-
Re: למה החלטתי ללכת על זהב
Sassi6 - אם תחזור לגרף ששמתי בפתיחת האשכול תראה שסימנתי את אותם תאריכי פקיעה המופיעים בקישור שסיפקת כמקומות בהם יד נעלמה התערבה במסחר. נחמד לקבל לכך אישור ממקור אחר. תודה.
המדהים בכל הסיפור הוא ש- Permanent Open Market Operations או בקיצור POMO היא פעולה חוקית לחלוטין מבחינת האמריקאים. מושג זה נמצא בשימוש קבוע בשפת הפד ואפילו מוגדר באתר האינטרנט הרשמי שלהם!
-
- אחנתון, זו לא יד נעלמה, וזה לא הפד שקונה מניות דרך מנגנון ה-POMO, וזה עובד ככה: הפד קונה אג"חים(=Treasuries) מהדילרים, והם(=הבנקים הגדולים) מזרימים את הכסף לוול סטריט, ולהלן הקישור המסביר את פעולת ה-POMO
http://www.zerohedge.com/article/only-r ... lied-month
In simple terms, the POMO actions allow the Fed to pump money into Wall Street (by buying Treasuries from the Primary Dealers) without DIRECTLY monetizing Treasury debt (the Treasuries had already been issued). The Primary Dealers then take this fresh capital from the Fed and plow into stocks, forcing the sort of ramp job we saw last week on Friday
- אחנתון, מה שמדהים כאן זה שתיזמון קניית האג"חים איננו לפי המחיר הנמוך(=תשואה גבוהה) ויש כאן שתי נקודות:
(1) הפד משקר, כי זו סתירה לטענתם על הורדת הרבית האפקטיבית במשק (זו הנגזרת מתשואת האג"חים) כי אם כן, אז תיזמון הקניות צריך להתבצע בזמנים שהתשואה האפקטיבית עולה(=מחיר האג"ח יורד) ומהטבלה(ראו קישור) זה ברור שזה לא ככה.
(2) יש כאן הפסד נומינלי למשלם המסים האמריקני, כי תיזמון הקניות איננו לפי התשואה הגבוהה(=המחיר הנמוך), ואם חברה קונה אג"ח קונצרני בחזרה מהציבור, אז היא מתזמנת את פרצי הקניות לפי המחיר הנמוך(=תשואה גבוהה) ואת זה הפד לא עושה, אז למה לא צועקים האמריקנים?
-
אחנתון,
הזכרת GLD GTU, נראה שGLD נתנה יותר בכל תקופת זמן שבחרתי. אני טועה?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי adi2099
אחנתון,
הזכרת GLD GTU, נראה שGLD נתנה יותר בכל תקופת זמן שבחרתי. אני טועה?
GTU נסחרת בימים אלה בפרמיה מאוד נמוכה יחסית לעבר.
ניתן לצפות שמנקודת הזמן הנוכחית התשואה שלה תהיה טובה לפחות כמו של GLD.
-
-
שלום, קראתי את מה שכתבת בנוגע למסחר בזהב ועל קרנות ה- ETF שאתה מעדיף לרכוש.
לצערי, אני חייב לאמר שאני לא ממש מסכים עם חלק מדבריך.
בדומה לרוב הסחורות בעולם (אם מתכות יקרות ואם סחורות אחרות), המסחר בחוזים הוא הדרך המקובלת בעולם הסחורות. וזה לא משנה אם מדובר בחוזים מסוג delivery או לא.
תעודות הסל בארץ, בדומה לקרנות ETF בעולם (אם בארה"ב, אירופה או אסיה), סוחרות בדיוק באותו האופן ורוכשות חוזים.
