אני מסכים שכל מילה מיותרת. כל ההערה הזו אינה עיניינית ואינה מוסיפה ליכולת שלנו לנתח את האג"ח וכדאיותו. אם כבר, הפרשנות למעשיו של המנכ"ל צריכה לדעתי להיות הפוכה : כדאי מאד שלמנכ"ל יהיה אינטרס כלכלי חזק, למשל בצורת אופציות בתוך הכסף, לשיפור מצב החברה.
Printable View
הי alex,
כפי שהייה צפוי, התזרים הראשוני היה דרך תהל (ואני עומד מאחרי דברי - תהל היא חברה שקל לממש). עם זאת, תביט היכן בפירמידה נכנסת ההשקעה (חברה נינה לקרדן NV). הכסף יכול לחזור משם לקרדן דרך החזר הלוואות בעלים ודיבידנדים.
אז כמה בעצם שווה ההשקעה ב-KWIG לתזרים של קרדן NV?
כל החברות הללו הן חברות פרטיות ואין עליהן הרבה מידע. אכתוב את אשר אני כן זוכר
קרדן NV מחזיקה את TGI שמחזיקה את TGA שמחזיקה את KWIG.
מזכרוני (תבדוק בדוחות השנתיים אם אתה מעוניין)
KWIG חייבת כ-20M יורו ל-TGA
TGA חייבת כ-25M יורו ל-TGI
TGI חייבת כ-45M יורו ל-KNV.
ל-TGI יש גם הלוואות מבנקים ולכן הם לא יאפשרו החזר מלא של הלוואת בעלים ל-KNV. אני מני שיאפשרו משהו כמו 25M יורו. TGA כנראה לא תתקשה לקבל החזר בעלים מלא מ-TGI והיא בתורה לא תתקשה (כנראה מטרת ההשקעה) לקבל החזר הלוואת בעלים של 20M יורו + 5M יורו בדיבידנד.
במילים אחרות, אני מעריך כי ההשקעה הנ"ל שווה תזרימית לקרדן NV כ-25M יורו.
בתחילת שנת 2014 יהיו בקופת קרדן NV כ-30M יורו (ללא ההשקעה) וההשקעה תיתן עוד כ-25M יורו, בעוד קרדן NV נדרשת ל-110M יורו. כלומר, לא - תזרימית אין השקעה זו מכסה את צרכיה של קרדן NV ל-2014.
אז מה בעצם טוב בהשקעה זו? - השקעה זו מקבעת ערך של כ-80M יורו ל-KWIG. לכן, נותן ערך עדכני של כ- 120M-180M יורו לתהל כולה (שרשומה בספרים ב-96M יורו). זוהי תוספת של 100M-350M שקל להון העצמי.
אם לפני כן הערכתי שהכל יוחזר, אני עדיין מאמין בזאת (במיוחד לאור היכולת לממש את תהל).
כמו כן, לא מזמן פגשתי ניתוח מרשים מאוד של קרדן NV. אני אישית לא מסכים עם המספרים שם (פסימיים בצורה לא ריאלית לדעתי), אך תמיד כדאי לשמוע דעות שונות: http://www1.bizportal.co.il/article/324516. כדאי בניתוח שלהם לעדכן את תהל ל-120M יורו (מ-96M יורו) שייתן עוד 5-7 אגורות לכל אגח.
בברכה,
הא,
ואם לא אמרתי - זהו אחד האגחים המוצלחים ביותר בשוק לטעמי (כיום). אני יושב בכמות עצומה באגח זה (8% מהתיק) בשער קנייה ממוצע של 63 (אכן, לעת עתה מופסד לא מעט בנייר).
בברכה,
PIRATE
האם כוונתך היא לאגח ב? וכיצד אתה מתיחס להעדר שיעבודים כאן?תודה.
הי Yoadw,
האמת שלטעמי שניהם טובים - אני מעדיף את ב כי אני מאמין בחברה וביכולותיה להחזיר את החוב. עם זאת, כמו שנכתב ב-thread, כל אגח והסיכונים שלו (והם שונים בגלל זמני הפדיון). אגח א תלוי יותר בתזרים ואגח ב תלוי יותר בשווי נכסי.
שיעבודים הוא עוד פקטור בחישוב אגח. אם קימים (ושווים משהו) יש בהם ייתרון גדול. אם לא - פשוט צריך לבחון את החוב כפי שהוא (ללא השיעבודים). כלומר, חוסר בשיעבוד לא הופך אגח ללא ראוי אלא שיעבוד הופך אותו לראוי יותר.
