אני מסכים לחלוטין עם gilga. במחירה נוכחי של סדרה 4 בלבד כמובן ובהתחשב בבטחונות הקיימים האגח ראוי ביותר לטעמי.
Printable View
אני מסכים לחלוטין עם gilga. במחירה נוכחי של סדרה 4 בלבד כמובן ובהתחשב בבטחונות הקיימים האגח ראוי ביותר לטעמי.
היום פורסמה טיוטא של מו"מ בין אספן לבין בעלי האגח (לדעתי רק סדרה 4 - אבל אני לא בטוח לגבי זה)
עיקר הטיוטה - המרת חוב לחבס בחוב לאספן על ידי השתלטות עויינת על חבס סטאר ומכירתה לאספן. (להבנתי)
תמורת העסקה היא 50 מליון שקלים במניות אספן ומזומן.
ו~ 480 מליון שקלים בסדרות אגח שונות ומשונות וגרועות מאוד מבחינת מח"מ וריבית. הגדילו לעשות עם סדרה ט שהיא בעצם לא אג"ח אלה אופציה על מחיר NSI. היא תשולם במלואה אם המחיר למנייה יגיע ל 15 יורו (לא פחות). (כמעט פי 3 מהמחיר היום)
מצד שני הייתרון בהצעה הזאת הוא זה שהיא מאוד מלחיצה את חבס, ולראייה חבס פירסמה היום (צירוף מקרים?) הצעה להסדר מטעמה - שכבר כוללת את העברת השליטה לבעלי החוב. שזה דיי נדיר שחברה מוותרת על השליטה כלכך מהר.
לדעתי - הם הבינו שאם הם לא ימהרו - אספ"ן יעשו להם השתלטות עויינת ובעלי השליטה בחבס ישארו בלי כלום.
אני אשמח לעוד דעות, מקלזר וכל מי שמתעניין.
NSI פרסמה דוחות שמצביעים על התאוששות - התפוסה הכללית החלה לעלות וזאת למרות מכירת נכסים (בדר"כ נמכרים הנכסים "הטובים" - כלומר שיעור התפוסה בהם גבוה משמעותית מהממוצע)
הרווח מפעילות - 0.2 יורו למניה - 13 מליון יורו , אך השיערוכים של תיק הנכסים בהיקף -35 מליון יורו גררו את החברה להפסד רבעוני של 22 מליון יורו
במבט קדימה החברה צופה שיפור נוסף בתפוסות לאור העובדה שרק 11% מהחוזי שכירות שלה מתחדשים - נראה כי החברה נוקטת מדיניות אגרסיבית של שמירה על דיירים לאור העובדה ש 76% מהחוזים שפקעו חודשו (אומנם בתנאים אחרים) אל מול פחות מ 50% שנה שעברה .
החברה צופה ל 2013 רווח מפעולות רגילות ללא שיערוכים של 50-56 מליון יורו אך אני מניח שהשיערוכים מטה ימשיכו - נכסים יושכרו במחירים נמוכים יותר ולכן ישוערכו מטה. שווי הנכסים היום הוא 9.7 יורו למניה, אני לא אופתע אם נגיע ל -8.5- 9 יורו לפני ההתיצבות - במחיר של 5.6 יורו למניה יש שיכבת בטחון רצינית לשיערוכים מטה ומנגד פוטנציאל השבחה משמעותי.
הריווחיות מפעולות רגילות נותנת תשואה של 15% , הדוידנד שהוכרז בהיקף של 0.1 יורו למניה במזומן מגלם תשואת דוידנד של 7% ומהווה מקור לחבס טוליפ לשלם את הוצ' הריבית ....
אני מעריך שתוך רבעון - שניים, השוק יבין ש NSI במסלול התאוששות ומחיר המניה יטפס לכיוון שווי הנכסים - עם קצת מזל הם יפגשו ב -9 יורו עוד 6 חודשים.
האם צפויה הנפקת זכויות ב NSI ? למישהו יש קישור למסמך מתאר?
זה כתוב בסוף הכתבה הנ"ל:
http://www.globes.co.il/news/article...did=1000845069
היי אייל, אין לי קישור למסמך - אבל זה מאוד מתבקש עבור קרן ריט שמשערכת מטה מטה את נכסיה.
כל שיערוך כזה מקטין לה את ההון העצמי ביחס להלוואה וכדי לשמור על יחס מסוים צריך עוד הון עצמי.
בפרט בעבר הם חילקו חלק מהדיבידנד במניות - שבפועל אפשר להם לשמור את הרווחים כהון עצמי ולעשות מיני הנפקת זכויות.
