פורמולה בוקר טוב,ציטוט:
פורסם במקור על ידי formula
חשבתי שמצאת את נוסחת הקסם כיצד להכות את הבית בכל מצב :d
Printable View
פורמולה בוקר טוב,ציטוט:
חשבתי שמצאת את נוסחת הקסם כיצד להכות את הבית בכל מצב :d
זה קצת כמו שוקת רחבה - שההפסד בא הוא בא בגדול...
אני מציע לך לבדוק את העניין.ציטוט:
אני מוכן להתערב שבמשחק עם אנדרדוג ברור (נניח וילריאל מול בארסה), אם האנדרדוג שם גול במחצית הראשונה היחס ירד..
אני בכלל לא שם הימור על משחק עם פייבוריטית ברורה. כי אז היחס לתיקו בתחילת המשחק הוא מאד גבוה. אני מחפש יחס בסביבות 1 ל 3.5
קידמתי 850 ל 900. נראה לי סביר.
חחחחה השרשור הזה הפך מהימורים על מאורעות אנומליים במעו"ף למאורעות אנומליים בכדורגל.
האם הסיכוי שיהיה 0-0 כפול הנזק הכספי הרב קטן מהסיכוי שקבוצה בפיגור תבקיע מספר שערים גדול או שווה למספר השערים שהבקיעה הקבוצה השנייה כפול הרווח הקטן שיתקבל?
בדיוק אותה בעיה עם השוקת הרחבה: בשיטת ווינר המוצעת מרויחים כל פעם בכפיות ולפעמים חוטפים בומבה לפרצוף.
ומה קורה כשחוטפים בומבה בפרצוף? מעדכנים את השיטה לפי מספר בודד של מאורעות שקרו בעבר הקרוב:
1. אם הסטייה נמוכה אז גדר. רק אם הסטייה גדולה מ-X כותבים.
2. אם היחס לתיקו גדול מ-1:3.5 והקבוצה "ידועה" כמבקיעה (סטייה גבוהה) אז מבצעים.
נראה לי שהבנתם את הרמז. אני התחלתי לעבוד על מודל בלאק-שולץ להימורים בוינר...
סביון.
באמת חבל, אחרי שנה וחצי הפורום נמחק. רוב הכותבים נעלמו.
הרוב חטף מכה בשוקתות. זה הממוצע במעו"ף מי שימשיך אחרי שנתיים שלוש
סימן שעבר את שכר הלימוד והפך לשחקן טוב.
95% פורשים עד שלוש שנים מהתחום.
ותמיד נכנסים חדשים שחושבים שמצאו כסף קל וככה התעשיה מתגלגלת.
אני אומר לכם שכולם כולל אותי חטפנו במעו"ף בהתחלה.
כי אתה מתמודד מול סוחרים מקצוענים שיש להם ניסיון של 10 שנים בשוק.
אבל מי שחטף והבין למה הוא חטף וילמד כל הזמן בסוף יהפוך למקצוען
אז חבל שהשירשור הופך לשירשור ווינר.
בוקר טוב,ציטוט:
פורסם במקור על ידי yanivbee
בכדי לחזור למסלול.
היכן אתה כתה כתוב?
מה בדעתך לעשות?
היכן אני כותב? אני כותב בפורום אחר כאן אני רק קורא.
מה לעשות ? אין נוסחת קסם במעו"ף כדי להצליח צריך ראש נקי והגיון בריא וניסיון
שאותו צוברים לאט.
אי אפשר לפעול רק בדרך מסויימת כמו רק לכתוב או רק לקנות.
אני גם כותב וגם קונה תלוי בתקופה ובסטייה.
לפעמים הטריידים הם יומיים לפעמים שבוע לפעמים יותר.
להיות שחקן מעו"ף צריך להיות זיקית ולדעת לקחת רווחים.
כרגע השוק מסוכן לכתיבות שוקת כי הסטייה נמוכה.
לפני שבועיים היה זמן מעולה לכתוב שהסטיות היו ב35+
כרגע מנתחים כל יום לגופו.
אבל לכתוב באופן קבוע שוקת רחוקה כל חודש זה מתכון להתאבדת
לא יודע איפה למדתם את השיטה הזאת. היא טובה לזמנים ספציפיים וגם לא אופציות רחוקות מאוד
יניב שלום.ציטוט:
אני מתחבר מאוד לדבריך וגם כתבתי את זה בעמוד הראשון של שרשור זה, עד שאיבדתי את האנשים כאן עם הכדורגל. בספרות בנושא נגזרים שאני מכיר בכלל לא מדברים על תוחלת רווח חיובית כללית, אלא אך ורק על תוחלת שמותנית בהנחות מסויימות, לרוב בקשר לסטייה שזה יותר פשוט להתמודד איתה יחסית לכיוון השוק.
