Re: אזהרה חמורה - אפריקה !
אני נתקל כאן (ובמקומות אחרים) בציטוטים של כתבות מעיתון כלכלי זה או אחר.
רבותיי,
רצוי להבין כי רובם המכריע של הכתבים הכלכליים (שלא לומר כולם ללא יוצא מן הכלל) הם בעלי השכלה פיננסית ונסיון מוגבלים ביותר. הם אינם מבינים לעומק את הנושאים שהם כותבים עליהם ולכן הם ניתנים להשפעה באופן קל יחסית, על ידי יועצי תקשורת ואינטרסנטים שונים.
זאת ועוד, הם גם אינם מבינים את השאלות שהם עצמם מציגים למרואיינים שלהם וממליא גם אינם מבינים את התשובות. כל רצונם הוא ביצירת "כותרת" שתשביע את תאבונו של העורך, ורצוי שניתן יהיה להצמיד לה את צמד המילים "בלעדי ל-XXX" או "חם מהתנור" ודומותיה.
שימו לב כי אותם "עיתונאים" הם על פי רוב, סטודנטים או בעלי תואר ראשון ובני 35 ומטה. אותם בודדים בעלי נסיון והבנה (הנובעת מנסיון), אינם משמשים ככתבים, אלא כעורכים בכירים (ע"ע נחמיה שטרסלר וסבר פלוצקר, למשל) וממילא אלו אינם עוסקים כמעט אף פעם בכתיבת "חדשות" כלכליות, אלא בניתוח ופרשנות.
לכן, רצוי לא לייחס חשיבות כלשהי (לא כל שכן חשיבות מכרעת) לכל מילה שנכתבת באתר אינטרנט או בעיתון זה או אחר. ממילא רוב הכתוב שם - שטויות יסודו.
עבדכם הנאמן לא הביא, ואף לא יביא לעולם, כתבה זו או אחרת כאסמכתא לדבר. רק אסמכתאות רשמיות (כדוגמת תשקיפים, דו"חות כספיים, הודעות מיידיות לבורסה או למצער - כתבי בי דין) יש בהן כדי ללמד אותנו דבר מה על מצבה של חברה פלונית, וגם אז - יש כמובן לקחת את האמור שם בערבון מוגבל.
לאחר כל ההקדמה הארוכה הזו, אני מבקש להסב את תשומת ליבכם להוראות תקנון הבורסה ולתקנות הרשות לניירות ערך, ולפיהם - הבורסה תשהה את המסחר בכל נייר ערך אשר הגיע מועד פירעונו והוא טרם נפרע ובמקביל תשהה את המסחר במניה הרלוונטית (ראה ס' 6ב' וכן 6ד' לחלק הרביעי לתקנון הבורסה וכן הוראות הבורסה ).
אמור מעתה - ביום ג' הקרוב, היה ולא תפרע אג"ח ט', המסחר במניית
אפריקה
ישראל צפוי להיות להפסיק, עקב השהייה (לא לשעה או שעתיים, כי אם לשבועות, לכל הפחות).
עבדכם הנאמן צופה כי יקרה אחד מן השלושה התרחישים הבאים:
1. עד ליום ג' יודיעו החברה ונציגות אג"ח ט' כי הגיעו להסדר.
2. אג"ח ט' תיפרע על ידי החברה ביום ג'.
3.
אפריקה
ישראל עצמה תפנה אל בית המשפט בבקשה להקפאת הליכים לפי ס' 350 לחוק החברות (מה שמכונה מעבר לים - צ'פטר 11).
יום טוב!
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחד_העם
עבדכם הנאמן צופה כי יקרה אחד מן השלושה התרחישים הבאים:
1. עד ליום ג' יודיעו החברה ונציגות אג"ח ט' כי הגיעו להסדר.
2. אג"ח ט' תיפרע על ידי החברה ביום ג'.
3.
אפריקה
ישראל עצמה תפנה אל בית המשפט בבקשה להקפאת הליכים לפי ס' 350 לחוק החברות (מה שמכונה מעבר לים - צ'פטר 11).