לטיבי פחות אכפת - אבל גורם סיכון מדבריו הוא המשכות השערוכים מטה שתדרוש גיוס הון כדי לעמוד ביחס הון עצמי להלוואות מתאים. אם החברה תצטרך למחוק עוד 30%-20% מההון שלה לפני שהמצב יתחיל להשתפר זה אומר שהם יצטרכו להנפיק זכויות בסכום דומה. חבס כנראה לא תוכל להשתתף הם מתנהגים כמו מכור שלא יודע מתי להפסיק עם האחזקה הזאת. בפרט אם הם היו לוקחים את הדיבידנד האחרון במזומן ולא במניות היה להם הרבה יותר קל עם התזרים.
בכל מקרה אחד הסיכונים שלנו להבנתי הוא דילול של 20-30% ובאחזקת NSI של טוליפ.
הצעה חדשה של אספן גרופ, מסתמן שיש לה הסכמה עם המוסדיים כבר וגם עם חבס עצמו,
אספן מזרימה 70 מ' ש"ח תמורת 56% מהמניות החדשות
בנוסף תיתן מסגרת אשראי של עןד 30 מ' ש"ח
מחזיקי האג"ח יקבלו 44% מהמניות החדשות
ויונפקו להם 200מ' ש"ח אג"חים חדשים ב-2 סדרות
סדרה ה' 100מ' ש"ח פדיון בתשלום אחד בעוד 6 שנים ריבית 3.5% + מדד, ריבית בתשלום שנתי יהיה שיעבוד של נכסים שהם לא חבס סטאר ( NSI)
סדרה ו' 100מ' ש"ח עומדות לפירעון ב 6- תשלומים שנתיים שווים, החל מתום 4 שנים ממועד הקצאתן ועד לתום 9 שנים ממועד הקצאתן,מדד + 4% . הריבית תשולם באופן שוטף מדי שנה . שיעבוד על מניות חבס סטאר
לא זיהתי התייחסות להבדל בין אגח 4 לאגח 12 מה שמפליא אותי, האם מישהו יכול להאיר את עיני?
אם אכן אין הבדל במתווה זה נראה לי יש אפסייד משמעותי באגח 12 הוא נסחר כיום בכ-35 אג' שזה 30% פארי
ושווי מניות לדעתי שווי חברה יהי כ-150 מ' לאחר ההסדר לכן שוי מניות לבעלי אגח" הוא כ-60 מ'
ושווי האגחים החדשים לדעתי הןוא ב-80% הע.נ כלומר כ-160מ'
כלומר החזר של 220 מ' על חוב של 450 מ' כלומר החזר של כ50%
למה שבעלי אגח ד יסכימו להיות שווים לבעלי אגח י"ב? נשמע לי תמוה מאוד שההסדר שיאושר ישאיר את האגחים שווים....
נקודה נוספת בכלכליסט נדמה לי צויין שהאגחים שיונפקו יהיה אגחים של אספן ולא חבס מה שאומר שהם יסחרו כמעט ב100% מהפארי.
נשמע לי יותר הגיוני שאגח ד יקבל את כל האגחים ויתחלק עם י"ב במניות.
ואז אגח ד יקבל תמורה של 200M + 45M (לגבי ה45 לקחת שלושת רבעי מההערכה שלך לא הערכתי עדיין את שווי החברה אחרי ההסדר). אזיי 245M או %80~ מהפארי ואילו אגח י"ב יקבל 15M שהוא 15% מהפארי....החלוקה הזאת נשמעת לי הרבה יותר הגיונית למצב.
כמובן האמור זה ספקולציה שלי בלבד.
אני גם לא מבין את ההסדר, אבל להבנתי הוא בכלל לא צריך לכלול את אגח 12. כל הנכסים של חבס משועבדים ל 4- (חוץ מחבס סטאר אין כמעט שום דבר מעניין)
מפרקים עכשיו את חבס - 12 מקבל כמה פירורים, 4 מקבלים את סטאר + כמה פירורים.
+סוגרים דיל עם אספן בתמורה לסטאר.
זה צריך להיות המתווה לדעתי - כל דבר אחר הוא נגד האינטרס של 4.
מצגת שפורסמה היום על ידי הנאמנים לאגחים, נותנת תמונה של שווי חבס ובנותיה - http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=822260
האחזקות בחבס סטאר המשועבדים לאגח ד' שווים כ - 200 מש"ח - כל זמן ש NSI סביב ה - 5.4 יורו למניה - אל מול 339 מש"ח חוב לאגח ד' - שעור כיסוי של 59%
יתר נכסי חבס -50 מש"ח וחוב של 118 מש"ח לאגח 12
כלומר NAV שלילי של כ - 200 מליון ש"ח
אם נבדוק את ההצעה של אספן (הצעת בי.גי.אי יותר טובה כספית בקצת) - יהיו 200 מליון ש"ח באגח + מניות שהנאמנים מעריכים בשווי של 62 מליון ש"ח
המלצת הנאמנים שאת החלוקה בין סדרות האגח יקבע בורר. מה בורר עשוי להכריע?
