Re: מלרג- הורדת דירוג אגחים
התפתחות חיובית,
החברה לוקחת הלוואה כנגד שעבוד נכס בקנדה
כנראה לצורך התשלום הקרוב לאגח א
נראה כמו הצהרת כוונות חיובית להמשך.
המצב הפיננסי של החברה באופן כללי נראה טוב
ואגח ב פודה 20% בינואר כשהתשואה עליו
כרגע 53% לפדיון.
נראה כמו הזדמנות לא רעה לטווח ארוך (גם בהסדר)
ובמיוחד לטווח קצר.
קניתי הבוקר לפני שהמחיר באגח ב יברח.
שלום אלון
מלרג א אמור לשלם 33.33% קרן + 2.13% בסוף אוקטובר.
האם ישלם לדעתך ?
אם כן , אזי לאור הפארי 115 אג מול המחיר 77.9 אג ,(תשואה 60% , מחמ 0.79 ש ) נראה שכדאי מאד להשקיע!!
תודה לדעתך המנומקת
אבי
Re: מלרג- לחברה חוזרים צקים - לקוח מוגבל
http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=575816
ע"פ דווח מאיה, לחברה חזרו 10 צקים והחשבון הפך למוגבל.
חברה רצינית לא כותבת צקים מבלי שהיא יודעת שיש להם כסוי.
החברה מצטדקת בטוענה כי לקוח "צבורי" מפגר בתשלומים והבנק נהג לתת לה בעבר אשראי כנגד החוב. ממש מעניין, אם אין לכם מסגרת אל תכתבו צקים.
בעצם, הדבר הוא המשך של הדברים האמורים בדו"ח החצי שנתי: לחברה יש סעיף גבוה של חובות בגין לקוחות שלא שלמו. רובם צבוריים. וכאן נשאלת השאלה: מדוע לא פעלתם לגביית החובות? מדוע החברה מגיעה למצב בו חוזרים לה צקים. כעת יתכנו 2 הסברים:
1) הלקוחות מאחרים משמעותית בתשלומים - כי "ככה בא להם".
2) הלקוחות לא מרוצים מהעבודות שנעשו.
לא נאמר מה הסיבה לאי התשלום.
בעוד חודש, אמור להיות משולם 1/3 אג"ח א. חברה שהחשבון שלה מוגבל חודש לפני התשלום מוריד את סכויי התשלום.
בהיבט זה: אג"ח א נסחר ב- 78אג על פארי 116. אג"ח ב נסחר ב- 56אג על פארי 110.
כך שאם הולכים להפגש בביהמ"ש החובות הם פארי פאסו. חשבון החברה הוגבל. מה סכוייה לפתוח חשבון נוסף בישראל?
אני סובר שיש סבירות לא נמוכה שהחברה תפנה לביה"ש בבקשה להקפאת הליכים בחסות ביהמ"ש עד סוף החודש. אם לא יעשה כן הדבר יפתיע אותי (או פעולות דומות).
ברור שהדבר אינו חיובי, אך אינו מונע תשלום באופן מוחלט, בסופו של דבר כספי ההלוואה עדיין לא נלקחו בחשבון.
מהצד השני ראוי לציין כי הסבירות ליציאה להסדר (כמו שנכתב בעבר) - גבוהה מלחתחילה - ולכן מטרת ההשקעה לא צריכה להיות בהכרח תשלום, אלא יציאה להסדר (לכן ההמתנה וההתמקדות באג"ח הארוך).
כמו שצויין בעבר ישנם מספר גורמים נוספים שמראים על העדר מקצועיות ראויה לחברה נסחרת, אך ישנן חברות רבות בישראל בעלי איפיון דומה (מה שלא מעיד לטובה על השוק הישראלי).
לכן אמרתי בעבר שאני עדיין ממתין החוץ.
תשלום אג"ח א' (בהנחה ויתבצע) יהווה סממן טוב לתשלום אג"ח ב'. אי תשלום נותן תיעדוף חזק לאג"ח ב' שמחירו נמוך יותר (בהתייחס ליציאה להסדר ופריסת חובות).
במידה ומועד התשלום מתקרב, יכול המשקיע לכוון לקנייה ביום הקום ויציאה באקס ובכך לעשות סיבוב גם על האג"ח הראשון.