בברכה,
האם גם כיום (א- 42% תשואה ו-ב רק 30%) אתה עדיין מעדיף את ב ?!
תודה
הי avi,
העובדה שאגח טוב, לא הופכת אותו ל"לא מסוכן". לקרדן NV יש בור תזרימי ולא ברור כיצד היא הולכת לסגור אותו. אם קרדן NV תצליח לסגור את הבור הזה, אזי אגח א עדיף. לחילופין, אם לא, אזי אגח ב עדיף בגלל מחירו הנמוך (יהייה הסדר או פירוק). עם זאת, כדאי לשים לב שאם קרדן NV תשיג את התזרים, גם אגח ב יהנה מהעניין וכנראה ייתן רווחי הון אף גבוהים יותר מאגח א.
אני מאמין בחברה ובנכסיה ועדיין אני תוהה אם בסופו של יום היא תשיג את המימון הנדרש בזמן הנדרש (מהיותי משקיע סקפטי). במקרה זה, אני מעדיף להניח שלא יימצא התזרים ותהייה כניסה להסדר (כמובן - אשמח להתבדות) ולכן אגח ב עדיף בעיני בגלל מחירו הנמוך יותר (מתעלם לחלוטין מהתשואות ומסתכל רק על המחיר מול הפארי).
בברכה,
הי,
אני בהחלט מסכים שההשקעה הזו טובה מאד בהיבט נכסי ועסקי - מקבע שווי נכסי גבוה יותר לתהל, מכניס שותף שאולי יוכל להמשיך להשקיע בפעילות במידת הצורך או להגדיל את חלקו ולאפשר מימוש לתהל (יכול להיות מימוש נוח).
הנקודה היחידה שבה אני פחות משוכנע, היא האם היא אכן בהכרח משחררת את התזרים הזה - בהסכמי השקעה מהסוג הזה הרבה פעמים יש חסימה או השהיה כלשהי של החזרי הלוואות בעלים - מהרציונל שהמשקיע נכנס בהנחה שכספי ההשקעה דרושים לצמיחת החברה ולא להחזר חובות מיידי. האם יש התייחסות לכך שזה יהיה המקרה פה?
בכל מקרה - מהלך נחמד מאד.
ואני בהחלט מסכים ששני האגחים טובים לפרופיל הסיכון הזה , ואישית מחזיק רק את ב' ומחבב אותו מעט יותר..
הי Jorge,
מצד אחד, יש מעט מאוד מידע בנוגע לעיסקה ובנוגע לחברות הפירמידה (כולן פרטיות). כל שנכתב הוא הערכה שלי (או יותר מדוייק - מליון הערכות שונות). בניתי תילי תילים של הערכות וזה מה שיצא לי ...
מצד שני, אני די בטוח שקרדן NV לא היו מכניסים כסף שלא מוסיף גם יכולת תזרימית (מעבר ליכולת פיתוח).
כל מספר זוכה פה (כי אין כל מידע). אני פשוט נתתי את המספר הזוכה שלי (והסברתי מדוע). אשמח לשמוע על מספרים זוכים נוספים (עדיף עם הסברים).
בברכה,
ההסבר לזינוקים היום תוכנית רכישה נוספת של החברה ב 50 מיליון יורו.
שימו לב החברה צופה שהדירוג ירד ל D בעקבות הרכישות ולאחר הרכישות הדירוג יבחן שנית.
הורדת הדירוג ל D תיצור לחץ כלפי מטה ואולי זאת ההזדמנות של החברה לקנות בסכום כה גדול בשוק.
http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=749811
ואני חשבתי שבגלל הביקורת האוהדת שלי האגחים קפצו ... :d. איזו אכזבה.
אכן, אולי אתה צודק ...
בברכה,
בהנחה שאכן החברה תיקנה ובהנחה שאכן הדירוג ירד ל D בדרך (בגלל הקניות), האם זה זמן טוב לקנות? האם לא כדאי לחכות למכירות שיהיו בגלל ההורדה ל D ? אני יודע שזה שיקולי מסחר והערכות בלבד אבל בכל זאת דעתכם ?
הי reem,
היה תהליך דומהבאורד. שם לא קרה כלום, אך שם הסידרה קטנה מלכתחילה. לדעתי, כבר כמעט ואין מוסדיים "מוגבלי דירוג" בנייר ולכן לדעתי הורדת הדירוג לא תשנה דבר.
בברכה,
הורדת הדירוג הגיעה דיי מהר אבל עדיין לא D :-)
http://www.calcalist.co.il/markets/a...577305,00.html
הורדת הדירוג של S&P מעלות דווקא מסייעת לקרדן
http://www.globes.co.il/news/article...did=1000766682
דומה לדברים שנכתבו כאן.