ישנן אמנם קרנות ETF מעטות וגדולות מאוד (מבחינת נכסים) שרוכשות מטילי זהב במקום חוזים, כאשר חלקן בכלל עושות זאת בלית ברירה ומפאת גודלן. תאר לך מצב שה- GLD צריכה לגלגל למעלה מטון חוזים על זהב בחודש (הגוף החמישי בגודלו בעולם מבחינת אחזקת זהב פיזי). מפאת גודלה, היא עלולה להשפיע בצורה מהותית על המסחר בזהב ועל מחיר הזהב. זאת בעיקר מכיוון שעשוי להיווצר מצב שלא יהיה לה למי לגלגל את החוזים מלבד לעצמה.
לסיכום, אני לא רואה שום בעיה לסחור בזהב באמצעות חוזים. ולא מבין מדוע לדעתך יש העדפה לקרנות ETF שמחזיקות (לטענתן) את הזהב בצורה פיזית.
אנקדוטה: ה- GLD אמורה להחזיק 1.12 טון זהב בכספות מתחת לאדמה, שכולן בגודל מסויים (ברמה של גרמים) וכולן נבדקו על ידי רואה חשבון וכולן עשויות מהזהב טהור ברמה של 24 קראט. וכמובן עם שמירה מסביב לשעון.
גילוי נאות
הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. ,תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.
-
תעודות הסל הנסחרות בארץ לרוב אינן נוקטות בשקיפות לגבי הדרך בה הן עוקבות אחר המדדים השונים או הסחורות. בכל זאת, ניתן לעשות הפרדה בין אלו המגלגלות חוזים לבין "האחרות" לפי מקדם הגילגול השוחק את ערכן.
בוא ניקח את תעודת הסל של תכלית למעקב אחר מחיר הזהב לצורך הדוגמא. בית ההשקעות מבקש דמי ניהול של 1% בשנה. גילגול חוזים הוא עסק יקר! הרבה יותר יקר מ-1% בשנה. מסופקני אם תכלית מצליחה לגלגל חוזים ולהיות רווחית בעלות כה נמוכה. תקן אותי אם אני טועה, אתה צריך לדעת בתור עובד של תכלית.
אז איך הם עושים זאת? ניחוש שלי - גוזרים עמלות ע"י מכירת GLD מגוייר (או כל נייר דומה).
רבות סופר ויסופר על הבעיתיות של GLD. "נבדקו על ידי רואה חשבון" אמרת - אני אשמח אם תראה לי סימוכין. להבדיל, כנס לאתר של PHYS ותמצא שם את "המספר האישי" והמיקום של כל אחת מלבנות הזהב שלהן. לזה אני קורא שקיפות!
לצורך "סיבוב קצר" אין רע בלהתעסק עם זהב נייר. אך אם המדובר בהשקעה ליום רע, דעתי חד משמעית: רק הדבר האמיתי.
-
בוקר טוב
לתעודות הסל בארץ העוקבות אחר מחיר הזהב לא קיים מקדם גלגול, מאחר ובעת גלגול חוזי הזהב הפער בין מחירי החוזים הוא הריבית (פער זה לא משפיע על מחיר התעודה, מאחר ופער הריבית נצבר כתוצאה מהריבית המתקבלת בעת הפקדת הכספים בפקדון).
יש צורך במקדם גלגול במצב בו בעת גלגול החוזה, קיים פער בין מחיר החוזה העומד לפני פקיעה, אותו יש למכור, לבין מחיר החוזה הבא אחריו, לדוגמא תעודות הסל העוקבות אחר מחיר הנפט.
הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itai_m
בוקר טוב
לתעודות הסל בארץ העוקבות אחר מחיר הזהב לא קיים מקדם גלגול, מאחר ובעת גלגול חוזי הזהב הפער בין מחירי החוזים הוא הריבית (פער זה לא משפיע על מחיר התעודה, מאחר ופער הריבית נצבר כתוצאה מהריבית המתקבלת בעת הפקדת הכספים בפקדון).
