באותו מרחק). אני משוכנע שיש עוד לא מעט דוגמאות.
3. הדוגמא הפשוטה הזו ועוד אחרות שיעלו לי לראש במהלך החודש, גורמות לי לחשוב שוב האם אני מוכן כרגע לבצע אוכף מבלי שיש לי מספיק ידע. או שעדיף להתחיל בסימולציה החודש, לתת לשרשור הזה להתנפח עוד עם תובנות ובחודש הבא (או אולי מאוחר יותר במהלך חודש זה) לבצע יחידה ניסיונית.
השוק לא בורח. חבל לקפוץ למים בלי מצופים בסיסיים לפחות.
-
gomer, אתה יכול להסתכל על האוכף המכור כעל שני מרווחים מכורים לא קשורים בניהם. מכיוון שלכל אחד (בדוגמא שלך) הפסד מקסימלי של 4000 ש"ח, הרי שאכן ההפסד המקסימלי של שניהם הוא 8000 ש"ח. זה במידה ואכן אתה מקרב אוטומטית צד מבלי להתייחס לצד השני.
יש יתרון מסויים למכירה של שוקת צרה (ברוחב כמה סטרייקים) על פני אוכף, בעובדה שזה מונה את ההתרגשות מזיגזוג מדד מקומי. כמו כן זה נותן אפשרות לקרב רגל מרוויחה מבלי לעבור על פני הרגל השניה.
מה שאני אומר זה שבמקום להמר על הנקודה האופטימלית לאוכף עם הפתיחה, מכירה של שוקת צרה וקידום לאוכף יותר מאוחר, נותן אפשרות ל Fine Tunning של נקודת האוכף למקום שנראה יותר אופטימלי, וזאת בלי נזק (אלא להיפך-עם רווח).
-
אופיר, אכן ניהול שוקת "אלימה" למדנו בקורס ב' ויש מקום לבחון גם את האסט' הזו.
אבל עוד לפני כן - בנושא האוכף, אני רוצה לנסות להיות יותר ספציפי ולהבין את היווניות:
בסימולציה - פתחתי היום אוכף 1100, הגנות במרחק 4 סטרייקים.
אני רוצה לרשום כל מה שאני מסיק כרגע מהאוכף, בתקווה שהחברים ישדרגו את המידע.
מדדים: גלום=1096.38......אחרון=1096.96
אופציה.....מחיר.....דלתא.........ג א........וגה..........תטא
פ1100......2720.....49.96-......0.67-....131.58-.......33.8
פ1060......1380-....24.65.......0.52.....105.23.......27.36-
ק1100......2520.........50-......0.67-....131.58-......38.32
ק1140.......820-.....25.49.......0.54......107.2...........30-
סה"כ........3040......49.82-......0.28-....50.73-.......14.76
אז מה יש לנו כאן?
תקבול 3040, בטחונות 4000, מכאן סיכון ראשוני של 1000 ש"ח (מעגל את המחיר).
דלתא שלילית לרעתנו.
גמא: ופה השאלה הראשונה שלי. מה אני "עושה" איתה? אני מבין שערך 0.67, אומר שזה המחיר (בש"ח) שמתווסף לדלתא בכל נק' שינוי במדד. אבל האם נכון לסכום כפי שעשיתי?
האם אני אמור לפצל את החישוב לרגל הקולים ורגל הפוטים בנפרד? (אם כן, גם אמור לעשות חישוב נפרד לדלתא?)
וגא-תטא. ברור שיחס סטייה/שחיקה פועל לרעתנו בשלב זה של החודש. כאן נכנס שיקול של איך להפוך את היחס לטובתנו. במצב נוכחי ניתן לבצע קניות עודפות (אהבתי את מה שעומר כתב, לגבי יחס של 2:1 לטובת פוטים בשוקת). זה כמובן מוריד משמעותית מהתקבול אבל אם נבצע קנייה נוספת של פ1060, מה שנקבל יהיה:
תקבול 1660 (מסכנים 2340 ש"ח)
דלתא קטנה בחצי ל 25.17-
גמא פועלת לטובתנו: 0.24
וגה הופכת לטובתנו משמעותית: 54.5+ (גם כאן - זה רק בצד הפוטים...?)