כן,
אני לא כל כך מסכים עם הכתבה (המוסדיים כבר מזמן יצאו מהנייר). אך העיקרון נכון - הרגולטור מסתמך על גוף עסקי - מצב שכזה הוא מגוחך וגורם לעיוותים מטורפים. מה עוד שגופי הדירוג הם בתכלס גופים פוליטיים ולא גופים מקצועיים (למרות שהם מתיימרים להיות כאלו).
בברכה,
טעות, הרבה מוסדיים יצאו אתמול ולראיה המחזור המטורף של 30 מיליוןציטוט:
המוסדיים כבר מזמן יצאו מהנייר
העליות היו בגלל שקרדן עצמה עטה על המכירות המטורפות ורכשה מכל הבא ליד(בדיוק לפי התוכנית שהם פרסמו)
תקראו לזה איך שתקראו אבל אתמול קרדן עשתה תספורת למשקיעים שלה
אתמול קרדן עשתה תספורת למשקיעים שרוצים תספורת או חייבים (כי הדירוג ירד והם חייבים למכור), אם אתה משקיע נבון תהיה בצד הקונה, בדיוק כמו החברה עם כל הסיכונים שבכך.
לא להאמין שיש עוד אנשים שמגבים חברות כאלה, אין לי כבר מה להוסיףציטוט:
אתמול קרדן עשתה תספורת למשקיעים שרוצים תספורת או חייבים (כי הדירוג ירד והם חייבים למכור), אם אתה משקיע נבון תהיה בצד הקונה, בדיוק כמו החברה עם כל הסיכונים שבכך.
במקרה הזה אני לגמרי בדעתו של newbie (אהבתי את הניק).
רכישות מאסיביות של האגח בזמן שערך הנכסים מדרדר וישנה בעייה תזרימית חמורה בעתיד הקרוב זו תספורת לכל דבר ועיניין ובעיקר חוצפה.
עכשיו אני מבולבל לגמרי
לדעתכם (pirate, gimani, newbie, דעתו של reem8 ברורה) מי שמחזיק בנייר, עדיף להמתין עד לפירעון או לממש כל עוד יש קונים?
האם אתםבאמת חוששים לדפולט?
בברכה
newbie = redarmyציטוט:
במקרה הזה אני לגמרי בדעתו של newbie (אהבתי את הניק).
יש פה ילד חכמולוג שהחליט לחסום לי את החשבון רק כי אני לא "נותן לו כבוד"
הגיע הזמן שמישהו ייתן את הדעת פה על חסימה של משתמשים פה בפורום
הי newbie,
לא נפגשנו. אשתדל להתייחס עניינית וכללית (וזה די קשה לי - נורא נחמד לדון עם אלוהים שיודע הכל, אך לדעתי הצנועה אינך אחד מהם).
ייתכן שהצדק איתך וייתכן שלא (ברור שאחד משנינו טועה), אך בוודאות אין זו עובדה. אם אתה מביא ראיות, מן הראוי להביא את כל הראיות. לפני ארבעה חודשים ישבו המוסדיים על כ-2000 מליון ש"ח באגחים של קרדן NV. בתוך עשרה ימים ייצאו כל המוסדיים מהנייר ואנו נראה אם "שאריות אחרונות" של אחזקה נפלטות לשוק או שכמה מאות מליונים טובים.
אני משקיע בקרדן ולי קרדן לא עשתה תספורת אז בהיקש לוגי ברור - קרדן לא עשתה תספורת לאף אחד. אנו מדינת חוק ויש בה חוקים - אם קרדן פועלת לפי החוק, לדעתי אין ולא יכולה להיות לך כל טענה לחברה!!.
ובאשר ל:
התגובה פשוט דוחה. בא reem והביע את דעתו בצורה מכובדת בהקשר לדעתך וזאת התגובה??. אכן, טוב היה אם לא היית מוסיף דבר. לדעתי, בושה וחרפה. מילא, להביע דעתך על החברה ..., כדבריך, אין לי מה להוסיף
חברים הצעדים של קרדן היו צפוים ואפילו מתוכננים היטב תקראו את 2-3 הדפים האחרונים פה בשירשור הזה, הם צפו הורדת דירוג בעקבות ההחלטה לקנות ב 50 מיליון יורו, כל מי שרוצה למכור מוכר, חלק מהקרנות חייבים למכור בגלל מטודולוגיה מפגרת והחברה בהתאם לתוכניותיה היו בצד של הקונים.