אבל יניב, למה שלא תתפוס פיקוד ותוביל אותנו כאן עם הניסיון שלך. איך שאני מכיר את האנשים כאן, כולנו נשמח ללמוד מהניסיון שלך.
אני מצטער בעניין הכדורגל - זה היה ראוי להיות בשרשור אחר לגמרי
אין לך מה להצטער. זה היתרון של פורום פתוח. כל אחד כותב את הגיגיו וכולם לגיטימיים. לפעמים מתחברים אליהם ולפעמים לא. זאת בעייה של הקורא ולא של הכותב.ציטוט:
אני החודש לא כתבתי שוקת
אם כבר מדברים, אז הנה דעתי המתגבשת לאחרונה:
הפיתגם "מרוויחים בכפיות ומפסידים בדליים". מה מקורו?
אסטרטגיות כדוגמת שוקת/אוכף וכו', מתבססות על רווח משחיקה. רווח זה תמיד יהיה מוגבל.
מצד שני, ההפסד מבוסס עלדלתא (תזוזה של מדד). וזה באופן טבעי אלים הרבה יותר.
ואני מסכים עם מי שאמר כאן, שדווקא כתיבה בסטייה גבוהה היא הרווחית והנכונה. וכתיבה בסטיה נמוכה היא המסוכנת.
והייתי אפילו אומר, שיתכן שישיבה על הגדר, וכניסה לשוק דווקא כשהוא משתגע ובפאניקה, היא הרווחית ביותר.
לכן, מה שמתגבש אצלי הוא שימוש בשוקת ככלי להכניס כסף, שבעזרתו נכתבת אסטרטגיה שכן מתבססת על כיוון.
בעצם, אני אומר שאפשר לחזור להיות משקיע סטנדרטי כמו כל משקיע אחר במדד, אבל דרך אופציות, ואז יש יתרון אדיר שאין למשקיע הרגיל.
1) אפשר לממן מלא/לממן חלקית את ההשקעה על ידי כתיבה רחוקה.
2) אפשר לגדר את הסיכון. למשל אם אני מעריך שהשוק, פניו למטה, אני מוכר חוזה ומגביל את ההפסד עם אופציית קול קנויה. יש כאן יתרון על שיטת ה Stop-Loss כי Stop-loss יכול להיתפס ואילו אסטרטגיה "לא נתפסת". היא מגנה.
3) כמובן, עמלות זניחות יחסית לכל מי שקונה תעודות סל באופן ישיר.
אני עדיין לא מגובש לגמרי במה שאני אומר כאן. אני מסרב ליפול לתוך מלכודת ה"מסחר התוך יומי". ובכל זאת להגיע לאיזה רעיון.
אתם מוזמנים להמשיך לפתח את זה איתי.
כרגע, למשל, אני עושה ניסוי. מימנתי באמצעות אופציות רחוקות (ועוד נשאר לי עודף) אסטרטגיה לשוק יורד, שההפסד המקסימלי בה הוא 1000 ש"ח. הרווח המקסימלי הרבה יותר גדול.
אני לא משחק עם זה ברמה היומית. אתמול, לא נגעתי בכלום. למעשה אם היה לי משהו מקביל בתעודות סל, יש מצב שה Stop Loss היה קופץ באיזה שלב (קפיצת סרק). אני יושב ומחכה.
אם ההערכה שלי, שיש יותר סיכוי לירידות מאשר לעליות נכונה, שיחקתי אותה. ואם לא, אז האופציות הרחוקות מימנו לי את העסק. מקסימום, אני לא ארוויח הרבה החודש.
והסוויץ' העיקרי בראש: הקונים הם לא תמיד הפראיירים, והמוכרים הם לא תמיד החכמים. צריך לדעת מתי לעבור צד.
sun , בקשר לשאלתך למה אני לא תופס פיקוד וכותב פה יותר.
יש סיבה אחת. אני כותב בפורום אחר ברשת של מעו"ף
כי שם זה הבית שלי ב5 שנים האחרונות. אני לא יכול להתפרס על כמה
פורומים.
