השוקת שלי:
p 1000
c 1280
לא מוגן (נו נו נו לי....)
בהצלחה לנו!
Printable View
השוקת שלי:
p 1000
c 1280
לא מוגן (נו נו נו לי....)
בהצלחה לנו!
בעניין התטא אני יותר ממסכים. בתחילת החודש כאשר התטא פחות משמעותית, הסטיה נמוכה, ניתן לקנות שוקת רחוקה ולאחר מכן עד שבועיים בטרם פקיעה שאז התטא נהית הרבה יותר דומננטית להפוך את השוקת הרחוקה הקנויה לשוקת רחוקה מכורה, ואז כבר יודעים פחות או יותר מה הוא טווח התנועה של הסטרייק.ציטוט:
פורסם במקור על ידי poria
אחרי שבועיים ברוב המקרים תצטרך לבנות שוקת יותר קרובה לסטרייק מצד אחד, ומצד שני אין בטחון שהתנועה החודשית לא תתרחש במהלך השבועיים לפני הפקיעה.
זאת כמובן דעתי על סמך ניסיון קצר.
שלום,
אני התחלתי קצת מוקדם ביסודות השוקת. העליה בסטייה גרמה לכך שזה לא כל כך השתלם החודש.
למי שזוכר מפברואר, אני נוהג לפזר את הכתיבה שלי :
פוט 1040,1030 ו-1000
קול 1260,1270,1280
קניתי קצת הגנות, סמליות כמעט ב1320 וב 940 ההגנות הן רק כדי להקטין קצת את הבטחונות, הן ביחס של 1:4 בקולים ו1:10 בפוטים
עכשיו שאני כותב על זה, אולי אעבה אותם קצת.
לי מתאים לפזר את הכתיבות שלי, ככה אני "נהנה" משני העולמות, פרמיות טובות יותר מצד הקרבה, ופחות לחץ, בטחונות (תרתי משמה) מצד המרחק...
בהצלחה לכולם,
אלעד
בסופו של דבר, זה היה נכון לפתוח את השוקת המלאה ביום חמישי.
אני ברווח בשני הצדדים. העליות היום לא שינו בכלל את התמונה.
אבל חוץ מזה, אני לא מבין את השימחה הגדולה השקפיצה היום את המדד ב 2%. אם זה היה שבוע פקיעה, כמות הפרשנויות הייתה יכולה למלא ספר. מכיוון שאנחנו בדיוק בתחילת חודש, זה סתם עליה מטורפת ובלתי מוסברת. איזו התקפת אופטימיות בלתי נשלטת.
וואו, איזו פריצה של 1180!!!
לצערי חודש נוסף מסתמן שרגל הבעייתית היא דווקא call.
זה מאוד מעצבן כי צריכים להתקרב בה על מנת להרגיש קצת בשר :twisted: להבדיל מפוטים...
עוד עומדים בפנינו כמה מחסומים פסיכולוגיים חזקים. הראשון זה שער ה 1200. השני זה השיא ההיסטורי של המדד - 1248.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
חוץ מזה, אני מעריך שמחר בבוקר, אנשים יתפכחו קצת מהאופוריה, וימהרו לממש ולצאת. יש גם טענה שהיה שורט סקוויז. ואם זה ככה אז זה עוד סיבה לתיקון.
אגב אופוריה, הנה מאמר מרתק על העניין, שמראה כמה השוק עכשיו מסוכן:
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 115785.xml
אגב גם ביז טוען עכשו שהיה שורט קוויז
דמי מה ההיגיון השוק נותן למה לחפש סיבות לא לקחת ?
לדעתי לא היה טעם להיתבשל בשורטים ברגע שהשוק פרץ את הרמה בלי קשר לביטחונות
וזה טענתי גם בציט
תודה
לכמה בטחונות נדרשת לשוקת זו? והאם אתה סוחר דרך בנק או בית השקעות?ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
תודה ובהצלחה.
תודה רבה דמי כיס,ציטוט:
מאמר יפה!
רק לחשוב שהוא פורסם בספטמבר וכמה השוק עוד עלה מאז :P
דמי כיס שים לב רגל הפוט כבר כמעט נשחקת ב-50%....יש לך תוכניות?
