הראל,
כמה זמן שאתה מנהל אוכפים כתובים? ואיך התוחלת לאורך הזמן?
נראה לי שאכן באוכף הסיכון שווה את פוטנציאל הרווח לעומת שוקת רחבה, שאין פרופורציה בין השניים.
מאיר טל
Printable View
הראל,
כמה זמן שאתה מנהל אוכפים כתובים? ואיך התוחלת לאורך הזמן?
נראה לי שאכן באוכף הסיכון שווה את פוטנציאל הרווח לעומת שוקת רחבה, שאין פרופורציה בין השניים.
מאיר טל
לא המון, אני התחלתי באסטרטגיות כאלו לפני כ 6-7 חודשיםציטוט:
פורסם במקור על ידי מאיר טל
חשוב לי לציין שאני מתחיל באוכף, בסגירת הפוזיציה זה לא נראה כמו אוכף :-)
אבל תמיד הביא לי רווח, וישנתי די טוב באופן יחסי.
אני שואף ל 5% רווח חודשי.
לא תמיד מגיע, בגלל "פחדנות" ואולי אף מניהול שעוד צריך להשתפר
ציטוט:
פורסם במקור על ידי michaelbl
ובכל מקרה, אני מאוד שמח על הפוסט הזה, מאמין שנוכל ללמוד ממנו המון.
אשמח לשמוע דעות על מה עושים במקרה של עליות שגורמות לסטיות ולפרמיות לרדת.
הי הראל,
שאלה - למה בחרת לכתוב דווקא על 1120? זוכרת שגם בחודש שעבר פתחת כך.
אני באופן אישי כשראיתי שהירידות מתחזקות - החלטתי להמתין עם האוכף, גם כי חודש ארוך לפנינו וגם כי נראה לי שיש מקום לסטיות לעלות.
כשיעלו, בתוספת הירידות כרגע בחו"ל, ניתן יהיה לפתוח עם פרמייה יפה.
מה דעתך?
פעם שעברה חשבתי שהמדד יעלה. אז בגלל זה כתבתי את האוכף גבוה יותר (בדיעבד טעיתי)ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
הפעם פשוט החלטתי לפתוח פחות או יותר על הסטרייק.
ייתכן שאת צודקת, אבל באותה מידה יכול להיות סופ"ש רגוע שכולל עוד ירידה בסטיות.
האמת היא שאני לא חושב שזה גם כזה קריטי
מה שחשוב זה הניהול מבחינתי.
אם אני זוכר טוב האסטרטגיה הבסיסת של mosheb היא מכירת אוכף אבל קנית שוקת, מה היתרונות והחסרונות על פני כתיבת אוכף? כי התקבולים יורדים בגלל עלות השוקת, מה שיפה היה באסטרטגיה שלו שהיו כללים ברורים מאוד, אחרי כמה נקודות מבצעים תיקון, פה אף אחד לא הזכיר את הכללים הבסיסיים שחייבים להיות מתי מבצעים תיקון (תזוזה של כמה נקודות, מתי מבחינת זמן וכו) שזה באמת הסוד של הכל אחרת מבצעים פעלות מתוך לחץ והשיקולים צריכים להיות מאוד ברורים וידועים מראש. כמה יוצא פה 5 אחוז רווח חודשי בשקלים עבור יחידה אחת? איך שמגיעים ליעד בחודש בורחים או מנסים לסחוט את הימון עוד קצת? האם ההפסד יכול להיות גדול מהבטחונות המקוריים אם מבצעים תיקונים גרועים?
ושאלה אחרונה- פותחים ישר אחרי הפקיעה בחמישי בבוקר או מחכים שתהיה עליה בסטיות או משהו?
ששון,
אין לי תשובות לכל מה שאתה שואל אולי רק לחלק.
- אין לנו כללים ברורים, מנסים ללמוד ולהיעזר אחד בשני. אם שחקן יתן מילה, זה יהיה מעולה.
- לא ידוע לי מה היעד החודשי באוכף, נראה לי שכל אחד קובע לעצמו.
- באוכף, אתה מקבל תקבול יחסית גבוה, ומקטין אותו לטובת הגנות. מה שנשאר זה הבטחונות - וזה מה שאתה "מסכו".
- לא מכירה את האסט של משה. נכון היו לו כללים ברורים, ובכלל הוא מנוסה וותיק. אם למישהו יש סט כללים, אשמח מאוד וברור שזה רק יתרום לדיון כאן.
- אוכף עדיף לפתוח על הסטרייק, בתחילת חודש ועם סטיות גבוהות. הסוד הגדול הוא בניהול, וזה מה שאנחנו מנסים לפצח.
אין פה מה "לפצח", כאלה דברים הרבה יותר קל ומהיר ללמוד ממישהו בעל נסיון מוכח מאשר בניסוי וטעיה שיקחו המון זמן ויעלו כסף.
משה הסביר די טוב את השיטה שלו וכמובן הכי טוב יהיה אם השחקן יפתח פוסט ניהול אוכף כמו שעשה עם השוקת. מי מרים את הכפפה לשכנע אותו?
אמנם אני פתחתי פוזיציית אוכף, אבל באותו אופן יכולתי לפתוח פוזיצייה אחרת. מה שאני מנסה לעשות זה בעצם ניהול אסטרטגיה ברמה חודשית.
רוב הכסף מבחינתי אמור להגיע מהטתא, מעצם זאת שאני מקבל כסף (כלומר כותב).
מה שאהבתי מאוד בשיטת של משה, היא שהוא שואף ליצור טווח רווח שיהיה מאוד ריווחי לפקיעה.
למי שעקב אחרי האסטרטגיה הראשית שלו בחודש יוני ראה שיום - יומיים לפני הפקיעה היה לו רווח נאה בטווח אדיר של בערך 150 נקודות!
במונחי "שוקת רחבה", תחשבו על זה שבעצם הניהול שלו, יצר לקראת הפקיעה, מעין שוקת בעלת טווח גדול של רווח, שהוא "מכר" בפרמיה נאה.
איך שהוא מבצע את זה, זה ממש אומנות, ואני מנסה ללמוד ממנו ולחקות אותו.
הוא עושה את זה מבלי למכור שוקת רחבה בתחילת החודש, אלא ע"י ניהול שוטף של האסטרטגיה.
ומאוד חשוב - אני די משוכנע שהוא ישן טוב בלילה. ושרמת הסיכון של האסטרטגיה נמוכה משוקת רחבה (מי שמוזמן, יכול להציץ בפוסטים של דמי כיס על מנת לראות איך חלק מהחבר'ה נלחצו / הסתבכו עם השוקת הזו)
מסכים עם אינדיאנה ב-100%,
אם לא יבוא שחקן מעוף או מקצוען אחר עם ניסיון, וייתן לנו "ארגז כלים" עם שיטה וכללים מובנים, אז חבל על הכסף של כולנו, שבהתנסות ובהתלמדות יעלה המון כסף ע"מ להגיע לשיטה מצליחה אם בכלל.
באשר לשיטה של משה, כנראה שהוא מקצוען אמיתי, אבל כפי שהתרשמתי לעבוד בשיטה שלו, זה אומר לשבת כל היום מול המסך, ולעיתים לבצע מס' הזזות ותיקונים ביום.
מצטרף לבקשה משחקן מעוף להרים את הכפפה ולנהל עבורינו חודש אחד אוכף כתוב.
שבוע טוב ומוצלח לכל החברים
מאיר טל
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אינדיאנה