תטא משתנה לרעתנו בשווי 12.6 ש"ח ליום.
טוב, הדוגמא הזו כבר התארכה מעבר למצופה. אפסיק כאן בתקווה שמשהו מהנתונים שרשמתי פותח אופק חדש.
-
-
ידעתי ששכחתי משהו :d
שיט. את זה לא צילמתי.
כרגע המדד צנח לו ב16 נק' מאז "פתיחת" האוכף ,והסטייה ב1100 עומדת כעת על 20.47
הסטייה בהקמה היתה בין 19 ל20. האם זה שאין לי ערך מדוייק הורס את החישובים? (צריך להתחיל מההתחלה? :? )
-
יקירי,
לא רוצה לבאס אותך - אבל הסטייה חשובה מאוד - כי הווגא אלימה מאוד כרגע, נמצאת בשיא תהילתה - ומחכה לסטטיה על מנת לחבור אליה ולעשות באלאגן.
טוב, אחרי שהתעללתי בך קצת, אומר לך שיש לי צילום מסך של החצי שעה האחרונה בערך, מאז שהתחלתי בבילוש אחרי היווניות. (כי בשביל מה יש חברים:)
מה גם שגם אני ביעתי כתיבת אוכף על 1090 - והכל מכל וכל מתועד שחבל"ז.
הסטטיה נעה בים 20.85 ל-21.62 תלוי מתי ביצעת.
יש לשמור גם את שעות הביצוע (לא צוחקת)
-
חחח טוב שיש עוד זוג עיניים :geek:
שעת הקמה: 10:35.
אבל בלי קשר, אני עדיין לא מבין מה ניתן להסיק מלדעת אם הסטייה היתה 20.1 או 19.2 ברגע ההקמה? השפעת הוגה ברורה וידועה.
בכל מקרה, ניתן לזנוח את הסימולציה שלי - יש את האמיתי שלך :)
-
בוקר טוב גומר,
איזה תענוג לראות את הפריסה.
זוכר שכתבתי לך כי בעצם איסוף/העלאת הנתונים יש סיכוי כי תגלה תובנות חדשות ?
כעת אשתדל לעשות בחינהראשונית של הדברים העולים מהיווניות:
[quote="gomer"]אופיר, אכן ניהול שוקת "אלימה" למדנו בקורס ב' ויש מקום לבחון גם את האסט' הזו.
אבל עוד לפני כן - בנושא האוכף, אני רוצה לנסות להיות יותר ספציפי ולהבין את היווניות:
בסימולציה - פתחתי היום אוכף 1100, הגנות במרחק 4 סטרייקים.
אני רוצה לרשום כל מה שאני מסיק כרגע מהאוכף, בתקווה שהחברים ישדרגו את המידע.
מדדים: גלום=1096.38......אחרון=1096.96
אופציה.....מחיר.....דלתא.........ג א........וגה..........תטא
פ1100......2720.....49.96-......0.67-....131.58-.......33.8
פ1060......1380-....24.65.......0.52.....105.23.......27.36-
ק1100......2520.........50-......0.67-....131.58-......38.32
ק1140.......820-.....25.49.......0.54......107.2...........30-
סה"כ........3040......49.82-......0.28-....50.73-.......14.76
אז מה יש לנו כאן?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
חחח טוב שיש עוד זוג עיניים :geek:
שעת הקמה: 10:35.
אבל בלי קשר, אני עדיין לא מבין מה ניתן להסיק מלדעת אם הסטייה היתה 20.1 או 19.2 ברגע ההקמה? השפעת הוגה ברורה וידועה.
בכל מקרה, ניתן לזנוח את הסימולציה שלי - יש את האמיתי שלך :)
-
היי גיל, תודה על התגובות.