רגל הקול עושה בעיות כמובן. בכמה כתבת אותה?
אני התחלתי בבניית השוקת ביום רביעי שעבר, קניתי פ 1050 ולא הצלחתי למכור את כל הכתיבות ב פ 1060 והמכירה הושלמה ביום חמישי - יום הירידות,
בירידות נוצר למזלי פער של 80 שח בין פ 1050 לפ 1060, ( 140 \ 220 ש'ח )
עדיין לא ממהר לסגור את רגל הקולים - בסטיות כאלה אני אמתין........
ומצד שני מחירי הקולים קופצים כמו משוגעים...!ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
לא להתרגש זאפוד...רק התחלנו החודש.
בכל מקרה רק בהכפלת מחיר הקול יש לי כוונה לזוז.
הערכה שלי: הדהרה למעלה לא תמשיך. צריך זמן להתבסס באזור הזה. להתרגל לנשום את אוויר הפסגות שמסביב. יש מצב דווקא לירידות מסויימות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
לכן - דווקא חיזקתי את C1270. נראה לי שיש היום מחירים טובים שכדאי לנצל. מצד שני, 1270 נראה רחוק רחוק רחוק. לא סביר שאחרי כאלו עליות שהיו בשנה האחרונה, תמשיך דהרה מוטרפת למעלה. אנשים יפחדו מהגובה. הפכתי את הרגל הזו לרגל מוגנת לגמרי. הצלחתי לקבל הפרשים של 40-45 ש"ח, שזה לא רע (מוגן C1290).
בהתאם להנחה זו, אני ממתין עוד קצת עם רגל הפוט. שום דבר לא בוער. הטתא כרגע לא משמעותית. השחיקה בפוטים היא כתוצאה מתזוזת מדד, ולא זמן. ולכן אם המדד ישאר כמו שהוא עכשיו, אז אפשר לקדם גם בהמשך השבוע. אם הוא ירד, אז כדאיות הקידום עולה. ואם הוא יעלה אז חבל. אבל חייבים להניח משהו.
כנראה חסום מהעבודה.
מישהו יכול להגיד לי מה היתה דעתו של שחקן על העליות בימים האחרונים? כיוונים וכו'. בטוח ששאלתם אותו . לפי הכללים שלו הייתי חייב להזיז את רגל CALL כי המחיר של הכתובה הוכפל! כרגע האסטרטגייה החודשית שלי עברה להפסד. נקווה לשיפורים בהמשך הדרך.
[quote=דמי כיס]הערכה שלי: הדהרה למעלה לא תמשיך. צריך זמן להתבסס באזור הזה. להתרגל לנשום את אוויר הפסגות שמסביב. יש מצב דווקא לירידות מסויימות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי "red-r":u1ul79vz
לכן - דווקא חיזקתי את C1270. נראה לי שיש היום מחירים טובים שכדאי לנצל. מצד שני, 1270 נראה רחוק רחוק רחוק. לא סביר שאחרי כאלו עליות שהיו בשנה האחרונה, תמשיך דהרה מוטרפת למעלה. אנשים יפחדו מהגובה. הפכתי את הרגל הזו לרגל מוגנת לגמרי. הצלחתי לקבל הפרשים של 40-45 ש"ח, שזה לא רע (מוגן C1290).
בהתאם להנחה זו, אני ממתין עוד קצת עם רגל הפוט. שום דבר לא בוער. הטתא כרגע לא משמעותית. השחיקה בפוטים היא כתוצאה מתזוזת מדד, ולא זמן. ולכן אם המדד ישאר כמו שהוא עכשיו, אז אפשר לקדם גם בהמשך השבוע. אם הוא ירד, אז כדאיות הקידום עולה. ואם הוא יעלה אז חבל. אבל חייבים להניח משהו.[/quote:u1ul79vz]
אני גם נצלתי העליות האחרונות להמשך כתיבה עם הגנות ברגל הקול...רק שאני יותר קרוב ממך, כותב בקול 1250. נראה איך החודש יתפתח
גם לי נראה שהדהרה לא תימשך.
