-
Re: שוקת רחבה פברואר - דיונים ופרשנויות
אני מסכים עם זה שלא צריך לקבוע תאריך בו פותחים את השוקת וניתן לפתוח בשלבים בהתאם לתנאי השוק. בשבוע הראשון של החודש התטא נמוכה גם בסטריקים הנמוכים לבן גם אם השוק זז כל השבוע חלכיוון אחד בלבד הרי ניתן במקרה כזה פשוט למכור סטרייקים יותר קרובים.
העיקר לא בלחץ!! זה לדעתי הכלל הראשון של השוקת הרחבה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
אני מסכים עם זה שלא צריך לקבוע תאריך בו פותחים את השוקת וניתן לפתוח בשלבים בהתאם לתנאי השוק. בשבוע הראשון של החודש התטא נמוכה גם בסטריקים הנמוכים לבן גם אם השוק זז כל השבוע חלכיוון אחד בלבד הרי ניתן במקרה כזה פשוט למכור סטרייקים יותר קרובים.
העיקר לא בלחץ!! זה לדעתי הכלל הראשון של השוקת הרחבה
איך שלא תסתכלו על זה, זה נחשב הימור על כיוון השוק, שיכול להצליח ויכול גם לא. וחייבים להבין את זה. אם השוק זז לכיוון אחד, וקונים סטרייקים יותר קרובים בגלל זה, אז זה שקול בדיוק לתשלום מחיר עבור ההמתנה, כי נמצאים במצב פחות טוב מאשר מי שקנה בסטרייק רחוק, קיבל את אותו הסכום, וכבר הרוויח מהתזוזה.
אני לא ראיתי שום דרך (בהנחה שלא יודעים את העתיד), למקסם רווח באמצעות קנייה מדורגת. זה יכול להצליח וזה יכול להכשל.
וזה נכון לכל פעולה בבורסה (או אפילו בכל שוק). גם אם רוצים לקנות 10 דירות להשקעה, ומחלקים את הקניה לאורך תקופה, יש אותה תופעה. אם השוק עולה, אז הדירה הראשונה נקנתה בזול והאחרונה ביוקר. ואם השוק יורד אז בדיוק להיפך. בסופו של דבר, פיזור קניה לאורך זמן מוריד סיכון אבל גם מוריד רווח.
-
בהמשך לפרסומים היום בתקשורת, אני רוצה לעלות עוד פעם את הנושא של אירן.
אני זוכר ששחקן התייחס לזה ואמר שלא צפוייה להיות השפעה משמעותית על הבורסה בת"א.
אני מעריך שבכל זאת הבורסה כאן יכולה לרדת ב 8-10% ביומיים שלושה.
אם זה יהיה סמוך לפקיעה אפילו עד 10ימים עד שבועיים, הנזק לשוקת עלול להיות הרסני...
למעשה הרגל התחתונה יכולה להיכנס לכסף (אני מדבר על שוקת חודשית בכלל ולא רק על פברואר) ואנחנו עלולים להפסיד עשרות ועד מאות אלפי שקלים (כל אחד בהתאם לחשיפה...)
לכן לדעתי רווח עם סיכון אפסי יכול להיות רק כשפותחים כל חודש את הרגל העיליונה בלבד.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי danfrog1
בהמשך לפרסומים היום בתקשורת, אני רוצה לעלות עוד פעם את הנושא של אירן.
אני זוכר ששחקן התייחס לזה ואמר שלא צפוייה להיות השפעה משמעותית על הבורסה בת"א.
אני מעריך שבכל זאת הבורסה כאן יכולה לרדת ב 8-10% ביומיים שלושה.
אם זה יהיה סמוך לפקיעה אפילו עד 10ימים עד שבועיים, הנזק לשוקת עלול להיות הרסני...
למעשה הרגל התחתונה יכולה להיכנס לכסף (אני מדבר על שוקת חודשית בכלל ולא רק על פברואר) ואנחנו עלולים להפסיד עשרות ועד מאות אלפי שקלים (כל אחד בהתאם לחשיפה...)
לכן לדעתי רווח עם סיכון אפסי יכול להיות רק כשפותחים כל חודש את הרגל העיליונה בלבד.
שמע, אנחנו חיים במזרח התיכון. מלחמה עם איראן יכולה להשפיע על כל תחומי החיים. לא רק בורסה. טילים איראנים יכולים גם לפגוע באנשים ולהרוג אותם. אי אפשר להפסיק לחיות. צריך לעשות הערכת סיכונים. כרגע הערכה שלי שמלחמה עם איראן היא לא על הפרק.
אני ממליץ בחום על האתר של ד"ר גיא בכור בנושא הזה.
כמובן שביצוע שוקת מבוססת רגל עליונה בלבד, היא דבר לגיטימי, ובטוח יותר מאשר שוקת מלאה.
-
אם חשש העיקרי ממלחמה עם אירן ניתן לבצע הגנות נוספות .
ניתן לרכוש אופציות על הדולר המינוף שם פי 10000 .
אם תפרוץ מלחמה בורסה תצלול ושקל יתרסק.
אם זה לא יקרה אז שלמת קצת על הגנה.
יחד עם זאת אני מסכים לגמרי עם ניתוח של שחקן שלא צפוי לנו מהלך כזה בימים הקרובים.
חוץ מזה ניתן לבצע שוקת אי סימטרית לכתוב יותר קולים ופחות פוטים.
