Re: ניסוי מעניין לבוגרים ובעלי חשיבה מדעית.
לכן, הייתי מציע לך לשנות את הסימולציה שלך בדרך הבאה:
אהלן בוקר טוב,
ראשית רעיון מעניין. לא צריך להטרף בשל כך
לשחקן ישנן בדרך כלל, ארבע סוגי המלצות המבוססות על צפי + שחיקה:
א. צפי לעליה
ב. צפי לדשוש כלפי מטה (קרי דשדוש וירידות קלות)
ג. צפי לדשוש כלפי מעלה(קרי דשדוש ועליות קלות)
ד. צפי לירידה
כל האסטרטגיות הנבנות בשבועיים האחרונים של החודש מבוססות גם על שחיקה
ברור לגמרי שאתה לא יכול לבנות אסטרטגיה המבוססת על הערכות הפוכות כי- מהו ההפוכי של דשדוש כלפי מטה? דשדוש כפי מעלה? או שמא עליה בלי דשדוש? וכמו שציינו כאן לפניי- מה ההופכי לשחיקה? שחיקה חיובית?
ההופכי לירידה היא כמובן עליה, ולירידה היא עליה
לקבל את הנחת הדשדוש אולם לשנותאת כיוונו- הערכת דישדוש מטה תקבל הערכת דישדוד מעלה ולהיפך
כנגד השחיקה - אין לך מה לתקן- שחיקה היא שחיקה
ולגבי התיקונים- וכאן הוא ההבדל:
ההבדל בין סוחר טוב לסוחר בינוני הוא דרך התגובה במידה והנחותיך לא התממשו. אם הנחותיך לא התממשו, אתה תצטרך לדעת ולתקן את הסימולציה שלך, שהרי לא תוכל לתקן תיקון הופכי לשחקן בהתעלם מכיוונו של השוק.
בכל מקרה- בהצלחה נשמע ניסוי מענין
באסטרטגיה הראשונה של החודש שחקן למעשה "מהמר" על כיוון.
הוא עושה זאת חכם כך שיוכל לתקן את האסטרטגיה במקרה
שהכיוון יהיה הפוך מזה שהימר עליו.
אני חושב שאם תעשה אסט' הפוכה חכמה
(הפוך חכם = להבין את האסט' ולבצע בדומה לכיוון ההפוך)
ייתכן שתיקלע בול ב 50% מהמקרים אך בהתחשב במומחיות של שחקן
סביר להניח (לא בדקתי) שהוא קולע לכיוון מעל ל50% מהמקרים.
(ואני מדבר רק על השבוע הראשון בל חודש)
אני חושב שעדיף לנו ללחוץ ממש חזק על אפי לפתוח את קורס אופציות ב'
כדי שנוכל להבין טוב יותר את כל הפרמטרים ששחקן מתחשב בהם
בבניית אסטרטגיות.
בברכה
Long
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
פורסם במקור על ידי harel4u
נשמע מאוד מעניין
אתה כנראה אדם מאוד סקרן אם אתה מוכן להמר על כך בכספך
לומר לך בהצלחה, זה אומר כנראה שלי ולשאר לא ממש תהיה הצלחה, אז נראה לי שפשוט לא אומר כלום :?
לדעתי בחלק לא קטן מהמקרים שני הצדדים עשויים להרויח את העשרה אחוז בנקודת זמן כלשהיא. חלק כבר בתחילה וחלק לאחר מכן.
OK...
אז בהצלחה לשני הצדדים :)
אני חשבתי פעם לעשות זאת אבל קצת שונה:
לעשות בדיוק מה ששחקן אומר רק שההמחה לגבי כיוון השוק תהיה הפוכה.
לדוגמא: אם שחקן הולך על דישדוש עליות ולצורך הפשטות בוחר ב"אסטרטגיה" של מכירת פוט על הסטרייק, אני מוכר קול על הסטרייק כך שאת יתרון הטתא אני לא מאבד.