יש צורך במקדם גלגול במצב בו בעת גלגול החוזה, קיים פער בין מחיר החוזה העומד לפני פקיעה, אותו יש למכור, לבין מחיר החוזה הבא אחריו, לדוגמא תעודות הסל העוקבות אחר מחיר הנפט.
תודה על המידע, איתי.
האם אתה ו-deltot פועלים באתר על דעת עצמכם או כחלק מעבודתכם בבית ההשקעות?
חשוב להבין: כך או אחרת, תעודות הסל סוחרות בנייר. כל עוד המערכת בריאה ומתפקדת כנראה שיהיה מי שיקנה ממך את הנייר תמורת הערך הנקוב שלו אך בשעת סערה, לא עלינו, אתה עלול לגלות שזה רק נייר. במילים אחרות, תהפוך ממחזיק בזהב למחזיק בחוב.
חיפוש בגוגל "Paper Gold" יניב הרבה אזהרות בנושא.
-
כחלק מהעבודה שלנו בתכלית והשיתוף פעולה עם האתר, אני וdeltot משתדלים לתת מענה בכל מה שקשור לתעודות סל.
לגבי החשש מפני קנית חוזה על הזהב, בעולם ההשקעות לא קיים המושג חסר סיכון, במיוחד לאחר משבר 2008, עם זאת יש לזכור כי מי שכותב חוזה על הזהב צריך להעמיד בטחונות כנגד כתיבת החוזה.
בעת סערה בשווקים אפשר גם לתהות האם לקרן כמו GLD יש את הנכסים אל מול סך ההתחיבויות, כלומר האם באמת היא מחזיקה כמות מספקת של זהב (ובאיזה איכות הזהב).
-
חברים, להתעורר!
כולנו צפרדעים והמים כבר רותחים!
בפתיחת השרשור, בפוסט הראשון שלי ב-31.5 כתבתי סיפורים קונספיראטיביים על בנקים שהם סוכנים ממשלתיים, מניפולציות בשווקים וקנייה עצמית של אג"חים.
היום, ארבעה וחצי חודשים אחרי, הסיפורים הללו הפכו לנורמה. הכול ידוע ומקובל. החוקים נכתבים תוך כדי עבודה. הכול הולך.
נתנו לזה אפילו שם: מלחמת המטבעות.
יש שם למחלה, אפשר להיות רגוע.
מה קורה שם?
האמריקאים לא מפסיקים להדפיס דולרים וכרגע נראה שהם מקווים לפיחות משמעותי בערך הדולר בתקווה שיעזור לצמצם את הגירעון ולהגביר את תחרותיות התוצר שלהם. איפה כל הדולרים הללו? תישאלו את פישר. ותישאלו את נגידי הבנקים המרכזיים של סין, יפן, ברזיל, שוויץ, והיד עוד נטויה. אלה קונים דולרים ומשחררים תמורתם מטבע מקומי מאותן הסיבות. כולם בעסקי ההדפסות. השוק מוצף בנייר.
אז מה עושים?
הסינים לדוגמא קונים הכול. הזמן אידיאלי לכך. הם יושבים על ערימה של דולרים שמאבדת מערכה בכל רגע שעובר ומנגד יש הרבה מציאות בשוק. כל שבוע אני נתקל לפחות בידיעה אחת על רכישה חדשה של הסינים: מפעל פה, רכבת שם.
הפייננשיאל טיימס פרסם היום כי נגיד הבנק המרכזי של קוריאה הדרומית שוקל להתחיל להחליף את רזרבות הדולרים בזהב:
[left:1eka0d38]
ציטוט:
"We need to give careful consideration to the matter of increasing gold volumes in the foreign reserves," Kim Choong-soo, governor of South Korea's central bank, told a parliamentary committee on Monday.
[/left:1eka0d38]
ולא רק הם. הכסף החכם כבר הבין שכשהמוסיקה תיעצר במשחק הכיסאות הזה, מי שיחזיק מזומנים יפסיד.