לעניין יחס של 2:1 - מובן לי שזה לאו דווקא היחס הנכון לביצוע כרגע. צריך למצוא את היחס שיהפוך את היווניות לטובתי (לשמור על תטא לטובתנו, ולהקטין את הנזק של הוגא עד כמה שניתן). אעשה זאת.
לגבי הדלתא - אני מבין את הטעות שבחישוב שלי:
מכיוון שיש 2 כתיבות (פוט וקול) על 1100, לקחתי את הדלתאות של שתי האופציות כשליליות (מתוך הנחה שבכתיבה - הדלתא היא לרעתי, לא משנה מה הכיוון). אבל תקן אותי אם אני טועה - החישוב צריך להיות פלוס או מינוס בהתאם לכיוון התנועה הצפוי?
כלומר אם מניחים עליות - ניתן:
דלתא שלילית לקול הכתוב, חיובית לקול הקנוי, חיובית לפוט הכתוב, שלילית לפוט הקנוי (ולהיפך בירידות).
במצב כזה, נקבל את החישוב הבא:
עליות:
ק1100, דלתא = 50-
ק1140, דלתא = 25.49+
(סה"כ דלתא של קולים בעליות = 24.51-)
פ1100, דלתא = 49.96+
פ1060, דלתא = 24.65-
(סה"כ דלתא של פוטים בעליות = 25.31)
כעת נסכום ונקבל בעליות דלתא של 0.8+ על כל האסט'.
בירידות הדלתא תהא 0.8- עבור כל האסט'.
בסיכום העניינים הדלתא של האסט' היא 0.8+, משום שלא ביצעתי את האסט' מתכלחילה בסטרייק "עגול" והיווניות פשוט מגלמות את העבודה שביצעתי במדד 1096-7 והאוכף אינו סימטרי לחלוטין.
האם חישוב זה עושה שכל?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
היי גיל, תודה על התגובות.
לעניין יחס של 2:1 - מובן לי שזה לאו דווקא היחס הנכון לביצוע כרגע. צריך למצוא את היחס שיהפוך את היווניות לטובתי (לשמור על תטא לטובתנו, ולהקטין את הנזק של הוגא עד כמה שניתן). אעשה זאת.
לגבי הדלתא - אני מבין את הטעות שבחישוב שלי:
מכיוון שיש 2 כתיבות (פוט וקול) על 1100, לקחתי את הדלתאות של שתי האופציות כשליליות (מתוך הנחה שבכתיבה - הדלתא היא לרעתי, לא משנה מה הכיוון). אבל תקן אותי אם אני טועה - החישוב צריך להיות פלוס או מינוס בהתאם לכיוון התנועה הצפוי?
כלומר אם מניחים עליות - ניתן:
דלתא שלילית לקול הכתוב, חיובית לקול הקנוי, חיובית לפוט הכתוב, שלילית לפוט הקנוי (ולהיפך בירידות).
במצב כזה, נקבל את החישוב הבא:
עליות:
ק1100, דלתא = 50-
ק1140, דלתא = 25.49+
(סה"כ דלתא של קולים בעליות = 24.51-)
פ1100, דלתא = 49.96+
פ1060, דלתא = 24.65-
(סה"כ דלתא של פוטים בעליות = 25.31)
כעת נסכום ונקבל בעליות דלתא של 0.8+ על כל האסט'.
בירידות הדלתא תהא 0.8- עבור כל האסט'.
בסיכום העניינים הדלתא של האסט' היא 0.8+, משום שלא ביצעתי את האסט' מתכלחילה בסטרייק "עגול" והיווניות פשוט מגלמות את העבודה שביצעתי במדד 1096-7 והאוכף אינו סימטרי לחלוטין.
האם חישוב זה עושה שכל?
