הצגת את הנושא בצורה מלומדת ומושכלת ושפכת אור על הנעשה שם.
אני מעריך שיש סבירות טובה שמה שכתבת אכן קורה בפועל
תודה ולילה טוב
Printable View
הצגת את הנושא בצורה מלומדת ומושכלת ושפכת אור על הנעשה שם.
אני מעריך שיש סבירות טובה שמה שכתבת אכן קורה בפועל
תודה ולילה טוב
ציטוט:
פורסם במקור על ידי jsphs7
דבר ראשון הציין כי אכן כמו שכתבתי בעבר - אני מדגיש שוב ושוב - כי ללא שינוי מהותי בחברה היא לא תוכל לשלם את החוב ב- 2013.
אך לכל אורך הדרך אני טוען כי לא נצטרך לחכות כלל ל-2013 ומטרת ההשקעה היא לא קבלת התשלום, אלא לחלופין - המתנה לתשלום בסדרות האחרות (שמובטחות ע"י המזומן שהחברה קיבלה במסגרת העסקה).
להערכתי כאשר מועד התשלום התקרב ומשקיעים יראו כי ניתן לקבל את התשלום (פרעון חלקי) בסדרות האחרות, הדבר ימשוך את מחיר השוק של סדרות אילו למעלה. דבר זה כשלעצמו ימשוך גם את מחיר השוק של סדרה ב' (ובגלל מקדם התשואה ופער התשואות הגדל בין הניירות - פוטנציאל הרווח בסדרה ב' גדול יותר.
כמו כן במידה ויהיו בעיות, הסדרה בתשלום הבודד והסדרה בתשלומים שוות בחוק ולכן מי ששילם מחיר נמוך יותר - סביר יותר שיצא עם רווח.
מה שאתה מציע מבחינה תאורטית הוא נכון - השאלה אם החברה תצליח לעשות זאת...
מהצד השני היא תכנס לבעיה אחרת - אם היא תחזיר את החוב למסחר בעת התשלום היא תצטרך לפרוע אותו. כרגע בגלל שהמחזיק זה חברה בבעלות מלאה של טאו, התשלום זה מעבר של כסף מכיס אחד לשני, מה שמאפשר לה לשלם ולקבל את הכסף חזרה דרך חברת הבת.
אך זה עדיין יהיה מוצדק אם מחיר החוב בתשלומים ימשיך לעלות (מה שצפוי ככול שנתקרב לפדיון).
העניין של האיסוף והדיווח גם הוא משהו שרציונלי - למעשה ניתן להניח כי החברות של פישמן לא אספו את אג"ח ג' מתוך כוונה לבצע השקעה באג"ח אלא לצורך איסוף למטרת העסקה שהוסכמה מראש ופשוט דווחה בדיוק כמו שאתה מתאר - כך שזה לא דמיוני להניח כי טאו לא תעשה דבר דומה שוב.
בקשר לניחוש של מי זורק אג"ח ב' ב- 40 אגורות:
ישנם שתי סברות -
אחת - בן דב מוציא את המשקיעים הגדולים לפני הודעה על יציאה להסדר - מה שיביא לירידה ניכרת במחיר הנייר. כמובן שאם הדבר נכון יהיה קשה להוכיח את זה ומעבר לכך מדובר על קנייה עצמית של אדם פרטי (לא החברה עצמה) ובמחיר שוק - כך שאין בזה פסול למעשה.
המטרה - שמירה על יחסים טובים עם בעלי היכולת...
שתיים - משקיעים קטנים שיוצאים משני סיבות: (א) קנו בעקבות הודעת הקנייה, ספגו הפסד ובורחים. (ב) קנו במחירים נמוכים יותר ומממשים לאחר שנפגעו/נשחקו.
אם הייתי צריך לנחש - אני מניח שמדובר בשילוב של השניים.
בהחלט ניתן לראות כי החברה ובן דב מכינים את הקרקע למסגרת של הסכם.
אם נסתכל על העבר הקרוב - אז ראינו כי חברות לפני הסדר קונות חוב במחיר נמוך בשביל לאפשר ויתור שלו במסגרת ההסדר. הדבר נראה טוב מה גם שנותן כוח מיקוח בידי החברה.
אך אם הייתי צריך להמשיך לנחש מתי זה יקרה - אז למרות שניראה כי הם מכינים את השטח, עדיין לא נראה שהם הגיעו למצב של ויתור ולדעתי נעשה מאמץ גדול ע"י בן דב לשמור ולתמוך בחברה (כמובן מתוך אינטרס - שכן הדבר יגרור ביקור גדולה אליו שיכולה להזיק לו בחברות האחרות).