אני עדיין שורי על הזהב.
-
בעקבות ההקלה של ברננקי (QE2) הבורסה אתמול צהלה ושמחה.
התשואה על אג"ח אמריקאי ל-10 שנים קרובה לתחתית (2.5%).
הדולר מצטרף בצלילה חופשית.
אבל!
המשבר הבא כבר מעבר לפינה, אולי כבר בשבוע הבא.
ביום רביעי, למיטב ידיעתי, פורטוגל תנסה לגייס הון ע"י הנפקת אג"ח.
מבט על תשואת האג"חים של "הכבשות השחורות" של אירופה עושה שחור בעיניים. פורטוגל, אירלנד ויוון נמצאות בתשואת שיא (או קרוב מאוד לשם) והפיצוץ קרוב.
אם יצליח הגיוס או לא, לצערו של ברננקי, נראה שהדולר הולך לעשות קאמבק.
[attachment=0:22x0t4y4]105-11-2010-09.56.13.jpg[/attachment:22x0t4y4]
[attachment=1:22x0t4y4]105-11-2010-09.55.55.jpg[/attachment:22x0t4y4]
[attachment=2:22x0t4y4]105-11-2010-09.55.26.jpg[/attachment:22x0t4y4]
-
בוקר טוב, זו הסיבה שכבר מכינים את הקרקע כנגד סוכניות הדרוג שמדרגות מדינות.
השלב הבא כנראה יהיה שאסור להוריד דירוג המדינה בלי אישור מהמדינה/איחוד ארופי/IMF :d
Europe Wants to Curb Rating Agencies' Influence
http://www.cnbc.com/id/40022231
Apart from possibly requiring early warnings to countries who face big rating changes to give them time to challenge any "factual errors" agencies could also face having to disclose, free of charge their full research on public debt.
EU policymakers are eager to prevent a repeat of Standard & Poor's demotion of Greece to "junk" status earlier this year, which aggravated attempts to mount a rescue package for Athens and win back confidence in the euro currency.
-
תודה על העידכון אחנתון.
נגיד שאתה צודק ובשבוע הבא או במועד קרוב אחר, אנחנו נראה תיקון אלים כזה או אחר בשווקים - מה זה אמור לעשות למחיר הזהב?
-
לדעתי,
בטווח הקצר הזהב עלול לתקן אם הדולר ייתחזק אך הכיוון הוא עדיין למעלה.
-
בפעמים קודמות, הדולר נחשב ל"מקלט בטוח" ולכן כל פעם ששנאת הסיכון של המשקיעים עלתה, היתה "ריצה לדולר", שכתוצאה ממנה הוא התחזק והזהב, הנפט ושאר הסחורות נחלשו.
הפעם, יש מצב שזה לא יהיה כך, משום שהפעם הבעייה היא הדולר עצמו. במקרה זה, ייתכן שהריצה תהיה דווקא לזהב או למתכות אחרות כמו הכסף.
מה דעתך על זה,אחנתון?
-
יהיה מעניין. המירוץ לתחתית.
אני מקווה ומאמין שהמרוויח מהסיפור יהיה הזהב.
מה שממש מדהים אותי זה איך היורו הגיע השבוע ל-1.42$ כשהגרפים זועקים. כנראה שיש כאן הצבעת אי-אמון ענקית נגד הדולר כיוון ששלושת חברות האיחוד האירופי המדוברות לא רשמו כאלה תשואות גבוהות לאג"חים שלהן לפחות ב-5 השנים האחרונות.
מישהו מצליח להבין את זה?
-
שלום אחנתון, חברים
ראשית אני 'חולה' על השרשור הזה ששווה הרבה כסף לעוקבים אחריו (או אולי בעצם זהב).