מצד שני נתתי הוראה לקניית רגל הפוט רק אם מגיע ל-50% ממה שכתבתי. מי יודע אולי...
ברגל הקול אין לי הגנות ולכן בהמתנה....
אני היום הייתי קורבן לעליות הבלתי צפויית האלו.
כתבתי ביום חמישי שעבר 35 יח' C1260 בתקבול 65 ש"ח וקניתי הגנה C1280 בעלות 40 ש"ח.
ע"פ הכללי הרגע שאופציה כתובה מכפילה את ערכה (ולא היו רווחים מקירובים קודמים) אזי צריך להתכסות ולברוח 2 סטרייקים אחורה.
היום בבוקר מחירה של C1280 הגיע ל 140 ש"ח, כמובן נלחצתי וכמו "ילד טוב" מייד התכסיתי. ודילגתי לC1280 עם הגנה C1300. לצערי הרב, קניתי סמוך לגבוה היומי ואני מרגיש די דביל, כי המחיר מאז ירד והוא כבר לא כפול ממחיר הכתיבה הראשוני.
הטעות הזו גמרה לי את הרווח של האסטרטגיה, שנפתחה טוב. קידמתי היום גם את רגל הפוטים ל P1050 עם הגנה P1030. קרוב מידי לסטרייק לדעתי, אבל לא הייתה לי כ"כ בררה כי רציתי לצאת איכשהו עם רווח אחרי עמלות על הזזה הזאת (בסביבות 25 ש"ח תקבול מהצמד).
גיליתי לצערי שבשוקתות הרחבות, בהנחה שמנסים לעבוד רחוק ובטוח, זה אומר הפרשי פרמיות נמוכות (20-25 ש"ח לצמד) מה שאומר שהזזה של רגל היא על גבול הרווח, כי העמלות אוכלות לנו חלק ניכר מהרווח. על אחת כמה וכמה שמנסים לבצע מהלך סגירת חירום של אופציה שהכפילה עצמה.
עוד שמתי לב שלהזיז פוזציה לא גדולה במיוחד של 35 כתיבות ו 35 הגנות היא לא פשוטה בכלל וצריך להתפשר על מחירים ומרחק מהסטרייק כדי להגיע לרווח כלשהו.
דעות, תובנות?
לדעתי נחפז עם הדילוג כלפי מעלה ...אחרי מספר ימי עליות צריךלראות אם השוק מתבסס על הרמות הגבוהות או מתקן למטה ואם מתקן מה עוצמת/צורת התיקון...במרחק מהסטרייק כפי שאתה היית יכלת לדעתי לחכות מספר ימים נוספים ולא למהר, שכן יש עוד הרבה ימים לפקיעה והרבה חסמים לשוק מרמות גבוהות יותר (חסמים טכניים ופסיכולוגיים)....
זאת דעתי הצנועה בלבד...ואשמח באם משהו בעל נסיון רב יותר ממני (שכן אני ירוק במסחר באופציות אך די "חום" במסחר בבורסה) יחווה דעתו בעניין תיקונים לצרכי נסיגה והתרחקות מהסטרייק בשלבים כל כך מוקדמים של החודש.
תודה.
gsk
כן, יש לי כמה תובנות
1. כתבת קרוב מידי מלכתחילה.
2. שים לב לכללים ולשוקת של שחקן - הוא לא בחל במרווח של 20-30 ש"ח, לפחות לא בתחילת החודש. העיקרון הוא לדעתי קופונים קטנים ובטוחים.
3. אכן נלחצת מהר מידי, היה מקום להמתין.
4. כאשר בורחים אחורנית, מכפילים לפי גובה ההפסד.
צריך לעבוד גם עם הראש (לא רגש חס וחלילה). הכללים טובים מאד, אבל לא מושלמים. בגלל זה לא היתי נותן למחשב לעשות שוקת רחבה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
סתם דוגמא: מכרתי ביום חמישי P1000. באותו יום, זה היה קרוב ללהכפיל את עצמו. אבל הערכה שנגיע כל כך מהר ל 1000 היא לא ריאלית. לכן, לקראת סוף היום מכרתי עוד. היום זה כבר הולך והופך לאבק.