אני חוזר ואומר כי בניגוד לניירות אחרים שאליהן אני מדבר - נייר זה אינו נחשב בעיני לחסר סיכון!
שלום אלון
בבקשה עזור להכין אותי לימים לא קלים:
הסיפור המוזר (והבלתי נתפס) על השיקים שחזרו תפס אותי לא מוכן - ומושקע באגחים (א וב)
:(
בהנחה שפדיון סדרה א' לא ישולם בחודש הבא - ברור שנלך להסדר
השאלה הקשה - איזה הסדר אפשרי יכולה החברה להציע?
ובהתאם - מה המחיר הריאלי של האג"חים, בהנחת הסדר כזה?
אולי יש לך עצות למשקיע נבוך, שיש לו סבלנות, אבל לא ברור אם יש אור בקצה הסיפור הזה
תודה רבה
דניאל
כמחזיקה באגח ב, נבוכה וסבלנית גם אני,אשמח אף אני בהיתיחסותך אלון.
למה לצפות,ומה המשמעות של ההודעה הקודמת על קבלת הלואה,על רקע ההודעה הנוכחית על
חשבון מוגבל?
תודה מראש.
אני דווקא שוקל כניסה בימים הקרובים, לאחר התייצבות המחיר (כנראה אכנס חצי מנה ואוסיף אם ימשיך לרדת).
לטעמי החיתוך באג"ח הוא מוגזם לחלוטין, וגם בהנחת הסדר אני צופה פוטנציאל רווח.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
אני דווקא שוקל כניסה בימים הקרובים, לאחר התייצבות המחיר (כנראה אכנס חצי מנה ואוסיף אם ימשיך לרדת).
לטעמי החיתוך באג"ח הוא מוגזם לחלוטין, וגם בהנחת הסדר אני צופה פוטנציאל רווח.
שלום Arti -
על סמך מה אתה חושב שהחיתוך באג"ח מוגזם?
מה החישוב על בסיסו אתה צופה פוטנציאל רווח?
תודה רבה
דניאל
Re: מלרג- הצעה ראשונית להסדר חוב
שלום אלון
החברה הגישה הצעה ראשונית מעורפלת ולא מפורטת:
"בבקשתה החברה מציעה לנושיה הסדר לפיו ייפרע מלוא החוב כלפיהם (100%), זאת בפריסה ובתשלומים. פריסת החוב תגשר על הפער התזרימי, שנוצר כתוצאה מהעיכוב בתשלומים על ידי המדינה והגופים הממשלתיים השונים. להלן עיקרי הסדר הנושים:
א. עובדים - התשלום בדין קדימה לעובדים ייפרע תוך 3 חודשים ממועד אישור הסדר הנושים. כאמור, החברה ממשיכה לפעול כעסק חי, ואין הפסקת עבודה או הליך פיטורים גורף.
ב. רשות המיסים – התשלום בדין קדימה לרשויות ייפרע תוך 12 חודשים ממועד אישור הסדר הנושים.
ג. נושים מובטחים בשעבודים ספציפיים (על פיקדונות כספיים וני"ע, חשבונות מאושרים וכו') (בעיקר בנקים):
באשר לאובליגו הכספי - השעבודים שבידי הבנקים מסוג פיקדונות נזילים (ני"ע, המחאות, ערבויות בנקאיות), ימומשו על ידי נושים אלו לצורך כיסוי האובליגו הכספי (במידת האפשר). לגבי יתרת החוב הכספית, שתיוותר לאחר מימוש כלל הביטחונות, ייחשבו נושים אלו כנושים רגילים.
באשר לאובליגו בגין ערבויות - יתרת הפיקדונות הנזילים תמשיך לשמש בטוחה לאובליגו בגין ערבויות בנקאיות. בגין כל ערבות בנקאית שתחולט, הבנק יהיה זכאי לקזז את סכום הערבות מתוך הפיקדונות שבידיו. במידה והביטחונות יתכלו, הרי שלגבי יתרת האובליגו בגין ערבויות שמומשו, ייחשבו נושים אלו כנושים רגילים.