בקיצור צריך להגיע למצב שבו אתה מרגיש נוח.
-
בקולים אין בשר משמעותי בכלל כרגע .
בפוטים הבשר מתחיל ברמות של 1020 כתיבה עם הגנות ב- 1000 זה אומנם קרוב יותר לסטרייק 10% אבל זה יכול להכניס 90 ש"ח לרגל .
כתיבה ב- 1000 והגנה ב- 980 יכול להכניס 60 ש"ח לרגל .
בגדול כמעט ואין בשר בשוליים הבטוחים וממש לא שווה לכתוב שם .
המצב בעייתי וחבל שאי אפשר לשאול את שחקן ....
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי קצה
בקולים אין בשר משמעותי בכלל כרגע .
בפוטים הבשר מתחיל ברמות של 1020 כתיבה עם הגנות ב- 1000 זה אומנם קרוב יותר לסטרייק 10% אבל זה יכול להכניס 90 ש"ח לרגל .
כתיבה ב- 1000 והגנה ב- 980 יכול להכניס 60 ש"ח לרגל .
בגדול כמעט ואין בשר בשוליים הבטוחים וממש לא שווה לכתוב שם .
המצב בעייתי וחבל שאי אפשר לשאול את שחקן ....
יש הרבה מאד בשר. 60 ש"ח הכנסה על ביטחונות של 2000 ש"ח זה כבר 3%. תביא עוד 30 ש"ח מהצד השני ואתה כבר ב 4.5% עוד לפני הזזות.
-
שלום,
החלטתי לתעד את פעולתי החודש ולתרום אולי לדיון.
זה חודש שלי רצוף בעניני השוקת. בכולן פעלתי פחות או יותר אותו הדבר: מכירה שוקת מאוד רחבה בתחילת החודש, הוספת כמויות בשבוע השני וקצת גם בשלישי. בשבוע הפקיעה מפחדנות טיפה או אולי זהירות סגרתי את הרגל הקרובה ביותר. בדיעבד, גם אני חכם ותמיד יצא שלא היתי צריך לסגור, אבל אני מעדיף את זה ככה.
החודש:
התחלתי מוקדם מכרתי (20 לינואר)
פוט 970 ו960 בסביבות 50-55 שח כפול 4, ו2 בהתאמה.
1280 1290 קול, ב55 וב40 בהתאמה, כפול 3 כ"א.
ביום שני שעבר (25-1) הוספתי:
פוט 940 ב40שח כפול 4.
ביום רביעי חמישי (עם הפקיעה המוצלחת) הוספתי:
מכל טוב: 940 עד 970 , שתי-שלוש יחידות מכל סטרייק, סהכ כ550 שח מ10 אופציות
בכיוון הקולים: סגרתי דה-פקטו את הפוזיציה על ידי רכישת חמש קול 1270
מכרתי 6 1230 ב55 שח
6 1250 ב30 שח
אחד 1260 ב 25 שח
----
סהכ תקבולים נטו כ1600 סהכ בטחונות 73000.
הערות:
יוצא שאני כתוב יותר בפוטים הן מבחינת התקבולים והן מבחנית הכמות. אני לא רואה את זה כאידאלי אבל גם לא ממש נראה לי להתקרב לכיוון ה1200 והפרמיות ירדו כבר... בכל אופן עוד יש זמן לקצת תוספות.
תחזית הרווח שלי על הפוזיציה הזו (אם הכל יהיה כשורה) היא כ2% (נטו) מהבטחונות בשימוש, ובערך 1.5% מסך הבטחונות. שוב אם הכל יהיה בסדר אני מקווה שאם הכל ילך כשורה במהלך החודש אגיע ל2%. זה הרבה יותר צנוע מאשר האסט' של שחקן או האסט' המתוארות כאן לפעמים, אבל זה מה שאני מרגיש בנוח איתו.
אשמח לקבל הערות ותגובות מכל סוג, ואם יהיה ענין אז אפרסם גם עדכונים...
אלעד
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי elade
שלום,
החלטתי לתעד את פעולתי החודש ולתרום אולי לדיון.....................
.....................
.....................אשמח לקבל הערות ותגובות מכל סוג, ואם יהיה ענין אז אפרסם גם עדכונים...
אלעד
אלעד, שיהיה בהצלחה. כל דבר שאתה מרגיש נוח איתו הוא טוב. ו 2% בחודש זה דבר שהרבה אנשים חותמים עליו מייד. באופן קונבנציונאלי, לא מקבלים את זה היום בשנה.
הערה אחת יש לי למה שאתה עושה - יש הרבה בלאגן. אתה מתפזר על הרבה סוגים של אופציות. והמשמעות של זה שהתחזוקה (כמו הזזות) יכולה לקחת לך הרבה משאבים וזמן. אני משתדל לא להתפזר כל כך.
-
אופיר שלום,
באיזה רמות שחיקה ראוי לממש?
התחלתי לכתוב את שוקת פברואר שלי באמצע שבוע שעבר, וכבר רגל הקול שלי שחוקה בכ 50% וגם ההגנה. באיזה אחוזי שחיקה ראוי לקדם/לממש?
תודה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
אופיר שלום,
התחלתי לכתוב את שוקת פברואר שלי באמצע שבוע שעבר, וכבר רגל הקול שלי שחוקה בכ 50% וגם ההגנה. באיזה אחוזי שחיקה ראוי לקדם/לממש?
