שמח לראות שדיונים מעמיקים מתרחשים גם כאשר אני לא נמצא מספר ימים - תודה למגיבים ולעונים!
Printable View
שמח לראות שדיונים מעמיקים מתרחשים גם כאשר אני לא נמצא מספר ימים - תודה למגיבים ולעונים!
ואת דעתך בעניין, כגידור להשקעות באגחים עם פוטנציאלים לרווחי הון אפשר לשמוע?ציטוט:
פורסם במקור על ידי אלון פיאדה
(לא כולם יכולים להשקיע רק בצורה זו ולראות את התיק שלהם יורד ב10-20% בזמנים קשים).
בהנתן שרוצים לגדר את התיק עם שורט, על איזה מדד אג"ח היית אתה מבצע?
תודה.
אני מניח שהתשובה לכך נעוצה באילו אג"חים המשקיע נמצא ולאיזה מדד ניתן לשייך אותם.
אך אני אישית יוצא כאשר אני מאמין בירידות, עד כה עבד טוב יותר מלבטח את עצמך מפניהם. כלומר אני נשאר בנייר רק כאשר אני מאמין שהוא עתיד להעלות בעתיד הקרוב (גם כנגד מגמת שוק) ואם אני מאמין כי מגמת השוק שלילית בעתיד הנראה לעין - אני פשוט יוצא...
בסופו של דבר שום שורט על מדד אגחים לא באמת יעזור לך מול השקעה במספר קטן של ניירות. אם אתה משקיע באגחים רבים אולי, אך מול אגחים בודדים לא.
המדדים יכולים לרדת מספר אחזוים בעוד אגחים מסוכנים יחתכו בעשרות אחוזים בזמנים שליליים.
ומראש כמו שאמרתי - בניירות "מסוכנים" אני נמצא מראש לזמן קצר ומוגבל - זה מה שעושה את ההשקעה שלי לבעלת סיכון נמוך...
איזה קדיחה במוח.
אפשר פשוט שאלה למטומטם כמוני?
יש לי שחר 1026 שקלי . עלה מתחילת השנה 10 % . מה מציעים למכור או לשמור? האם עלה יותר מידי? לא ברור.
אשמח לתשובה קצרה בלי הרבה הסברים מעמיקים, כי אני לא מבין אותם.
נתחיל מהתשובה הפשוטה - אם היית שואל אותי האם אני הייתי מחזיק את הנייר - אז לא!
לדעתי בתשואה לפדיון נקובה לא שווה את ההחזקה בהתחשב בגובה האינפלציה ובצפי להעלאת ריבית...
אך בקשת תשובה לא מפורטת ולכן הענה לך על השאלה שלך בסיבה נוספת:
התשובה - לא הייתי מחזיק - ולא בגלל נתון פיננסי זה או אחר - אם אתה לא מבין במה אתה משקיע ומה אתה עושה - אתה מהמר וחבל שתפסיד את כספך. אתה יכול להיות צודק מפעם לפעם, אך בסוף תחטוף מכה ואפילו לא תדע מה עשית לא נכון...
אני ממאין כי מי שמשקיע בלי להבין את ההשקעה - לא צריך להשקיע נקודה - בלי קשר לכך שהשקעה זו ספציפית נכונה או לא... ואפילו רק מהסביה היחידה שהוא לא מבין את הסיכונים שמאחורי ההימור שלו...
אלון תודה.
מה הכוונה תשואה לפידיון. האג"ח עלה 10% , אך אם אמכור אקבל רק 4.1% ?
אם תמכור עכשיו, התשואה שלך תהיה 10% פחות עמלות (קניה, מכירה, דמי משמרת ושאר מרעין בישין).
כאשר מדברים על תשואה לפדיון מניחים כי תחזיק את האג"ח לכל ימי חייו (במקרה זה עד אוקטובר 2026 ...). התשואה לפדיון הינה חישוב של התשואה השנתית הצפויה עד לפדיון לפי הנתונים הנוכחיים (מחיר האג"ח, גובה ריבית נקובה, הצמדה במקרים רבים, הזמן הנותר לתשלומים ...).
מקווה שעזרתי,
יובל
תשובה מדוייקת...
כלומר הרווח שצברת, נגיד מעליית מחיר השוק ב- 10% שלך, אם תמשיך להחזיק בנייר עד לפדיון הסופי שלו תוכל להרוויח עוד את התשואה לפדיון על המחיר הנוכחי (כאשר התשואה לפדיון מתייחסת לתשואה שנתית שתיהיה לך).
תודה לאלון ולכל המגיבים
בהמשך לדעותיכם -
האם השקעה באגח"ים בטוחים בריבית משתנה(למשל ממשלתי 817 , לאומי 201 ודומיהם) למשך תקופת בינים נכונה (ולו כתחליף פקדון!) ?