אני ממליץ לך להתייעץ יותר. בשביל זה אנחנו מנסים לעזור אחד לשני.
תודה לתגובות.
RED-R: כמו שראית התקבולים שלי לכל צמד שווים 20-30 ש"ח. לא הייתי חמדן מידי, לקחתי את המינימום האפשרי מבחינת תקבול המאפשר רווח בניכוי עמלות. כאשר כתבתי, תקבול כזה לצמד נתנו רק 1260,1280 ו- 980; 960. הוספת שכתבתי "קרוב מידי" יתכן, אבל לא היו הרבה ברירות.האמת היא שהייתי מרגיש נוח יותר לכתוב עם הגנה של סטרייק אחד אבל לצערי זה היה אומר להתקרב הרבה יותר למדד וזה גם מפחיד וגם בניגוד לכללים.
דמי כיס: אני לא יודע אבל נראה לי שהשיטה של "הערכה שהמדד לא יברח" יכולה לעבוד אך גם יכולה להסב נזקים כבדים. אני מבין שדווקא בשוקת משמעת ושיטתיות חשובות.
PINIA: אני מקווה שלא נחפזתי יותר מידי עם קידום הפוטים למעלה. אבל הכלל אומר שיש לקדם אופציה שנשחקה מעל 50%. עברו גם 4 ימים מהכתיבה כך שזה ענה על הכלל השני. מבחינת הקידום ל 1050, עוד פעם כאן הייתה שאיפה לקדם ולקבל תקבול של 25 ש"ח. בסטרייקים נמוכים יותר הסיכוי שלי להשיג תקבול כזה היו כמעט בלתי אפשריים. אל תשכחו שלהזיז 35 יח' רחוק יחסית מהכסף, ולקבל מחירים "נורמלים", זה לא פשוט.
בכל אופן מקווה לא לשלם על זה ביוקר ולאכול אותה משני הכיוונים.
GSK, ראשית כל הכבוד שעמדת בכללים של עצמך, אף אחד לא יודע לאן המדד ירוץ, יש הרבה סיבות שסוף סוף הוא ירד, אבל מאידך כאשר משאירים אותו לבד בלי "השגחה" הוא מיד עולה, לא כל שכן כאשר שאר המדדים בעולם עולים.
הדבר העיקרי שיש לי להעיר הינו בתיזמון, החלטת כבר לזוז ובמיוחד שהמרחקים הם עדין מאוד גדולים מהסטרייק לא כדאי לעשות זאת בבוקר שאז ההתלהבות "בשיאה", לרוב כדאי להמתין לערב לשעה 16:00 אז ההתלהבות מהסטריקים הרחוקים בדרך כלל שוכחת.
רק הצלחות.
אני נוטה להסכים שאין לעשות דברים בחופזה בבוקר.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ובכל זאת, אני נזכר ביום שהזזתי את C1180 למעלה. כל דקה שחיכיתי, ככה הנזק הלך וגדל. מי שהזיז בבוקר, מצבו היה הרבה יותר טוב מאשר מי שהזיז בצהריים, שהיה יותר טוב ממי שהזיז בערב.
זה נכון כשקרובים מדי לסטרייק וקרובים לפקיעה. אך במרחק רב מהסטרייק, ובמרחק של מעל 21 יום מהפקיעה, יש מקום לשקול מספר פעמים ולראות בבירור התבססות המדד על רמות מסויימות ואז לנתח המצב מחדש ולפעול בהתאם. אם אני לא טועה, גם שחקן המליץ כי בשוקת רחבה אין לבצע הזזות כאשר יום הפקיעה רחוק מ 21 יום...תקנואותי אם אני טועה...ציטוט:
עיניין השחיקה או הכפלת ערך האפוציה לצורך הרחקה, נכון כתלות בניתוח מצב השוק וקירבה ליום פקיעה ולסטרייק.
לטעמי התרחקות מ1250 23 יום לפקיעה זה עדיין מוקדם מדי......אך, אני חוזר ואומר, אינני מנוסה בתחום ומדבר מתוך תחושות ושיקולים שנראים לי הגיוניים...אשמח לשמוע תגובות.
בכל אופן בהצלחה GSK!!!