מכיוון שאין מחלוקת שלאגח 4 שיעבודים על 80% מנכסי חבס ויתר ה - 20% אמור להתחלק פארי פאסו בין הנושים - כלומר 75% מהיתר ילך גם כן לאגח 4, הרי חלוקה הוגנת של האגח בין הסדרות, הינה לפי שווי הרכוש - 95% לאגח 4 ו- 5% לאגח 12.
לגבי המניות , מכיוון שעיקר הנכסים של חבס משועבדים לאגח ד' , אזי גם כאן, כל מה שמחזיקי אגח 12 יכולים לצפות לו זה חלקם מהרכוש "המשותף" שזה רק 5% מהמניות שיוקצו
במתווה כזה אגח 4 מקבל 190 מש"ח באגח + 60 מש"ח במניות - סה"כ 250 מש"ח מול חוב של 339 - 74% החזר - משקף שער של 80 אג.
אגח 12 - 10 מש"ח באגח , 4 מש"ח במניות - סה"כ 14 מש"ח על חוב של 118 מש"ח - 12% החזר - שער של 15 אג.
מחירי האגחים בשוק מאוד רחוקים מהניתוח - או שאני מפספס משהו, או , כפי שקורה לא מעט, השוק לא מעכל את הסיטואציה....
אשמח להערות והארות
גילוי נאות: מחזיק חבס 4 , NSI
יש לי תחושה שזה קשור להרבה אי-ודאות ואולי גם מידה מסויימת של חוסר שקיפות. צריך גם לזכור שעל השולחן עומדות לא רק הצעות אספן/ביגיאיי אלא גם הצעות להלוואת כרישים. אם יוחלט ללכת בדרך זו, המצב בחבס הופך להיות עוד יותר בינארי (או שיוחזר יותר, או שיוחזר הרבה פחות).
מעל כל זה שים גם את זכות הסרוב של אגח שבכלל לא בטוח שיסכימו לבורר, ואז הסדרות יצטרכו להיכנס למו"מ על חלוקת התמורה. אם הדברים היו חדים, למה מו"מ? - בגלל ש-12 יכולים להגיד פאק יו, אם אתם מציעים לנו 12% החזר עדיף לנו כבר להמר על הלוואות כריש, ולדחות את ההצעה (יש לא מעט היגיון בגישה כזו, אגב. יש להם פחות מה להפסיד.) ומכאן שיהיה איזשהו מו"מ שבו 12 יקבלו יותר ממה שחישבת להם, על חשבון 4.
זו רק ספקולציה, בכל אופן.
החדשות הטובות הן שיש תחרות בין אספן לבי'יאיי- ואולי נראה מקצה שיפורים נוסף להצעות. החדשות הרעות הן שזה יכול לקחת זמן.
היי טיבי.
אני זורם אתך ומחשב מצב של פירוק מיידי של החברה: (אני גם לא בדקתי אם יש עוד חובות חוץ מ 4 ו12 אז קח בערבון מוגבל).
לאגח 4 יש: 339 מליון פארי.
ול12 יש: 114 מליון פארי.
להערכתך המלומדת 59% מאג"ח 12 מכוסה על ידי חבס טוליפ, ולכן 41% לא מכוסה. מתוך סדרה 4, רק 139 מליון שקלים צריכים להתחלק עם אג"ח 12 בשאר הנכסים.
ייתרת הנכסים שווה לדעתך 50 מליון ומתחלקת פארי פאזו - אזי אגח 12 מקבל 22 מליון שקלים בפירוק.
אגח 4 מקבל עוד 28 מליון מהפירוק של שאר הנכסים סה"כ יש לו 228 מליון שקלים פיצוי על חוב של 339 מליון כלומר החזר של 67.2 אחוז מהחוב. שזה בערך 72.5 אגורות.
אגח 12 מקבל בפירוק 22 מליון שקלים - על פארי של 114 מליון סה"כ יוצא 19.3% מהפארי - מה שמצדיק שער של 23.15 אגורות.
עכשיו מבחינת ההצעה: אגח 4 קיבל בפירוק 228 מליון שקלים ואגח 12 קיבל 22 מליון שקלים.
כלומר אם מחלקים את הפרות של הצעת הרכש על פי יחס התמורה שמתקבלת בפירוק מיידי, התמורה המתבקשת לאג"ח 12 היא 8.8%, ולאג"ח 4 מגיעה 91.2%.
הקריטריון בו השתמשתי לחלוקה "הוגנת" היה מה מקבל כל אחד במקרה של פירוק ומהיחס הזה אני עכשיו הולך לגזור את שווי ההצעה.