היתרון בפורום ההוא ( אני לא נותן לינק בכוונה שלא יהיה פירסום)
שיש שם 20-30 סוחרי מעו"ף מקצוענים שסוחרים כבר 5+ שנים.
והרמה של הפורום לדעתי הכי טובה באינטרנט קיום.
בפורום ההוא אני נותן טריידים חינם ועוד המון סוחרים ואפשר לילמוד מצויין את התחום.
כאן ובעוד פורומים אני רק צופה מדי פעם. ככה שלא יהיה לי כל כך זמן לכתוב כאן
תחפשו בגוגל פורומים מעו"ף ברשת יש עוד כמה בחינם ותראו מי פעיל ונחמד.
כאן הפורום נראה שהוא מת וחבל.
דמי כיס, אני מסכים עם רוב הדברים שכתבת ולדעתי הגעת לתובנות מאוד חשובות, אני רק לא אוהב את ההגיון והביטוי הזה שהאופציות שמכרת ממנות את האופציות של הכוון שאתה קונה. זה לדעתי מסורבל ולא ברור, וכמובן שאתה תנזק אפילו יותר מאשר כשהיית עם השוקת בחודש הקודם, אם השוק יעלה חזק.
אני חושב שהכי נכון אם אתה מאמין בכוון, זה להבין גם באיזה קצב אתה חושב שהשוק ילך לכוון הזה, אם יש לך קצב וכוון, אתה יכול לבנות אסטרטגיה שמתאימה בדיוק לקצב והכוון שכוללת בד"כ גם קניה וגם מכירה.
דמי כיס, ההצעות שלך נכונות. אפשר לעבוד עם שוקתות במרחק שווה של 40-50 נקודות מכל צד. ולהחליט לפי הסטייה מתי קונים ומתי כותבים אותם.
אפשר לתוך יומי במקום לקנות כיוון חשוף אפשר לקנות כיוון דרך שוקתות שהדלתא של הכיוון שלך יותר גדולה וככה להרוויח מעט יותר אבל לא להפסיד המון במקרה של טעות.
אני יכול לומר שהכי חשוב זה הסטייה !!!!
זה הפרמטר הכי חשוב באופציות
אז דמי כיס אתה בכיוון הנכון מה שאתה צריך זה רק ניסיון ואת זה צוברים.
אני יכול לומר לך שאני באופציות 11 שנה יום יום . ואני בעל ידע תאורטי ומעשי רב מאוד אבל עדיין חיזוי השוק הוא סוג של ניחוש ולמרות הידע והניסיון גם מפסידים ולא רק מרוויחים ואם אין משמעת אפשר לימחק !!!!
אבל מי שיעבוד זהיר ויהיה בעל ידע וניסיון יהיה בעל תוחלת חיובית בתחום
האם בסטייה הגבוהה שראינו חודש שעבר לא היה עדיף למכור שוקת בינונית עם נטיה לירידות? במקרה של ירידות מרווחים במקרה של עליות הסטיה יורדת. אני צודק?
בקשר לכיוון אני רוצה לספר משהו
אני באוגוסט לקחתי כיוון יורד.
היה לי חוזה סינתטי על 1260
הגנתי עם P1210
לצורך מימונו מכרתי C1310 אבל זה לא הספיק לממן
אז מכרתי גם P1170 שנראה רחוק מאוד.
הירידות קבעו את ההפסד ל-5K ליחידה , החשבון 1260-1210
אבל המשיך לרדת ביום אחד 7% והצטרכתי לשלם על 1170 המון כסף.
מסקנה , אם אתה רוצה לממן את הגידור צריך לקחת בחשבון ב' דברים:
א. אתה מגביל את הרווח.(במס' המרווחים שכתבת)
ב. המימון לא מלא, אלא אם כן פוטנציאל ההפסד גדול מפוטנציאל הרווח (סביר שבחוזה יורד זה יהיה ההיפך).
באופן כללי גם אני עובד עם חוזים ולא עם תעודות סל.
יותר סחיר, יותר זול.
נראה שאני מכור לשוקת
לא התאפקתי ומכרתי P940 עם הגנות P920
נראה במרחק מספיק, בכל מקרה רק מעט לטעם,
חושב יותר על שוקת צרה, עם נטיית כיוון,
אבל 14 יום לפני הפקיעה, לא עכשיו.
התטא יותר משמעותית.