אני במקום החברה עושה בדיוק את אותו דבר, הסדר ללא נאמנים ללא נציגויות וללא בית משפט, הסדר מרצון של המחזיקים ואפילו חוקי.
הי reem
הבעיה שלי עם צעד זה הוא לא במובן החוקי אלא המוסרי. אם החברה מעוניינת לבצע תספורת מן הראוי שיכנסו את מחזיקי האגח וישבו איתם על קיום של הסדר.
קרדן בנפילה חופשית ובמקום לנסות להשתמש בכסף כדי לצאת מהבור היא מבזבזת אותו על מנת לדאוג שכשתגיע ההתרסקות, היא תהיה במצב הכי טוב מבחינתה.
newbie/redarmy
העיפו אותך כי חשבו שאתה מישהו אחר שמנסים לחסום.
בתור אחד שהיה עד לשיחה ומכיר אותך גם קצת מהפורום, לא יזיק לך לתת יותר "כבוד" לאנשים פה, בלי קשר לתפקידם באתר.
הי gimani,
אנו מתכתבים הרבה זמן ולא חשבתי שאזכה לראות תגובה ממין זה ממך ...
חשבתי הרבה זמן אם לכתוב בכלל תגובה, אך לא יכלתי להשאיר post כזה ללא תגובה.
אני אבחן את דבריך דרך זכוכית מגדלת. אני מעריך אותך מאוד, אך יש לי ביקורת קשה מאוד על צורת התבטאותך. אני מניח שאתה יודע שאין בכוונתי להעליב אלא להתייחס בצורה עניינית.
ערך הנכסים מדרדר? לפי איזה קריטריון?באמת קראת את הדוחות??? זוהי אמירה פופוליסטית לחלוטין. אני אכן קראתי ואתן לך סיכום קצר:
1. סין - ערך הנכסים אכן מדרדר ובמהירות (אך עדיין להערכתי, שוויים עולה על הספרים).
2. אירופה - אחוזי התפוסות רק עולים וההכנסה רק עולה, משמע המצב רק משתפר.
3. בנקאות - ערך הנכסים אכן מדרדר ובמהירות.
4. מיים - חוזים חדשים וגדולים נחתמים והקבוצה קונה לה שם עולמי בתחום. הנכסים המניבים רק משתפרים עם השנים.
כלומר, ב-2 תחומים מתוך ארבע מצבה הנכסי של קרדן משתפר.
תבוא ותאמר שאתה מתכוון מבחינה חשבונאית (ואז גם מצבה של אירופה מדרדר בגלל שינוי מקדמי ההיוון). אך אז אבוא ואומר שגם מבחינה חשבונאית המצב השתפר פלאים (היה הון עצמי של בערך 1000M ש"ח שלדעתי יותר דומה ל-200M ש"ח) ועקב הצפת הערך בתהל והקניות העצמיות עלה בכ-500M ש"ח.
כלומר, לדעתי, גם נכסית וגם חשבונאית טעית. עדיין, אתה רשאי לחשוב אחרת, אך מן הראוי (וממך אכן הייתי מצפה) בתגובה כל כך בוטה לסייג ב"דעתי" קטן. אתה אינך newbie - ממנו אין לי ממש ציפיות, ממך ציפיתי להרבה יותר.
בעתיד הקרוב??? יש לקרדן מספיק כסף (כולל הקניות העצמיות) עד תחילת 2014. בעתיד הקרוב??
גם לאלביט הדמייה יש כסף עד תחילת 2014 וכך גם להרבה חברות אחרות (מדוע אינך מתרעם מהקניות העצמיות של אלביט הדמייה?). צר לי, אך לא ברשותך ולא ברשותי יש כל מידע על מהלכיה של הקבוצה בעתיד הקרוב ולכן אין באפשרותך לדעת שלחברה יש בעייה תזרימית. אתה יכול להעריך, אתה יכול להתנות ש"אם לא ..." אך אין באפשרותך לטעון לידיעה על דבר שכזה.
לעניין ה"תספורת" התייחסתי בנפרד ב-post הקודם. אולי לדעתך זו תספורת, לדעתי זהו צעד עסקי נכון וחוקי. כיוון שיש אנשים שאינם מסכימים עימך, ראוי לדעתי היה לסייג (האם אלביט הדמייה גם עושה תספורת? - לפי הגדרתך, כן).
בנוגע לחוצפה - אני מחזיק באגח (והרבה) ואני חושב שבקנית האגח, החברה משפרת את מצבי. העובדה שלפחות חלק מן המחזיקים לא מסכימים עם דעתך (כלומר - תומכים במעשיה של החברה), מצביע על כך שדעתך שנוייה במחלוקת. כיוון שכך, לדעתי, המילה חוצפה היא מילה לא ראוייה במקרה זה.