תודה :d . אעדכן בהמשך
GSK,
כמוך גם אני הייתי קורבן לעליות, ועשיתי מהלך דומה לשלך על פי הכללים. בדיעבד עתה שהמסחר נגמר יותר קל לי לתחקר את מעשי.
1. לדעתי שאפו, למרות הנזק שהדילוג אחורה יצר, עמדת בחוקים שקבעת לפעול על פיהם תוך כדי המסחר וזו לדעתי מעלה חשובה במסחר - משמעת.
2. אולם, לא עמדנו בכלל המפתח של שוקת רחבה, לא פתחנו אותה כנראה רחב מדי (ואני אפילו כתבתי סטרייק אחד נמוך משלך). אני לא מתיימר לדעת מה המדד יעשה החודש, וגם אחרי קיפצה של 40 נקודות ביומיים, אני רוצה להאמין שיבואו ירידות או לפחות איזשהו דשדוש על מנת להתרגל לאוויר הפסגות החדש אך אף אחד לא מבטיח זאת.
3. אם כבר נתקלנו בסיטואציה הזו אין כמו לתרגל את הכלל ששחקן פירט. ראשית ברגל הפוט בחרתי לסגור את הכתיבות הקיימות ולנצל את ההגנות שנשחקו גם כן לכתיבה חדשה סטרייק אחד למעלה. מהלך זה יגרור כביכול הכפלה של הבטחונות (כרגע כל עוד המדד רחוק מהכתיבות הבטחנות לא עלו מעל 1000 ₪), אך חסך ממני את העמלות המיותרות של פתיחה/סגירת הגנות ובנוסף לא אילץ אותי להתקרב ביותר מסטרייק אחד ברגל זאת.
ברגל הקול פעלתי על פי הכללים, דילגתי אחורה שני סטרייקים, אולם הוספתי כתיבות (כי במילא הבטחונות כביכול גדלו)
סה"כ הרווח זעום ולא כפי שצפוי, אבל השיעור שווה את הזמן והכסף. אני אופטימי אנחנו רק בתחילת החודש ויש עוד זמן להרוויח.
ד.
דויד:
אני לא יודע אם אני פועל נכון, אני פשוט מחליט באיזה סטרייק לפתוח ע"פ 20-30 ש"ח לתקבול שנותן לי הצמד הכי פחות מסוכן באותה עת.
לכן:
לגבי הכתיבה של ה-CALL: שאני הקמתי את השוקת בצד ה CALL, המדד עמד על בסביבות 1170, זה נתן לי תקבול של 25 ש"ח (בקושי רב) רק בצמד ש C1260/1280 כך שלא הייתה הרבה ברירה. אני חייב לציין שהיה לי "מזל" לפתוח לפתוח את הרגל הזו במדד הזה כי בסוף היום המדד עמד על כ-1160 אם הייתי רוצה להשיג תקבול של 20-30 ש"ח הייתי צריך לכתוב C1250 או C1240.
דויד. מעניין אותי לדעת באיזה סטרייק פתחת את השוקת ברגל הPUT ואיפה שמת את ההגנה. בנוסף מה הפוזציה הנוכחית שלך.
gsk,
אני לא חושב שצריך למהר ולסגור את הפוזיציה ברגע שמחיר האופציות מכפילות את עצמם.
הרבה פעמים זה נובע מפאניקה רגעית ולאחר מכן זה מסתדר.
אני לוקח שיקולים נוספים כשאני חושב על להתרחק בנוסף למחיר של האופציות.
1. האם יש רמות פסיכולוגיות שלא נפרצו עדיין?
2. האם כתיבות השחקנים תומכים בפוזיציה שלי?
3. האם יש עוד זמן עד לפקיעה? - אם אנחנו לא בשבוע האחרון של הפקיעה אני הרבה יותר רגוע.
כמובן שלכל מטבע יש שני צדדים וככל שאתה יותר זהיר אתה מקטין כך את הסיכון (וגם כמובן את הסיכוי). וכמובן הזזה מוקדמת תשמור עליך מהפסדים גדולים בעתיד.
דעתי האישית שלא צריך למהר עם ביצוע ההזזה.