לדעתי: אגח 4 יקבל: 182.4 מליון אגרות חוב, ו 54.72 מליון במניות סה"כ:.237 מליון שקלים כלומר 70% מהפארי ותספורת של 30 אחוז. (75 אגורות לאג"ח לפי פארי 108) בשקלול האופטימי שהאג"ח שוות שקל שלם.
אגח 12: אמור לקבל 17.6 מליון שקל באג"ח ו 5.28 מליון במניות סה"כ 22.88 מליון - עם שווי חוב של 20% מהפארי כלומר 80% תספורת. בערך 24 אגורות לאג"ח.
עוד נקודה מאוד מעניינת, אם שמת לב ההצעה של אספן מציעה לאג"חים כמעט על האגורה את ערך הפירוק שלהם בהנחה והמפרקים עובדים בהתנדבות ותהליך הפירוק לא אוכל בעצמו את הנכסים. תאכלס לא ברור לי למה כדאי לקבל אותה - אפשר לקבל את אותו הדבר על ידי השתלטות על החברה ועשיית הסדר חוב עם עצמך.
על לוגיקה זו - לפחות ההצעה של BGI בהיותה קצת יותר טובה - כנראה נותנת קצת מעבר להסדר חוב עצמי ולכן הגיוני לקבל אותה.
גילוי נאות אני גם מחזיק אגח 4 על סמך החלק העליון של הניתוח - שווי אג"ח בפירוק.
אגח 12 לא יכולים להשפיע על דבר - אגח ד' עולה עליהם בשעור של 1:3 בפארי ו- 1:4 בנכסים מובטחים.
ההחלטה היא נטו של אגח ד', ואם לא ילכו לבוררות, אז נציגות ד' תעלה הצעת החלטה ותצביע עבורה. אגח 12 לכל היותר יוכל לפנות לבית משפט ולהתלונן שעושקים אותו - אך אין מה לעשות - מצבם לא טוב.
לגבי ההצעות של השקעה (אספן / ביגיאי) או הלוואות - עדיף משקיע שיקח את הטיפול בנכסי החברה , ומבחינה זו אספן עדיפה על ביגיאי , בייחוד אם אספן תאפשר הורדת תקורות מסיבית בחבס.
לחבס כחברת בת של אספן אין ממש עתיד - את מעט הנכסים ברי המימוש בחבס יממשו וחבס סטאר זו השקעה פסיבית בנכסים נושאי תשואה שרובם המכריע אלו מניות NSI - אין שום הצדקה להחזיק תקורות של חברה בורסאית לשם כך - עדיף לכולם הסדר שבסופו חבס שלד בורסאי שמוכרים אותו לטובת הנושים
במצגת מוצג כי אין דווידנדים בשנים 2104, 2015 לכן לא ברור לי איך ישולמו ההלוואות + ריביות לחברות? כלומר אספן בונה על השתלטות של הנכסים אם על ידי דילול או מכירת נכסים מהירה. בשני המקרים בעלי אגח מפסידים. אני חושב כי ביגיאי עדיפה כיוון שיש לה כסף והיא מחפשת השקעה ראויה. אם בית המשפט מוסיף משקיף מטעמו לעסקה אולי זה יתן לנו בטחון. המחיר ש TBY חישבת מניח כי אגח החדש נסחר בפרי , אבל ליתר בטחון הייתי מחשיב אותו ב 90% , כלומר 75אג*90%=67 אג.
אם אספן תרכוש את חבס, האגחים יסחרו קרוב לפארי, אם ביגיאי תרכוש הסיפור שונה -האגח שלהם נסחר היום בתשואת זבל ואין שום סינרגיה בפעילות
לגבי החישוב שלי - זו חלופה אפשרית , גילגה הציג חלופה אפשרית אחרת - המרחק בין החלופות אינו גדול
הבעיה המרכזית שלא ברור איך יוחזרו ההלוואות + תשלום ריבית, אם אין דווידנדים מ NSI . רק מכירה של החזקות הנוספות אולי יאפשר התשלום. ביגיאי אין לה ניסיון בתחום אבל ברצונה למצאו השקעות ראויות תעשה הכל שהדבר יצליח. כמו כן כיוון שזו חברת ריט הרי הדבר החשוב שהמנהל יהיה בעל נסיון. האם נכון להשאיר את חבס כיו"ר ?????
להבנתי NSI שלמו לא מזמן דבידינד לא רע.