---------------------------------------------------
לבסוף, אין לי כל ציפיות מ-newbie. אין לי הרבה כבוד לאדם שמזלזל בדעות של אחרים.
לך לעומת זאת, יש לי הרבה מאוד הערכה (ראיתי את צורת ההתבטאות שלך, גם כשאינך מסכים עם אדם אחר). כיוון שכך, מאוד הופתעתי לראות תגובה שכזו ממך ובמיוחד אציין שהיא לא כל כך רלוונטית לנושא (לדעתי). אנו (לפחות אני) מנסים לתמחר אגחים כלכלית.
אישית, לא מעניין אותי שכצנלסון גנב, לא מעניין אותי שמיימן נוכל ולא מעניין אותי שתשובה מאחז עיניים. כל שמעניין הוא האם האגח כדאי?
תרשה לי להציע שלהבא נשאיר את דיוני המוסריות (כמו גם דיוני סוף העולם וכיוצא באלו) ל-thread נפרדים שמעניינים אנשים מסויימים. לדעתי הם אינם רלוונטיים לניתוח הכלכלי של האגחים (ואם כן - אשמח לקרוא אותם ולראות את הקשר).
עם הרבה הערכה,
בברכה,
[QUOTE=gimani;88340]
הבעיה שלי עם צעד זה הוא לא במובן החוקי אלא המוסרי. אם החברה מעוניינת לבצע תספורת מן הראוי שיכנסו את מחזיקי האגח וישבו איתם על קיום של הסדר.
QUOTE]
אפילו על זה אנחנו לא מסכימים :-) האם עדיף נציגויות שלוקחות כסף? זמן? ניגוד אינטרסים בין שתי הסדרות בעלות מח"מ שונה? ומעורבות של בתי משפט? (ראה מקרים קודמים דלק נדלן,אפריקה וכו...)
אם החברה יכולה להגיע לאותם תוצאות סופיות כמו הסדר בלי לעשות הסדר, שאפו.
חוץ מזה שאני לא יודע מה איתך אבל לי לא עשו שום תספורת ומבחינתי אין שום הסדר נכון לרגע זה (אני בעל החוב) החברה עומדת בכל ההסכמים שלי איתה, עובדה שלא ניתן להעמיד את החוב לפירעון מידי.
אני חוזר ואומר שאני הייתי עושה בדיוק את אותו דבר גם לטובת בעלי החוב שלי.
אדון פיראט, עם כל הערכה המקצועית כלפיך השתן עלה לך לראש, מרוב חסידים פה באתר אתה מרשה לעצמך להפציץ לכל הכיוונים.תלמד לקבל דעה של אחרים גם אם היא שונה משלך.אגב אני אחיה טוב מאוד גם בלי הכבוד שאתה רוחש כלפיי
תרצה או לא תרצה, כאשר חברה מבצעת רכישה חוזרת של האג"חים שלה מתחת לפארי ברמות דו ספרתיות ומתוך לחץ הדירוג שלה יורד לזבל וקוראים לזה תספורת, אם אתה לא מסכים אתה מוזמן לדבר עם מעלות על זה
אם כך אז תשובה לא ספר, בן דב לא ספר ואתה מוזמן להחזיר ללבייב את הכסף שקיבלת על אפריקהציטוט:
קרדן לא עשתה תספורת לאף אחד. אנו מדינת חוק ויש בה חוקים - אם קרדן פועלת לפי החוק, לדעתי אין ולא יכולה להיות לך כל טענה לחברה!!.
גם אצלהם הכל נעשה בצורה חוקית אז?
.ציטוט:
העיפו אותך כי חשבו שאתה מישהו אחר שמנסים לחסום.
בתור אחד שהיה עד לשיחה ומכיר אותך גם קצת מהפורום, לא יזיק לך לתת יותר "כבוד" לאנשים פה, בלי קשר לתפקידם באתר
הילד עושה טעויות ואני צריך לתת לו כבוד? אני מרגיש ממש נשגב שנתנו לי לכתוב פה בפורום, למי לשלוח את הצ'ק ואת תעודת ההוקרה?
לא ניבלתי את פי ולא עברתי על שום חוק של הפורום.לתת כבוד זאת החלטה שלי וכשארצה זה יקרה
הי hano,
פעולותיך כמובן תלויות בהבנה שלך בלבד. נתחיל ונאמר כי לדעתי קרדן NV הולכת לפרוע את כל חובותיה.