גילוי נאות:
הרגל העליונה שלה היא 1250 ולמרות שאתמול המחירים הכפילו את עצמם, אני ניצלתי זאת לכתיבות נוספות תוך כדי מיקסום בטחונות ל 100%.
גם אצלי הרגל העליונה ב1250 וגם אני נצלתי העליות של אתמול להגביר כתיבות ברגל הקול. אך לדעתי עדיין מוקם מדי לנצל כל הבטחונות שכן אם נצטרך במהלך החודש לבצע נסיגה, יהיה זה נכון אז לסגת ולהגביר כתיבות כדי לכסות ההפסד מההזזה. אני עדיין על 50% ניצולת של הבטחונות. מחכה לראות איך השוק מתפתח, איפה נקודת התבססות המדד, וכמובן מחכה לראות התנהגות השחקנים והכתיבות שלהם.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
האמת שחסר לי איציק עם הסיכום היומי של השינויים במפת הפוזיציות...מקווה שמישהו ירים את הדגל וימשיך יוזמה ברוכה זו שלדעתי תשרת את כולם כאן....
אני חושב שצריכים תמיד לנצל את 100% מהביטחונות על ההתחלה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי pinia
אם לא עושים זאת זה שווה ערך לניסיון של לקיחת כיוון. ואם אתה מפחד על אחד הרגליים ומשאיר בטחונות בצד לשיפוץ עתידי זה אומר שמלכתחילה לא פתחת רחב מספיק.
אני ביום חמישי ניצלתי 90% מהביטחונות ולא 100% על מנת לא להיכנס לחריגת בטחונות כי בפוטים הצד שלי חשוף, ואתמול פשוט מיקסמתי עוד קצת את הקולים.
אף אחד לא יודע את כיוון המדד מה שבטוח אבל שהטטא לצידינו.
בוקר טוב.
gsk
אני תומך לגמרי בגישה שלך ואינך צריך להרגיש דביל בכלל.
הצמדות לכללים מבטיחה הישרדות לעורך זמן. נצמדת לכללים ופעלת נכון.
בחודש שעבר קרה לי בדיוק אותו דבר הייתי ב1200 וזה הכפיל את עצמו ביצעתי גלגול והפסדתי את כל הרווח מהרגל הזו (גם בגלל העמלות וגם כי לא הכפלתי בגודל ההפסד כי לא היה מספיק בטחונות).כמובן שאחר כך המחיר ירד ולא קרה כלום אבל יחד עם זאת לדעתי לא טעיתי במהלך בכלל.
אפשרות לשיפור אולי להמתין לקראת סוף המסחר על מנת לבצע מהלך כדי לוודא שהמדד מתבסס מעל או מתחת (כמובן שאפשר גם להינזק מאט) זה לשיקול.לגבי פתיחה של השוקת בסטיות כאלה כנראה שאין מנוס מלפתוח הגנה רחוקה יותר אבל לכתוב רחוק יותר.
עכשיו לחברים שכתובים ב1250 ומצפים לירידות ,זה מסוכן ובניגוד מוחלט לכללים בשלב זה של החודש.לצערי המדד בלתי צפוי תחשבו על הודעה חיובית מאוד מחו"ל והוא ימשיך לטוס למעלה כמו כלום, אל תשכחו שקרנות מגייסות כסף בלי לעצור. לאן לדעתכם הם יכנסו?
אני חושב שעל מנת להצליח לעורך זמן חייבים להיצמד לכללים וקדם כל לחשוב על בטיחות ולא על רווח !
זה לא קל,זו מלחמה נגד חמדנות של עצמינו .
שוקת צריכה להיות בנויה על שחיקה ועל שעמום. ואצלנו מה?לא משעמם בכלל.
שוקי. תודה על העידוד :) . ועוד משהו:
שמתי שהזכרת אתה וגם אחרים הכפלה בגובה ההפסד. תקנו אותי אם אני טועה אבל לא ראיתי הנחייה כזו של שחקן בהנחיות לניהול שוקת חודשית.
האם זה אומר שאני צריך להשאיר 50% בטחונות בצד? אשמח לדוגמא מספרית.
