הי לוי.
האם זה רק נדמה לי, או שאתה כמעט אף פעם לא מתייחס למחזורי המסחר, אלא רק למחיר?
האם אין המחזורים חשובים מאוד בניתוח טכני?
כמו כן, לפי שיטת הנרות היפנים, בהרצאות הוידאו שלך, גם שם אין כלל וכלל התייחסות למחזורים...
אשמח להסבר =)
תודה, ניב.
Printable View
הי לוי.
האם זה רק נדמה לי, או שאתה כמעט אף פעם לא מתייחס למחזורי המסחר, אלא רק למחיר?
האם אין המחזורים חשובים מאוד בניתוח טכני?
כמו כן, לפי שיטת הנרות היפנים, בהרצאות הוידאו שלך, גם שם אין כלל וכלל התייחסות למחזורים...
אשמח להסבר =)
תודה, ניב.
תודה על שאלתך ניב:
נבהלתי לרגע מעוצמת הכתוב !
ידידי היקר, אתה צודק ב 100%,
90% והסקירות שלי, או העדכונים , לא מתייחס אני ל נפח !! וכמנתח טכני שנים רבות, זה רק מוסיף להצלחת הסקירה עצמה .אבל אי איזכור הנפח , לא אומר שלא מסתכל ! (במקומות הנידרשים )
וכאן לתשובתי על למה !
1-כמומחה לנרות יפנים מתקדם, שזה לא רק להכיר את התבניות, אני משתמש בנרות עצמם בכדי לפענח את הדבר העיקרי שהם מייצגים והוא המלמחה הבילתי פוסקת בין המוכרים לקונים, ואת נושא הנפח אני רואה בנרות כעוצמה כן או לא, ( אני בראשי מחליף את הנתון של הנפח, בעוצמה שאני מזהה בנרות )
2- הטכני המערבי מלמד אותנו ש בכול שיא עולה,או שפל יורד --- פריצת התנגדות,או שבירת תמיכה אופקית או אלכסונית,--- פריצת תבניות טכניות , או שבירתם, כמו משולשים , ראש וכתפיים, M--W וכולי, או הודעה פונמנטלי ת לטובה או לא , על הנפח לגדול, וזה מאוד נכון , ושם אני בודק !!! אבל אמור לי אתה : למה אני צריך את הנפח עם המחיר נמצא בין קווים !!!, מה הוא עוזר לך???
את הנפח אתה ואני זקוקים בנקודות קיצון, בין עם מעלה או מטה, אתה לא צריך כלל בין הנקודות הללו.אנו נדע לקנות בפריצה של כול דבר טכני , עם הנפח מתאים, אנו נדע לצאת מכול שבירה של אזור טכני באם הנפח מתאים, (את אלא אנינ כבר יודע על ידי הנרות שוב!)
נפח הוא מתנד נוסף , פרמטר, נוסף, אינדיקטור נוסף,אבל רק במקומות מסויימים.
שאלות נוספות שאתה אולי לא שואל את עצמך בהקשר לנפח כן או לא , ניתן לשאול כמו , מה לגבי עלייה ברורה בנפח אבל הנר היומי הוא דוגי ?
מה אומר לך הנפח כאשר המנייה פותח בגפ מטה או מעלה גדול יחסית ,
מה אומר לך הנפח בימי עידכון מדדים, שהנפח ענק?
ועוד ועוד שאלות, אבל העיקרית היא , האם אתה זקוק לנפח ביום יום ? תשובתי היא חד משמעית , "לא ".
תודה ניב
תודה על התשובה עובדיה.
האמת שחשבתי על זה עוד קצת - ואז הבנתי שבעקיפין אתה כן מתייחס לנפח,
שכן אתה אוהב להשתמש במתנדי העוצמה, והרבה מהם מחשבים בנוסחאות שלהם גם את הנפח (למשל: OBV )
אכן , זו נקודה נוספת שלא נגעתי בה, ואני מאוד שקדן בהקשר למתנדי המומנטום באשר הם : אבל דובר נוסף לא התייחסתי ושאלתה, וזה בהקשר לסרטונים בני שמונה שעות מה שאני קורא לו הקורס החינמי : אז כך : קהל היעד בהקלטות אלא היו סוחרים תוך יומיים במדדים, הקורס הזה שנוצר בפועל, היה הרצאה בת 4 ימים , על נרות יפנים בתוך יומי והיו משהו כמו בין 80-100 איש , ומכייון שהקהל היה באמת סוחרים תוך יומיים בעיקרו, אזי שם יותר מביומי, נוגעים בנפח רק בקווים התוך יומיים שהם שוב נקודת הקיצון בתוך יומי, על כן לא זכור לי אפילו פעם אחת ששם התייחסתי לנפח. תודה ניב.