יום טוב!
אם יקרה הסעיף השלישי תהיה פה מלחמת גוג ומגוג
(לא מושקעת לא באחגים ולא במניה)
לאחד העם שלום,
שוב נהניתי מכתיבתך.
למרות דבריך, הנני מצרף כתבה, אך כתבה זו אינה דברי כתב לא מבוססים, אלא תזכורת וציטוט להבטחות
אפריקה
על שיעמדו בכל תשלומי 2009. הבטחה
חד
משמעית שניתנה לגבי אג"ח ט' אך לפני מעט חודשים , בחודש מאי השנה.
למעוניינים, הכתבה המופיעה בגלובס כוללת קטע הקלטה בו נשמעים הדברים במפורש.
שימו לב במיוחד לשאלת אחד הנוכחים : האם אין כאן מחטף של החברה לגיוס כסף ואח"כ תבקש הסדר... והתשובה שניתנה...(בטח ניחשתם).
שבוע טוב.
אפריקה למחזיקי אג"ח ט' במאי: "2009 סגורה מבחינת החזר חובות; אנו לא רואים שום בעיה"
כ-3 חודשים לפני שאפריקה ישראל הודיעה על כוונתה להגיע להסדר חוב עם המוסדיים, נפגשה החברה עם מוסדיים במטרה להרחיב את אג"ח סדרה ט' - ונשמעה אחרת לגמרי ■ החברה הבטיחה למשקיעים שתשלם להם בזמן ולא תגיע להסדר חוב ■ היכנסו להאזנה לשיחה
08/11/2009, 12:13 אבי שאולי
פחות מ-48 שעות נותרו לתשלום שאפריקה ישראל
(
4528
+1.98% )
אמורה לשלם לאג"ח ט', הצדדים עדיין מחפשים פשרה שתספק את מחזיקי האג"ח הקצרה ביותר שפירעונה הסופי (קרן ריבית) בהיקף של 550 מיליון שקל נראה רחוק מתמיד.
הונפקה בנובמבר 2005 ובהמשך הורחבה 3 פעמים. האג"ח הן צמודות מדד ומשלמות ריבית של 4.2%. הקופון מתקבל מדי רבעון החל מפברואר 2006 וב-10 בנובמבר. האג"ח היו פרטיות ונמכרו לגופים מוסדיים בלבד - עד לחודש מאי האחרון עת בוצע רישום למסחר בבורסה ומשקיעים פרטיים רבים התפתו לרכוש את האג"ח נוכח הבטחות החברה שתעמוד בכל התשלומים בזמן.
הבטחות אלה מגובות בקלטת מאסיפת אג"ח ט' שהתקיימה במשרדי
אפריקה
ישראל ביהוד בחודש מאי האחרון, אשר הגיעה לידי "גלובס". בקלטת מביעים המשקיעים חשש מפני הסדר חוב בעתיד, אך הנהלת החברה, המיוצגת על ידי עו"ד ז'קיש צימרמן, מזכיר החברה, חוזרת ומדגישה שאין שום בעיה לעמוד בתשלומים בזמן.
אפריקה
ישראל לא עומדת במילה ( 5:04 דק` )
רק במאי 2009 הבטיחה הנהלת החברה שתעמוד ללא בעיה בכל התשלומים למחזיקי האג"ח (הקלטת אודיו)
"אני רוצה לוודא שאין כאן מחטף להגיע להסדר חוב כי איזי כהן אמר בוודאות שיש לו את הכסף לשלם לנו בזמן", נשמע אחד המוסדיים בקלטת. הנהלת
אפריקה,
באמצעות צימרמן, השיבה בבירור, כי "לא זו הכוונה. יישום האסטרטגיה של החברה נועד כדי לעמוד בהתחייבויות. שנת 2009 סגורה ומסוגרת מבחינת החזר חובות. אנו לא רואים שום בעיה ב-2009".