למעשה הדיבידנד היה ממש היום:
NSI NV Announces Q1 2013 Interim Dividend
Wednesday, 22 May 2013
rNSI NV announced that it will pay an interim dividend of EUR 0.10 per share for the first quarter of fiscal year 2013. The Company's shares will trade ex-dividend from June 4, 2013 and the dividend will be paid on June 11, 2013. Full Article
להבנתי אגרות החוב שמוצעות בהסדר אינן של אספן כי אם של "החברה" כלומר אגרות חוב של חבס. בנוסף לכך הריבית עליהן אינה גבוהה (3.5 -4 אחוז צמוד)
לכן הן יסחרו במחיר נמוך ואולי נמוך מאוד כי המצב בחבס ישאר רע.
בפרט אספן גם מציעים הלוואת כריש בשביל לשמור על ההחזקה ב NSI. ככה שלהבנתי הם משלמים 70 מליון מקבלים את מנעמי השליטה בחבס. נותנים גם הלוואת כריש ומקווים לטוב.
אם הם באמת היו רציניים לגבי ההשקעה שלהם - הם היו נותנים הלוואה בתנאים נוחים לטוליפ כדי שלא תפסיד את המניות. זה סה"כ אינטרס שלהם. דווקא זה שההלוואה ניתנת בתנאים גרועים - עם ריבית שיכולה בקלות להגיע ל 15% גורם לי לחשוב שאספן מבחינתם קונים כרטיס גירוד או אופציה לNSI.
זה לא מדוייק.ציטוט:
בפרט אספן גם מציעים הלוואת כריש בשביל לשמור על ההחזקה ב NSI. ככה שלהבנתי הם משלמים 70 מליון מקבלים את מנעמי השליטה בחבס. נותנים גם הלוואת כריש ומקווים לטוב.
ההלוואה תינתן מיד עם חתימת ההסכם ותהפוך להון כאשר יוקצו המניות - תהליך של מספר חודשים שדורש אישור בית המשפט וכו'.
במידה ויוקצו המניות ההלוואה תישא ריבית של 5% + מדד החל משלשה חודשים ממועד הענקתה - וזה סביר לחלוטין
רק במידה והמהלך לא יצלח או אספן לא תקבל מניות - הריבית תהיה גבוהה - ובצדק.
מכיוון שאספן מזרימה הון חדש לחברה והיקף החוב יורד משמעותית - ההון צפוי לעמוד על 140 מליון ש"ח ויחס הון למאזן - 40% - האגח יסחר קרוב לפארי
כן, תודה שהסברת את הנקודה.
קראתי עכשיו שוב את ההצעה המשופרת והבנתי על מה אתה מדבר. בהצעה החדשה הוסיפו עוד אחוז ריבית + 6 מליון שקלים להלוואת הגישור בריבית 5%.
שאלת השאלות לדעתי היא איך לחלק את העוגה - אני מקווה שזה יהיה משהו ברוח האלטרנטיבות שהצענו ולא לפי פארי תוך התעלמות מההבדלים בין הסדרות.
גיל - במצגת מוצג כי בשנת 2014 - 2015 לא יהיו דיווידנדים לחלוקה. המצגת כמובן מטרתה לשכנע ללכת על הצעה של אספן או איביגי. TBY - כנראה הקשיבו לעצותיך והמליצו על אספן. מעניין למה חבס לא נלחם על השליטה . האם משמעות הדבר כי הוא מוותר מראש והתחליך יהיה מהיר ? אספן כבר מודיעה בהצעה שלה על הנפקת זכויות שמשמעותו דילול המניות שנקבל. על כן החישוב צריך להסתמך רק על 200 מיליון אג"ח. אם נניח כי 10% ילך לאגח 12 נקבל כי אגח 4 יקבל 180/339=53 אג לכל ע"נ, שזה נמוך משווי אגח כיום.
לא ראיתי את נושא הנפקת הזכויות, אך באופן כללי בעלי המניות שאינם משתתפים בהנפקת זכויות אכן מדוללים, אך מצד שני ערך החברה עולה כך שאם הנפקת הזכויות היא במחיר הוגן אין הפסד לבעל מניות שלא השתתף - אך הוא כמובן יהנה פחות מהשבחה עתידית כי אחרים השקיעו.ציטוט:
אספן כבר מודיעה בהצעה שלה על הנפקת זכויות שמשמעותו דילול המניות שנקבל.
אם אתה רוצה להתעלם מההון העצמי אחרי ההסדר + הגידול בהון העצמי אחרי זכויות - זו כמובן זכותך אך התוצאה שתקבל תגרום לך להחלטות שיגרמו לך נזק כספי
TBY - להלן הפסקה בהצעה של אספן להנפקת זכויות http://maya.tase.co.il/bursa/report....31-00&Type=Pdf . עמוד 6 " החברה תעשה כל מאמץ סביר על מנת שבהקדם המירבי לאחר העמדת ההלוואה תפרסם החברה
הצעת מניות לציבור, בדרך של הנפקת זכויות לבעלי מניותיה, שתמורתה תשמש לפרעון מוקדם
של ההלוואה האמורה בסעיף ג' זה לעיל. הנפקת הזכויות תתבצע במחיר הגבוה מבין: 1) 80%
ממחיר ממוצע הסגירה של המניה בבורסה ב 30- ימים שקדמו למועד פרסום דוח ההצעה או 2)
מחיר מניה לפי שווי חברה של 1020 מיליון ₪.
