Re: מטיס קפיטל, יש עוד פוטנציאל.
cordell שלום,
שער הסגירה מחושב לפי ממוצע משוקלל ולא לפי הסגירה האחרונה הבודדת.
תאר לעצמך שאקנה בעיסקה בודדת בסוף יום המסחר כמות קטנה בשער גבוה ביותר, היית מצפה שזה יהיה השער של כל יום המסחר?
בצע חישוב קטן,חשב את הממוצע המשוקלל של חצי שעת המסחר האחרונה ותראה לאיזה שער "מפתיע" תגיע.
כל טוב.
ההפך, אני חושב רק אג"חים (וזה התחום היחיד שאני מתעסק איתו...).
אתה טוען שהסיכוי עולה על הסיכון, אני מנסה להבין מדוע. כדי להשקיע באג"ח של חברה אני רוצה לדעת שהחברה מסוגלת להחזיר לי כמשקיע את הקרן. בינתיים, מטיס קפיטל נראית בעייתית מאד - הון עצמי נמוך מאד, הפסדים מתמשכים. התשלום הקרוב נראה בטוח יחסית, אבל אם החברה לא תשנה כיוון ותמשיך להפסיד, אני לא רואה כיצד היא תעמוד בהתחיבויות.
בנוסף, אני אגיד 3 דברים:
1) ב-3 החודשים האחרונים היו מספר אג"חים סולידיים יחסית שרשמו תשואות דו-ספרתיות מרשימות. זה שאג"ח של חברה מסוכנת קפץ ב-X אחוזים לא מספר את כל הסיפור - השאלה היא האם היו אלטרנטיבות טובות יותר.
2) עצם העובדה שהשוק מתמחר אג"ח X במחיר Y לא מבטיח שום דבר לגביו. ממתי השוק יודע לתמחר כמו שצריך?. כשאני נכנס להשקעה מסוימת אני בודק את התמחור שלי, לא של השוק :-).
3) יאין כאן איזשהו עניין אישי נגדך חלילה. אבל אני מזכיר לך את מה שכתבת בהקשר של אמריקאן קולוני א (היום אינטרקולוני) -
"אני מודה שכבר עשו לי כמה "תספורות" ואני מקווה שלמדתי מטעויות העבר."
אף אחד אינו חסין מטעויות, ולכן רציתי להבין מה עומד מאחוריי עמדתך ומדוע לדעתך גם במחיר הנוכחי הסיכוי עולה על הסיכון (מה שמחזיר אותנו לשאלה המקורית).
לגבי שער הסגירה -
החישוב לא נעשה בהכרח לפי ממוצע העסקאות באותו היום.
מיד לאחר קיום מסחר הנעילה מחושבים שערי הנעילה של ניירות הערך. בניירות ערך בהם המחזור במסחר הנעילה מספיק גבוה, כמפורט להלן, נקבע שער נעילה הזהה לשער מסחר הנעילה. במקרים אחרים, מחושב שער הנעילה כממוצע משוקלל של שער מסחר הנעילה, ושל השערים בעסקאות האחרונות בשלב המסחר הרציף.
להלן המחזור המזערי לחישוב שער הנעילה:
במניות הכלולות במדד ת"א-25 – 400 אלף ש"ח;
במניות הכלולות במדד ת"א-75 – 200 אלף ש"ח;
במניות היתר ובני"ע המירים – 100 אלף ש"ח;
באג"ח ובמק"מ – 400 אלף ש"ח.
(מתוך אתר הבורסה)
shilk84 ידידי,
ציטוט זה "אני מודה שכבר עשו לי כמה "תספורות" ואני מקווה שלמדתי מטעויות העבר."שהבאת מדברי נכון.
אך אני מוצא לנכון לכתוב לך מס' דברים,
א. אני האחרון או לפחות מהאחרונים שאומר שאני חף מטעויות.
ב. על אף אחד מהאג"חים שבהם זכיתי ל"תספורת" לא המלצתי בפורום, חפש בכל המלצותי ולא תמצא כזה, ואספר לך היכן "סופרתי": א. "כרמל החזקות". ב. "אפיק הירדן".
