בדיוק מה שאמרתי - מדובר במה שאני מכנה רווח מכשל שוק במועד פדיון.
הכוונה היא כי את מרבית הרווח היית יכול לעשות ללא קשר לפדיון עצמו אלא מכך שרחשת לפני הפדיון והסתכנת בהוצאת הודעה לאי תשלום עד ליום האקס.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי וורן באפט
Printable View
בדיוק מה שאמרתי - מדובר במה שאני מכנה רווח מכשל שוק במועד פדיון.
הכוונה היא כי את מרבית הרווח היית יכול לעשות ללא קשר לפדיון עצמו אלא מכך שרחשת לפני הפדיון והסתכנת בהוצאת הודעה לאי תשלום עד ליום האקס.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי וורן באפט
אלון,האם לדעתך הירידה החדה של האגח היום ( % 8.28) הביאה אותו אל רמת מחיר כדאית
לקניה? ציינת לפני יום-יומיים שהיה כבר תיקון מסוים במחיר.אולי אתה צופה עוד
ירידה,בכלל.. :?:
אני חייב לציין שאני סקפטי באשר ליכולת ההחזר המלאה של האג"ח ע"י החברה.
כמו כן, מעצבן אותי לקרוא שהם נאלצים לחזר אחרי בנקים כדי להשיג מסגרות אשראי לפירעון האג"ח שלהם, ומשעבדים את כל התזרימים העודפים אליהם (ובעלי האג"ח כנושים מאבדים בטחונות), ובד בבד לקרוא את הדיווחים הללו:
http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=535030
http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=535031
תנו דעתכם בעיקר לסעיף 8 ב-2 הדיווחים...
דבר ראשון לחברה הון עצמי חיובי משמעותי, כך ששנה קדימה (ולאור התשלומים הצפויים) הסיכון קטן באופן יחסי למחיר נוכחי.
אך מעבר לכך, גם אני טענתי בעבר כי יש חשש לפרעון מלא, השאלה היא מה המשקיע מצפה לקבל מההשקעה. לא כל השקעה צריכה להיות עבור פרעון.
לאחר ירידה גדולה (שיתכן ולא נגמרה) סביר להניח כי עוד לפני מועד תשלום הבא ניתן יהיה להפיק רווח הון מהנייר ולמכורו בשוק.
החזקה של חצי שנה תניב ריבית (אותה כנראה לא יהיה בעיה לשלם) ובנוסף לכך התקרבות לתשלום הבא תגרום לעלייה "משמעותית" במחיר הנייר בשוק (ביחס למחיר נוכחי) בתשואה נוכחית (שהינה תשואה מוצדקת או גבוהה).
חשוב להבין, בימים אילו, על א הירידות, כבר אין מציאות כמו שהיו בעבר. נכון המשקיע לא יכול לעשות 100% על הכסף גם לא 50% או 30% , אך על מול החלופות מדובר בנייר בטוח באופן יחסי עם תשואה נאה.
אך כמו שאמרתי בהנלה שמשקיעים בניירות מסוג זה חשוב להשקיע במספר ניירות בעלי מאפיינים דומים של חברות שונות שכן יש לקחת בחשבון שיהיו חברות שלא יוכלו לעמוד בתשלומים ויתכן ויגיעו להסדר (שאינה מילה רעה מבחינתי) או גרוע מכך.
לגבי הסעיפים, אכן מדאיג שכך מתנהלים עניינים, אך אינני מכיר את האנשים ואת יכולותיהם, ייתכן כי מדובר באנשים עם ניסיון פרקטי ולא תעסוקתי.
לשם דוגמה אני מאמין שביכולתי להבין ולשרת בצורה נאמנה כדרקטוריון בחברה בסדר גודל כמו אולימפיה ומעבר לכך, שכן ידיעותי והבנתי בתהליכים (כך אני מאמין לפחות), כמו גם יכולת הניתוח של מבצים פיננסים ויכולת קבלת ההחלטות שלי גבוהים. אך במידה וזה יקרה הסעיפים הנ"ל לא יראו מרשימים בדיוק באותה מידה...
עוד בירור קטן לגבי הבעלים של החברה מראה כי שני הדירקטורים החדשים שציינת הם "בנים של"... כך שזה לא ממש מפתיע או לא מקובל... גם אם לא ממש "בסדר".