עושה הרבה שכל.ובמילים פשוטות, מכיוון שכתבת אוכף מעל המדד (מדד 1097 , אוכך כתוב על 1100) אתה רוצה שהמדד יחזור ל- 1100 , כלומר באם יחזור, עבור כל נקודת מדד, תרוויח 0.8 ש"ח, ובהתאם תפסיד 0.8 ש"ח בגין כל נקודת שירד.
וזה רק חישוב הדלתא (בלי שאר היווניות).
נא לשים לב ש- 0.8 ש"ח הינם עבור כל נקודת מדד, כך שבתנועה מ- 1097 ל- 1100 זה אומר 0.8 כפול 3. אבל זה לא נגמר כאן, כי צריך להתחשב גם בגמא, שמשפיעה על הדלתא........
-
ריקי, בינתיים כל ההבדל זה הירידה בסטיה.
זאת אומרת יש עליה חריגה בסטיה "צריך"לכתוב אוכף לקוות שהסטיה תרד, ניתן "מיד" לממש או להמשיך ולנהל אותו בהתאם לשינוי במדד.
-
הי,
עקרונית נכון - כשהסטייה יורדת היא מקזזת את הווגא ממחיר האופציה (שבתחילת חודש נמצאת בשיאה).
אבל
כל החכמה של אוכף מכור זה בניהול
כי כאשר תכתוב והסטיות יעלו.....מה יהיה אז? (מי יעזור לנו לתקן...)
אגב, אתמול כתבתי אוכף על 1090 עם הגנות של 3 למטה ו-4 למעלה. תקבול 2890 ש"ח. בטחונות 1100 ש"ח.
כרגע: הסטייה אכן ירדה, המדד מדשדש ולא קורה כלום בערך (רווח של 71 ש"ח- מעל 6% תשואה).
-
ריקי, ניהול אוכף לאורך חודש שלם לדעתי:
אוכף קלאסי: כתיבה על הסטרייק, רצוי "בסטיה גבוהה" רכישת הגנה במרחק זהה לתקבול, דהינו תקבול 5K רכישת הגנות חמישה סטרייקים מהכתיבה. הפסד מקסמאלי כעלות ההגנה. במהלך מחצית ראשונה של החודש, ניצול התנודתיות לשם קירוב ההגנות, עליה קרוב הגנת פוט, ירידה קרוב הגנת קול.
לדעתי, אין לגעת ברגל מפסידה-כיוון שאנו יודעים בדיוק עם מה מתמודדים.
אוכף : עם הגנות כפולות במרחק 6 סטרייקים, טוב למצב בו מעריכים תנודה חזקה.
השיפוצים יהיו כפולים. קרוב הגנה של רגל מרוויחה והכפלת כתיבה ברגל מפסידה לאחר תנועה של 30 נקודות לאותו כיוון.
דוגמא: כתיבת פוט 1090 רכישת 2 הגנות 1030, מדד 1060-רכישת 1 פוט 1090 כתיבת 2 פוט 1060. שומרים על אותו תקבול, שומרים על אותה רמת בטחונות , מגדלים את השחיקה וכן את הסיכוי שבהאטת ירידה או דישדוש ובוודאי בעליה קלה הרגל המפסידה תחזור להרויח.
באותה הנקודה - 1060 למכור 2 קול 1150 לקנות 1 קול 1120- החלק העליון נותר מוגן.
ניתן לעשות הגנות כפולות בצד אחד בלבד- בהתאם לכיוון התנועה המשוער.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
הי,
עקרונית נכון - כשהסטייה יורדת היא מקזזת את הווגא ממחיר האופציה (שבתחילת חודש נמצאת בשיאה).
אבל
כל החכמה של אוכף מכור זה בניהול
כי כאשר תכתוב והסטיות יעלו.....מה יהיה אז? (מי יעזור לנו לתקן...)
אגב, אתמול כתבתי אוכף על 1090 עם הגנות של 3 למטה ו-4 למעלה. תקבול 2890 ש"ח. בטחונות 1100 ש"ח.