תודה.
50% אפשר לקדם, בתנאי שעברו יותר משלושה ימים מאז ההזזה ברגל הזו. אבל עדיף שתגיד מה הגבולות שלך, ולאן אתה רוצה לקדם.
-
זהו שכתבתי ב C1200 עם הגנה ב C1220... נראה לי שזה מסוכן לקדם.
מצד שני זה נשחק 50 אחוז ובא לי לצאת...
מה עושים?
-
ציטוט:
זהו שכתבתי ב C1200 עם הגנה ב C1220... נראה לי שזה מסוכן לקדם.
מצד שני זה נשחק 50 אחוז ובא לי לצאת...
מה עושים?
לטעמי, C1200 קרוב לי. זה יוצא 7.1%. ואם כתבת את זה שבוע שעבר, אז זה היה עוד יותר קרוב. זה היה קצת גרידי.
נכון לעכשיו, יצא לך טוב. אתה ברווח, ולכן אתה יכול לעשות הכל:
-לסגור - אתה לוקח את הרווח והולך.
-לא לעשות כלום - אתה ממתין להמשך השחיקה.
-לקדם - מאד לא הייתי ממליץ.
-להתרחק - אם אתה לחוץ מהקרבה, אתה יכול להתרחק מבלי שום נזק. משמעות הצעד הזה היא סגירת הרגל ברווח, ופתיחה של רגל חדשה פחות מסוכנת.
אם אתה מוכן נפשית לסכן את הרווח שלקחת כבר, אתה יכול להשאר ב 1200, ולהיות עם "אצבע על ההדק". זאת אומרת שאם המרוץ למעלה חוזר, חלץ את עצמך במחיר הקרבת הרווח.
(ואין באמור למעלה המלצה לצעד כלשהו, אלא הבעת דעה בלבד)
-
נמתין להתפתחויות של מחר,
אם הצפי של החשקן נכון ויהיו ירידות נוספות, אז נרוויח מחר עוד כמה ג'ובות ברגל קול, ואז נסגור אותה.
אם השוק ידשדש מחר, נשאיר אותה לעמוד.
באמת מעניין מה יהיה מחר בפתיחה.
-
ציטוט:
אופיר שלום,
תודה.
לדעתי אין מספיק מידע בשאלה שלך.
השאלות הן: כמה רווח נטו זה יוצא בשקלים? האם סגירה וקידום ב30 נק' למשל יניבו משמעותי יותר מאשר הישארות במקום?
-
דמי כיס,
צודק אני מפוזר על מגוון אופציות; ונכון יש כאן אלמנט של באלגן, אבל הוא לא מקרי.
אני מוסיף על השוקת בהתאם למחירים ולתנודות שהיו, אני לא מתעקש לכתוב בדיוק באותו הסטרייק (למעשה החודש גם לא כל כך "בערך" באותו הסטרייק). כשהמחירים של האופציות היותר רחוקות מאפשרים כתיבה ברווח של קצת יותר מאחוז ביחס לבטחונות, אני הולך על זה.
מצד שני, לעיתים אני צריך להתקרב כדי לקבל משהו מענין. החודש זה ברגל הקול. זה נחמד כי זה אומר שהקולים המוקדמים שלי נשחקו יפה. הלוואי והיו לי ב20 לחודש מספיק בטחונות כדי לכתוב עוד כמה קול 1290 בארבעים שח... לא היו לי, והשוק ירד. לכן התקדמתי.
יכל להיות שזה אני, אבל האם אני חש ציניות או ציקצוק לשון מצידך. אם זה הכל בראש שלי אז תשכח מזה, אחרת אשמח לשמוע עוד על ההסתגויות שלך (מלבד הבלאגן והתחזוקה).
לסיום אני מודה לך על על התרומה שלך לדיון על השוקתות. למרות שאני לא משתתף פעיל בו (אני חושב שהוא ארוך מידי/ רב משתתפים מידי) אני מידי פעם קורא אותו ולומד ממנו.
אלעד
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי elade
דמי כיס,
..........
יכל להיות שזה אני, אבל האם אני חש ציניות או ציקצוק לשון מצידך. אם זה הכל בראש שלי אז תשכח מזה, אחרת אשמח לשמוע עוד על ההסתגויות שלך (מלבד הבלאגן והתחזוקה).
...........
אלעד
לגמרי בראש שלך. לא יודע מאיפה הבאת את זה.
-
אין בשר בקולים, מעצבן, לא רוצה לקחת סיכון במחירים כאלו.
אגב כל המחירים של הקוךים לפי B&S הרבה יותר יקרים מאשר בפועל, מישהו יודע למה זה? האם זה בגלל שהשוק צופה ירידות?
-
ציטוט:
אין בשר בקולים, מעצבן, לא רוצה לקחת סיכון במחירים כאלו.
אגב כל המחירים של הקוךים לפי B&S הרבה יותר יקרים מאשר בפועל, מישהו יודע למה זה? האם זה בגלל שהשוק צופה ירידות?
תמיד זה כך הקולים זולים יותר והפוטים יקרים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי elade
דמי כיס,
..........
...........
אלעד
לגמרי בראש שלך. לא יודע מאיפה הבאת את זה.