החברה מאוד נזילה (ולכן יש ביכולתה לתמרן כפי שהיא מתמרנת) ועם זאת, עדיין לא ברור - כיצד היא הולכת לצלוח את 2014-2015 ולכן חובת ההוכחה עליה.
כלומר, יש סיכון, אך לדעתי הוא ברובו פאניקה המלובה ע"י העיתונים (ועכשיו גם חברות הדירוג) ונתמכות בריצת העדר של המוסדיים (שמכרו כ-2000M ע.נ בארבעה חודשים). הזכרתי בהשוואה את אלביט הדמייה - להבנתי, מצבה של קרדן NV הרבה יותר טוב ממצבה של אלביט הדמייה ובנוסף, חלק מנכסיה הרבה יותר קלים למימוש.
באומרי כל זאת יש תמיד לזכור - ההבנה שלי לא יוצרת מציאות ויש כאן סיכון.
בברכה,
אני מציע שנשים לעצמנו כאן סייג ונתייחס רק לגופו של ענין ונחדל להתייחס לצורה וסגנון. זה לא מוסיף כבוד, לא "לרעים" ולא לאלו שמנסים "לחנך" אותם.
אפשר ורצוי פשוט להתעלם מפרסומים שאינם יאים (בעיני המתבונן) ולעבור הלאה, בחינת "הכלבים נובחים והשיירה עוברת".
זה ישפר את האוירה, יקטין את התהודה של פרסומים "לא נעימים" ואני מעריך שהם ידעכו עם הזמן.
ביטול מזכר הבנות להשקעת קרן תשתית ב KWIG
http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=752727
החברה קונה רק את אגח א' הקצר והיקר יחסית לב' http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=754247
האם זה אומר משהו ?
היי reem
לפני כשבוע אורי טל טנא פירסם טור שעונה על שאלתך
http://www.calcalist.co.il/local/art...578326,00.html
הי reem,
תודה על המאמר gimani - לא ראיתי אותו עד היום.
בניגוד ל-gimani, אינני חושב שהמאמר מתייחס לשאלתך אלא על קצה במזלג וגם שם אורי טל טנא מבצע (בפעם הראשונה שאני רואה) מספר טעויות די מביכות. אם אני צריך לסכם את המאמר במספר שורות (המצוטטות ממנו) אז:
1. הורדת הדירוג הצפויה היא טכנית במהותה. מבחינת S&P מעלות, רכישה חוזרת של חלק ניכר מסדרת האג"ח במחיר הנמוך בהרבה מהפארי של אותו אג"ח - כשהיא נעשית תחת לחץ מהותי של השוק על מחיר האג"ח - מהווה חדלות פירעון סלקטיבית.
2. הורדה זו לא תהיה רלבנטית לגבי השאלה מה הסיכוי שמחזיקי האג"ח שלקרדן אן.וי יראו את כל כספם בחזרה.
3. ייתכן מאוד שקרדן אן.וי תעדיף לרכוש כעת בעיקר את אג"ח ב' כדי להימנע מהורדת דירוג [ל-SD: פיראט]
4. מעלות צפויה להודיע על הורדת הדירוג [ל-SD: פיראט], ואז לא יקרה כלום מבחינת מחזיקי האג"ח.
5. משמעות ההצהרה היא שלדעת מעלות,קרדן אן.וי לא עמדה בהתחייבויותיה כלפי מחזיקי האג"ח.
6. תספורת מסוג זה אינה שונה באופן מהותי מתספורת המושגת בהסדר חוב, ולכן יש צדק בקביעה זו של חברת הדירוג.
7. הבעייתיות הנובעת מפעולה זו היא שלעתים לעצם הפחתת הדירוג יש השפעה על התניות פיננסיות אחרות של החברה. הבעייתיות הזו פחות רלבנטית לקרדן אן.וי.
8. האינפורמציה המתקבלת מהורדת הדירוג לרמה של Selective Default או לרמה נמוכה לקראת אפשרות של Selective Default תוביל את מנהלי הקרנות לפעולה אוטומטית שהיא לא בהכרח מיטבית.
9. יש מקום לתקן אותן כך שתהיה עבורן התייחסות מיוחדת למצב של Selective Default.
10. יכולת החזר החוב שלקרדן אן.וי בעייתית, וכבר בסקירה שביצענו ביוני האחרון התמקדנו בכך שמרבית נכסיה של קרדן אן.וי אינם נזילים והם אינם צפויים להציג רווחיות מהותית בשנתיים הקרובות.