כרגע: הסטייה אכן ירדה, המדד מדשדש ולא קורה כלום בערך (רווח של 71 ש"ח- מעל 6% תשואה).
color]
-
אני לוקח רעיון בסיסי של mosheb, ומנסה להגדיר אותו מחדש:
אידאלית, צריך לכתוב אוכף ללא הגנות (כי אז מקבלים תחום מקסימלי). אבל זה מסוכן. ולכן קונים הגנות.
אבל מרגע שקנית את ההגנה, צריך להתייחס לכל אחת מהאסטרטגיות באופן עצמאי לגמרי. יש סופרפוזיציה של אוכף מכור ללא הגנה, ושוקת צרה קנויה. מנהלים כל אחת מהן בנפרד:
1) את הרגליים של ההגנה מקרבים בכל פעם שאחת הרגלים הופכת לזולה (משקיעים עוד כסף).
2) את האוכף משתדלים לא להזיז ככל האפשר. מרחיקים רגל מפסידה כאשר מגיעים לנקודה "בלתי נסבלת" (ואז זה הופך לשוקת צרה). במצב שוקת צרה, אפשר לקרב רגל שנשחקה, אם משוכנעים בשיכנוע פנימי עמוק שהמדד לא יעשה אחורה פנה.
חשוב:
אין טעם להצליב רגליים מכורות. הצלבה של רגליים מכורות כמוה כהתחייבות לתשלום בפקיעה, לא משנה מה יהיה המדד.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
חשוב:
אין טעם להצליב רגליים מכורות. הצלבה של רגליים מכורות כמוה כהתחייבות לתשלום בפקיעה, לא משנה מה יהיה המדד.
So What?
אתה כבר לא בשוקת רחבה (שבה אם אתה מוצא את עצמך משלם, זה אומר שכנראה פסדת)
אין בעיה עקרונית לשלם בפקיעה!
השאלה היא בכמה כתבת את זה...
-
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
חשוב:
So What?
אתה כבר לא בשוקת רחבה (שבה אם אתה מוצא את עצמך משלם, זה אומר שכנראה פסדת)
אין בעיה עקרונית לשלם בפקיעה!
השאלה היא בכמה כתבת את זה...
זו כן בעיה. תסתכל על מחירי האופציות. ההפרש בין אופציות סמוכות הוא תמיד קטן מ 1000 ש"ח. זה לפי הגדרה. זאת אומרת שאם אתה באוכף מכור, ואתה מקרב רגל סטרייק אחד בהצלבה, ההפרש שאתה מקבל קטן מ 1000 ש"ח אבל אתה מתחייב לשלם 1000 ש"ח. משמע: נתת למישהו מתנה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אוכף קלאסי: כתיבה על הסטרייק, רצוי "בסטיה גבוהה" רכישת הגנה במרחק זהה לתקבול, דהינו תקבול 5K רכישת הגנות חמישה סטרייקים מהכתיבה. הפסד מקסמאלי כעלות ההגנה. במהלך מחצית ראשונה של החודש, ניצול התנודתיות לשם קירוב ההגנות, עליה קרוב הגנת פוט, ירידה קרוב הגנת קול.
השיפוצים יהיו כפולים. קרוב הגנה של רגל מרוויחה והכפלת כתיבה ברגל מפסידה לאחר תנועה של 30 נקודות לאותו כיוון.
דוגמא: כתיבת פוט 1090 רכישת 2 הגנות 1030, מדד 1060-רכישת 1 פוט 1090 כתיבת 2 פוט 1060. שומרים על אותו תקבול, שומרים על אותה רמת בטחונות , מגדלים את השחיקה וכן את הסיכוי שבהאטת ירידה או דישדוש ובוודאי בעליה קלה הרגל המפסידה תחזור להרויח.
רצ"ב דרך ניהול
-
-
Red
האם יש מצב לעשות סיכום ביניים (פעם שניה), הצטבר כבר לא מעט מידע, כמו גם נוספו רעיונות טובים ומעניינים.