אם ככה אז קבל ביטול. :)
וגם, קניתי בחזרה את 1280 בחמש ליחידה, 21 שח כולל עמלות ושחררתי 12000 בטחונות.
-
ציטוט:
אכן הצד של הקולים די עלוב כרגע.
צריך לזכור שאפשר לפתוח את השוקת באופן לא סימטרי, ואפשר גם לפתוח היום רק צד אחד, ולפתוח את הצד השני בהמשך. כמובן שהמשמעות היא סוג של הימור על כיוון. אבל אפשר לאמר שזה "הימור" מהסוג הטוב. וזאת למה? כי ההימור מתבטא בכך שיושבים עוד קצת על הגדר, ולא מהסתכנות.
כרגע, מהצד העליון הכי נראה לי 1240 חשוף. הוא במרחק של 9.2% מהמדד הנוכחי. ואם מוסיפים לכך את המסקנה שהמחיר הוא חזות הכל, הרי שהמחיר שלו (45 ש"ח) בעצם מגלם סיכון נמוך.
בצד התחתון, 1000 נמצא במרחק של 12%. וזה בדיוק זהה לנקודה שהיינו בה בחודש שעבר. לגבי הפחד מהתרסקות. קשה לראות את הדבר קורה. כמו שזה נראה, דווקא אנחנו יכולים למצוא עצמנו שוב בשוק של קונים, שרק ראו בירידות האחרונות הזדמנות, ומחפשים את העליות.
עוד בואו נזכור, שבחודש שעבר, שחקן עשה את הצעד הנועז (הירידה ל 1210) אחרי שמפת הפוזיציות הייתה ברורה, והיו רמזים יפים לגבי כיוון השוק על פי יחס P/C. כרגע אין לנו את זה, אז עדיף להתרכז באופציות הזולות שגם נשחקות מהר. נרוויח לנו כמה אלפים בנחת השבוע, ואחר כך נתקדם.
אם כך, למחפשים ביטחון מקסימלי: 980-1250
לאלו שמחפשים טיפה יותר נועזות, אבל עדיין בטוח מאד: 1000-1240
כמובן שזו דעתי האישית, ולא נחשב יעוץ וכו' וכו' וכו'. כל אחד יעשה לפי הבנתו.
שלום רב,
אתה רושם שקשה לראות את השוק מתרסק, אני לא יודע מאיפה אתה מביא את זה אבל בטוח
שלפי האסטרטגיה שאתה מציע יהיה קשה מאוד אם זה יקרה.
היות ואני לא רוצה להיכנס לך לכיס, בוא נניח מצב היפוטטי שיש לך מאה אלף שקל להשקעה
בוא תסביר לי בבקשה בעזרת המאה אלף שקל , כמה פעמים אתה מבצע את האסטרטגיה
ומה התשואה על כל התיק כתוצאה מהפעולה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי פועל קטן
שלום רב,
אני לא צריך "להביא" את זה מאף מקום. זו ההערכה שלי. לגבי החלצות מהאסטרטגיה אם יקרה הבילתי צפוי, אין טעם לחזור שוב על על הררי המילים שנכתבו על זה בחודשים שעברו. טחנו את זה עד דק. אתה מוזמן לעבור על השירשורים של דצמבר וינואר.
ציטוט:
היות ואני לא רוצה להיכנס לך לכיס, בוא נניח מצב היפוטטי שיש לך מאה אלף שקל להשקעה
אני מכוון לאזור ה 5% חודשי. לגבי כמה פעמים, כל צד בשוקת הוא עצמאי, ומדובר על עשרות פעמים.
-
דמי כיס,
נהנה לקרוא את דיעותך...
אשמח באם תוכל להשיב לי על השאלה,
בהנחה של כתיבת שוקת רחבה כדוגמת השוקת שכתבת לחודש זה, או זו של שחקן עבור ינואר, איזה אחוז מסך הכסף המוקצה לניהול השוקת נכנס כבטחונות כבר בכתיבת השוקת? שכן במצב הרצוי כל תיקון והזזה שנבצע לא יגבה מאיתנו ביטחונות נוספים. האם זה כך? או שעדיין יש להקצות 30% לצרכים עתידיים במהלך החודש עבור כתיבות חדשות נוספות לאילו שבוצעו בתחילת החודש?
ראיתי כי שחקן ואף בקורס הניגזרים נאמר לעבוד עם 40% לביצוע אסט' ו60% רזרבה לתיקונים, אך נראה לי שזה לא רלוונטי לשוקת רחבה. תקן אותי אם אני טועה.
תודה
-
[quote=דמי כיס]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "פועל קטן":3jle4j2j
שלום רב,
אני לא צריך "להביא" את זה מאף מקום. זו ההערכה שלי. לגבי החלצות מהאסטרטגיה אם יקרה הבילתי צפוי, אין טעם לחזור שוב על על הררי המילים שנכתבו על זה בחודשים שעברו. טחנו את זה עד דק. אתה מוזמן לעבור על השירשורים של דצמבר וינואר.
ציטוט:
אני מכוון לאזור ה 5% חודשי. לגבי כמה פעמים, כל צד בשוקת הוא עצמאי, ומדובר על עשרות פעמים.[/quote:3jle4j2j]
קודם כל סליחה אם נשמעתי בוטה מקודם. עכשיו שאלה פשוטה , מה אתה עושה במידה של תרחיש קיצון שבו השוק יורד במכה 5% והסטיות קופצות ל- 30 והעשרות פוטים שכתבתה הופכים מ- 40 שקל לאחד - ל ל400 שקל , האם אתה סוגר האם אתה נשאר, מה יקרה ליתרת התיק שלך אם תסגור ?,
ועוד משהו קטן, יום אחד זה יקרה בוודאות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי pinia
דמי כיס,
נהנה לקרוא את דיעותך...