אז כמו שאמרתי מההתחלה - בניגוד להשקעות אחרות, השקעה זו אינה בסיכון נמוך שכן אכן יכול להיות מצב של פירוק (שלא יטיב עם המשקיעים), אך הסבירות המיידית לכך נמוכה וההשקעה צריכה להיות עד לסמיכות לתשלום הבא בסדרות האחרות ובחינה של ההמשך רק אז.
האם טאו משלמת פרעונות גם לחברת הבת
עבור ההחזקות באגח ג?
האם זה כסף שיוצא מטאו או נשאר בטאו (מנקודת
הראות של מחזיקי אגח ב בתרחיש הסדר).
האם לצורך תשלומי האגחים עד 2013 צריך
לפרוע את כל שארית הנכסים, ואם כן, אז איך
יוכל להיות הסדר בחברה חסרת נכסים?
מאיפה תבוא ההשבחה העתידית?
אלון היי
בתגובות שלך לנייר זה אתה חוזר ומדגיש שבעתיד יהיה הסדר
אני חושב שלאחר שתשובה ניסה לבצע הסדר בדלק נדלן וחטף מהשוק מקלחת צוננים יהיה קשה לבן דוב להציע הסדר כלשהוא גם בטאו
בעיקר בשל האזקות שלו בסקיילקס/סאני(פרטנר)
אני חושב שציבורית יש לו בעיה קשה עם זה ולכן הוא יצמצם את החוב באמצעות רכישה זולה שלו בדיוק כפי שהוא עושה כעת ולא יציע הסדר.
היכן אני טועה?אם בכלל
לשאלותיך:ציטוט:
פורסם במקור על ידי אייזק
כעקרון כן, בגלל שמדובר בחברה "נפרדת". אך מה שנעשה למעשה זה הקמה של חברה שקוראים לה טאו השקעות אג"ח. החברה רוכשת מהאג"ח של טאו (כך שהחברה לא מוציאה את האג"ח מהמחזור בגלל רכישה עצמית של הנייר). החברה מוחזקת ע"י טאו עצמה.
למעשה בעת תשלום מה שצריך להעשות זה תשלום מלא, אז חברת הבת מקבלת את הכסף ויכולה להעביר אותו לחברת האם או לחלופין להמשיך לרכוש את האג"ח של החברה במחיר זול יותר בשוק (מה שנעשה למעשה כעת).
בתרחיש פירוק הכסף נשאר בידי המחזיקים בגלל שהם יקבלו את החברה האם שמחזיקה בחברת הבת. אך אני לא מאמין כי תרחיש של פירוק הוא אופציה בעלת סבירות גבוהה.
בעניין השבחת הנכסים - זו בדיוק הבעיה!
בשביל לעמוד בתשלומים החברת טאו מוכרת את נכסיה, מעבר לכך הנכסים הנותרים לא יכולים לשרת את החוב במלואו (גם בקיזוז החוב מול חברות הבנות ואף הבעלים), אך דבר ראשון אני לא חושב שההשקעה צריכה להיות עבור תשלום ב- 2013. כמו שניתן לראות אני לא מדבר על תשלום של 100% על האג"ח, אלא מחיר ראלי של 65 אגורות לנייר (כמעט מחצית מערך החוב המלא) ומכריה של ההשקעה הרבה לפני התשלום (למעשה בתשלום הסדרות האחרות ולא בתשלום סדרה ב').
אך לשאלתך המקורית, אם וכאשר תגיע החברה לשנת 2013 תמיכת בעלים או סילוק חוב מוקדם יותר ע"י קנייתו בשוק הם אופציה. לכן אני לא מאמין במנייה אלא באג"ח.
פשוט מתוך האמונה כי הבעלים, בן דב, יעשה הכל בשביל לפרוע את החוב, למרות שלחברה עצמה אין עתיד ללא השקעה מחדש.
תשובה לא ניסה לעשות הסדר, הוא ביקש לעשות רכישה חוזרת במחיר נמוך מעוד מהמחיר החוב המקורי (למרות שהוא היה גבוה ממחיר השוק).ציטוט:
פורסם במקור על ידי ron555
כמו כן אני לא מדבר על פירוק, הסדר בשלב כולשהו יהיה הכרחי לדעתי ללא השקעה נוספת משמעותית של בן דב.
הצעת הסדר כזו יכולה להתקבל דווקא בחיוב - לדוגמה המרת החוב של הבעלים למניות ואופציות (הוא מחזיק אישית יותר מ-100 מליון ערך נקוב), מחיקת החוב לחברות בנות, תשלום כולשהו, המרת החוב לחוב חדש בפריסה טובה יותר (אולי עם בטחונות כולשהם בעקבות השקעה מחדש של הבעלים בחברה), נתינת אופצית המרה וריבית קופון מעט גבוה יותר (איחוד הסדרות ב' ן-ג', כאשר ל-א' יש בטחונות ולכן הם יהיו בחוץ).