בכפוף לאמור בפרק א' סעיף 3.3 ובפרק ב' סעיף ו( 2), במידה ואספן תנצל את מלוא זכויותיה
בהנפקת הזכויות, אזי יתרת ההלוואה שלא נפרעה תפרע בתום שנה ושלושה חודשים ממועד
העמדתה. במידה ואספן לא תנצל את מלוא זכויותיה אזי 14 מיליון ₪ מתוך סך ההלוואה ייפרע
בתום שנה ושלושה חודשים ממועד העמדתה ויתרת ההלוואה תפרע בתום שנתיים ממועד העמדת
ההלוואה " עיון נוסף בהצעה של אספן משכנע אותי הגישה שלך. חישוב חדש כולל המניות בצורה מחמירה קבלתי כ- 67 אג' מינימום שמיצג רווח נאה. מפליא אותי שחבס לא מדבר, כי ההצעה של אספן לוקחת לו את החברה. תודה על שיתוף דעותיך.יא אותיל'',, שש
לא חקרתי לעומק את הנושא, אך לדעתי זו הנפקת זכויות שהופכת את ההלוואה (הזמנית) למניות - יש הבטחה לשווי מינימלי של חברה , ולא הנפקת זכויות שפוטנציאלית תדלל את המניות שיקבלו מחזיקי האגח בהסדר
אם אני מבין נכון מדובר על 2 שלבים
א. נושי חבס משתלטים על החברה (בעלים של 100% מהמניות) ומקבלים הלוואת גישור מאספן
ב. מבוצעת הנפקת זכויות שבמהלכן מתחייבת אספן להמיר את ההלוואה / חלקה למניות תמורת שווי חברה מינימלי
מפליא אותי שעדיין זורקים אגח 4. יש למישהו רעיון מה הסיבה ?
מה שבאמת מוזר זה לשלמרות שאג"ח 4 בחרו בהצעה של אספן שלפיה בעלי המניות של חבס ימחקו *לגמרי* - המנייה מזנקת 17% - למה מישהו קונה את הנייר הזה?
אז נכון שאולי אגח 12 לא יאשרו את הצעת אספן ובעלי המניות יזכו לעוד כמה חודשים עם ערך כלשהו לנייר שלהם, ולכן לא הייתי מצפה שהנייר ירד לגמרי לאפס. אבל אני לא מבין למה המנייה עולה 17 אחוז.
למעשה - להבנתי עכשיו בסבירות מאוד גבוהה המניה של חבס שווה *** אפס*** כי גם אגח 12 אישרו את ההצעה של אספן. אין לי כל כך נסיון במקרים כאלה אבל לדעתי בעלי המניות נמחקים לגמרי בחבס.
פתאום אספן "מגלה" מה שלי היה ברור כל הזמן - NSI עדיין משערכת את נכסיה כלפי מטה
זה תרגיל ידוע ומוכר - לסכם הכל ואז "לגלות משהו" שהיה ברור כל הזמן ולבקש שינוי בתנאי העסקה - כאשר הצד מנגד כבר סגר לעצמו אופציות והוא לחוץ.
התרופה לכך היא בדר"כ "דמי ביטול" עסקה אם סיבת הביטול יכולה היתה להיות ידוע למשקיע הסביר עוד לפני חתימת ההסכם.
מכיוון שמי שעורכים את החוזים הללו מעונינים רק ב X ש"ח לשעה - ברור שאין סעיף כזה בהסכם ולכן אספן, שלאין ספק יושבים שם חברה מנוסים, עושים עכשיו סיבוב יפה על נושי חבס.
הי TBY . מה השינוי שאספן מבקש ? איפה ראית ?
אספן נסוגה מהתווה הקיים. כל הנתונים הרי היו ידועים במצגת שחבס פרסמה. אבל עכשיו יש לה יכולת לשפר בצורה משמעותית את ההצעה לטובת. מה עם בייגיאי ? האם היא חוזרת למשחק ? בגללה אספן הייתה מוכנה לשפר ההצעה. יש לבדוק עם כעת האם בייגיאי מוכנה להציעה שוב את ההצעה שלה. אם כן לעזוב את אספן וללכת עם בייגיאי, כפי שחשבתי בזמנו וכתבתי. הם היו מעונים להשקיע ולכן חשבתי כי הם עדיפים. כנראה שהיו אנשים שידעו או העריכו כי זה מה שיקרא ולכן גם לאחר בחירת הצעה של אספן האגח המשיך לרדת.