אשמח באם תוכל להשיב לי על השאלה,
בהנחה של כתיבת שוקת רחבה כדוגמת השוקת שכתבת לחודש זה, או זו של שחקן עבור ינואר, איזה אחוז מסך הכסף המוקצה לניהול השוקת נכנס כבטחונות כבר בכתיבת השוקת? שכן במצב הרצוי כל תיקון והזזה שנבצע לא יגבה מאיתנו ביטחונות נוספים. האם זה כך? או שעדיין יש להקצות 30% לצרכים עתידיים במהלך החודש עבור כתיבות חדשות נוספות לאילו שבוצעו בתחילת החודש?
ראיתי כי שחקן ואף בקורס הניגזרים נאמר לעבוד עם 40% לביצוע אסט' ו60% רזרבה לתיקונים, אך נראה לי שזה לא רלוונטי לשוקת רחבה. תקן אותי אם אני טועה.
תודה
הי,
קודם כל, חשוב שתגדיר לעצמך מה טקטיקת ההחלצות שלך במקרה שמשהו לא הולך כמו שצריך. יש כמה אפשרויות:
-סגירת הרגל הבעייתית וספיגת הפסד
-הזזת הרגל הבעייתית ללא הכפלת כמויות - ספיגת הפסד קטן יותר מאשר קודם
-הזזת הרגל תוך הכפלת כמויות - דורש גידול בביטחונות. מידת הגידול תלוייה במיקום ההגנה שלך. שכן, אם למשל ההגנה הייתה במרחק שני סטרייקים, ואתה משאיר אותה במקום ומזיז רק את הרגל עצמה, הרי שאתה עובר להגנה במרחק סטרייק אחד, ואז הביטחונות נשארים אותו הדבר (כמובן שצריך לקנות עוד הגנה).
כל ההקדמה הארוכה הזו, משפיעה על מדיניות השימוש בביטחונות. שכן אם אתה קובע לעצמך שאתה לא מכפיל כמויות אלא מעדיף לספוג הפסד (או הקטנת הרווח), אז לא צריך עוד ביטחונות לצורך זה.
נקודה נוספת שמכתיבה את השימוש בביטחונות היא האם אתה כותב חשוף או לא. כתיבה חשופה דורשת השארת רזרוות של ביטחונות בצד, שכן כל תזוזה במדד משפיעה על דרישת הביטחונות. כתיבה מוגנת מקבעת את דרישת הביטחונות לסכום קבוע.
לאחר כל זאת, אני יכול לספר מה אני עושה. זה לא אומר שגישה אחרת לא נכונה:
בתחילת החודש, אני עובד עם 70% מהכסף, ומשאיר 30% בצד. זאת משום שאני מוותר מראש על האפשרות להתרחק ולהכפיל. ה 30% באים לכסות על העבודה החשופה. לקראת סוף החודש, כאשר כל הכתיבות הופכות למוגנות, אני מגיע לניצולת של 99% מהכסף. צריך לשים לב שכל אחד מהצדדים של השוקת הוא משהו עצמאי. מחשבים כל צד כאילו שהצד השני לא קיים. זאת אומרת שאם למשל בצד העליון הכתיבות מוגנות, הרי שאני בודק את דרישת הביטחונות של הצד הזה, ויכול להגיע לניצול גבוה. מצד שני, בצד התחתון אני כתוב חשוף, אז אני מקפיד שדרישת הביטחונות של הצד הזה תהיה נמוכה יותר.
לגישה של ניצול גבוה של הביטחונות הייתה תימוכין בקורס. יוסי אמר שכשהשחקנים היו עושים שקתות רחבות, הם היו מנצלים את כל האשראי שיש להם.
ובכל זאת, אני ממליץ למי שעושה את צעדיו הראשונים בשוקת, להזהר ולהתאמן קודם.
-
דמי כיס, תודה על התגובה המהירה, וכן אתה צודק היו חסרים פרטים באופן בו נראה לי שאני אפעל. כיוון שאני ירוק לחלוטין במסחר באופציות, אני אעבוד עם כתיבה רחבה מוגנת בשתי הרגליים במרחק של סטרייק אחד מהכתיבה. כאשר אם תהיה לי הנחה לגבי השוק אז הכתיבה תהיה לא סימטרית לכיוון מסוים. לגבי תזוזות, הכוונה היא לא לקבע הפסד (לפחות כך הומלץ בקורס ע"י יוסי), אלא להמשיך לקרב הרגל הרחוקה, כמובן בכפוץ לתנאי ההזזה (שחיקה במחיר, לא פחות משלושה ימים קךנדריים וכו').