ד. קבוצת הנושים הרגילים: הדיבידנדים לנושים הרגילים ישולמו ב- 12 תשלומים רבעוניים, החל מתום 6 חודשים מיום אישור ההסדר.
ה. מחזיקי אגרות חוב (סדרות א' ו-ב'):
האג"ח יהא צמוד ונושא ריבית של 3%, אשר תשולם בתשלומים רבעוניים החל מ- 3 חודשים ממועד אישור הסדר הנושים. הקרן תיפרע מעודפים תזרימים וממימוש השקעות החברה בחו"ל, במהלך של 5 שנים מהמועד הקובע.
לכל בעלי האג"ח תהא זכות המרה למניות החברה, ביחס ליתרת החוב כלפיהם שטרם נפרעה לפי יחס המרה של 3 ₪ ע.נ. אג"ח למניה אחת בת 0.05 ע.נ. (יחס המרה בתוך ההון העצמי). זכות המרה זו תוגבל ל- 50% מהיקף האג"ח הכולל (של סדרה א' וב' יחדיו) נכון למועד בקשה זו. זכות זו תעמוד למי שיקדים במימוש עד לתקרה הנ"ל.
לטובת מחזיקי האג"ח (באמצעות הנאמן על האג"ח) יירשם שעבוד שוטף שני בדרגה על נכסיה של החברה, כפוף לשש"כ ראשון בדרגה שינתן לטובת הבנקאים של החברה לצורך מימון פעילותה השוטפת העתידית של החברה.
כמו כן, לטובת מחזיקי האג"ח יירשם שעבוד ספציפי שני בדרגה על השקעותיה/נכסיה של החברה בחו"ל (כפי שיהיו נכון למועד אישור הסדר הנושים). שעבוד זה יהיה בדרגה שנייה לאחר שעבוד ספציפי ראשון בדרגה לטובת הגורם שמממן ו/או יממן את פעילות החברה בהשקעותיה בחו"ל."
מה דעתך?
תודנ רבה
דניאל
כפי שהתבסרנו התשלום של חודש הבא לא יתבצע כמתוכנן.
הבקשה עדיין ראשונית ולא היתה התייחסות של הנציגות או הנושים האחרים.
כעקרון מדובר רק על דחיית החוב וחלוקתו מחדש ולא תספורת, כך שמי שמאמין שהחברה תתאושש בהחלט יכול לעשות השקעה טובה עם רווח לצידה.
אך כמו שאמרתי גם קודם - החברה בקשיים ויש שם כמה סימנים שליליים. כמו כן ברור שהבעלים מנסה להגן על השקעתו, אך כמו שנכתב, הוא הוציא את השותף ואז מחיר המנייה ירד ב- 90%, כך שאני לא יודע כמה עוד יוכל לספוג, כנראה לא יוכל להכניס את היד לכיס ולעזור לחברה.
במקרים שבהם עדיין לא ברור המשך הדרך, עדיף להמתין בחוץ. אני כן מאמין כי לאורך זמן הנייר יהיה תנודתי ובסבירות בינונית ניתן יהיה לצאת מהנייר במחיר טוב מהמחיר הנוכחי, אך קיימת גם סבירות שהנייר יגיע לחדלות פירעון.
מיכוון שמאחורי החברה אין נכסים ממשיים (כפי שנכתב בעבר), הסיכון הוא כי בסופו של דבר המשקיע לא יקבל דבר!
מי ששמע להצעתי ולא נכנס עד לתשלום של אג"ח א' (שלא יבוצע) - נמנעה מימנו התסבוכת הזו.
מי שהקדים לעלות על "העגלה" (אני יודע, גם אני עושה זאת פעמים רבות), אך שמע לעדיפות של אג"ח ב' אומנם גם ספג ירידה, אך כמו שאנו רואים היום הנייר כבר מתחיל תיקון. שימו לב כי בהסדר האגחים שווים ולכן הפער בניהם צריך כמעט להיסגר (מה שיכול להביא לסגירת ההפסד לחלוטין).
כרגע אני מאמין כי יהיה תיקון קל כלפי מעלה בסבירות גבוהה, כאשר הנשרים מגיעים, אך ללא התפתחות חיובית המשך ירידות בנייר בהחלט יכול להתרחש.