בשלב זה הוסיף צביקה מנס, מנכ"ל
אפריקה
ישראל הנפקות: "וזה מכבה את עיקר החשש שלך באג"ח ט' לגבי התשלום הצפוי בנובמבר. בקיצור, התשובה היא שבמקרה הזה זה נובמבר השנה. 2009 סגורה. 2010 עובדים עליה והחברה מחשבת כל היום תזרים ועושה את כל מה שהיא צריכה לעשות ויכולה לעשות כדי לעמוד בהתחייבויות שלה".
האם מתחיל ה"באלאגן"?
קראו הכתבה:
בעלי האג"ח ממשיכים לזעום על ההסדר באפריקה: "סקנדל כמוהו לא היה בהיסטוריה"
מנהלי ההשקעות יצאו נגד נאמן אג"ח י"ז: "אתה לא נכחת בשיחות למו"מ להסדר חוב עם
אפריקה.
איפה היית? מדוע אתה לא ממלא את תפקידך?"
סיון איזסקו
08.11.09, 17:17
אסיפות האג"ח של
אפריקה
ישראל
(
4,560.0
2.70% )
שבשליטת לב לבייב מסרבות להירגע. בעלי סדרות האג"ח הקצרות ממשיכים לראות את עצמם נפגעים מהסדר החוב אליו הגיעה החברה עם כלל בעלי האג"ח - ולטעון כי לחברה יש כסף לשלם ואינה חדלת פרעון.
אסיפת אג"ח סוערת נוספת מתקיימת בשעה זו בה בעלי אגרות חוב של
אפריקה
ישראל מסדרה י"ז מטיחים האשמות חריפות בפעולותיו של הנאמן זיו האפט.
מנהל השקעות בכיר אמר באסיפה: "ראינו בתמונות שצולמו כי אתה הנאמן לא נכחת בשיחות למו"מ להסדר חוב עם
אפריקה.
איפה היית? מדוע אתה לא ממלא את תפקידך? למה נאמנים של סדרות אחרות נכחו בדיונים ואתה לא?"
עו"ד נועם שרון המייצג את הנאמן השיב כי "החברה לא אפשרה לנו להשתתף בדיונים. אני מניח שלא רצית שנזמין פורץ מנעולים כדי שנשתתף בדיונים. החברה היא שקובעת מי יישב מולה במו"מ ולא אפשרה לנו להיות שותפים לתהליך. לא שקלנו להזמין פורץ מנעולים. הפנינו את תשומת ליבה של החברה לעמדת הרשות. אני יכול להגיד לך שהרשות מיודעת בהתנהלות. הנאמן פעל עם הכלים שיש לו כדי לייצג את הזכויות של מחזיקי אג"ח י"ז".
"מה שעשיתם הוא סקנדל כמוהו לא היה בהיסטוריה של שוק ההון"
עו"ד נאור המייצג חלק מבעלי האג"ח אמר באסיפה: "הסדרה הזו הופכת להיות סדרה ללא ייצוג. על פי עמדת רשות ני"ע על הנאמן להיות מעורב בתהליך. מה שקרה כאן זה מחדל". אל נאור הצטרך מנהל השקעות בכיר שאמר "מה שעשיתם הוא סקנדל כמוהו לא היה בהיסטוריה של שוק ההון. הטענה שלכם כאילו החברה היא חדלת פרעון ולכן אין משמעות למח"מים – היא טענה מופרכת. התעלמת מניגודי עניינים בוטים שהיו בין הסדרות השונות בשל המח"מ. על איזה בסיס החלטת שכל הסדרות שוות?"
על סדר יומה של האסיפה: בחירת נציג שידאג לאינטרסים של בעלי אג"ח י"ז וכ"ד הקצרות. המועמדים הם: אבי זיגלמן, ד"ר ברק שנהב, אילה רזניק, ניר אפשטיין וחברת היעוץ פרפורמנס.
א. ההקלטה הזו, בוצעה על ידי מי שבוצעה, הודלפה לגלובס לשם מטרה מאד ספציפית. מי שמבין מבין.