בהצלחה בניסוי! יהיה מאוד מעניין..
מצאה חן בעני הנקודה שהעלת אני חושב שאתה צודק בדבר אחד והיחיד ששניכם תיצדקו באסטרטגיה שלכם רק תמיד מישהו יסגור ראשון את האסטרטגיה. זאת הסיבה ששחקן קבע 10% .כי תמיד יש את הבילתי נודע
ערב טוב,
צר לי לקלקל את המסיבה, אבל,
חברים יקרים - האם אין לכם משהו יותר מועיל מלעסוק בו -
1. מילא שמישהו מציע לערוך ניסוי, ניסוי הזוי מארץ "ביזארלנד" (הניסוי הזוי, לא מי שהציע אותו)
2. מילא שאחד או שניים עוד עונים לו ברצינות.
3. אבל דיון שלם על ענין שכזה ?
בטח רובכם מכיר את הפתגם הידוע "לא מתקנים את מה שאינו מקולקל", והאסטרטגיות של שחקן, או יותר נכון, "המוח" שעומד מאחורי האסטרטגיות של שחקן, בטח ובטח שאינו מקולקל, להיפך - זה אחד המוחות המיוחדים והמבריקים בתחום.
אז אנא מכם, נסו קודם לשפר, תוך שאיפה להתקרב ולו במעט ליכולת של שחקן (כמוני, כמו רובכם עוד רחוקים מכך) לפני העיסוק בתיאוריה הזויה שכזו.
ולסיום, אחטא גם אני ואגיב עניינית:
עד כמה שידוע לי, קבוצת ביקורת בניסוי זו אינה קבוצה שמקבלת משהו הפוך מקבוצת ניסוי אלא מקבלת משהו שמוגדר כ- כלום.
לדוגמה - קבוצת ביקורת של תרופה מסויימת זו קבוצה שמקבלת כדור/טבליה שנראית אותו דבר מבחוץ, עם אותו הטעם ואותם חומרים "לא פעילים", אבל ללא החומר הפעיל, זה שאמור לבצע את העבודה. כלומר מקבלים "כאילו" תרופה אבל בעצם מקבלים כלום.
אז אם כבר לעשות "קבוצת" ביקורת לאסטרטגיות של שחקן זה אומר
א. לעשות אסטרטגיה על סמך "כלום" ידע והבנה, או יותר נכון לגשת לגב' "כהן מחדרה" להגיד לה שאנחנו צריכים לקנות ולכתוב, כמות X וכמות Y של קולים ופוטים, ולתת לה לבחור גם על אילו סטרייקים. ובהמשך בכל פעם ששחקן יעשה שיפוץ, לפנות שוב לאותה גברת ולבקש את עצתה מה לשנות, ולבסוף כששחקן סוגר, לסגור במקביל את "אסטרטגיית" הגב' כהן ולהשוות בין התוצאות.
או
ב. לשים את אותו סכום כסף (גובה ניצול בטחונות פחות תקבול) באפיק שהכי קרוב לתשואה של "כלום" משהו כמו פק"מ בבנק, וכששחקן עושה שיפוץ, להחליף בין פק"מ למק"מ, ובין מק"מ לגילון, ובהינתן הוראת סגירה למכור הכל ולחזור למזומן. ואז להשוות מה נשאר (אחרי עמלות וכו')
אז אם למישהו יש ספק מה תהיה התוצאה של קבוצת הביקורת, אדרבה, יקום נא ויעשה מעשה, ואם בטעות גם ירוויח - אני לא אתבייש לאכול את הכובע (עם מלח, פילפל ורוטב מיונז).