נניח כתבתי C1260 בתקבול 65 וקניתי הגנה C1280 בעלות 40 ש"ח [סה"כ תקבול 25 ש"ח].
אתמול התכסתי על C1260 במחיר 140 ומכרתי C1280 ב 60 ש"ח [סה"כ הפסד 80 ש"ח]
האם תוכלו לתת דוגמא מספרית להכפלה (ותקבול שצריך לקבל מצמד חדש) על בסיס הנתונים שהבאתי?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
שלום GSK ,
קודם כל אני רוצה לציין שהדיון שמתפתח פה הוא מרתק וחשוב ביותר.
עכשיו לעצם העניין אני מוצא לנכון להביא ציטוט מדברי שחקן לגבי כללי הזזה בניהול שוקת ינואר:
"...סטיות התקן עלו קלות אך לא ברמה שתשפיע על האופציות הרחוקות בכתיבת השוקת. שימו לב
שעליה של 1% בסטיית התקן באופציות הקטנות מ 1000 (רחוקות, וכנ"ל לכיוון השני) מובילה
להתיקרות של 3% בערך בערך האופציה. להבדיל, אופציות סביב הכסף, עליה של 1% מובילה בהם להתיקרות של 10% בערך האופציה בממוצע. מכיוון שהתטא היא כשליש עד מחצית מהוגא,
הרי שעליה ל 25 מתקזזת עד יום ראשון הבא. הדבר מאוד משמעותי במידה ואנו מצויים בשוק הנע חדות. אז עלינו לגלגל את הפוזיציה, ובאופציות קרובות לכסף, הוגא תוביל לעליה משמעותית מערך התטא כך שלא יהא קיזוז מלא = עלינו לפתוח פי כמה יותר פוזיציות בכדי לשמור על ערך הכסף בתנודה חדה.
מתי מתחילים לפעול בתנודה חדה? ראשית כתבנו מספיק בטוח, ולכן תנועה של 3% שבועי
לא עונה להגדרה זו. מעבר לכך אני משתמש לרוב בנוסחא שהוכיחה עצמה במהלך השנים עבורי ועבור שאר השחקנים, ואנסה לפשטה:
אם שווי האופציה הכתובה לא הוכפל - הזזה (גלגול; התרחקות מהסטרייק) אינה באה בחשבון.
אם שווי האופציה הכתובה הוכפל והמרחק הוא 21 יום ומעלה, ובנוסף התקבול הכולל (במידה וכברקרבתי רגל, אך התקבול הכולל רק מאותה רגל, לצורך הדוגמא call) עולה על סך ההכפלה לא אבצע הזזה.אם המצב הוא אחר אבצע הזזה 2 (!) סטרייקים אחורה ובהתאם את ההגנה. קרי, אסגור כתיבת 1260, ואפתח כתיבת 1280.
כל 50% מעבר ל 100% הראשונים (שהרי השווי הוכפל = 100%), יהיו סטרייק נוסף אחורה אך לא יותר מ 5 סטרייקים. ההגיון שתמיד נוכל לחזור במידה והמדד יתקן או ידשדש ותמיד נעדיף להיות בית שמאי ולהתרחק מאשר לגלות שהרווח אינו מספיק.
דוגמא: כתבתי בתקבול 100 שח, וכעת שווי האופציה 180 ש"ח - לא רלוונטי.
כתבתי בתקבול 100 ש"ח שווי האופציה 240 ש"ח אך קירוב הניב 50 שח מוקדמים - לא רלוונטי.
כתבתי בתקבול 100 ש"ח שווי האופציה 240 ש"ח ולא בצעתי קירוב מוקדם - אסגור 1260 ואכתוב 1280.
כתבתי בתקבול 100 ש"ח ושווי האופציה 250 ש"ח אבצע הזזה מ 1260 ל 1290..."
או קי זה קצת ארוך... 8-) אבל זה מחזיר את ההתלבטות לכיון המספרים ונראה לי שהפיסקה המסומנת בכחול עונה על שאלתך.
אשמח לשמוע דעתך או דעתכם.
בברכה
ZAPOD שלום. אני מכיר את הפסקה הנ"ל ואכן פעלתי עלפיה שהחלטתי להתכסות על C1260 שהכפילה עצמה.