בכל מקרה לא לפקיעה , רווח ויוצאים, או מגבילים הפסד.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
לא להאמין, אפילו ב-P940 להפסיד?!
כתבתי ב-220 עכשיו נסגר 359.
מזל שאני מוגן מלא.
לא להאמין, אפילו ב-P940 להפסיד?!
כתבתי ב-220 עכשיו נסגר 359.
מזל שאני מוגן מלא.
מה יש פה להאמין, השוק ירד חזק לא ?
אני עשיתי היום, בירידה של 2.5% הזזה ל 930.
כמובן שעם הסיום ההזזה הזו הפסידה. אבל 930 לא מדאיג אותי בכלל כרגע.
אני גם לא יודע אם אני אשאר איתו לפקיעה. אבל אני די בטוח ש 1120 עוד יראה באזורינו.
הימרתי על סגירה של 1220. נכון שהעבר לא מעיד תמיד על העתיד. אבל מאז שיש לי את 1220, כבר פעמיים היה כדאי לי לסגור אותו ולפתוח שוב יותר מאוחר. הפעם אני מנסה את זה.
חוץ מזה היה לי P1110 קנוי, שמימשתי בזמן הירידה של 2.5%. כמובן שלא היה לי שום דרך לדעת על הסיום המפתיע.
בכלל, הסיום הזה מריח לי כמו סקוויז. אין לי שום הסבר אחר לעניין. שהרי שום דבר לא השתנה דווקא בסיום. ומחזק את הטענה הזו, המחזור המיקרוסקופי שהיה היום. כמו ששחקן אומר, כל מיליון שקל יכולים להזיז את המדד.
ויפה שכל הפרשנים מתעלמים לגמרי מהנקודה הזו. מתייחסים רק לסיום המסחר.
מה דעתך, על מי שאחראי לסיום הזה יודע משהו שאנחנו לא יודעים (ימים יגידו)
לא משתתף בד"כ בשרשור הזה, אבל מקפיד לעקוב.
לגבי הערתו של דמ"כ על סיום המסחר - אעיר בתור מי שעקב כל היום אחר המסחר בפורום.
כולם ציפו לזריקת הסחורה מפדיונות של הקרנות ב- 14:30 והלאה. אך זו בוששה להגיע.
להערכתי הקרנות שמרו את הסחורה לרגע האחרון, אולי חשבו שיבוא איזה גוף מוסדי שיראה ברמת המחירים של 1092 לערך שהיתה לפני הנעילה רמה נוחה לכניסה ויזרים ביקושים.
משאותו גוף מוסדי לא הגיע - זרקו בנעילה!
זו, כאמור, הערכה בלבד.
לי זה נראה כאילו כל היום השחקנים החזיקו את השוק (די בזול).
על מנת לסדר ידיים מחדש ,
ואז זרקו בבום את הסחורה שבעזרתה החזיקו את השוק במקום.
בכלל נראה לי שבמחזורים העלובים האלה רק שחקנים משחקים עם המדד.
וכבימים של מפולת, מחזורים נמוכים עוד יותר מרחיקים משקיעים רציניים שיפחדו להתקע עם הסחורה.
אז לדעתי פנינו רק למטה , אלא אם יתרחש משהו משמעותי ביותר.
הימים יגידו.
גיא.
לא יודע למה התפתי שוב לכתוב שוקת.
כתבתי P940 10 יחידות וכבר בהפסד גדול
כתבתי היום רק לשם איזון C1180 עם הגנות ב1200
השוק נראה רע מאוד.
david15 אתה צריך לעשות סוויצ בראש ולהבין שהסטייה לא מתומחרת נכון בשוק
ולהפסיק לכתוב בתקופה כזאת.
אפשר לכתוב ליום יומיים אבל רק אופציות בכסף ולא קטנות
מהיכן המסקנה הגורפת הזו?ציטוט:
הכתיבה הייתה עם הגנה מלאה ב-2 סטרייקים .
ומדוע רק אלו שבתוך הכסף?
אשמח לשמוע הסבר לוגי.
תודה
יניב:ציטוט:
לא הבנתי מה זה יתן לכתוב ליום-יומיים אופציות בכסף, הרי בשלב זה של החודש הטתא עוד לא ממש משפיעה. אז בעצם כתיבה כזו תהיה הימור על ירידה בסטייה, לא?
שלום לכולם,
כשהבורסה יורדת המוזות שותקות?
דווקא עכשיו הייתי מצפה לראות פעילות ערה של כתיבות.
