תודה רבה
Printable View
תודה רבה
רונן שלום
יש לי שאלה בקשר לאיתותי הקניה והתיק לדוגמא, בכל יום (כמעט) יש איתותי קניה למניות למשל היום נתת איתותי קניה בין השאר לרמי לוי ארזיםאלקו. השאלה שלי היא למה את רמי לוי ואלקו הכנסת לתיק ואת ארזים לא? יש לזה סיבה מיוחדת? איתותים שאתה יותר מאמין בהם או שזה לא משנה ואפשר להכניס לתיק כל מניה שקבלה איתות?
תודה
לתיק יש אפיון מסויים שהוגדר מראש.ציטוט:
פורסם במקור על ידי idan_f1
לא ניתן להכניס כל מניה לתוך התיק.
אם מרכיב הריסק למשל, מכיל כבר 3 מניות, לא ניתן להכניס מניות נוספות
העונות לאפיון מרכיב זה, שכן הכנסתן, תפר את איזון ניהול הסיכונים בתיק.
לא ניתן לנצל תמיד כל הזדמנות הנקראת בדרכנו, וגם לא צריך.
בהצלחה
רונן
רונן יקר,ציטוט:
פורסם במקור על ידי mronen62
האם התכוונת למניית ארזים? כמדומני השער שלה הוא לא באיזור 5385, אלא בטווח ערכים אחר לגמרי.
תודה,
אבישי
אבישי,ציטוט:
פורסם במקור על ידי avishais
תודה על התיקון. טעות סופר. מדוברבאלקו החזקות.
רונן
רונן שלום!
בתחילת הדרך התיק כלל מניות כמונובה שיכון ובינוי ואיתמר
הסטופ לוס הוציא את המניות הללו החוצה מן התיק.
שאלתי היא האם המניות האלו עדין במעקב?
והאם הם יכנסו לתיק בעתיד (אם יהיה הצורך) או שמא יצאו ולא יחזרו
בתודה מראש
ודאי שאני עוקב אחריהן.ציטוט:
פורסם במקור על ידי galdeutsch
במידה ויתקבל איתות קניה, ותזרים המזומנים של התיק יאפשר זאת, יכנסו שוב.
רונן
תודה
ישר כח על המאמץ בניהול תיק המניות, רונן.
אני חושב שעל מנת שהתיק יהיה רלוונטי גם לסוחרים ה"קטנים", שהם הקוראים העיקריים שלך, יש לקחת בחשבון כמה דברים:
1. עמלות קניה ומכירה.
2. 20% מס.
אלו נגבים מהסוחר בכל פעולה ומקטינים את מאגר המזומנים שלו.
מכיוון שאתה לא לוקח את הנ"ל בחשבון אתה בעצם אפקטיבית סוחר בכסף שלא נמצא בחשבונך.
עוד הערה ברשותך. אתה מתייחס ל SL כאל הגנה אולטימטיבית אך לא מתחשב באפשרות שלא תצליח לצאת בדיוק בערך בו נקבת (מה שודאי יקרה) במיוחד במקרים כמו סוף השבוע הנוכחי בו נפתח פער ארביטראג' מול וול של 4%-.
אשמח לשמוע את התייחסותך.
1) עמלות קניה ומכירה הן מרכיב זניח בפעילות החשבונאית של התיק (0.01%) ולפיכך אינני רואה סיבה להתייחס אליהם.ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
2) מס משולם רק על רווח, לאחר שמומש, ומה שאתה רואה בתיק הוא פעילות לפני מימוש, לפיכך אינני מוצא מקום להתייחס אליו.
3) סטופ לוס כפי שהגדרתי מספר פעמים הוא סובייקטיבי ומשתנה ממשקיע למשקיע ומפוזיציה לפוזיציה. הסטופ המתפרסם על ידי, הוא הנקודה בא אני (אישית) בחרתי לממש, ולעיתים קרובות אכן הוא מתממש בשער שונה, בהתאם לנסיבות. אין לי שום שליטה על כך, ואני עושה כמיטב יכולתי לממש בשער בו נקבתי (מכירה במנות וטכניקות אחרות), אך כאמור לא תמיד זה אפשרי. לפיכך, לא כל כך הבנתי את ההערה שלך.