ב. כל התורה שפרסתי כאן לפניכם בתגובות שלי מעלה - ידידיי - ידועה ממילא לכל השחקנים בדרמה הזו. מי שיודע אותה טוב מכולם הוא לבייב. ייתכן והוא קיבל רגלים קרות ביחס להסדר שהוא סיכם עם הנציגות של המוסדיים ועם עו"ד ליפא מאיר, וזו דרכו "לרדת" מההסכם. ייתכן והוא הבין שאין ביכולתו לבצע את ההסכם, כפי שהוא התחייב עליו.
ייתכן גם והוא יפתיע את כולנו בפרעון האג"ח - כפי שזה נראה כרגע, אפשרות כזו היא לא סבירה.
ג. שימו לב שבעוד שלפגישות עם המוסדיים הוא שלח את איזי כהן, הרי שלפגישות עם הבנקים הוא מקפיד להגיע בעצמו.
ד. בזהירות המתחייבת (ובאמת שמדובר בהערכה שלי בלבד), נראה כאילו עוד השבוע נחזה בהקפאת הליכים בהתאם לסעיף 350 לחוק החברות.
שבוע טוב!
אני רואה מכל הדיונים כאן,
רק דבר אחד, אם שחקן מנע
מכמה אנשים לעשות טעות
במידה וחשבו במקרה להיכנס
או לרכוש את
אפריקה
על כל
סוגיה וגווניה, פשוט
מנע מהם להכניס ראש
בריא למיטה חולה. מילא
אלו שמושקעים שם כבר
והחליטו לעשות מעשה ולא לצאת,
אבל אלו שחשבו, חשבו פעמיים
דיינו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בהצלחה לכולם!
לשחקן מעוף כול העמלים באתר
ברצוני להדגיש כי ההזהרה שהשחקן שחרר בשבוע שעבר הפילה את הפור על מכירה הכוללת של כול האגחי"ם של
אפריקה
ואף ברווח תודה תודה תודה ושוב תודה . :d
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחד_העם
א. ההקלטה הזו, בוצעה על ידי מי שבוצעה, הודלפה לגלובס לשם מטרה מאד ספציפית. מי שמבין מבין.
ב. כל התורה שפרסתי כאן לפניכם בתגובות שלי מעלה - ידידיי - ידועה ממילא לכל השחקנים בדרמה הזו. מי שיודע אותה טוב מכולם הוא לבייב. ייתכן והוא קיבל רגלים קרות ביחס להסדר שהוא סיכם עם הנציגות של המוסדיים ועם עו"ד ליפא מאיר, וזו דרכו "לרדת" מההסכם. ייתכן והוא הבין שאין ביכולתו לבצע את ההסכם, כפי שהוא התחייב עליו.
ייתכן גם והוא יפתיע את כולנו בפרעון האג"ח - כפי שזה נראה כרגע, אפשרות כזו היא לא סבירה.
ג. שימו לב שבעוד שלפגישות עם המוסדיים הוא שלח את איזי כהן, הרי שלפגישות עם הבנקים הוא מקפיד להגיע בעצמו.
ד. בזהירות המתחייבת (ובאמת שמדובר בהערכה שלי בלבד), נראה כאילו עוד השבוע נחזה בהקפאת הליכים בהתאם לסעיף 350 לחוק החברות.
שבוע טוב!
לא קראתי את כל ההתכתבויות פה,
אבל משהו אחד ממש הפריע לי,
וזה סעיף ג :
החובות של לבייב לבנקים הם חובות פרטיים , של חברה פרטית שלו
ולכן הוא חייב ללכת לשם ולטפל בחוב הזה ,
החוב הוא שלו לכל דבר
ועל חוב כזה יכולים לעקל לו את הבית.
החובות של
אפריקה
הם חובות של החברה ,
ולכן כל אחד מבכיריה יכול לטפל בנושא,
הוא לא חייב ללכת לשם,
בשביל זה יש לו מנכל ,
ובשביל זה הוא משלם לו כסף.