11. רכישות האג"ח העצמיות שנערכות כעת צפויות לפגוע עוד יותר בנזילות של החברה.
12. אםקרדן אן.וי תבצע את מרבית הרכישות דווקא בסדרת אג"ח ב' (הארוכה יותר), ייתכן שמצוקת הנזילות אף תוקדם לתשלום החלק הבא מהקרן של אג"ח א' כבר בפברואר 2013.
13. [הקניות: פיראט] יובילו אותה לצורך במימוש של לפחות אחד מנכסיה המהותיים עוד לפני פברואר 2014.
הנקודות שמתייחסות לשאלתך reem הן 3,4,11,12 וכולן לא נכונות או לא רלוונטיות. ראשית, תביט על טעונים 3,4 - אלו טעונים שאומרים מדוע תרכוש החברה אגח ב ובאותה נשימה סותרים את הטיעון - מגוחך משהו. טיעון 12 הוא טיעון מותנה שלא מתקיים. הטיעון 11 הוא שגוי בכלליותו ולמעשה הסתירה שלו תיתן את התשובה לשאלתך. הטיעון 13 (וחלקית גם 10) הוא שגוי משתי סיבות, האחת שעם או בלי הרכישות הוא נכון (אם מימוש הוא מקור הכסף - היה נדרש מימוש ללא קשר לקניות) והשנייה שמכירת נכס מהותי אינה הדרך היחידה לקבל מימון (ניתן לקבל מימון כנגד שיעבוד נכס - במיוחד תהל נכסים שזהו נכס מניב עם תזרים).
קרדן NV לא תתקשה לעבור את 2013 (למרות הנאמר במאמר - הכותב לא בדק את אשר הוא כותב בעניין). עד 2014 כולל תצטרך החברה לשלם כל כל ע.נ. אגח א 59 אגורות (ריבית+קרן) לפי פארי ממוצע של כ-122 (הנחת מדד 2.5%), כלומר 72 אג לכל ע.נ.. החברה שילמה בממוצע 77 אג לכל ע.נ. אגח א ואני מתקשה לקבל את הטענה שתשלום עודף של 5 אג לאגח (6%) "פוגע בנזילות". במילים אחרות, קנייה של אגח א (במחירים הנידונים) משפר את המאזן וכמעט ואינו פוגע בתזרים, לכן החברה מעדיפה אותו.
אציין כי קנייה של אגח ב (במחירים הנידונים) משפרת את המאזן הרבה יותר אך פוגעת בתזרים (כנאמר ב-12 תחת ההנחות הידועות היום) ולכן החברה מגבילה את הקניות בו. אוסיף ואציין, כי למחזיקי אגח ב היה עדיף לו היתה החברה קונה את אגח ב.
עכשיו ברשותך ארצה להעיר לגבי סעיף 6, כבר שמענו את הטיעון הזה פה באתר. הוא למעשה משקף מתודולוגייה של חברת הדירוג (כנאמר בסעיף 1) אך הוא טיעון לא לוגי לדעתי (כמו הרבה דברים במתודולוגיית חברות הדירוג שהדוגמא הבולטת היא התעלמות משיעבודים). למעשה הטיעון אומר: בגלל שהשוק חושש מההחזר, מחיר החוב יורד, בכך שהחברה קונה את החוב במחיר נמוך יש בכך תספורת למחזיקים. מדוע לא לוגי? כי אם אני הייתי קונה מאותם אנשים את האגח (במקום החברה), התוצאה היתה אותה תוצאה (עבור אותם מחזיקים) ועדיין לא היתה כל טענה לתספורת. לא ייתכן כי זהות הקונה במסחר מרצון בבורסה תשנה את הגדרת המצב הסטטורי (או ששניהם תספורות או שלא). אם לאמר אתהאמת - מספיק שהמסחר הוא מרצון בשביל לשלול את הטענה (ברמה הלוגית) שכן, בהגדרה, תיספורת היא אקט כפוי ולא התנדבותי.
להוסיף על הגיחוך שבמתודולוגייה של חברת הדירוג נציין כי דירוג SD ניתן רק לחברות בדירוג A- ומטה והוא נתון לשיקול דעתה של חברת הדירוג בדירוגים A- ו-BBB (למטה מכך הוא אוטומטי). מה ההבדל? מה הלוגיקה? לחברת הדירוג (שדעתי על המקצועיות שלהם הובעה לא אחת) פתרונים ...
אם נסכם, לדעתי מאמר שטחי ודי מביך מידיו של אדם שעד היום מצאתי אותו קפדן ומעמיק.