לא מדובר בצפי, מדובר בהצהרה של ברננקי.
מעניין אותי מאד איך פישר קונה כל הרבה דולרים ואיך פתאום משום מקום גרעון התקציבי של מדינת ישראל נוסקת ל40 מיליארד
להזכירך ב-25 בנובמבר 2008 הפד הודיע על QE1 הרבה לפני שהגענו לאיזור ה-17 טריליון (נדמה לי פחות מ12 טריליון)
פלוס נוסף, ההלואות הענקיות שארהב לוקחת (ערך דולר גבוה) ומחזירה כלום (ערך דולר נמוך)
מצאת כבר מניה שנסחרת במחיר הנל ?
האמנם ?
אבי 1 , שלום רב שוב ! אני מרגיש קסום שאתה קורא נאמן לכול פוסט שאני מוציא, אני דרך אגב לא קראתי פוסט אחד שלך,זו הפעם הרביעית שכבודו מגיב לי, אבל באף אחד מתגובתך לא קראתי את המילה , "תודה". שהיא המילה המהווה שכרו של הכותב, אלא דברי תוקפנות בלבד !בדבריי שאני מפרסם הם לא לטובת אנשים יודעי דבר מה בטכני, אלא ההיפך אני שמתי כמתרה לעצמי לעזור לאלה שלא מבינים בנושא, אני מתפלא שאתה כמנהל, קורא קבוע שלי, אני מבקש להודות לך באופן אישי, לגבי הפוסט הנוכחי ! אדם חכם וצנוע ,ואנליסט פונדמנטלי כתב את הדברים , אז הפסק בבקשה לכתוב שאני כתבתי , וציינתי זאת בפוסט ,במידה והסקירות, עדכונים , מאמרים לא נראים לך , או עצם היותי כאן כמנהל פורום קצר טווח, אז פנה בבקשה להנהלת האתר ! אין לי כוונות לענות לך כלל על הערותיך , הם לא לעיניו בשבילי , שוב אני כן מודה לך על תגובתך , אבל זו גם פעם אחרונה . בברכה. ולילה טוב .
אני מצטער על...
1) על שלא אמרתי לך תודה, אז קבל תודה ענקית על ההשקעה שלך.
2) על זה שאתה רואה את זה כהתקפה ולא כהערה או כביקורת בונה או כסיעור מוחות וכדומה.
3) על ט"ס שיצא מתחת ידי, שים לב, כשמגיבים עם ציטוט זה אוטומטי נותן את מפרסם הפוסט, סליחה על השגגה תוקן במקור (כ"לוי עובדיה בשם קובי")
4) שים לב לחתימה שלי, שאומר שזו דעתי בלבד ויכול מאד להיות שאני טועה ואני מבקש שיתקנו אותי עם טעיתי (לרוב אני טועה, אז כנראה גם הפעם).
ח"ו, הפוך כבן אדם שלומד כל יום דברים חדשים אני שמח שאתה איתנו ומאיר את עינינו בראייתך את השוק
ולסיום אם בכל זאת אתה חושב שמדובר בהתרסה או התקפה וכו' כמנהל הפורום הזה יש לך את האפשרות למחוק את הפוסטים שכתבתי
ואסיים בברכת הצלחה
ושוב תודה
תודה לך, ובהצלחה רבה.
שלום עובדיה ,
איך נראית לך חברה לישראל ? נראה שכל הרע כבר מאחוריה ? כדאית לכניסה במחיר הנוכחי ?
רמון
בטעות נתתי את תשובתי במקום אחר, על כן מעתיק לך, תודה -----------------חברה לישראל : פונדמנטלית היא נראית מאוד רע, עקב חברות בת שלה ! טכנית היא נראית רע מאוד , אבל !!! אני תמיד הולך על פי מה הגרף מציג, וכרגע היא נמצאת עכשיו על תמיכה שהיא גם תחתית כפולה , ומצבים טכניים אלא , מלמדים שסיכוי העליות גדול מסיכוי הירידות , על פי העבר כמובן ! תמיכה זו נמצאת ב 211000 . לגבי מתנדי הגרף : מתנדי מגמה עדיין לא נרגעו, ורוצים עוד מטה , (זה לא מונע מיציאה לתיקון עולה ) , מתנדי מומנטום , 3 מתוך 3 במכירות יתר, ונתון זה מחזק כרגע את התחתית הכפולה, ההחלטה תמיד שלך, בהצלחה ,ותודה
עובדיה שלום !