שתי הערות אחת לשאלת אחנתון איך יתכן כי הכל עולה, הזהב, היורו, אג"ח ארה"ב (נמכר השבוע לראשונה בהיסטוריה בתשואה שלילית של חצי אחוז), מניות, התשובה טמונה בנזילות, השווקים מוצפים בכסף כפי שנאמר דלעיל, הצפה אדירה שלא היתה מעולם ואחריתה מי ישורנו.
הערה שניה בעניין הדולר מאחר שלב משבר האשראי הוא הכלכלה האמריקאית מזה כשנתיים איבד הדולר את מקומו כחוף המבטחים הסופי, את מקומו החליף היין היפני שנמצא בשפל היסטורי של כ 80 יינים לדולר אחד (שפל כל הזמנים 79.70).
ברכות והצלחות
יישר כוח אחנתון.
ארז
-
תודה ארז.
קבלו אתנחתא קומית ששוב חזרה להיות רלוונטית השבוע:
[youtube:3eqktk43]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mHse5jY2VGM?fs=1&hl=iw_IL"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/mHse5jY2VGM?fs=1&hl=iw_IL" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/youtube:3eqktk43]
http://www.youtube.com/watch?v=mHse5...layer_embedded
-
עדכון (נכון לשעה זו):
תשואת אג"ח 10 שנים של פורטוגל זינקה ל-6.78% מ-6.61% בסגירה האחרונה.
תשואת אג"ח 10 שנים של אירלנד זינקה ל-7.86% מ-7.65% בסגירה האחרונה.
אמנם פורטוגל היא זו המעוניינת לגייס כמיליארד וחצי יורו השבוע אך מי שמושכת את תשומת הלב היא אירלנד בעקבות מרי אזרחי נגד צעדי הצנע של הממשלה.
אמרתי "תשומת לב"? אולי קצת הגזמתי. העיתונות הכלכלית בארץ משדרת 'עסקים כרגיל' ולא טרחה להתייחס לתפוח האדמה הלוהט הזה.
מי שלא משקרים אלו הזהב והדולר שהתחזקו היום במעל אחוז ועוד היד נטויה.
שתי הערות חיוביות לגבי הזהב התקבלו:
1. נשיא הבנק העולמי קורא להקים את סטנדרט הזהב מקברו.
2. גולדמן זקס(=הממשל האמריקאי) נותן תחזית שהזהב ייסחר ב-1650$ בטווח של שנה. האם אנו עדים להיפוך פוזיצייה?
-
עדכון סוף מסחר יום ד'
פורטוגל הצליחה בגיוס אם כי הביקוש בהנפקה היה נמוך מהביקוש בהנפקה האחרונה בספטמבר.
המתח בשווקים במהלך היום היה ניכר. הדולר חצה את רמת 3.65 ש"ח ואינדקס הדולר חצה את רמת ה-78. הזהב ביצע אתמול תיקון חד למטה ונכון לעכשיו מחק את מחציתו. נתוני מקרו טובים בארה"ב הצליחו להרגיע את הרוחות בחצי השני של היום. לפחות לעת עתה.
מי שעקב אחר תשואת אגרות החוב של פורטוגל ואירלנד היום מבין שמשהו לא טוב קורה.
תשואת פורטוגל חצתה את רף 7% ותשואת אירלנד זינקה ל-8.64% !!!
הנה הלינקים:
http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=GIGB10YR:IND
http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=GSPT10YR:IND
עיקבו בעצמכם. זו הייתה ההצגה הכי טובה בעיר היום!
מה שאני לא מבין זה את קשר השתיקה בתקשורת לגבי הפצצה המתקתקת הזו. באמת, מישהו יכול להסביר לי מה אני מפספס?
טוב, נראה מה יוליד מחר.
-
אנחתון, אכן גרפים מדהימים.
תודה שהבאת אותם.
-
ערב טוב,
הסיבה פשוטה "למה להרוס את המסיבה".