תחת הנחות היסוד שפירטתי, ותחת ההנחה שמטרתי היא להשיא תשואה של 3-5% אחרי עמלות. מה לדעתך צריכה להיות מתקונת העבודה לגבי הניצול הראשוני של הכסך עבור בטחונות. (לפי מה שאתה אומר, כיוון שאני מגן בסטרייק אחד, ורק מזיז רגל רחוקה של כתיבה והגנה, אז אני יכול להשתמש בכל הסף שברשותי או לפחות כ - 90% לצורך ביטחונות. האם זה נכון?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי pinia
דמי כיס, תודה על התגובה המהירה, וכן אתה צודק היו חסרים פרטים באופן בו נראה לי שאני אפעל. כיוון שאני ירוק לחלוטין במסחר באופציות, אני אעבוד עם כתיבה רחבה מוגנת בשתי הרגליים במרחק של סטרייק אחד מהכתיבה. כאשר אם תהיה לי הנחה לגבי השוק אז הכתיבה תהיה לא סימטרית לכיוון מסוים. לגבי תזוזות, הכוונה היא לא לקבע הפסד (לפחות כך הומלץ בקורס ע"י יוסי), אלא להמשיך לקרב הרגל הרחוקה, כמובן בכפוץ לתנאי ההזזה (שחיקה במחיר, לא פחות משלושה ימים קךנדריים וכו').
תחת הנחות היסוד שפירטתי, ותחת ההנחה שמטרתי היא להשיא תשואה של 3-5% אחרי עמלות. מה לדעתך צריכה להיות מתקונת העבודה לגבי הניצול הראשוני של הכסך עבור בטחונות. (לפי מה שאתה אומר, כיוון שאני מגן בסטרייק אחד, ורק מזיז רגל רחוקה של כתיבה והגנה, אז אני יכול להשתמש בכל הסף שברשותי או לפחות כ - 90% לצורך ביטחונות. האם זה נכון?
הנקודה החשובה שציינת היא שאתה "ירוק לחלוטין". אז לך על קטן בהתחלה. הבורסה לא תברח והחודשים לא נגמרים.
-
:d
דרך אגב, אם יורשה לי לשאול ואתה לא חייב לענות כמובן, האם אתה סוחר דרך מגדל (שהיא "זכתה" במכרז העמלות ומומלצת ע"י האתר) או בחברה אחרת. ושאלה נוספת באיזה תוכנת מסחר אתה משתמש - שכן ראיתי הרבה דיונים על התוכנות שנמצאות בשימוש ואף לא אחת הראתה עדיפות יתירה על השניה.
ושאלה אחרונה להפעם , איזה אחוז מס משלמים על רווחים המושגים על מסחר באופציות, ובאיזה שלב (כתיבה ותשלום מס על הכסף שנכנס, פקיעה או סגירת פוזיציה/אחרת?)?
ושוב תודה!
-
נראה לי שהזנחנו את הנושא קצת :)
מישהו קידם רגליים ביום חמישי?
-
לא הצלחתי לקנות חזרה את האופציות הכתובות (יש לי P970 ו C1250 חמש יחידות כ"א ללא הגנה). התעקשתי על המחיר (רציתי לקנות PUT ב-25 שכתבתי לפני שבוע ב-80 ו-CALL ב-16 שכתבתי ב-30). הצלחתי רק לסגור 3 CALL-ים ולכן השארתי את הפוזיציה. האמת, לפי המחירים של אתמול אין בשר באופציות רחוקות, ב-CALL-ים בכלל (אם ללכת מוגן, אז פשוט ממש אין מה לקנות, אין זוגות עם הפרש סביר במרחק בטוח יחסית מהמדד).
ייתכן, לאור הירידות החריפות בארה"ב, הסטיות יעלו ויהיה יותר נוח לכתוב, אך כמובן גם הסיכון יעלה. כמובן, מאוד חשוב מה יקרה היום מעבר לים. בנתיים, אסיה קורסת ...
משהו קירב אתמול? אם כן, באיזה מחירים?
-
אם היום ממשיכים לרדת מעבר לים ,יום ראשון אצלינו יהיה שמח.
רגל קול לא נגעתי נשאר ב1230 מוגן 1260 .
רגל פוט קידמתי ל980 לא מוגן. :shock:
תוכנית עבודה לשבוע הבא לפי התרחישים.
1)אם ירידות ממשיכות היום ודאו יורד מתחת ל10000 סביר שתהינה ירידה מאוד חדה ביום ראשון לכן אני מתכנן לסגת אם הפוט להגדיל כמות ולמגן אותו בסטרייק אחד.
קולים לסגור ולקדם
2)אם היום דאו מתקן קצת אני ממתין אם פוטים ומקדם קולים.
-
אל תכנס להסטריה. 980 נשמע לי בטוח זה מצריך ירידה של 15 סטרייקים. חכה יום יומיים אלא אם כן תראה ביום א' ירידה של 8-9 סטרייקים. לגבי הקול לדעתי אין שום בעיה לקדם ל1200
-
זה נכון שהמרחק גדול אני רק מנסה לחשוב קדימה על מנת לא לעבוד בלחץ.
יש לי אפילו קצת שומנים ברגל הזו אבל עם המחיר יוכפל כולל השומנים
אני זז אחורה, לפי כללים של שחקן ,למרות שהוא דיבר על 21 יום לפקיע או יותר(אצלינו יהיה פחות).
זו גם תהיה הזדמנות לתרגל חילוץ.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
זה נכון שהמרחק גדול אני רק מנסה לחשוב קדימה על מנת לא לעבוד בלחץ.