אם אפשר דעתך לגבי אגח ממשלתי 1026 ,מס 1099456.
תודה מראש.
היי , אגחים זה תחום שאני לא עוסק בו, על כן לא אוכל לתת דעה,תודה לך.
היי עובדיה
מג'יק נראיית מעניין היום
אפשר דעתך?
תודה
דנה
היי דנה, כבר כתבתי על מנייה זו היום, על פי חו"ל כמובן, זה נמצא בשרשור של עדכונים על הסקירות, תחת כותרת עדכונים מהירים על מניות דואליות,תודה
לוי שבת שלום .
תודה על העדכונים של המניות .
אני מבין שטכנית אין מה לשאר לא בביוליין ולא בפלוריסטם , אבל קצת אני לא מבין , הרי כשתבוא איזה הודעה מרנינה המניות יעלו בגאפ ולפעמים גאפיים וגם גאפגאפיים, והעליות יהיו מנקודות שהטכני אומר לא להיות שם , אז איך אפשר להנות ממניות כאלה לפי הטכני, ואני שוב חוזר לשאלה , האם בכלל טכני שייך במניות חלום ספקולטביות כאלה .
תודה ושבת שלום ומבורך
בוקר טוב, המסקנות שלך לא מדויקות, לא כתבתי שאין מה שלהישאר, ! הכוח שמניע את המניות באשר הם הוא הפונדמנטלי, ניתוח טכני, הוא ניהול סיכונים ברמה גבוהה ומדויקת , תודה לך ושבת שלום.
שלום עובדיה,
תוכל בבקשה לחוות דעתך על מניית FSLR,
FIRST SOLAR
תודה
כמובן, אבל הסימבול שנתת לא פותח לי שום גרף, שני דברים, האם הסימבול נכון כ FSIR, או האם זו לא מנייה הנסחרת בארה"ב אלא באיורופה?
שלום עובדיה,
בעבר הלא רחוק היית שלילי לגבי כניסה לאלביט מערכות, האם התמונה השתנתה? נראה שפרצה ומחזיקה מעל 16000 ובמגמת עלייה, הלא כן? תודה רבה
כול עוד רמת 16600, ממשיכה ליצור התנגדות , אזי המחיר צפוי להמשיך להיבלם, תודה
היי עובדיה
אשמח לניתוח גיוון
תודה
דנה
עובדיה שלום ניתוח ל מלאנוקס כיל בבקשה
מלאנוקס : ביצעה אתמול בחו"ל היפוך טכני, כאשר הצפי על המחיר , הוא המשך עליות מכאן, תודה , לגבי כיל : ישנה סקירה רחבה ועדכונים עלייה ,על כול פנים היא במכירות יתר בעמוק , וכול שהייה סביב ה 3600 = מסוכנת, על כן בכדי שיקרה משהו טוב בגרף על המחיר לפרוץ את ה 3700, נשאלת השאלה , האם תעשה כך כאשר עוד יומיים פקיעה. תודה ובהצלחה
גיוון , ביצעה היפוך טכני בחו"ל עם עליות יפות, כול המתנדים בעד המשך עליות,תודה ובהצלחה , ויחד עם זאת, ויחד עם כול הטכני הטוב שהיא מציגה כרגע, דבר אחד יחידי מפריע לי , והוא שלא סיימה מעל ה 14!
המון תודה עובדיה
דנה, לאחר מבט נוסף על הגרף , הוספתי פיסקה לתשובה שלי, נא להתעדכן, תודה
שלום עובדיה,
"אלביט מערכות": נראה שמתפתח תיקון יורד? באיזו רמה הייתה ממליץ להיכנס?
היי, כפי שכתבתי בעדכון האחרון על אלביט, ללא פריצת ה 16600 , אין עליות וכך קורה שהיא מתממשת, איני מליץ אף פעם מתי להיכנס , אבל תמיד פורס בפני השואל את האפשרויות הטכניות , וההחלטה תמיד שלו, על כן :אלביט קרובה לתמיכה טכנית ב 15580והיא בהחלט בדרך אלייה, על כן את החושבים יש לעשות בהגיעה לשם או בנגיעה בקו , תמיכה זו חזקה מאחרות מסביב, אבל במידה ובכול זאת תישבר הקו הבא ב 15200 ! שים לב בבקשה, ! עקב הפתיחה בגפ מטה היום, אחד ממתנדי מומנטום מראה קריאה חריגה במכירות יתר, על כן תיבצר בלימה מסויימת, אבל המתנדים האחרים שמשלימים את התמונה, עדיין מבקשים המשך ירידות, ולסיכום: תיתכן בלימה באזור, והליכה ימינה אפילו אבל נתון לא אומר שהירידות בסבב זב הסתיימו, אני מניח -- וזו דעה אישית לא מגובה טכני כרגע -- שהיא כן תגיע ל 15200 שהוא הקו הבא,, תודה ובהצלחה
לעובדיה שלום
אשמח לשמוע את דעתך על מניית אינטל
אם אני מסתכל על הגרף השבועי המנייה לא מצליחה להתייצב מעל תיקון 61.8% למהלך היורד שהחל במאי 2012
לפני 4 שבועות היה נר של מוכרים שאולי מסמן את סוף העליה אך שבוע לאחר מכן לא התקבל אישור.
