Re: שאלה לאלון ולמי שיכול לעזור בנושא אג"ח
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gimani
אני מבין מהאפשרויות שלך שטווח ההשקעה שאתה מחפש הוא קצר. אתה צריך להבין שהשינויים בגלילים ובשחרים עקב השינויי ריבית משפיעים רק במקרה של יציאה לפני הפירעון. במקרה של הישארות עד הפירעון תקבל בסוף את התשואה שהאגח הציג ביום שקנית אותו. אם הכוונה היא רק לשמור על ערכו של הכסף אז צמוד מדד הוא המומלץ. אם תבחר ללכת על גילונים אז המלצתי היא למצוא משהו עם מחמ יותר ארוך. בהנחה שלריבית במצבה הנוכחי יש רק כיוון אחד (למעלה) אזי העלאת ריבית תעלה את ערכו של הגילון הארוך יותר מהגילון הקצר.
בוא נראה שהבנתי- אתה אומר שאם לקחת גילון אז לקחת לטווח ארוך יותר כאשר אני מבין שאתה מתכוון לממשלתי המשתנה 0817 או 0520 כאשר עקב צפי להעלאת הריבית-יש סיכוי שבמשך הזמן הריבית על האג"ח תעלה ומחירו יעלה-אני מבין שבמקרה של גילון לא נכון להגיד שאם אישאר עד הפרעון אז אקבל את התשואה שהוצגה ביום הקנייה כי במקרה של שינוי ריבית זה לא כך?
לגבי השחר ושאר הלא צמודים-אתה בעצם אומר שהתשואות ברוטו שציינתי בניכוי מס-הן התשואות שאקבל ביום הפרעון במידה ואחכה עד אז ,כלומר-זה מדויק ולא נתון לשינויים?
לגבי הגליל,גם לגביו ציינת שהתשואה ברוטו היא התשואה שתתקבל במקרה ואשאר עד הפרעון-אז אני מבין שבמצב זה אני בונה על כך ששינויים במדד במהלך התקופה יסבו לי רווח?
לגבי הגלילים- אני מבין שמה שקורה שם זה שהקרן (100) צמודה למדד ולכן עלייה במדד תגזור עלייה בסכום הקופון במונחים נומינליים,כלומר אם אני רוכש אג"ח צמוד עם 3% ריבית נקובה ובמשך שנה המדד עולה ב3% אזי הקופון שלי לא יהיה 3 אלא 3*103/100
כלומר 3.09? כלומר זה היתרון שלהן ומצד שני החסרון זה שעליית ריבית יכולה להוריד את ערכן עקב כך שהן יהיו פחות אטרקטיביות.
בכל אגח בהנחה שישולם, הרווח שלך בפירעון יהיה תואם את התשואה השנתית ביום שהוא נקנה בלי קשר אם בדרך הוא עלה וירד (ללא ההצמדה שכמובן איננו יודעים כמה היא תהיה). הבעיה עם גלילים כרגע שעליה בריבית תוריד את ערך האגח ובמקרה של יציאה לפני הפירעון אתה יכול לספוג הפסד הון. במקרה של הגילונים, סביר להניח שגם יציאה באמצע תהיה בסביבת ריבית גבוהה יותר דבר שיוביל לרווח הון (מח"מ יותר ארוך משמע עליה גדולה יותר עקב העלאת הריבית).