Re: האם סטיית תקן גבוהה מצביעה בהכרח על נטייה לירידות מחירים?
ציטוט:
יש גםמקרים בהם תנועה חדה באה כלפי מעלה. ביציאה מהתחתית של המפולת האחרונה בשבוע שהחל ב 22.3.09 מדד המעוף עלה ביותר מ10%. השאלה שלי היא כזו. האם בשבוע זה סטיות התקן עלו (בגלל הזינוק
החד
במדד) או שמה הם ירדו (כי המהלך היה תיקון למהלך אלים לכיוון מטה)?
שאלה מעניינת. בדקתי ב-Optionline.co.il את נתוני ה-VIX ההסטוריים סביב השבוע שציינת אל מול המדד. צירפתי צילום מסך שערכתי. אתה יכול לראות שבשבוע בו היתה הקפיצה המדוברת כלפי מעלה, ה-VIX קפץ גם כן.
ניתן לראות שמתחילת מרץ 2009 היה רצף של עליות, שבמהלכו ה-VIX ירד לאזור ה-19 ובשבוע המדובר הוא קפץ בחזרה למעלה.
לא יודע אם אפשר להכליל את המקרה הזה, אבל אני מניח שכאשר קיימת אי וודאות (לא משנה באיזה כיוון), סטיית התקן הגלומה עולה.
Re: האם סטיית תקן גבוהה מצביעה בהכרח על נטייה לירידות מחירים?
אורן זה מעניין מאוד ואני חושב שזה עונה לי על השאלה.
מזה אני מסיק שקצת קשה לומר מה קודם למה הביצה או התרנגולת. האם עלייה בסטיית התקן גורמת לתנועה חדה או להפך.המסקנה שלי שעלייה בסטייה מלבה את התנודה ולהפך.
מכיוון שרוב המשקיעים חוששים יותר מירידות (שבדר"כ חדות יותר מעליות) מאשר מעליות. יוצא שבתקופה של דשדוש עליות, עלייה בסטיית התקן מעל 30 מצביעה בדר"כ על חשש מירידות חדות ובעצם זו נבואה שמגשימה את עצמה, כי המשקיעים מסתכלים את ה VIX ומחליטים לממש רווחים.
במצבים אחרים בהם ירידות שולטות בשוק, שחקני האופציות מתמחרים אופציות PUT יקר יותר, לפיכך כל זינוק למעלה במדד יוצר חשש בקרב הכותבים מעליות, מה שמעלה את הפרמיות על אופציות ה CALL - מה שגם כן מעלה את סטיית התקן.