כפי שרצוי לנהל היטב אוכף כדי להגדיל הסיכוי לרווח, כך לדעתי , באם השירשור הזה ינוהל כראוי, עם נקודות "ריענון" וסיכומי ביניים, נוכל להפיק ממנו המון תועלת בסוף החודש.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
רצ"ב דרך ניהול
נסתכל רגע על מה שאתה מציע:
כתיבה של P1090 - הכנסה של 2200 ש"ח
קנייה של שני P1030 - השקעה של 1280 ש"ח.
סה"כ הכנסה: 920 ש"ח.
המדד הגיע ל 1060:
קניה מחדש של P1090 - עלות ש 3700 ש"ח (בהתעלם מעליה בסטיות ומתטא)
כתיבה של שני P1060 - הכנסה של 4400 ש"ח.
סה"כ הכנסה נוספת של 700 ש"ח.
בהחלט רעיון מעניין. לא בטוח שהסטיה דופקת את העסק. יכול להיות שאפילו עוזרת.
נבדוק את הרעיון בצד של הקולים:
כתיבה של C1090 - הכנסה של 2600 ש"ח
קניה של שני C1150 - השקעה של 660 ש"ח.
סה"כ הכנסה של 1940 ש"ח.
המדד עלה ל 1120:
קניה מחדש של C1090 - עלות של 4580 ש"ח
מכירה של שני C1120 - הכנסה של 5200 ש"ח
סה"כ הכנסה נוספת של 620 ש"ח.
שמע, מעניין מאד. כמובן שזה מחייב אותך להשתמש במקסימום חצי מכמות הביטחונות.
-
[quote=דמי כיס]
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "דמי כיס":2nb0oryh
חשוב:
זו כן בעיה. תסתכל על מחירי האופציות. ההפרש בין אופציות סמוכות הוא תמיד קטן מ 1000 ש"ח. זה לפי הגדרה. זאת אומרת שאם אתה באוכף מכור, ואתה מקרב רגל סטרייק אחד בהצלבה, ההפרש שאתה מקבל קטן מ 1000 ש"ח אבל אתה מתחייב לשלם 1000 ש"ח. משמע: נתת למישהו מתנה.
[/quote:2nb0oryh]
צריך להסתכל על התמונה הכוללת של כל הפוזיציה.
הרי למה מלכתחילה אתה תבצע הצלבה? כי המדד ברח לך מגבולות האוכף, מטה או מעלה.
במצב כזה, אתה כנראה בהפסד!
אם אתה עושה הצלבה, נניח מוריד CALL כתוב בסטרייק אחד והמדד חוזר מעלה, הרי שעצם התזוזה במדד מעלה אתה הרווחת את הדלתא של ה PUT הכתוב שהיה עמוק בתוך הכסף (בגלל זה עשית הצלבה!)
סביר להניח שבדרך גם הרווחת טתא של האופציות הכתובות שלך.
זה אומר שביחס למצב שאליו נקלעת, ושבגללו עשית הצלבה, מצבך טוב!
מתמטית / גרפית – מבחינת רווח והפסד מה שקורה לאסטרטגיית אוכף כעושים בה הצלבה הוא שנקודת הרווח המקסימלי יורדת ונהיית "שטוחה" בין הסטרייקים הכתובים. בהנחה שלא נגעת בהגנות, איזור ההפסד שבגללו עשית הצלבה עולה (אתה מפסיד פחות)
מקווה שאני מספיק ברור :-)
הראל
-
דמי כיס, שים לב מה שתמיד "דופק" מקטין את פוטנציאל ההכנסות מכל אסטרטגיה זה ההגנות.
על כן כדאי, להכין מבעוד מועד את הפוטים והקולים הקנויים, שאמורים לשמש "הגנות" לכתיבת האוכף על הסטרייק. כאשר הם ממומנים מכתיבות רחוקות יותר.
ובשעת כושר, כאשר יש עליה בסטיה כותבים את האוכף, או שמנהלים אותו, או במידה ויש ירידה מהירה בסטיה ממשים את הרווח.