כותבים כשהסטייה גבוהה מהממוצע וקונים להיפך.
גם אם טעיתם עכשיו, יכולת התמרון עצומה.
עיברו לשוקתות בינוניות או אפילו אוכפים ותכינו מלאי בטחונות לשיפוצים.
איך אמר באפט? כשכולם מפחדים תהיה גרידי.
אז אנחנו לא באפט אבל יכולים לנגוס קצת בסטייה השמנה.
בתאבון,
סביון.
רוצים דוגמאות?
אוכף 1080 - כתיבה של אחד בלבד ב-6920. מוגן בין 1010-1150 לערך. קחו פרופיט אם חוצים 1080 ביומיים הקרובים. ירידה מ-1050 תדרוש שיפוץ.
אפשרות שנייה, אהובה עלי במיוחד, היא קניית מרווח פוטים 1000-990 או דומה לו ומימון בעזרת פוט (880?) כך שהעלות שלילית בקטנה. המשך ירידות ואני כותב עוד שלישיה כזאת או מרחיק את הפוט המממן.
סביון.
כתיבה בתוך הכסף ליומי או דו יומי עושים ביום של עליות.
למשל האוכפים התנפחו היום. אם מחר יבוא תיקון לירידות אפשר יהיה לכתוב
אוכף בכסף ולהרוויח מירידת הווגא.
התטא לא משפיעה עכשיו מה שמשפיעה זו הווגא הסטייה עכשיו סוחרים סטייה
כמו אוגוסט אני קצת שיחקתי באופציות לפי המגמה
רכשתי בהתחלה פוט 1000 והמדד עלה
אחר כך רכשתי 1060 וכתבתי 1020 ורכשתי קול 1140
המדד המשיך לעלות אז כתבתי קול 1150 במחיר גבוה יותר ממחיר רכישת ה 1140
ורכשתי 1080 (ביום חמישי האחרון)
ביום א' החלטתי שזו הזדמנות לפתוח את הצד התחתון של השוקת לתוך הירידות
רכשתי 900 ב 250 ש"ח וכתבתי אחרי כמה זמן את 910 ב 350 ש"ח
בינתיים מחיר האופציות החשופות ב 1060 ו 1080 התנפח ויצר רווח גדול.
יחד עם זאת השוק נראה כל כך תנודתי שאני ממש אתפלא אם לא נראה את ה 1020 החודש.
ברור לי לחלוטין שיש לי בטחונות מבוזבזים כרגע בצד הקולים אבל אני עדיין לא רואה בשר מספיק רחוק.
לסיכום אציין שאני לא רואה שום סיכוי החודש לתנודה מהירה למעלה שתעבור את 1200
החודש זה בעיקר דיפרסיה וללא המאניה.
אישית אני גם לא חושב שתהיה פקיעה מתחת ל 950 אבל כאן הביטחון שלי לא כל כך גבוה ולכן אני יושב על הגנות
Long
סיפור:
הימים מיום ראשון עד היום, היו בשבילי כמו משחק שחמט מול השוק. משהו שדורש הרבה מחשבה.
ביום חמישי, היינו ב 1130. לא היה טעם להישאר ב 900. הזזתי חלקית ל 930. למעלה ישבתי על C1220 מוגנים. כמובן שאי אפשר היה לדעת שאנחנו עומדים בפני נפילה של 100 נקודות בשלושה ימים. אך למוד ניסיון משהו, קניתי מרווח יורד.
ביום ראשון בבוקר התחילו ירידות. קודם כל לקחתי את הרווח שנתן לי המרווח. אבל נראה שהשוק לא יציב, וקניתי 3 יחידות P1050, שהלכו וגדלו, ופיצו על ה 930 שגדלו רציני. עדיין לא ידעתי מה יהיה, והגעתי להחלטה שזו הזדמנות להעביר את שארית ה 900 ל 930. המצב בסוף היום היה כמות יפה של 930 מכורים, עם הגנה קידמית של 3 יחידות P1050. ואי שם למעלה C1220.
ביום שני, נראה היה שמתחיל סיפור לא קטן. ה 930 לא הטרידו אותי בכלל. בכל זאת זה רחוק. רציתי לקחת את הרווח שנוצר עם ה P1050, אבל זה היה בלתי אפשרי, בגלל ביטחונות. חששתי שהשוק יכול לחזור לעלות, ואז הרווח שהצטבר ב P1050 יאבד. וחבל. מה עושים? חושבים. בסוף הפכתי את ה P1050 לשוקת קנויה. קניתי קולים בערך כספי דומה ל P1050. באופן כזה, אני למעשה נועל את הרווח שיש. זאת על חשבון הקטנת הרווח במקרה של המשך ירידות.