הכתבה הזו היתה בכותרת הראשית של CNBC למשך מחצית השעה, כרגע לקח לי הרבה זמן למצוא את זה.
http://www.cnbc.com/id/40103304
מה הטיקרים של ספרד/אטליה ?
-
מצאתי גם התייחסות ב-BLOOMBERG:
ציטוט:
Irish central bank Governor Patrick Honohan said he’s convinced the country will be able to return to bond markets in 2011 as the government steps up austerity measures to lower the budget deficit and restore investor confidence.
“There is no reason why Ireland shouldn’t be able to go back to bond markets next year,” Honohan, who also sits on the European Central Bank’s 22-member Governing Council, told Bloomberg Television in an interview in Dublin today. “It takes time for markets to be reassured. It takes more than calming words from me or others
.
-
sun, תריץ חיפוש: [rtl:3a2bzoo6](country's name) 10 year bond yield[/rtl:3a2bzoo6]
-
תודה , מצאתי, אני רואה כי גם התשואה של אג"ח ספרדי קפץ.
http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=GSPG10YR:IND
-
מאמר מרתק מלפני יומיים שנכתב ע"י Morgan Kelly, פרופסור לכלכלה בדבלין:
If you thought the bank bailout was bad, wait until the mortgage defaults hit home
במאמר הוא פורט אחד לאחד את מסלול ההתרסקות הצפוי של אירלנד. לדבריו חלון ההזדמנויות של אירלנד נסגר בספטמבר האחרון בו היא לקחה על עצמה סופית להתמודד עם חוב הבנקים שלה. חוב אותו היא לעולם לא תצליח להחזיר.
ממליץ לקרוא. מאוד פסימי אבל משקף את המציאות בצורה כואבת ואמיצה.
אצטט את הסיכום:
ציטוט:
[rtl:1bllzypk]You have read enough articles by economists by now to know that it is customary at this stage for me to propose, in 30 words or fewer, a simple policy that will solve all our problems. Unfortunately, this is where I have to hold up my hands and confess that I have no solutions, simple or otherwise.
Ireland faced a painful choice between imposing a resolution on banks that were too big to save or becoming insolvent, and, for whatever reason, chose the latter. Sovereign nations get to make policy choices, and we are no longer a sovereign nation in any meaningful sense of that term.
From here on, for better or worse, we can only rely on the kindness of strangers.[/rtl:1bllzypk]
-
אחנתון בוקר טוב, כנראה יש כאלו שקוראים אותך גם בעיתונות הכלכלית,
רצ"ב כתבה מהגלובס:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000600400
לדעתי ראיתי גם משהוא בדה מרקר.
בינתיים , לדעתי, הממשלות קשובות ופועלות בטרם יפרוץ משבר בגיוס כושל, שיצית תיקון נוסף.
מקריאה על המשבר באירלנד, אני פשוט מרחם עליהם , לא נראה לי שהם באמת יכולים להתמודד עם החוב העצום שרובץ עליהם מבלי להעביר אותו תספורת רצינית, אחרת הם פשוט יסבלו באופן מאוד קשה בעשור הקרוב.
-
-
העיתונות הכלכלית קצת מתעוררת לגבי הנושא הזה :
כתבה מ BIZ :
http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=252709
-
אחנתון, שים לב, דווקא לאחר שבעתונות התחילו לדבר על זה.
התשואות אג"ח מדינות שבצרות ביום ו' ירדו משמעותית, מה דעתך?
-
שבוע טוב סאן.
האג"חים המדוברים התאוששו כתוצאה מהכרזת קרן המטבע העולמית שתעמיד לרשות ממשלת אירלנד את ההלוואות הדרושות על מנת שלא תצטרך לגייס את החוב בהנפקות עצמאיות. לכאורה, הקרן העמידה בטחונות לאג"חים של אירלנד. אך רב הנסתר על הגלוי.
