דוחות פלאזה - רבעון III 2013
כפי שחזיתי בעבר, שנת 2013 היא שנת המחיקות הגדולה .
ברבעון III פלאזה מחקה עוד 70 מליון יורו מהנכסים ! - 52 מליון יורו בהודו, 19 מליון יורו באירופה.
המחיקה הענקית בהודו אינה מפתיעה כלל ועיקר , כל הדרך כתבתי שוב ושוב כי אינני מאמין לשווי הנכסים בהודו. היה לי ברור ששם השווי בספרים מופרך לגמרי ביחס לעלויות המימון והפיחות במטבע המקומי.
ב 2012 מחקה פלאזה 52 מליון יורו בהודו, ב 2013 כ 57 מליון, רובם המכריע ברבעון זה -מההשקעה המקורית בספרים נותר רק שליש!!
אפילו תפעולית החברה לא מצליחה להרוויח - הפסד של כ 2.5 מליון יורו
הוצ' הנהלה 3.5 מליון יורו .
על הכל יש להוסיף הוצ' מימון של 20 מליון יורו.
התוצאה הסופית - הפסד רבעוני של 90 מליון יורו !
ההון במאזן ירד ל 258 מליון יורו, ירידה של 185 מליון יורו מתחילת 2013.
עכשיו נשאלת השאלה - כיצד חברה ציבורית כמו פלאזה פתאום מוחקת ב 9 חודשים 40% מההון העצמי שלה שמושקע בעשרות קרקעות / פרויקטים
בשתי יבשות שונות , כאשר ברור ש 2013 זו שנה של יציבות / התאוששות?
אין כאן מצב של "ניקוי אורוות" כאשר הנהלה מתחלפת - הנהלת פלאזה והדרקטוריון שלה יציב מ 2007 .
המשתנה היחיד זה השתחררות פלאזה משליטתו של מוטי זיסר - כלומר ההנהלה והדרקטוריון נשלטו בפועל ע"י זיסר שדאג שהנכסים יהיו מנופחים ככל הניתן והשתמשו לשם כך בכל תעלול חשבונאי.
מי שחושב שהתעלולים הפסיקו ומחיקה של 185 מליון יורו ב 9 חודשים זה סוף הסיפור - שלא ישגה באשליות - שיזכור שכ 50% מההון העצמי הנוכחי של פלאזה נמצא כרגע בפרויקט אחד - קאסה רדיו שאין לו אפילו תאריך עתידי לתחילת בנייה.
במילים אחרות כל ההון של פלאזה היום הוא כ 135 מליון יורו + קאסה רדיו , כאשר החברה מפסידה תפעולית 10 מליון יורו בשנה , הוצ' הנהלה וכלליות הן כ 15 מליון יורו בשנה והוצ' מימון כ 40 מליון יורו שנתי - וצפויות לגדול כי "ההסדר"המוצע מגדיל את הוצ' הריבית - סה"כ החברה מדממת 65 מליון יורו בשנה - וזה לפני מחיקות נוספות .
זה אומר רק דבר אחד - אין סיכוי שהחברה תתקיים לממש את ההסדר המוצע על ידה.
המטריד בכל הסיפור הוא שלי ברור כשמש ן שנדרש הסדר אחר הכולל מחיקה אגרסיבית של חוב . אני תוהה מה ההנהלה של פלאזה מנסה להשיג בהציעה הסדר שברור שאינו ישים?