ביום שלישי, המשיכו להיות ירידות. ה P1050 נכנס כבר יפה לכסף. הקולים שקניתי למחרת איבדו חלק גדול מערכם. אבל עדיין השוקת הקנויה הרוויחה יפה מאד. כמובן שבמבט כללי, ה 930 עשו הרבה מאד נזק. אבל ראיתי בזה נזק על הנייר. 930 עדיין לא הטריד אותי. אבל הבנק התקשר כי ה 930 כן הציקו לו. הייתי חייב להקריב משהו. חבל, אבל לא הייתה ברירה. הפיתרון היה להזיז את ההגנה הקידמית ל P1000. בכסף שהשתחרר, סגרתי 3 יחידות של 930 (שוב בגלל ביטחונות) והזזתי 2 אחרות ל 900. אז קודם כל סידרתי את הביטחונות. במקביל, קניתי קולים חדשים שיאזנו מבחינה כספית את ה P1000. אין משמעות כאן לאופציות שנבחרו. יש משמעות רק לזה שהערך הכספי שלהם יהיה זהה פחות או יותר לשלושה P1000. אני לא זוכר אפילו מה בחרתי. העיקר שתהיה אפשרות להרוויח אם תהיה קפיצה בחזרה למעלה. חוץ מזה סגרתי את רוב ה C1220 שהיו לי, והתאפקתי ולא מכרתי חדשים.
ביום רביעי, נפתח היום בעליה של 3%. קודם כל, לקחתי את הרווח שנתנו לי הקולים הקנויים מאתמול. עם הפוטים חיכיתי, וכאשר העליות התמתנו, הזזתי אותם להגנה קידמית על P950, וככה הצלתי עוד חלק מהכסף שהיה שם.
התוצאה הסופית של הסיפור הזה, הוא ששרדתי נפילה של 9%, בלי נזק. למעשה עם שיפור מבחינת המצב כי יש לי ביטחונות רזרוויים. היום מכרתי מחדש וביוקר יחסית רגל עליונה, הפעם C1180, שנראה היום מספיק רחוק המצב הכלכלי בעולם. כמו כן, השקעתי ממש בסיום, בשוקת קנוייה חדשה. זאת כי ההתלהבות של 3.84% נראית לי לא לעניין. יש יותר סיכוי שיקרה משהו מאשר שלא יקרה כלום.
מסקנות? כמו הפיתגם בין חכם לבין נבון. נבון יודע לצאת ממצבים שחכם לא היה נכנס אליהם. אז הייתי נבון אבל לא חכם. וזאת למה? הקידום ביום חמישי, שהכניס בסך הכל כמה מאות שקלים, עלה בסופו של יום בהפסד רווח של פי 10 מזה. וחבל. זה לא היה לפי הרצון "לתפוס הזדמנות". אחר כך ההתנהלות הייתה טובה, והמשחק עם שוקת קנוייה ניצל טוב את התנודתיות. רק שהרווח הלך על סגירה בחוסר ברירה בגלל ביטחונות.
מסקנה : כל המוסיף גורע
דמי כיס , אני נהנה לקרוא אותך
וכבר אמר החכם,
אולי בזמן זה יותר נכון לקנות מאשר לכתוב
לדמי כיס,
שוקת רחבה בימים טרופים אלו היא מתכון לצרות.
אם כבר מרגיש שזו האסט' שלך הכי נוח איתה (גם אם לא הכי מתאימה לשוק כאמור) - ממליץ בחום לשמור בטחונות לכיוון סוף החודש (לשחיקה המוגברת), או לפחות לא לכתוב חשוף, גם אם נדמה ש "930 בטוח", כי אח"כ "את הבנק זה מדאיג"...
הצלחות.
שלום חברים,
חזרתי ממילואים ושמחתי לגלות כי הכיוון שנקטתי בפוזיציה התברר כנכון.
בשלישי לפני שבועיים רכשתי פ1070 ב1020 שח, היום סגרתי אותו ב5320 שח.
באופן כללי, ההפסד של אוגוסט כבר חזר כמעט במלואו :) .
http://www.zerosum.co.il/Users/1378/Pos ... Show/16224