בפועל, ממשלת אירלנד יצאה בהודעה כי אין מגעים בינה לבין קרן המטבע ולא בכדי. הלוואה כזו היא בגדר מכירת נשמתך לשטן. אני לא בקי בנושא אך אני מניח שיהיה הרבה יותר קשה להכריז על פשיטת רגל כשאתה חייב לקרן המטבע. הלוואה מהם זה שיעבוד לכל החיים.
הימים הבאים יגידו כמה זמן יחזיק הפלסטר הזה. בינתיים נשפכו רק מילים. המצב עדיין פקקט.
לגבי השבוע האחרון, נראה לי שהיינו עדים לבריחת הכסף החכם מהשוק בחסות העיתונות האופטימית. הגז סיפק את הכותרות ואת התירוץ להתעלם משוק האג"ח הבוער ומהדולר המטפס.
-
מה שלא ברור לי (ואולי מישהו מהחברים יכול להסביר קצת יותר לעומק) - אם האירים (כמו היוונים לפני וייתכן רבים אחרים אחרי - ספרד? פורטוגל?) מגובים ע"י קרן ייצוב שהוכרזה ע"י האירופאיים, אז מה הפניקה? נכון, כפי שנראה היום, אירלנד לא תוכל למחזר את חובותיה בשוק החופשי (ברור שגיוס בריבית של היום, כלומר 8%, זאת התאבדות), אך אם האירים באים לאותה קרן (שהיא למעשה צינור שדרכו הבנק האירופאי המרכזי מעביר כספים למדינות האיחוד שנקלעו למצוקה) ולווים שם (בריבית מאוד נוחה), אז על פניו נפתרה הבעיה (כמובן נכון לעכשיו, ז"א עד המשבר הבא), אך נקודתית זה אמור לפתור את המשבר הנוכחי.
-
הדרמה בשיאה. האג"חים של אירלנד שוב מדרדרים. הבורסות ממשיכות לאבד גובה גם בעידודה של סין. בינתיים כל העולם יושב על האירים וממש מכריח אותם לקחת את הכסף. נראה כמה זמן ייקח להם להישבר.
והנה ידיעה שכמעט פספסתי (chizhk, אולי כאן התשובה לשאלתך):
אוסטריה עוצרת את תשלומי הסיוע ליוון ומזניקה את התשואות של האג"ח היווניות.
זה רק נהיה יותר ויותר מעניין.
-
ציטוט שלי מ-26.6.10:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
סעיף 1 הוא כבר היסטוריה.
סעיף 3 קרוב מתמיד:
http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/...hp=16&cat=1903.
נשאר סעיף 2. תחזיקו חזק.
-
אחנתון בוקר טוב:
אירלנד:
הם פשוט מסכנים כל התוכנית "סיוע" של מאה מיליראד יורו זה בעצם פעולת גבייה סופר אגרסיבית. לדעתי האירלנדים צרכים לסרב לכל ההצעות שלא יכללו תספורת משמעותית בתשלומים שלהם, הם לדעתי עשו טעות קשה ובמסגרת הטרנד העולמי בשנת 2008 של "חילוצים" הם בלעו בנק שגורם להם כעת לחנק משמעותי, העתיד שלהם בעייתי מאוד.
מכאן לדעתי נובעים כל הדיבורים על מטבע אחר זה פשוט לחץ במשא ומתן, הגרמנים גובים חובות ולא נראה לי שהם הולכים לוותר.
-
צהריים טובים אחתנון ו SUN ,
האם שמתם לב לקפיצה הגדולה באגחים של אירלנד וספרד ?
מוזר לראות כי יש שקט יחסי בבורסות אירופה וגם בתקשורת הכלכלית (אני מדבר על היומיים האחרונים ) , מעניין מתי הכותרות יתחילו לזעוק .
יום טוב , תמיר.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי tamirdg
צהריים טובים אחתנון ו SUN ,
האם שמתם לב לקפיצה הגדולה באגחים של אירלנד וספרד ?