שבוע טוב,
רונן
אהלן,ציטוט:
פורסם במקור על ידי mronen62
תגיד, באיזה תוכנה ניתן להפיק דו"ח כמו שהפקת בתגובה שלך?
download/file.php?id=1117&mode=view
1) אני משלם יותר.
2) צודק. במבט חוזר אני רואה שאכן עוד לא מימשת מניה ברווח. טעות שלי.
3) קח את מנייתבזק לדוגמא. הגדרת SL ב-956. המנייה חצתה את המחיר וציינת כי הפעלת את המכירה אך לא את שערה. האם מבחינתך שער המכירה במקרה הנ"ל היה 956 ?
1) מימשתי מספר מניות ברווח ניכר.ציטוט:
2) לא הבנתי למה משנה לך מהו השער שמימשתי אני. האם לא חשוב לך מהו השער בו אתה מממש?
רונן
1) אני מבולבל. אם מימשת אז למה לא הפרשת מיסים? (מס הכנסה מאזין ).
2) הסכום בו אתה מממש הוא הסכום שחוזר לקופת המזומנים שלך. אתה לא חושב שזה רלוונטי לתיק הדוגמא?
שלום ידידי,ציטוט:
אניבאמת שמח על כך שהנך עוקב אחר התיק בדבקות, אך לצערי החשבון שעשית לא ממש מדוייק שכן מכל מנייה שמומשה, הופרש מס מהרווח בכל טרייד (בהתאם לשערי הכניסה והיציאה מכל מנה)
מאחר וכל אחד מהגולשים נכנס ו/או יוצא מפוזיציה בשערים שונים, בנפח מסחר שונה ובכמות מנות שונה, אינני רואה מקום לפרסם את מצב יתרת המיסוי או "המגן".
שוב תודה על דבקותך והערותיך (הטובות),
רונן
תודה
אקסל כמובן.ציטוט:
פורסם במקור על ידי Wogee
רונן
האם אתה יכול להראות בטבלה אחת את נקודות הקנייה של כל מניה את הרווח והכי חשוב את הסטופ לוס של מניות שיצאת מהם ואת אחוז ההפסד, וזאת לצורך למידה.
כרגע יש ירידות ומעניין מאוד כמה מה ם נקודת הסטופ לוס ואחוז ההפסד שלפיו העדפת לצאת מהמניה ולחתוך הפסד.
שאול,ציטוט:
פורסם במקור על ידי shaul mush
הרווח/הפסד האישי שלי אינו רלוונטי לאיש. מה שחשוב הוא מה כל אחד עושה בפועל.
אני מציג באופן שוטף את טבלת הרכישות (כולל תאריך, שער קניה ועלות כספית) ומדווח מראש על נקודת הסטופ לוס המתוכננת אצלי. כל שעליך לעשות הוא להצליב בין הנתונים.
בהצלחה
רונן
רונן ערב טוב,
ע"פ טבלת אקסל ממה מורכב התא של מזומן-ערך נוכחי ?
מוסבר במבוא לאשכול ("כללים").ציטוט:
פורסם במקור על ידי danikf
בהצלחה
רונן
בה
רונן שלום,
בתיק לדוגמא לא הסברת במקרים של איתות קניה למה זה איתות קניה למה החלטת לרכוש בנק' זו.
וכן במקרים של סטופ לוס לפי מה קבעת דוקא בנקודה זו.
אודה לך על פירוט נוסף
יהודה
הסברים לשאלות ששאלת, ניתנו פעמים רבות בפורום, וכל שהיה עליך לעשות הוא לבצע חיפוש ...
לדוגמא, תציץ [בקישור הזה ...] וגם [בקישור זה].
שבת שלום,
רונן
לרונן שלום
ראיתי את ניהול התיק היום וזה נראה לי מרשים אך לצערי זה כבר הסטוריה.
האם תוכל להתחיל שוב בתרגיל כזה?
בתודה
יהודה.