הסאגה לא נגמרת.
http://www.globes.co.il/
עוד מכה ללבייב: אג"ח ט' של
אפריקה
ישראל הגישו בקשה
הבקשה הוגשה במטרה לגבות חוב שחייבת החברה למחזיקי אג"ח ט' בסך למעלה מ-557 מיליון שקל שהיה אמור להיות משולם ב-10.11 ■ דרישת התשלום עד 21 יום והיא כוללת הפרשי הצמדה ■ המהלך עלול לפגוע בקובננטס של
אפריקה
בפעילות
לא רק שהסאגה לא נגמרת, היא רק הולכת ותופחת מיום ליום.
להלן הכתבה האחרונה שצדו עיני
http://www.calcalist.co.il/markets/arti ... 89,00.html
מבלי לפרט יותר מדי להלן מספר נקודות למחשבה:
1. חובה של
אפריקה
לציבור כ- 7.5 מיליארד , מזה ישולם 550 מיליון בטווח הקצר.
2. חובו של בעל השליטה לבנקים בארץ 3.1 מיליארד, מזה ישולם 840 בטווח הקצר (420 כמעט במיידי).
3. מרבית החוב לציבור יגולגל קדימה, הרבה מאד קדימה (הייתי אומר שהמחמ המשוקלל של שתי הסדרות החדשות יהיה כ- 14 שנים או יותר)
4. יתרת החוב לבנקים, גם יירד בכ 25% וגם יגולגל פחות זמן קדימה וישולם תוך 7 שנים (וכנראה בפחות זמן)
5. כנגד מרבית החוב, הציבור יקבל "נייר טואלט חדש" במקום נייר טואלט משומש (הכוונה לשתי סדרות האג"ח החדשות + מניות
אפריקה
עצמה)
6. כנגד יתרת החוב לבנקים יועמדו עוד בטחונות, לא שחסר להם בטחונות כיום, אבל ייתן עוד על כל צרה שלא תבוא.
7. אל המוסדיים שאפריקה חייבת 7.5 מיליארד שלחו את המנכ"ל והעו"ד, או אפילו התעלמו מהם (אג"ח ט') אבל לבנקים הלך הגביר בעצמו עם הכספת (מנהל הכספים), לא שמפריע לי הכבוד של המוסדיים , אבל , ותסלחו לי על האמירה " מו"מ אמיתי מנהלים בגובה העיניים, אבל כשמחרבנים עושים את זה מלמעלה", זה ההבדל בין מה שעושים עם הבנקים לבין מה שעושים על המוסדיים (אנחנו/הציבור).
8. גם "ציר הזמן" במקרה של
אפריקה
יותר מ"סתם לא מריח טוב", לפני כמה חודשים הוכנסו למסחר אג"ח ט' (בונוס למוסדיים שיוכלו לפזר קצת אג"ח שבקרוב יהפכו למלכודת פתאים),
אח"כ באה סגירת הסדר מהירה מאד עם המוסדיים, לפני שיסגור עם הבנקים ולפני שכולם יבינו מי
באמת
עשה הסדר טוב ועל חשבון מי.
לא יודע מה אתכם אבל אצלי אין, לא הייתה וכנראה לא תהיה
אפריקה
(לא במישרין ולא בעקיפין)
בברכה
אין בנאמר לעיל שום המלצה, ייעוץ וכו', איני בעל רשיון, רק הבעת דעתי הפרטית (שבהחלט יכולה להיות שגוייה) וכל הסתמכות על הכתוב לעיל היא על דעת המסתמך ועל אחריותו בלבד.
- גיל, אני לא יודע מה אתך, אבל אח שלי כבר עשה כמה סיבובים של 10% בגלל התנודתיות המדהימה של מניית
אפריקה,
תודה
שלום
מנית
אפריקה
ככל הנראה תמשיך לעלות ולדעתי כל רכישה של המניה בפחות מ-50 ש"ח משתלמת, גם אם היא תרד לא להתרגש. אין כמעט דבר רע שלא נאמר על
אפריקה
ועם כ"ז תמיד היא עולה מחדש.