- navhmjep, אתה חכם בלילה, ואתה יודע למה? כי את "אסטרטגיית הביקורת ההפוכה" היית צריך להעלות ביום ראשון, ביום מתן האסטרטגיה, כשהתיקון היה במלוא עוצמתו, כשאירופה הייתה אמורה לפתוח אדום אדום, כשעוד לא היה סימן מקדים לכך "שלובי הבנקאים בסנט" יצליח לשכנע את חברי הוועדה לזרוק את "Volcker Rule"
- אז אנא ממך, שב בשקט כמו טאטאלה, ותחזור לנו ביום ראשון הבא, עם "האסטרטגיה ההפוכה", ואנחנו מבטיחים לעזור לך, ולעשות הכל, כדי לתקן ולשפר לך את האסטרטגיה, כך שתצא בכבוד מהמשחק הזה, תודה
מחבר הודעה
rono968 פורסם: 04 פברואר 2010, 11:58
משתמש מכור
נכון לכרגע הפסד 800 שח לכפולה אחת באסטרטגיה 31.1
האם גם לכם יוצא ככה
רצ"ב ציטוט בעניין האסטרטגיה ראשונה של חודש זה. דהינו מי שהיה עושה בדיוק הפוך קניה/מכירה היה מרויח 800 ש"ח , כמה אחוזים זה?
מאידך גיסא לאור הירידות היום בארה"ב , האם יש סיכוי "קלוש" שבסופו של יום האסטרטגיה של שחקן , תרויח את העשרה אחוז שלה? כנראה שכן...
מכאן שהגענו למצב שהאסטרטגיה והאנטי אסטרטגיה עשויות להרויח באותה המידה, כל זאת בתנאי שיש מספיק זמן לתיקונים ואנו רחוקים מספיק מהפקיעה.
השאלה כנראה תהיה, מי ידע לחתוך את העשרה אחוז בזמן , בטרם הפקיעה!
לכן, כפי שכבר ציינתי בעבר , כנראה שהמומחיות הגדולה הינה בניהול האסטרטגיה , ביצוע התיקונים ובמיוחד מועד היציאה.
שימו לב כי מה שהיה עושה הפוך , נותר עם רווח של 800 ש"ח , לא יוצא, כנראה ביום ראשון הוא היה מצוי בהפסד, לכן כנראה מה שחשוב לא פחות הינה גם אסטרטגיית היציאה ולא רק הכניסה.
אני ממשיך בדרכי !!!!!
עשיתי היום את הפוזיציה נגד שחקן (כמובן שגם עשיתי את האסט' שלו)
שילמתי 300 ש"ח
האפשרות להפסיד היא 1000 ש"ח סה עלות האסט 1300 ש"ח.
למען הגינות הניסוי אני מעלה את לבטי מתי להגדיר את נקודת היציאה האם 10% מעלות האסט'
או להרויח 10% מעלות האסט' של שחקן שזה בערך רווח של 900 ש"ח. אמנם חושבני שגם שחקן לא יצא לפי 10% מ9000 ש"ח אלא לפי קניית קול גבוה לבטחונות ואז יצא ברווח של 400 ש"ח .
מחכה לחוות דעתכם לפני שקורה משהו בשוק כדי ליצור ניסוי הוגן ואמיתי.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
ערב טוב,
.........................
אז אם למישהו יש ספק מה תהיה התוצאה של קבוצת הביקורת, אדרבה, יקום נא ויעשה מעשה, ואם בטעות גם ירוויח - אני לא אתבייש לאכול את הכובע (עם מלח, פילפל ורוטב מיונז).
אני חושב שהניסוי לא יצליח. והסיבה היא אסטרטגיות מבוססות שחיקה.
אבל סתם בשביל התרגיל המחשבתי. נניח שהמדד מתנהג כמו סינוסואידה. יוצא שגם שורטיסים וגם לונגיסטים תמידי ירוויחו. רק שנקודת היציאה שלהם תהיה שונה.
הצלחה של הניסוי, יכולה להוכיח שלא משנה מה אתה עושה, כל עוד אתה מתקן בזמן ויוצא בזמן, אפשר להרוויח.
אבל ביננו, אני לא הייתי משקיע כסף בניסוי כזה.