אני שאלתי על הכפלת כמויות. כלומר אם התכסתי בהפסד, כמה פוזציות חדשות אני צריך לפתוח בסטרייק אליו גילגלתי אחורה.
ברור שבכל סוגיית ההכפלה של הכתיבות, הנחה הסמויה היא שלא סביר שהשוק ירוץ בלי הפוגה אבל אני חייב לציין שהעניין הוא אנטי-אינטואיטיבי. כלומר, אני נמצא בפוזציה מפסידה, השוק נגדי - אני הולך 2 צעדים אחורה ולמעשה מגדיל את הסיכון (עם כיוון התנועה של השוק) בכך שאני מגדיל כמויות.
על פי כללי הספר, אכן כאשר אתה הולך אחורה אתה צריך להכפיל כמויות על מנת לשמר את אותה כמות רווח שלך.ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
זה לא תורה מסיני.
אתה צודק שזה כנגד האינטואציה הטבעית, "למה להגדיל את הבור שאני כבר מצוי בו".
לכן אתה יכול לשלב מספר פתרונות: לזוז אחורה באותה כמות ולקבל את "ההפסד", לזוז אחורה ולהכפיל, לזוז אחורה ולהגדיל פי 1-2 בהתאם לרצונך. לזוז אחורה ומצד שני ברגל שנחלשה לקדם בצורה אגרסיבית ולקבל תקבול נוסף.
וכמובן לשלב בין כל הפתרונות הללו.
שים לב כי על פי כללי שחקן אתה עשוי להיות בעמדה כי תאלץ לזוז אחורה מספר פעמיים, על כן חשוב מאוד מה הזמן עד הפקיעה...
בקיצור אין ארוחות חינם כל פעולה רצופה בהתלבטות , לי עצמי מצאתי כי הכי טוב לקבוע כללים לתרחשים שונים , לראות כי השוק "באמת" מצוי באותו התחום (לא כניסה רגעית אלה התבססות), ואז לפעול בהתאם לתוכנית המגירה שהכנתי מראש ולא תוך כדי זה שהשוק סוער והחושים מעורפלים.
במידה ומגדילים את הפוזיציה פי X ובכך מגדילים את הבטחונות, רצוי לבצע הגדלת פוזיציה סימטרית גם בצד השני כדי לקבל תקבול נוסף.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
חביתוש תודה .
איך לא חשבתי על זה קודם?
ראיון מצויין,חבל שלא עשיתי את זה בחודש שעבר.
הייתי מרוכז כל כך ברגל הבעיתית שלא חשבתי על זה בכלל.
טוב למדתי .
הי,ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
לפני הסופ"ש האחרון המצב היה בלתי אפשרי לפתוח שוקת במרווחים של 30 ₪ (בצד של הקול בעיקר), אז ניסיתי משהו חדש וזה פתיחת קצוות לא הגנות – 1270-1000.
ביום שני טרם העליות הקיצוניות החלטתי לסגור את השוקת הזו ברווח של כמה מאות שקלים, ולנסות למצוא שוקת עם המרווחים הראויים. אני בחרתי לכתוב עם הגנה צמודה אך לנצל רק שליש מהביטחונות שלי לשם הרחקה עתידית של הרגלים הכתובות מההגנות (חוסך בעמלות).
על כן פעלתי על פי העקרונות:
- מרווח של 30 ₪ - לא רואה טעם בפחות.
- הגנה צמודה
- כמה שיותר רחוק מהסטרייק שמתאפשר.
ברגל הפוט- 1050-1060
ברגל הקול – 1240-1250
אם כן אתמול דילגתי את רגל הקול אחורה (ההגנה הצמודה שירתה אותי ומנעה נזק גדול בהרבה)
וכרגע הפוזיציה שלי היא 1260-1070 כאשר ברגל הקול ישנה הגנה צמודה וברגל הפוט הגנה במרווח של סטרייק אחד, אני מנצל כעת מחצית מהביטחונות שלי.
עכשיו אני מתכוון להעביר את הזמן לפחות עד יום שני הבא בקריאת ספר על אופציות, בלי לגעת בשוקת. :)
ד.