אני מסכים לדברי tby שזה תעלול טיפוסי של מו"מ, ושהם ינסו לחזור עם הצעה מעט פחות טובה.
לאור העובדה של BGI הייתה הצעה ששווה לא פחות מ - 70 אגורות לאג"ח ד', וגם שווי הפירוק הוא לא פחות מ-60 (בתרחיש קיצוני) - ואני מאמין שיהיה פה תיקון בקרוב.
כרגיל, יש פה תגובת יתר של השוק.
לדעתי לא צריך להילחץ. אין שום מידע חדש אספן פשוט מנהלים מו"מ קשוח.
אפשר להשתלט על החברה להמיר את כל החוב למניות ואז לממש נכסים או לעשות הנפקת זכויות כדי לייצב את חבס טוליפ.
במצב זה קונים יגיעו ואפשר יהיה למכור את החברה בתמורה לסדרת אג"ח חדשה ומזומן. עדיף לפעול מעמדה של כוח. לחברה אם מוחלים על כל החוב יש ערך כלכלי. בייחוד אם מצמצמים לה את הוצאות התפעול וההנהלה למינימום.
כמובן שאף אחד ל יקשיב לי כי יש לי רק 10K חבס 4.
השמועות אומרות ש:
http://www.globes.co.il/news/article...FromSearchPage
לא מבין מי יסכים להצעה כל כך דרקונית, בתור מחזיק אני מעדיף או להיות מדולל בהנפקת זכויות של NSI שאגב מי שהוא יודע אם היא תיקרה? או לפרק .... לקבל מאספן הלוואה ב15% ריבית ושעבוד על כל נכסי החברה נשמע לי הזוי.... מאז שאספן ביטלה את ההצעה מניית NSI עלתה 8% ... בסוף הם עוד יתחננו לחזור להסדר הקודם.
אני מסכים שזו הצעה לא טובה שבהחלט אפשר לסרב לה. ואכן - יהיה משעשע אם NSI תעלה בטווח הקצר.
מה שמצאתי מעניין בכתבה זו הטענה ש BGI לא במשחק, הפעם. נעלבו?
אם כל הצער והכאב, אני לא מבין מדוע צריך הסדר חוב לחברה ממונפת שההחזקה המרכזית שלה נסחרת בבורסה .
ההסדר שאני מציע :
נושי חבס משתלטים על החברה
סוגרים את כל ההלוואות ומורידים את המינוף
מחלקים את מניות NSI שנותרות כדוידנד בעין (ואז כל מחזיק שימנף עצמו איך שהוא רוצה) או שמשאירים אותם כהחזקה לא ממונפת
מוכרים את יתרת הנכסים - ומשלמים קצת מהאגח או שומרים הכסף להשקעה בזכויות NSI
אם מחליטים לרוקן החברה- מוכרים את השלד הבורסאי ע"י הנפקת מניות חדשות - ומשלמים קצת מהאגח
מניית NSI תעלה - מי שמחזיק ירוויח, המניה תרד - אין לחץ. בכל מקרה - אין הוצ' מימון ולא צריך הנהלה יקרה בשביל חברה שאין בה כלום חוץ מהחזקה במניות של חברה סחירה.
זה פשוט קל וזול.
אם יש משהו שמוכן להזרים הון חדש - אני יכול להבין שיש טעם בהסדר (למרות שאני לא חושב שזה הגיוני למשקיע - תמיד יכול לרכוש בבורסה מניות NSI - בשביל מה לו ההתעסקות עם נושים?)
אך אם אין הזרמת הון -להגדיל את המינוף והוצאות הריבית ולשרוף את יתרת הנכסים בתיקווה שההחזקה העיקרית תתאושש? - זה בדיוק סוג ההתנהגות שיש למנוע מחברות במצוקה - אם אני נושה הדבר האחרון שאני רוצה זה הימור של הכל או לא כלום ובדרך לפרנס במליונים את תעשיית ההסדרים.
הרעיונות שלך לחבס ולחברת אידיבי נכונים. קיימת רק בעיה אחת, שאין דמות מרכזית שתנהל את זה. הקרנות יש לכם רצונות ודרכים מנוגדות. ולכן רק התערבות של בית המשפט והפקדת הנושא בידי נציג הממונה ע"י בית המשפט, יתניע ההסדר בכיוון הנכון כנראה.
לכל מי שעדיין מתעניין, כזכור לכם אספן עשו קטע מסריח ומשכו מהשולחן את ההצעה שלהם אחרי שאספת האג"ח אישרה אותה. היום הם שמו על השולחן הצעה חדשה טובה יותר מבחינתם.