ישראל
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Sassi6
- גיל, אני לא יודע מה אתך, אבל אח שלי כבר עשה כמה סיבובים של 10% בגלל התנודתיות המדהימה של מניית
אפריקה,
תודה
סחתיין על הסיבובים אבל
ראשית למה כל פעם אני שומע אח שלי אחותי שכן שלי ולא מצליח לשמוע ת'מילה אני עשיתי
שנית הסטטיסטיקה והנסיון מראים שהסיבובים האלה בסוף בסוף מסתיימים עם אפס במקרה הטוב ובמקרה הגרוע......... וכמובן תוך כדי טיול ארוך ארוך ומורט עצבים וכמובן עם האשמות עצמיות ורחמים עצמיים מרובות שכל מי שרוצה לשמוע (וגם מי שלא) למה לא חתכתי ת'הפסד כאן וכו' וכו'
אפריקה, מניית עולם השלישי :!:
מאוד פרוע וספקולטבי!
עדיף לתת כסף לצדקה... :roll:
ססי ידידי,
בכיף, כל סיבוב 3%, 5%, 10% - קח אותו ותהנה ממנו. ותאמין לי שאני שמח על כל רווח, זה או אחר, שמישהו מחברי האתר עושה.
לרוב אני משתדל להתרחק ממסחר במניות, מהרבה סיבות, שחלקן - שוק המניות אצלנו רחוק מאד מלהיות משוכלל, אינו נגיש באותה רמה לכולם וקל להטותו, ואם השוק כך, מה אגיד על מניה זו או אחרת שיכולה בקלות להיות מוזזת ללא שום הגיון פונדמנטלי ואפילו לא טכני.
אולם, במקרים בודדים וקיצוניים, גם עבדך שלא ניחן בחושים חדים במיוחד מזהה מקום שבו הסכנה כה גדולה שאין סיכוי שאתקרב לשם גם אם יבטיחו לי סיבובחם קלים, ממש כסף על הרצפה.
וחוץ מזה, המטרה שלי פשוטה - להרוויח הרבה וכמה שיותר.
אבל "הרבה , יותר" אצלי זה הזמן , להרוויח הרבה זמן (למשך זמן יותר ארוך).
ובנוסף, גם להנות מהדרך שבה נצבר הרווח.
כשאני במניות (וואי, וואי, וואי - אילו הייתי באפריקה) אני לא שקט, לא ישן טוב, כל הזמן רץ ומחפש הודעות ושמועות, יושב על המאזנים, קורא סקירות והמלצות, מנתח גראפים טכניים, מתייעץ עם חברים ומטה אוזני לכל טיפ ושמיפ על המניה - לא חסר הרבה שגם אתחתן אתה.
אז בשביל מה לי את כל כאב הראש הזה, תנו לי כמה אופציות, עם תוכנית קטנה ומסודרת, קצת לימוד ומעט משמעת - ותקבלו רווח חודשי סביר וסולידי (כן, לדעתי אופציות זה דבר סולידי מאד, בתנאי שיודעים מה לעשות) ועם התמדה, ללא חזירות וללא פחד אפשר להגיע מספיק רחוק כדי להגשים גם קצת חלומות.