בברכה,
היי פיראט
האמת שהבאתי את הכתבה כדי לענות על מדוע החברה קונה את אגח א ופחות התמקדתי בנושא חדלות הפירעון הסלקטיבית.
ברשותך אצטט קטעים מהמאמר שלדעתי רלוונטים:
1. אם תמשיך החברה ברכישות של אג"ח א', S&P מעלות צפויה להודיע על הורדת הדירוג, ואז לא יקרה כלום מבחינת מחזיקי האג"ח.
בניגוד אולי למשתמע לדעתי דווקא הורדת הדירוג טובה לחברה. הורדת הדירוג תגרום למכירות טכניות של האגח ע"י קרנות מסויימות, דבר שיעזור לחברה לקנות את האגח מבלי להקפיץ את מחירו.
2. אםקרדן אן.וי תבצע את מרבית הרכישות דווקא בסדרת אג"ח ב' (הארוכה יותר), ייתכן שמצוקת הנזילות אף תוקדם לתשלום החלק הבא מהקרן של אג"ח א' כבר בפברואר 2013.
אומנם מדובר בטיעון מותנה שלא מתקיים, אך יש בו כדי להסביר מדוע מעדיפה החברה לרכוש את אגח א'.
שלום לכולם
הקניות מבוצעות ע"י חברות בנות, והסיבה לקניות רק של אגח א' היא לפי דעתי לגרום לרווחי הון גדולים בפדיון האגח א' ועל ידי כך משיגים שני יתרונות.
1. מעלים את הרווחים של החברות
2. הגדלת הרווחים מאפשרת להזרים כסף חזרה לקרדן NV ושיפור התזרים שלה לתשלומים הבאים.
בדרך זאת יהיו לה מקורות לכל התשלומים
הי gimani,
אם תסתכל על התגובה שלי. אכן סעיף (1) שלך שקול לסעיפים 3,4, שלי (מודגשים) וסעיף (2) שלך זהה לסעיף 12 שלי (מודגש).
עכשיו עניינית, באשר ל
לא ממש התיחסתי לכך ב-post זה. אך בעבר התייחסתי שלדעתי הפאניקה כבר עשתה את העבודה. הורדת הדירוג לא שינתה לדעתי דבר. לראייה - נקנו 140M ע.נ. אגח ב במשך 3 ימים ובשינוי של כ-15%.
ובאשר ל
התשובה שלי היתה פשוטה:
והתכוונתי לאמר שגם אם היתה קונה רק אגח ב - עדיין לא תתקשה לעבור את 2013. במילים אחרות, גם אם זהו הטיעון - הוא שגוי. למעשה, נתתי גם את התשובה המובנת מאליה להתנהלות החברה:
הארכתי את הכתוב מעבר לדיון הנוכחי במטרה לתת ביסוס לטענה שלי שהמאמר הוא שטחי, שוגה בנקודות רבות ומציג דעות כעובדות.
הי miki,
לא ממש הבנתי את הכתוב (מדוע אגח א עדיף על אגח ב לדעתך) ולכן מתקשה להתייחס ...
בברכה,
בינתיים החברה סיימה לקנות את כל ה 50 מיליון, עשתה את זה מהר מאד.
האם מעכשיו נתחיל לראות ירידות ?
הי reem,
מי יודע? ישנם סיבות לכאן ולשם ...
הסיבה הברורה שתומכת בירידה היא שאנו אחרי עלייה של 40% רצופה והקונה העיקרי יצא (תיקון טכני), אך יש סיבות גם סיבות הפוכות והן:
1. החברה יצרה מתחילת השנה רווח הון של 300M ש"ח (220M בשני הרבעונים האחרונים). ההון העצמי הרשמי אולי עלה מ-1000M לכ-1300M אך בפועל ההון העצמי עלה מכ-400M ש"ח לכ-700M ש"ח - שינוי מג'ורי המאפשר לממש בלי חשש במחירים נמוכים משמעותית מהספרים.
2. התשואה של אגרות החוב היא 30%+. בתשואה שכזו (בהתייחס לסיכון המשוקף), אגרות חוב אלו הן לדעתי בין הטובות ביותר בשוק מבחינת סיכון-סיכוי.
הקדשתי לכך מחשבה ואני אישית החלטתי לספוג את התיקון אם יבוא - לא חושב שיש טעם לתזמן איגרות אלו (כאשר בחוב עסקינן) בתשואות שכאלו. לסוחרים שנכנסו לצורך "סיבוב" - הייתי מציע לשקול מימוש (מי יודע מה עומקו של התיקון שיבוא אם יבוא).
בברכה,
בברכה,