יש לי אפילו קצת שומנים ברגל הזו אבל עם המחיר יוכפל כולל השומנים
אני זז אחורה, לפי כללים של שחקן ,למרות שהוא דיבר על 21 יום לפקיע או יותר(אצלינו יהיה פחות).
זו גם תהיה הזדמנות לתרגל חילוץ.
שוקי, אתה כתוב בתשע מאות שמונים חמש עשרה סטרייקים מהמדד. גםאם לא תעשה כלום יש בדרך לא מעט תמיכות וקווי הגנה שאחרים ילחמו שלא לרדת מהם.
אל תפעל באופן נחפז, עבוד לפי הכללים ששחקן נתן. בכל מקרה אתה לא חייב לטפל בכל הרגלים בבת אחת, אתה יכול חלק לגלגל לאחור, חלק לקנות הגנות, חלק להשאיר במקום. הכי טוב לפעול בשיקול דעת.
תזכור שאלו שכתובים ב- 1100 ילחמו עד כלות ויש לך את 1060 ויש לך את 1040 קו תמיכה משמעותי.
בכל מקרה , בשביל השקט הנפשי זו הסיבה ששחקן בכללים שלו נתן מתכונת של הגנה בסטרייק אחד, תנודות כאלו היו רק מכה קלה בכנף לו היתה לך הגנה.
חוץ מזה תמיד יהיו כאלו שבשלב מסויים יחשבו שזו הזדמנות קנייה מצויינת ויכנסו לשוק.
בהצלחה.
-
ביום חמישי לא הצלחתי להכנס לפורום. מוזר, כי ראיתי שאנשים אחרים הצליחו לשים הודעות.
אני קידמתי למעלה ל 1200. יש מצב שזה היה צעד טוב.
לעניות דעתי, מה שאנחנו רואים זו פאניקה טהורה. שום דבר לא השתנה בתקופה האחרונה. הסיפור עם יוון וספרד ידוע כבר הרבה מאד זמן. ונתוני המאקרו ה"רעים" הם סתם תרוץ. בעבר היו נתונים כאלו, שבכלל גררו עליות. הכל עניין של מצב רוח. ומצב רוח יכול להשתנות בצ'יק.
המצב כרגע בסך הכל די מגוחך. עולם שלם מחכה לראות אם בשעה 15:30, יזוזו כמות המובטלים בארה"ב ב 15,000. אם פתאום הנתונים יהיו טובים, אז מצב הרוח ישתפר, וכל מיני קונים יצוצו ויקפצו לנצל רמת מחירים נוחה יחסית. וכבר נראה שמתחילים לפמפם בתקשורת נתון טוב.
ומה יהיה בת"א?
אם היום יהיה דישדוש בארה"ב או עליות קלות, אז ת"א תתקן אולי ביום ראשון לאזור ה 1120.
אם יהיו היום ירידות קלות, אז ת"א תתקן לאזור ה 1110.
אבל אם היום הפאניקה תמשיך, יש מצב שהפאניקה תדביק גם את המשקיעים בת"א. והתיקון יעמיק לכיוון ה 1100.
אני לא חושב שמפת הפוזיציות והשחקנים יהיו רלוונטיים לגבי יום ראשון. אף אחד לא יעמוד בדרכו של עדר ג'אמוסים דוהר.
אז מה לגבינו? קודם כל, הכי חשוב Don't Panic.
אחרי שנרגענו, בואו ננתח את המצב:
מקסימום חותכים החוצה את הרגל התחתונה בהפסד של כמה אלפים (כל אחד לפי כמות המכירות שלו). אף אחד לא הבטיח לנו שבורסה זה רק רווחים. חלק מההפסד יכוסה על ידי הרגל העליונה. סתם למשל, אם הפוטים יעלו ב 100%, והשוקת שלנו סימטרית מבחינת הסכום הכספי, ולא משנה כל כך איפה אנחנו כתובים, הרי שהרווחים בקולים יכסו את ההפסדים בפוטים. זה לא יקרה מייד, אבל בסופו של חודש זה יהיה המצב. וצריך לזכור שאם חותכים החוצה את הפוטים, אחרי שהשוק נרגע, אפשר תמיד להכנס בחזרה ולהכניס כסף.
-
בכיף הייתי כותב עם הגנה צמודה,אבל עם סתיית תקן כל כל נמוכה הייתי צריך להתקרב קרוב לסטרייק כדי לקבל הפרש של 25-30 ש"ח.
ולא רציתי להיות קרוב.
שלא תבינו אני לא נלחץ או מה שהוא כזה ממש מרגיש די בטוח, יחד עם זה אני מנסה לחשוב רק לחשוב על תרחיש קיצוני.
עכשיו גם אם מחיר יוכפל אני לא ימהר לבצע ,בשבוע פקיעה ביום ראשון מי שזוכר בבוקר מחיר של פוט 1080 (רגל תחתונה של שוקת)קפץ מ50 ל200 שקל !בהמשך כמובן הכול הסתדר אבל מי שנלחץ כניראה אכל אותה.זה היה שיעור טוב.
-
הירידות אתמול והיום, והתהפכות השוק בסוף יום המסחר, מוסברות בהסברים שונים. המשבר באירופה ונתוני מאקרו כאלו או אחרים כגורם לירידות, ושמועות על חבילת סיוע ליוון כסיבה להיפוך מגמה.