- גיל, אילן, אני חש ששניכם חושבים שאני משקר, אם תרצו תאכלו, ואם לא תרצו לא תאכלו, אבל אח שלי מתמחה על כמה מניות, והוא לא נובר באינטרנט כדי למצוא סיבות למסיבות או סיבות לבריחות, והוא עובד טכנית ובלי אמוציות, על
טבע,
כיל,
ואפריקה,
ובנסד"ק על hp, טויוטה,
וטבע-
נסד"ק, ותאמינו או לא אבל יש גלים במניות הנ"ל, ויש לו את הסבלנות לחכות גם אם זה לא 10% לא באותו השבוע, ויש לו מספיק כסף למקרה שהמניה יורדת מתחת לקניה האחרונה שלו, ואז הוא קונה "חבילה נוספת", ולא היתה מניה שלא חזרה ועלתה מהשפל של השפלים, כולל אפריקה
- אז אתם כולכם עובדים חכם, קוראים דפים באינטרנט, מאזנים, דו"חות, משקיעים המון זמן, והוא עובד כמו "כורדי" ומנצל את הגליות
- אז נכון, אתם צודקים, "המניה צוללת ויש סיבה, וצריך לברוח, וכמובן שצריך להפעיל "stop loss" אבל דווקא אז הוא כן קונה, אז מהתגובות שלכם אני מבין שאינכם מאמינים, אבל אין תקנה לאמונה, כי איש באמונתו יחיה, אז בהצלחה לכולם, אוהב אתכם, תודה
התפתחות דרמטית בהסדר של אפריקה: המוסדיים מתנגדים להסכמים של לבייב עם הבנקים
המוסדיים יכנסו ישיבה דחופה בצהריים כדי לשקול את המשך צעדיהם ■ מוסדי בכיר ל"גלובס": "כל ההגבלות שהטלנו על לבייב לא מקובלות עליהם. לא יהיה הסדר תחת הסעיפים האלה וזה שלבייב הלך וסגר עם הבנקים בלי להתייעץ איתנו - לא מקובל. אלה סעיפים שמרוקנים את ההסדר מתוכן"
18/11/2009, 09:35 עדי בן ישראל
(
4900
+1.64% )
בדרך לפיצוץ? נציגות מחזיקי האג"ח של
אפריקה
ישראל, שהגיעה למתווה הסדר חוב עם
אפריקה
ישראל ב-30 באוקטובר, מכנסת היום בצהריים ישיבה דחופה וייתכן שתחליט להתנגד להסדר החוב
באפריקה.
זאת, בעקבות ההסכמים אליהם הגיע לב לבייב עם הבנקים באשר לחוב של חברת ממורנד הפרטית של לבייב, המחזיקה במניות
אפריקה.
גורם בכיר בקרב המוסדיים אמר ל"גלובס", כי הבנקים הכתיבו ללבייב שינויים במתווה הסדר החוב שהושג עם המוסדיים, ולשינויים אלה מתנגדים המוסדיים. סלע המחלוקת הוא 4 סעיפים בהסכם אליו הגיע לבייב עם הבנקים אשר עומדים בסתירה למתווה ההסדר שהושג עם המוסדיים. כפי שדווח ב"גלובס" מוקדם יותר השבוע, לבייב הגיע להסכמים עם הבנקים, במסגרתו הוא יזרים 450-500 מיליון שקל לנושה הגדול ביותר שלו - בנק
הפועלים
- וכן יזרים סכום נוסף של כרבע מיליארד שקל לשאר הבנקים. לבייב התחייב גם לחזק את הביטחונות כנגד החובות שלו, ובתמורה זכה לפריסת החובות.
אך הבעיות התעוררו כאשר ההסכמים של לבייב עם הבנקים הגיעו לידי המוסדיים לאישורם, ואלה גילו התנגדות להסכמים אלה. בין היתר, בהסכם של לבייב עם הבנקים צוין כי ממורנד יכולה להפעיל את כוח שליטתה כך שלא יושלם הסדר האג"ח ובכלל זה לא יכונסו אסיפות בעלי המניות והאג"ח של
אפריקה
לאישור ההסדר. כמו כן צוין, כי "הגבלות על מכירת מניות
אפריקה
המוחזקות על ידי ממורנד לא תחולנה ביחס למימוש השעבוד על מניות אלה במכירות כפויות שלהן לאחר מכירת המניות המוחזקות על ידי הבנקים".
"כל ההגבלות שהטלנו על לבייב לא מקובלות עליהם", אומר מוסדי בכיר ל"גלובס". "לא יהיה הסדר תחת הסעיפים האלה וזה שלבייב הלך וסגר עם הבנקים בלי להתייעץ איתנו - לא מקובל. אלה סעיפים שמרוקנים את ההסדר מתוכן".