אין מדובר בתרגיל אלא בניהול תיק אמיתי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי ds1928
תוכל להתחיל אותו בעצמך ממש עכשיו, לפי ההנחיות שניתנו בתחילת האשכול.
תחילה מניות העוגן, ולאחר מכן שאר המניות כאשר יתקבלו איתותי קניה לגביהן.
אין הגיון בכך שאתחיל מחדש בכל פעם שמישהו מעוניין להצטרף "לתרגיל" ...
אלו החיים.
בהצלחה
רונן
שלום רונן,
האם בעלות עמלות של 0.1% ויותר התשואה לא
היתה נשחקת בחדות בתיק?
מה אתה עושה אם בפתיחה מניה עם סטופ לוס של אחוז
ירדה ב-15 אחוז, עדיין מוכר?
איפה אפשר לקבל עמלה של 0.01%?
תודה
אייזיק שלום,ציטוט:
פורסם במקור על ידי אייזק
1) תעשה את החישוב. לא נראה לי שהיתה נגרמת "שחיקה חדה" של התשואה.
2) סטופ לוס הוא המלך. בעיניין הזה אין (אצלי) פשרות. יחד עם זאת, אני מוכר בדיוק כפי שאני קונה... במנות ... לרוב מחלק ל- 2-3 מנות, הראשונה במחיר השוק והשתיים האחרות בלימיט מושהה. קרא את תהליך הקניה ותתרגם אותו לתהליך המכירה.
3) ברוב בתי ההשקעות בכפוף לכושר המיקוח שלך (גודל התיק שלך וכמות הפעולות). יחד עם זאת אדגיש שעמלה של 0.1% היא עמלה מצויינת, ואתה יכול לישון איתה בשקט, בהנחה שאינך מבצע עשרות פעולות בחודש (כמות הפעולות בתיק המוצג, נמוכה מאד - פחות מ- 5 פעולות בממוצע לחודש).
בהצלחה
רונן
תודה רונן,
האם סטופ לוס, למי שעובד עם מערכת בנקאית בסיסית פשוטה, היא
פקודת מכירה רגילה לטווח זמן מקסימלי?
אם הבנתי אותך נכון, בתרחיש של פתיחה במינוס 15% אין בעצם הגנה
מוחלטת גם אם הוגדר סטופ לוס של מינוס אחוז יום לפני?
רונן שלום,
תקן אותי, אך אני חושב שנושא הסטופ לוס תלוי גם במחשבים ובתשתיות. לא פעם הסטופ לוס יתבצע רק לאחר עשרות או יותר סטופ לוסים והוראות של מחשבי בעלי חשבונות הנוסטרו של הגופים הכלכליים הגדולים ואילו הסטופ שלי כבר יזכה למחיר נמוך בהרבה. צריך להתחשב בנתון הלא ידוע של כמות הסטופים שמוזרמים במקביל מכל המערכות ומכל סוגי המחשבים המהירים ביותר המחוברים לבורסה חלקם ישירות וחלקם דרך הבנקים.
בבנקים בחו"ל הסטופים נרשמים במחשב המרכזי של הבורסה ומבוצעים לפי הסדר. המערכת בארץ לא מושלמת ולכן הבנקים גם לא מכניסים את שירות הסטופ לוסים לשירות זמין.
ולמרות זאת השירות לדעתי מומלץ.
אין דבר כזה הגנה מוחלטת.ציטוט:
פורסם במקור על ידי אייזק
יחד עם זאת אני מפעיל את הסטופ לוס בדיוק כפי שאני מבצע קניה.
כלומר מחלק את הפוזיציה למנות, פותח את ספר הפקודות, נותן פקודה
בהתאם לביקוש בספר פקודות למנה אחת, ואת השאר משאיר עם פקודת
לימיט לחודש בשערים שונים (גבוהים יותר) ... פה כבר מדובר במסחר
בפועל ולא בתיאוריה.
בהצלחה
רונן
רונן,
אם את השאר אתה משאיר עם פקודת
לימיט לחודש בשערים גבוהים יותר,
אז אתה נשאר בעצם בלי סטופ לוס להמשך
ירידת מחיר?
תודה לך על הלימוד והשיתוף!