כמובן שהאופציה השנייה היא כפי שאתה מתאר אותה ואכן נראה כי קיימת סבירות טובה כי אכן יצליח להמשיך לרכוש מספיק מהחוב בשביל להפשר זאת.
מה שאני אומר זה שלא בהכרח יהיה הסדר, אך גם במקרה של הסדר המשקיע לא יצא מופסד לאורך זמן! וגם אם תיהיה יציאה להסדר, זה יהיה רק ב(סוף)- 2011 או אף 2012 ולא קודם לכן, לפחות לדעתי...
אלון - כמה לדעתך אמור להיות שווה אגח ב בתרחיש הגרוע ביותר
? במילים אחרות אני שואל כמה אני יכול להפסיד עוד במידה ואני קונה את האגח במחירו הנוכחי בשוק?
מטרת השאלה היא ע"מ לדעת איזה סכום כספי להשקיע בנייר.
השאלה שלך קצת מסובכת לחישוב שכן מאז הדוחות האחרונים נעשו שינויים רבים בנכסי החברה.
אך גם בקיזוז/ויתור החוב ע"י חברות הבנות והבעלים (מה שאין חובה אמיתית) עדיין הנכסים שעומדים מאחורי החוב אינם מספיקים לתשלום החוב אפילו בערכו הנוכחי!
מרבית הנכסים שיש בידי החברה נמצאים בעדיפות מול אג"ח א' (ולכן מחירו הגבוה). כך שבסופו של דבר נכסי החברה במצב רגיל לא יוכלו לכסות את החוב במלואו (לדעתי ובחישוב גס בלבד).
כמו שאמרתי בתחילת הדרך, השקעה זו אינה חסרת סיכון לחלוטין (בניגוד להשקעות דומות מהעבר) - ולכן לא ניתן לשים בה אחוז גדול מהתיק, מעבר לכך אני לא ממליץ לשים בה גם סכום גבוה כי במקרה שתרצה לצאת לא תוכל לעשות זאת בזמן סחירות נורמלית (בקיזוז רכישות החברה הסחירות בנייר די נמוכה (ויש לקחת בחשבון שלא תיהיה לבד).
האם קרו בעבר סיטואציות
בהם מומשו כל נכסי החברה
ונשאר רק חוב שנפרס בהסדר?
במצב כזה יהיה זול יותר לסגור את
החברה ורק לשלם את יתרת החוב
בפריסה לאורך זמן.
אבל לא נראה לי סביר שבעלי המניות
יאשרו דבר כזה, הם רק יפסידו
ומן הסתם הם גם יתנגדו למכירת כל
נכסי החברה.
יש איזה החזקה של טאו שאפשר לבנות
עליה שתציף ערך עם שיפור המצב בשווקים?
כמה כסף חסר בהערכה גסה בניטרול ההחזקות של בן דב וטאו?
כמובן שיש חברות שהגיעו למצב של פירוק והיה חסר בהן נכסים...
במקרה כזה החוב לא נפרס, החברה נמסרת לבעלי החוב, בשביל לפרוס חוב צריך שיהיה איזשהו ערך אמיתי בעתיד שיהיה שווה את המשך ההחזקה וההשקעה ע"י הבעלים.
אם סוגרים את החברה אין חובה לסלק את יתרת החוב - לכן קוראים לזה "ערבון מוגבל". כאשר חברה מגיע למצב של ערך שלילי ללא אופק, הסיבה היחידה של בעלים לתמוך בה זה שמו הטוב ולא יותר מכך.
המשך החזקה של חברה ללא נכסים וערך שלילי, תוך כדאי כיסוי החוב, המשמעות - הכסף צריך להגיע מכיס של מישהו...
לטאו עדיין יש נכסים למרות שהם פוחתים עם הזמן. חשוב לזכור כי זו חברת החזקות, כלומר משקיע בעיקר בניירות ערך (מניות) ולכן כמובן שיכול להיות שיפור, אך בשביל לכסות את החוב הניירות האילו נמכרים או מוחלפים כנגד החוב ולכן הפוטנציאל לשיקום קטן.
כמו שאמרתי - המטרה היא לא להגיע לתשלום, אלא להגיע לתשלום חלקי (שכמעט מובטח וודאי) עבור הסדרות האחרות ולמכור בסמיכות למועד זה, בין אם ברווח ובין אם בהפסד...
לטווח ארוך מעט יותר - המחשבה צריכה להיות כי בן דב יכניס את היד לכיס ויזרים כסף לחברה. בהחלט אופציה שקיימת וייתכן כי אז אפילו ישולם החוב במלואו,אך כרגע לא הייתי מעריך כי הסיכוי לכך הוא 100% ולכן אני חוזר ומדגיש כל פעם - כי מדובר בהשקעה עם סיכון מסויים (לצד פוטנציאל גדול).