מוזר לראות כי יש שקט יחסי בבורסות אירופה וגם בתקשורת הכלכלית (אני מדבר על היומיים האחרונים ) , מעניין מתי הכותרות יתחילו לזעוק .
יום טוב , תמיר.
צהרים טובים, מדי יום אני עוקב אחר התשואות אג"ח של המדינות הללו.
אירלנד, כבר עברנו. מצב האג"ח שלה יהיה כמו יוון.
ברור לחלוטין כי לאירים המסכנים עושים גבייה קשה ואכזרית של החובות, הורדת שכר מינימום, מסי רכוש ומיני מרעין בישין אחרים.
ספרד, כנראה סומנה כמטרה , שם האג"ח שבר שיאים חדשים.
התקשורת מגיעה רק לאחר שהסוסים ברחו ויש כבר בעיה. קח בחשבון שזה משפיע על שוקי המניות באיחור.
הקונספרטיבים יאמרו- כי התקשורת נותנת ללויתנים/ממשלות להערך ולהתכונן בטרם הבאת החדשות לכלל הציבור.
מאידך גיסא פשוט יתכן שכמו כל דבר , התקשורת מתחילה לעסוק בו רק לאחר שרואים את השריפה ולא בשלב העשן.
בהצלחה
-
שלום תמיר וסאן.
בדקות אלה תשואת אג"ח אירלנד הגיעה לשיא כל הזמנים של 9%!
אג"ח פורטוגל מדשדש בשיא כל הזמנים של 7%.
דולר/אירו מנסה כבר יומיים לשבור תמיכה ב-1.33.
אינדקס דולר מנסה כבר יומיים לפרוץ התנגדות ב-80.
מנגד - הבורסות בעולם ממשיכות לטפס.
אני מרגיש כמו המטיף המטורף בתקופה האחרונה כשאני מייעץ לכל מכריי: צאו מהבורסה, צאו מאג"ח קונצרני, אל תקנו עכשיו דירה - קנו זהב, קנו מק"מ, קנו אג"ח ממשלה קצר צמוד. זמנים קשים לפנינו. בתקופה כזו צריך לנסות לשמור על ערך הכסף ולא לחפש תשואה. "אבל אני אפספס את ראלי סוף השנה", עונים לי. לך תסביר להם שהכל סביבנו אויר חם והצגה.
למי שיש זמן וסבלנות, אני ממליץ לצפות בוידאו הבא:
[rtl:1vfbpni0]Living in the Post-Bubble World: What's Next?[/rtl:1vfbpni0]
מבית ה-American Enterprise Institute. ניתן לקבל שם ניתוח מיקצועי מאוד של הכלכלה העולמית. שימו לב שניתן להוריד את המצגות שהמרצים מראים למחשב ולצפות בהן במקביל.
-
אחנתון:
"קנו זהב, קנו מק"מ, קנו אג"ח ממשלה קצר צמוד".
זו הסיבה שהזהב עלה כבר ל- 1400 דולר ובשאר המכשירים אין תשואה. יש מספיק אנשים שחושבים כמוך.
הכח האמיתי שמניע את השווקים קדימה זה "העדר ברירה".
כל עוד לא רואים בעין, את הדם ברחובות, את המהומות של האזרחים, את העדר היכולת לגייס הון בשווקים, כנראה שנוח לכולם להעלים עין.
אגב כל אחד אומר לעצמו בוא ניתן לבורסות לעלות אני אצא כאשר יגיע המשבר. כאשר זה יגיע. זה יהיה כמו לברוח מאולם, עמוס, באנשים, בוער, בעל דלת שירות קטנה.
בנתיים הבורסה אצלנו רק עולה. זו עובדה.
תמיר הדבר היחיד שבמקרה ראיתי בגלובס שעוסק בסוגיית החובות זו הכתבה הזו! אז ראה איזה חשיבות מיחסים לבעיית החובות של מדינות.
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000603662