-
Re: שאלה למשקיעי הביומד
אני מבולבל קצת מהגישה שלך. סטופ לוס זה מושג מעולם הניתוח הטכני. ניתוח פאנדאמנטלי (שזה מה שעשית) יכול להצביע על חברה כאטראקטיבית להשקעה. אם אתה מאמין בחברה, ומאמין ברעיון שלה, אין סיבה לצאת מההשקעה רק בגלל שהמחיר בה היא נסחרת ירד - להיפך! זו הזדמנות לחזק.
נראה לי שאפשר לרכז את הדיון באיך אתה קובע את ה"משקולות". אני טוען שיש השפעה סביבתית ניכרת בקביעתן. במילים אחרות, אתה מסתכל על שווי החברה היום, היסטורית המחירים שלה ושווי חברות דומות ומקבל החלטה - אין כאן ניתוח שווי אמיתי מכיוון שהחברה עדיין לא מוכרת כלום ואינה רווחית. הכל ספקולציה. אוויר. כרגע זה בסך הכל נייר ששווה כל עוד יש מישהו שיקנה אותו ממך.
-
סטופלוס אינו מושג משום תחום. סטופלוס הוא קטיעת הפסד. להגיד שסטופלוס הוא מעולם הניתוח הטכני זה כמו לאמר שפונקציה משוייכת רק לעולם המתמטיקה.
שנית, DCF עוסק בהיוון תזרים וכמובן שככזה הוא נשען גם על ספקולציה במידת מה גם אם מושכלת. אין מודל דטרמיניסטי לקביעת מידת הכדאיות בהשקעה כזאת אחרת לעולם לא היה דיסקאונט במניה (אם אתה מכיר כנראה שתזכה בפרס נובל ).
מעבר לכך,אין לי סבלנות וזמן לנהל ויכוח, פשוט נסכים שאין אנו מסכימים.
-
קצת על פרולור מזוית ראיה של ביוכימיאי ופיזיולוג (ממש עוד כמה חודשים אפשר יהיה לקרוא לי ד"ר :d ),
תפרולור יש יתרון גדול, היא אינה מנסה חלהמציא תרופה יש מאין, כמו חברות אחרות, פיתוח אשר דורש המון ממון ואורך רוח.
לפרולור יש פשוט פטנט מדהים, הם לקחו Signal peptide שזה למעשה רצף של ח' אמינו המוכר ע"י התא וע"י מערכות התא השונות ומונע מהם לפרק את החלבון אליהן מצומד אותו סינגל.
לקחו החבר'ה של פרולור וחיברו אותו לאינסולין, שזהו הורמון אבל הורמון שהוא למשה חלבון, עם כמה קשרים די-סולפידים באמצע (פחות קריטי למשקיעים). הסינגל הזה יגרום לאינסולין להיות יציב יוצ רולא להתפרק ע"י מערכות הגוף, יציבותו תגרום בשיפור איכות חייהם של חולי הסכרת מאחר והם לא יצטרכו להזריק באופן יומיומי.
השאלה שצריכה להישאל היא, מי יבקר את רמת ההורמון וכיצד יבוצעו הבדיקות של מתי וכמה יש להזריק מנה נוספת, כי גם לבדיקות הדם חובה לעשות דיקור, אבל זו כבר שאלה אחרת.
אפרופו לאורמד, יש גם אחלה פתרון...והוא החדרת האינסולין בצורה אוראלית, אם הם יעשו שת"פ זה בכלל יהיה פנטסטי.
לסיכום אני חושב שלפרולור עדין יש פוטנציאל, לפחות מהזוית המדעית, אבל אני בטוח שזה גם יקרין על הזוית הפיננסית, כי אם הפטנט טוב, אז החברה תעלה בשוויה.
תגידו שמתם לב להזדמנות האיסוף בקמהדע?
משקיע בב"ש