Re: השקעה פחות חשופה - כי הגיע הזמן לרדת להגנה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
ז"א שעל פי השיטה שתיארתי עליך לקנות את התעודה בסכום השווה ל- מינוף/(ההשקעה במניה).
אם קנית
פועלים
ב-100 ₪ עליך לקנות את תעודת הסל בסכום של 84 ₪ .
שיטה למה? לטחינת מים? נניח סתם שפועלים זה 25% ממדד הבנקים. יצא שהקומבינה הנ"ל נותנת השקעה של 75 ש"ח
בפועלים,
ושורט של 75 ש"ח על שאר הבנקים.
יוצא שזה בעצם השקעה על הפרש בין
פועלים
לשאר הבנקים. כדי להרוויח, צריך שיקרה מצב שיהיה לפועלים פור רציני על שאר הבנקים. אני לא רואה שום היגיון בהשקעה כזו. ואגב 34 ש"ח בתוך ההשקעה הזו סתם יושבים ולא עושים כלום.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
יוצא שזה בעצם השקעה על הפרש בין
פועלים
לשאר הבנקים. כדי להרוויח, צריך שיקרה מצב שיהיה לפועלים פור רציני על שאר הבנקים. אני לא רואה שום היגיון בהשקעה כזו. ואגב 34 ש"ח בתוך ההשקעה הזו סתם יושבים ולא עושים כלום.
הבנת נכון! אתה מהמר שמניה מסויימת תהיה בעלת ביצועים טובים יותר מהמדד אליו היא שייכת.
המחיר שעליך לשלם הוא תשואה נמוכה יותר על ההשקעה כיוון שאתה מכניס סכום דומה לתעודת השורט. אכן, חלק מההשקעה יושבת ולא עושה כלום. אך מנגד - התמורה בשיטה זו היא חסינות מסויימת מתנודות גלובאליות בשווקים.
אישית, לא הייתי בוחר את מניית
הפועלים
כיוון שכל סקטור הבנקים בארץ יושב לא רע. דוגמאת הבנקים חריגה גם בכך שמשקלן של מניות מסוימות גדול יחסית, מה שלא תמצא במדדים אחרים.
אורמת קניה וקסם 25 קניה רווח בשני הצדדים תחשוב על זה
הטכניקה לא פרקטית
אם אתה קונה
פועלים
ושורט על בנקים .. ההפרש שתרוויחבהנחה ותהיה צודק יהיה זעום לחלוטין (פועלים לא יעלה הרבה בלי הבנקים)
העמלות ישחקו לך את כל הרווח במקרה הטוב .. ובפעמים שתטעה (שגם בהם יש עמלות) כבר יכניסו אותך להפסד.
אתה צריך סכומי עצומים ועמלות אפסיות לחלוטין
לצערי, צריך לחזור על כל תשובה פעמיים. מישהו אמר "טחינת מים"?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
אישית, לא הייתי בוחר את מניית
הפועלים
כיוון שכל סקטור הבנקים בארץ יושב לא רע. דוגמאת הבנקים חריגה גם בכך שמשקלן של מניות מסוימות גדול יחסית, מה שלא תמצא במדדים אחרים.