ההסכם עם הבנקים מרוקן מתוכן גם את ההגבלות שהטילו המוסדיים על
אפריקה
באשר לחלוקת הדיבידנד כנגד הזרמת הכספים של לבייב בעתיד, שכן הבנקים מעוניינים שהגבלות אלה לא יחולו עליהם, מה שלא מקובל על המוסדיים.
בוקר טוב ססי,
וואלה, אני לגמרי לא בכיוון של ההודעה האחרונה שלך.
אין כאן בכלל עניין של מאמין לך או לא, זה לחלוטין לא רלוונטי.
נראה לך שיש לי איזושהי סיבה בעולם לרמוז (או אפילו רק לחשוב לעצמי) שמשהו מהדברים שאתה כותב אינם נכונים ?
ישנם אלפי, מאות אלפי ומיליוני אנשים שעוסקים במסחר במניות, ואני בטוח שמתוך אלפי החברים באתר יש אחוז לא מבוטל שעושה זאת, ברמה יומית, שבועית או חודשית וכו'. אז מה פתאום שדווקא לך אני לא אאמין.
אני מאד משתדל לכתוב את מה שאני
באמת
חושב, לא בהפוכה, ולא מנסה אפילו לרמוז שיש דברים לא נכונים בהודעות אלו או אחרות של חברי האתר.
מי שחבר באתר, וטורח להיות פעיל ולהשתתף, אני מאד מעריך אותו - גם אם אני חושב שהוא טועה. ואם אני חושב שהוא טועה אני מביע את דעתי בצורה פשוטה וגם משתדל להסביר מדוע אני חושב שהוא טועה.
אין מצב שאני אפילו ארמוז על מישהו מחברי האתר, שהוא ממציא דברים.
זה לגמרי לא מתאים לי להתעסק בעניינים כאלו.
רק במקרים יוצאי דופן שבהם אני ממש בטוח שמישהו מפליג בשטויות או דמיונות - אז במקסימום אשלח לו הודעה בפרטי, ובטח שלא לעיני כולם.
אתה יודע מה, אילו הייתי חושב שאתה משקר, לא הייתי בכלל מגיב להודעה שלך, והייתי חושב לעצמי משהו כמו " שיילך לעזאזל הוא וההודעות הדביליות שלו, מה פתאום לבזבז עליו זמן".
אז לסיכום - אני גם מאמין לך, וגם
באמת
שמח שאתה או אח שלך מצליחים להרוויח מסיבובים במניות. ולמרות זאת לדעתי יש בזה לא מעט סיכון לעומת השקעה במניות או אפילו לעומת מסחר באופציות. ואם חו"ח ניתן לפרש את דברי כהטלת דופי באמינותך, או שזה מה שאתה מרגיש שאני חושב, אז אנא קבל התנצלות גדולה גדולה (ואשמח באם תכתוב לי בפרטי או בציבורי, מה מהדברים שלי גרמו לך לחשוב כך)
בברכה
- תודה גיל, אני התרגשתי לקרוא את תגובתך, ועכשיו אני חש שצודק "שחקן" כשכתב לנו שאנחנו משפחה אחת גדולה, כי בשביל זה יש חברים, ונדמה לי, ואם אני לא טועה, אז הוא כתב את זה כשפתח את "המדור לחיפוש קרובים", סליחה, "המדור לחיפוש עבודה" כי לנו איכפת האחד מהשני, ואם האחד נהנה והשני לא חסר, אז מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד
- אז שיהיה לך לך בהצלחה, וכמובן לכולם, ובימים האלה ובזמן הזה, כדאי לנו להיזהר "מהלונגים" , כי אני לא בטוח שנמשיך לקבל את הרוח הגבית של וול סטריט, תודה
שחקן שלום
האם לדעתך מתחיל מפנה במצבה של
אפריקה
והיא תהיה מענינת בטווח של שנה.
או שמצבה גרוע ואין טעם להשקיע בה.