Re: מדוע לא מפורסמת אסטרטגיה חודשית קבועה באתר?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אני חושב שבכל מקרה, אסטרטגיה חודשית נעה על הטווח שבין שוקת רחבה, דרך שוקת בינונית, דרך שוקת צרה ועד אוכף.
(אני מתעלם מאסטרטגיות קלנדריות, בגלל הבעיתיות שיש בישראל מבחינת סחירות).
הרי ברמה החודשית, לא נרצה להמר על כיוון. (למעשה גם ברמה השבועית זה לא כל כך מומלץ). אז זה מה שנשאר.
ציפיתי לתגובתך דמי כיס ואף צפיתי אותה מראש.....
כנראה שלא הבנת את הכוונה, לעיל, ולכן אני אתנדב להסביר:
אסטרטגיה חודשית היא פחות אלימה משבועית, ופחות מסוכנת משוקת, ואם בונים משהוא חכם (למשל ע"י שחקן) אז לא בהכרח מהמרים על כיוון. יתרה מכך, החכמה בחודשי היא הניהול. כולנו צמאים לידע שכזה, דווקא בגלל שאיננו רוצים להמר על כיוון, ואולי גם כי חלקינו לא בנוי "לריב" על חמישה שקלים ולעמוד כל היום בתור בשמש הקופחת בשביל עוד כמה לירות
למעשה, כל אסטרטגיה חודשית היא סוג של שוקת או שיתכן שתתכנס לכזו , אבל להבדיל משוקת היא תבנה כך שתשיא יחס סיכוי סיכון סביר (בניגוד לשוקת שם היחס לא סביר) וגם כמובן המטרה לדעת לנהל אותה במצבים שונים.
הצלחות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
ציפיתי לתגובתך דמי כיס ואף צפיתי אותה מראש.....
כנראה שלא הבנת את הכוונה, לעיל, ולכן אני אתנדב להסביר:
אסטרטגיה חודשית היא פחות אלימה משבועית, ופחות מסוכנת משוקת, ואם בונים משהוא חכם (למשל ע"י שחקן) אז לא בהכרח מהמרים על כיוון. יתרה מכך, החכמה בחודשי היא הניהול. כולנו צמאים לידע שכזה, דווקא בגלל שאיננו רוצים להמר על כיוון, ואולי גם כי חלקינו לא בנוי "לריב" על חמישה שקלים ולעמוד כל היום בתור בשמש הקופחת בשביל עוד כמה לירות
למעשה, כל אסטרטגיה חודשית היא סוג של שוקת או שיתכן שתתכנס לכזו , אבל להבדיל משוקת היא תבנה כך שתשיא יחס סיכוי סיכון סביר (בניגוד לשוקת שם היחס לא סביר) וגם כמובן המטרה לדעת לנהל אותה במצבים שונים.
הצלחות
מצטער. לא מבין מה את רוצה. מה צפית בדיוק? בסך הכל כתבתי שלדעתי אסטרגיה חודשים היא מבוססת שחיקה. מה העניין?
סליחה אם לא הבנתי אותך נכון, למרות שקראתי שוב ושוב את דבריך (הציוריים משהוא:)
היכן דיברת על שחיקה?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
סליחה אם לא הבנתי אותך נכון, למרות שקראתי שוב ושוב את דבריך (הציוריים משהוא:)
היכן דיברת על שחיקה?
נכון. לא כתבתי שחיקה בפרוש. האסטרטגיות שציינתי זה אסטרטגיות שחיקה.
יש איזה עניין ברקע של ההודעה שלך. לא יודע מה. אבל עזבי. לא משנה. תרדי מהעניין. חבל על האנרגיה להתעסק בשטויות.
גם אני הייתי רוצה אסטרטגיה חודשית. אסטרטגיות שבועיות אלימות בשבילי מדי וגם אפשרות פוטנציאלית של ניהול כמה אסטרטגיות במקביל (במידה ולא נסגרו במהלך אותו שבוע) מקשה גם כן. אני בטוח שניתן יהיה ללמוד המון. לדעתי (לא רוצה כמובן לענות במקום השחקן) גם זה יקל עליו כי בכל זאת ניהול אסטרטגיה אחת עם יעדי רווח צנועים יותר זה פשוט יותר מאשר אסטרטגיות מרובות עם יעד רווח 10%.
מצטרף לבקשת קודמי לקבלת אסט' חודשית בהנהלת השחקן
חג שמח לכולם
דוד
1. אסטרטגיה חודשית, כשמה כן היא, חודשית, וזו הגדרתה העיקרית.
מעבר לכך, איני חושב שיש טעם להצמיד לאסטרטגיה חודשית טווחים וסקאלות, כמו גם לא לקרוא לה בשמות אלו ואחרים (אוכף, שוקת, צרה, רחבה, גבוהה או שמנה)
2. מה שחשוב בעיני זה האם אנחנו, חברי האתר, נוכל להראות לשחקן את התועלת הרבה (לפחות לדעתי) אשר תצמח לכולנו באם ימצא את הזמן והכוח לנהל גם אסטרטגיה חודשית, ולא רק לצורך הדגמת ניהול מייטבי לאסטרטגיה מסוג כלשהו, אלא כאלטרנטיבה יותר "איטית" או מעט סולידית
(עד כמה שניתן לייחס לאופציות את המונח סולידיות) לאסטרטגיות השבועיות.