אתרים בחו"ל מצביעים גם על כך שקרנות גידור גדולות מימדים מימשו חבילות גדולות של מניות ביומיים האחרונים. נטען שמקובל שקרנות גידור נוטות לבצע פעולות אלו ביחד, וברגע שהמימוש נגמר, שבו השערים ועלו במהירות. לכך הוסיפו קונים שראו ברמת השערים שנוצרה הזדמנות אטרקטיבית לקניה. מניות חזקות כגון סיסקו, אינטל, מיקרוסופט או IBM, עזרו לייצר סנטימנט חיובי.
אם מסתכלים במבט שבועי על ה S&P, ניתן לראות שהוא ירד בסך הכל ב 1.4%. וגם זה מכניס קצת פרופורציה.
אז מה יהיה אצלנו? כפי הנראה, יום ראשון יהיו ירידות. אבל לא היסטריות. נוכל לראות את אזור ה 1115-1120, אך לא פחות מזה. סיום המסחר החיובי בארה"ב יגרום למשקיעים לרסן את הפחד ואת הרצון לברוח. אנשים ישלימו עם ירידה של פחות מ 2%, וירצו לראות מה יהיה בהמשך השבוע. צריך לזכור שרוב המשקיעים שונאים לממש הפסדים. וירידות ברמה סבירה נסבלות, מתוך הנחה שהעליות יחזרו. לכך מוסיפה העובדה, שעם כל הכבוד לשוקי העולם וההשפעה שלהם, אי אפשר לשכוח שבישראל שורה אופטימיות לגבי מצב הכלכלה, ומדברים על 2010 כשנה עם צמיחה. הערכות רבות דיברו על שבירת שיא כל הזמנים במעו"ף.
בהערת אגב, ניתן לאמר שהדבר יתאים גם לשחקני המעו"ף. שכן אוכפים רבים נפתחו באזור ה 1120 ו 1130. ואלו מוגנים עד 1070 ו 1080. מבחינת השחקנים, המשך הסתובבות בתחום של 1110-1150 נוח ומבורך.
אז מי שלא יכנס לפאניקה, סביר להניח שיוכל לתת לשוקת הרחבה להמשיך לנוח. כמובן שצריך להיות עירני ולראות שאכן אין מגמת ירידות מתמשכת.
-
ציטוט:
ביום חמישי לא הצלחתי להכנס לפורום. מוזר, כי ראיתי שאנשים אחרים הצליחו לשים הודעות.
אני קידמתי למעלה ל 1200. יש מצב שזה היה צעד טוב.
.
דמי כיס,
התקדמות ל 1200 זה בסה"כ מרחק של 5.7% משער הסגירה של יום חמישי כשיש עוד שלושה שבועות לפקיעה.
אני בעצמי חשבתי על הצעד הזה אבל לא בצעתי, אני חושב שהגדרנו 9% כמרחק האופטימלי כשיש עוד 3 שבועות.
תוכל בבקשה לשתף אותנו בשיקולים להזזה ל 1200?
בתודה מראש,
דן
-
ציטוט:
דמי כיס,
התקדמות ל 1200 זה בסה"כ מרחק של 5.7% משער הסגירה של יום חמישי כשיש עוד שלושה שבועות לפקיעה.
אני בעצמי חשבתי על הצעד הזה אבל לא בצעתי, אני חושב שהגדרנו 9% כמרחק האופטימלי כשיש עוד 3 שבועות.
תוכל בבקשה לשתף אותנו בשיקולים להזזה ל 1200?
בתודה מראש,
דן
השיקולים הם אלו:
-קודם כל, הגדרתי לעצמי גבול שאני מוכן להקריב אם זה לא יצליח. הגדרתי מתי אני נחלץ. לאחר שהגדרתי את ההפסד, אני יכול להמשיך.
-הערכתי שאנחנו בתקופת דישדוש. אני חושב שתקופת העליות הגדולות מאחורינו. גם האופטימיים שבפרשנים מדברים על עליה של עד 15% לכל 2010 ואני נוטה להסכים. כאשר המדד התקדם לכיוון 1180, היו ימי תיקון בת"א שהיו מנותקים מהעולם.
-השווקים בכל העולם נתקעו (נכון ליום חמישי) במקום.
-מתבצעות כתיבות אוכפים של השחקנים באזור 1120-1130. זאת אומרת הם מוגנים עד 1180 לכל היותר.
-יחסי P/C תקועים ומראים על סימטריה בהערכות לעליות וירידות. או במילים אחרות, דישדוש.
-מבט במפת הפוזיציות מראה שהגבול יהיה קטן מ 1200.
-למדתי משחקן, שיש צורך בצעד "אמיץ" על מנת שיכנס כסף ממשי. שחקן עשה את אותו הדבר בשוקת שלו בחודש שעבר, כאשר התקדם ל 1210, שהיו בסך הכל 6 סטרייקים מעל המדד. הוא עשה את זה כאשר הבשילו התנאים, והיה יכול לתת הערכה לגבי כיוון השוק.
ושוב אני אומר, כל זה תקף רק לאחר שהגדרתי לעצמי כמה אני מוכן להקריב אם זה לא יצליח.
-
אני מסכים אם דמי כיס על כך של1200 לא נגיע ,יחד עם זאת רצוי לזכור ששוקת נכשלת בד"כ בגלל שלא מספיק רחבה, מפת הפוזיציות עדיין לא מוחלטת.1200 קרוב לי קצת ,יש עוד זמן .