אני מפשט את ההצעה לכמה פסקאות ממה שהבנתי מההודעה במאיה.
א. מפרקים את חבס וכל נושה מקבל את מה שהוא יכול לקבל מהרכוש שאינו משועבד. סידרה 4 נשארת רק עם הזכויות שלה בחבס סטאר.
ב. סידרה 4 בלבד נכנסת להסכם עם אספן במסגרתו סדרה 4 מקצצת את החוב כלפיה ל 70 מליון שקלים בריבית מדד + 3%, ומוכרת את חבס סטאר או חברה שמכילה רק את מניות חבס סטאר לאספן תמורת 70 מליון שקלים נוספים.
סה"כ תמורה בהסדר:
שווי המניות של חבס סטאר לפי ערך NSI של השניה הנוכחית (5.6) הוא משהו כמו 140 מליון שקלים.
עשיתי חישוב לגמרי שטחי
ערך המניות המשועבדות חלקי 2 (כי יש LTV של 50%) החישוב מניח שבגלל שלבנק יש בטחונות בשווי כפול מהמניות הוא יקח חצי מהמניות וחצי מהפקדון מזומן בתמורה להלוואה - ואז הזנחתי את הפקדון מזומן כי אני מניח שלפחות חלקו הגיע מהלוואות שצריך להחזיר.
תחת ההנחה הזאת ההצעה של אספן היא בעצם הכנסת שותף במחיר הסחיר של NSI לחבס סטאר. הם קונים ב 70 מליון שקלים 51% מחברה ששווה 140 מליון שקלים פחות או יותר.
ההצעה מניחה שכל הנכסים שהם לא סטאר מומשו ושבסטאר יש רק את המניות של NSI.
ככה ששווי ההסדר לדעתי עבור סידרה 4 הוא 140 מליון שקלים + X. כאשר X הוא החלק היחסי של סדרה 4 בכספי הפירוק של כל הנכסים שאינם משועבדים.
עשינו חישוב דומה לא מזמן לגבי יחס הפרעות בפירוק אני לא יודע אם הוא עוד רלוונטי צריך לבדוק.
בכל מקרה מבדיקה שטחית לא ברור אם ההצעה כדאית כלכלית או שלא, מה שבטוח לא נפלתי מהכיסא. נפתרו בה הסוגיות של ניגוד העניינים בין סדרה 4 ל 12. אבל גם צומצמה התמורה, מ 200 מליון שקלים חוב לחברה החדשה, ל 70 מליון שקלים.
בכל מקרה, 140 מליון שקלים מהווים כיום ערך של ~43 אגורות לאגח 4. לערך זה יש לצרף את השווי הכלכלי של פירוק חבס המחיר היום 52 אגורות לערך נקוב ככה שנקודת האיזון היא בשווי כלכלי של 9 אגורות לייתרת נכסי חבס.
ההערכה שלי היא שאם ההסדר הזה מתקבל אזי אין רווח הון משמעותי, אלה אם NSI תעלה כמובן אבל זה נכון תמיד.
נדמה לי כי ההצעה אינה כדאית בכלל
אני גם הגעתי לשווי נוכחי של מניות NSI של כ-140 מ' ש"ח ( עפ"י אותו חישוב של GILGA)
כלומר אספן רוצה לקנות את השליטה בNSI ללא שום פרמיית שליטה
בנוסף האג"חים הם לפדיון של 10 שניום ( פדיון ראשון של 18% רק אחרי 6 שנים ) ובריבית יחסית נמוכה 3% + מדד
שימו לב למינוף המטורף שהולך להיות פה לאספן על NSI
אספן > 51% > חבס החדשה > 100% > חבס סטאר> 74% > חבס טוליפ>21% > NSI
שליטה בחברה שנסחרת לפי שווי של כ 1.75 מיליארד ש"ח תמורת 70 מ' ש"ח
לבעלי האג"ח עדיף להישאר עם המניות בשלומתן, או למכור אותן במזומן למישהו שנותן פרמיית שליטה
גם לי נראה כי ההצעה אינה ראויה. ולכן אספאן רוצה החלטה מהירה עד יום חמישי כדי להלחיץ את בעלי אגח. יש חברות נוספות שמתעניינות בחברה ולכן הדחיפות של אספאן.
אני מימשתי היום. לענ"ד מגיעים זמנים קשים במו"מ, ובקרוב אוכל לקנות מחדש במחיר נמוך יותר.
מה שמעניין אותי זה מדוע ביג'יאיי לא מציעה מחדש. לאור ההצעה האחרונה של אספן, ההצעה הקודמת של ביג'יאיי נראית אפילו יותר אטרקטיבית מאשר קודם.