3. להערכתי, מלבד התועלת שבלימוד, יכול להיווצר כאן ערך מוסף לקבוצה לא מבוטלת של חברי האתר אשר מסיבות שונות נמנעים מלבצע אסטרטגיות שבועיות, כגון -
חשש כי האסטרטגיות השבועיות מגלמות סיכון גבוה יותר מכפי שמתאים להם,
נגישות נמוכה יותר לאמצעי מסחר און-ליין,
חשש מאי זמינות מיידית או מאי יכולת לבצע, לשפץ או לסגור בתיזמון סביר יחסית לשחקן,
חשש מביצוע טעויות במקרים בהם יותר מאסטרטגיה אחת פתוחה במקביל,
תיסכול מחוסר הצלחה להשיג את תשואת שחקן, ולעיתים אף סגירה בהפסד, וכו'.
ואם לומר במילים פשוטות - להערכתי ישנם חברים באתר בסטטוס של "רוצה אבל פוחד/ת", אשר מחד נמנעים מביצוע אסטרטגיות אך מאידך, מביטים מהצד על מהלכי שחקן, על האסטרטגיות והתוחלת יוצאת הדופן (בכל קנה מידה שאני יכול לחשוב עליו), כאשר עיניהם כלות וליבם נחמץ בקרבם, מדי שבוע בשבוע, וחודש בחודשו, על כי מקומם נפקד מאותה עגלה מנצחת.
לסיכום - הייתי רוצה כי דבריי יובנו, יותר מאשר כהבעת דעה, כי אם בתור בקשה שאמנם נאמרת בגוף יחיד ובשמי בלבד, אולם באם איני טועה באופן מוחלט, סבורני כי ישנם עוד חברים שרעיון זה היה משמח אותם מאד.
בתודה מראש
ציטוט:
פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
1. אסטרטגיה חודשית, כשמה כן היא, חודשית, וזו הגדרתה העיקרית.
מעבר לכך, איני חושב שיש טעם להצמיד לאסטרטגיה חודשית טווחים וסקאלות, כמו גם לא לקרוא לה בשמות אלו ואחרים (אוכף, שוקת, צרה, רחבה, גבוהה או שמנה)
2. מה שחשוב בעיני זה האם אנחנו, חברי האתר, נוכל להראות לשחקן את התועלת הרבה (לפחות לדעתי) אשר תצמח לכולנו באם ימצא את הזמן והכוח לנהל גם אסטרטגיה חודשית, ולא רק לצורך הדגמת ניהול מייטבי לאסטרטגיה מסוג כלשהו, אלא כאלטרנטיבה יותר "איטית" או מעט סולידית
(עד כמה שניתן לייחס לאופציות את המונח סולידיות) לאסטרטגיות השבועיות.
3. להערכתי, מלבד התועלת שבלימוד, יכול להיווצר כאן ערך מוסף לקבוצה לא מבוטלת של חברי האתר אשר מסיבות שונות נמנעים מלבצע אסטרטגיות שבועיות, כגון -
חשש כי האסטרטגיות השבועיות מגלמות סיכון גבוה יותר מכפי שמתאים להם,
נגישות נמוכה יותר לאמצעי מסחר און-ליין,
חשש מאי זמינות מיידית או מאי יכולת לבצע, לשפץ או לסגור בתיזמון סביר יחסית לשחקן,
חשש מביצוע טעויות במקרים בהם יותר מאסטרטגיה אחת פתוחה במקביל,
תיסכול מחוסר הצלחה להשיג את תשואת שחקן, ולעיתים אף סגירה בהפסד, וכו'.
ואם לומר במילים פשוטות - להערכתי ישנם חברים באתר בסטטוס של "רוצה אבל פוחד/ת", אשר מחד נמנעים מביצוע אסטרטגיות אך מאידך, מביטים מהצד על מהלכי שחקן, על האסטרטגיות והתוחלת יוצאת הדופן (בכל קנה מידה שאני יכול לחשוב עליו), כאשר עיניהם כלות וליבם נחמץ בקרבם, מדי שבוע בשבוע, וחודש בחודשו, על כי מקומם נפקד מאותה עגלה מנצחת.
לסיכום - הייתי רוצה כי דבריי יובנו, יותר מאשר כהבעת דעה, כי אם בתור בקשה שאמנם נאמרת בגוף יחיד ובשמי בלבד, אולם באם איני טועה באופן מוחלט, סבורני כי ישנם עוד חברים שרעיון זה היה משמח אותם מאד.
בתודה מראש
כתמיד תגובותיך מנוסחות להפליא.
רציתי לשאול לאור נסיונך (שנראה שהוא עצום) - האם בחודש שכזה עם מיעוט יחסי של ימי מסחר בשל חופשות החג, האם לא כדאי מראש לנקוט באסט' שחיקה כלשהן (כמובן ברמה חודשית)?
אשמח לשמוע על כאלה(האסט ' השבועיות היו לי קשות אחרי שברחו לי כמה פוטים סוררים :x שחיסלו לי עבודה של חודש בחצי שעה )
תודה ותזכה למצוות
מצטרף לבקשות הקודמות של ניהול אסטרטגיה חודשית.
לדעתי זו צריכה להיות אסטרטגיה מבוססת שחיקה
ולכן היא צריכה להתחיל כ10 ימים אחרי תחילת החודש -בכדי שהתטא
תהיה משמעותית !
ציטוט:
פורסם במקור על ידי SHAISHAI77
מצטרף לבקשות הקודמות של ניהול אסטרטגיה חודשית.
לדעתי זו צריכה להיות אסטרטגיה מבוססת שחיקה
ולכן היא צריכה להתחיל כ10 ימים אחרי תחילת החודש -בכדי שהתטא
תהיה משמעותית !
אם כך, נראה לי קלאסי להתחיל משהוא חודשי כרגע
השאלה אילו אסט' שחיקה מתאימות עכשיו???