לפני שבועיים היה בולען אדום כמו כן אישור לנר לפני 4 שבועות (אם זה חוקי)
השבוע שוב נר של קונים .
האם זה תיקון לפני הירידה או חזרה לעליות ?
תודה מראש
אייל
היי אייל , INTC , אכן גרף שבועי מציג את אשר כתבתה כאשר המחיר רוקד סביב רמת פיבו , עובדות בשטח הם ששתי תבניות היפוך כבר נוצרו , וזה כוכב ובולען, כך שרמת ה 25 -26 - מאושרות כהתנגדות , אבל מצד שני אייל, קו ה 24 , הוא יופי של תמיכה וכול 8 השבועות ה אחרונים, המחיר נתמך שם ! מתנדי מגמה נמצאים בהתארגנות למהלך יורד, או לחילופין בסוף המלצתם של מהלך עולה , ומתנדי מומנטום כבר מאותתים על ירידות בפתח, כאשר כול זאת יוכל להתקיים רק עם שבירת קו ה 24 בגרף שבועי , וששבוע לאחר מכן המחיר לא יעלה לסגירה מעליו. היתי מסכם את הכול ב צפי לירידות. , בגרף יומי, דרך אגב, ישנה יופי של תבנית M, תודה אייל בהצלחה.
שבוע טוב עובדיה! דעתך על דלק קבוצה,(מחזיק.) תודה גדולה
בוקר טוב , ושבוע טוב , דלק קבוצה , אתחיל ברשותך מהגרף השבועי, והוא נראה " רע " 2 מתנדי מגמה ו 3 מומנטום , רק החלו את האיתות מטה שלהם, כך שעל פי הגרף השבועי, המחיר צפוי להמשיך עוד מטה ולא מאט . גרף יומי, כבר מבקש תיקון מעלה , אבל רק תיקון, , אני לא רואה את המנייה פורצת למחירים חדשים בקרוב, אלאל באם יש משהו פונד מאוד חיובי בקנה ! על כן מתנדים יומיים שנמצאים במכירות יתר, אמורים מהר מאוד לתקן מעלה, ,תמיכה קרובה , ב 94000 , שהוא מין נקודת ציר , התנגדות קרובה ב 96000 , מאריך שהתיקון כשיתחיל , לא יעבור את ה 100000, ומעלה,. תודה ובהצלחה
תודה לך עובדיה
בשמחה רבה , ותודה לך, כי בזכות שאלתך הוצאתי גם סקירה רחבה יותר, נע להעדכן.
בהצלחה
היי עובדיה ,
מה דעתך לגבי קמהדע - מחזיק ותוהה מתי לממש .
כמו כן , ראיתי את שכתבת על אלביט מערכות , האם אתה סבור כי עדיין תמשיך לרדת על פי הטכני(היום בשער 15170) ?
לגבי קמהדע, , היום המחיר כבר הגיעה למקום שהמוכרים צריכים לחזור למסחר עקב הגעה מלמטה אל קו מגמה עולה, ובינתיים זה מוכיח את עצמו, המשל עליות בקמה דע , רק בפריצת קו זה שנמצא ב 4250 , על פי מצבם של מתנדי מומנטום , אין היום פריצה צפוייה.
לגבי אלביט מערכות : בסיכום של הסקירה כתבתי בצורה ברורה , שאני לא צופה המשך ירידות עד אשר יתקיים תיקון עולה , וזה בדיוק מה ש מתחיל לקראת כרגע, אבל בתום התיקון העולה אני כן צופה המשך ירידות כאשר 14800 --- 14400 , צפויות להיבדק כתמיכות בשלב זה, בהצלחה
תודה עובדיה :-)
עזרת לי .
רמון
בכייף, ובהצלחה בהמשך.
בוקר טוב עובדיה,
תוכל בבקשה לחוות דעתך על כניסה למניית בנק הפועלים כעת? תודה רבה!!!