וכעת אגלה לך סוד שעד עתה לא סיפרתי, אני מחזיק לעתים באג"חים יותר מסוכנים מאלה שעליהם המלצתי בפורום, כשאני ממליץ על אג"ח בפורום אני נזהר שבעתיים וזאת עם כל הדגשים שיש לבדוק היטב את שכתבתי.
ג. "תספורת" אינה תמיד דבר מגונה, תלוי באיזה שער נכנסת. אתה יודע היטב שלעתים כניסה
להסדר יכולה להיות הזדמנות. (אגב, "אפיק הירדן", אם אתה מכיר את פרטי ההסדר, הם
מימשו נכס בבאר שבע ,שילמו חלק ועוד משלמים).
ד. באג"חי זבל, לא תמיד השיקול הוא עד פירעון, יש בהחלט אג"חים שהשיקול הדומיננטי בעיני
הוא הסיכוי לפירעון חלקי קרוב ולאחריו שופטים אם כדאי להישאר או לממש ו"לברוח".
מעולם לא אמרתי/ כתבתי שבאג"ח זבל צריך להישאר עד פירעון. בהחלט כן אמרתי/ כתבתי
שבתפיסתי כשנכנסים לאג"ח סולידי יש להניח שנשארים עד פירעון, יציאה בדרך תהיה אם
השגת רווח הון ששווה לצאת והתשואה כבר לא כדאית.
ה. אם לדעתך הפירעון החלקי של מטיס הקרוב באפריל הוא עם סיכוי טוב (ולדעתי כן), הרי שעד
אפריל יש לאג"ח זה שתשואתו בסביבות 18% סיכוי להגביה, ואם עיסקת פטרו גרופ תתממש ,
יש לו גם סיכוי לנסוק בחדות.
ו. עניין של אלטרנטיבות, בהחלט נכון, על כל אג"ח אפשר להציע אלטרנטיבה, זה אפשרי בהחלט
כשיש לנו כ 500 אג"חים.
ולסיכום: החשוב ביותר, העיקר שהכוונה טובה.
כל טוב.
רם, אהבתי את התגובה שלך.
אני יכול להרחיב אבל אציין דבר אחד - אני אדם שמרן בהשקעותיי, וחלק מההבדל בינינו מתמצה בכך לדעתי.
אני נוטה לחלק את עולם האג"ח ל-4:
אג"ח טוב במחיר טוב (לדוגמא, גזית ח במחיר של 70 אג', כפי שהיא נסחרה לפני כ-3 חודשים).
אג"ח טוב במחיר רע (שזה למעשה חלק גדול מהאג"חים הסולידיים בתקופה הנוכחית).
אג"ח רע במחיר טוב (אפריקה ב-20 אג').
אג"ח רע במחיר רע (בוימלגרין ב-50 אג').
הבעיה היא שהחלק של האג"חים ה"רעים" קשה יותר לתמחור מהחלק של האג"חים הטובים.
ולכן, כדי שאני אכנס לאג"ח כזה אני צריך שיהיו לי סיבות טובות להניח שהמחיר שלו הוא טוב (בטחונות משמעותיים, שיפור ניכר במצב החברה, הסדר שמבטיח קבלת סכום מסוים, וכד').
זה על קצה המזלג :-)
shilk84 ידידי,
גם אני אהבתי.
החלוקה ל 4 מוצאת חן בעיני.
מסכים לגמרי בהצבעתך על ההבדל במידת השמרנות.
כל טוב.
טרי טרי, רק הכותרת מעניינת...
מטיס קפיטל מקדמת את מכירת פטרו גרופ לחברה אוסטרלית
(עדכון) - זאת לאחר שמכרה את חלקה ביפנאוטו לגד זאבי, שרכש 50% ממניות החברה ב-120 מיליון שקל ■ ברזילי: "היתה לנו תקופה טובה ביפנאוטו, ואנו יוצאים לדרך חדשה. יהיה לנו עכשיו הרבה כסף בקופה, שיתווסף גם לעסקי הדלק שנמכור"
18/01/2010, 18:02 אבי שאולי
איש העסקים גד זאבי, המחזיק ב-50% מיפנאוטו, חתם אמש על העסקה לרכישת מלוא אחזקות מטיס קפיטל 50%, בחברה תמורת 120 מיליון שקל במזומן ובמניות. מטיס קפיטל
(
1647 )
, שבשליטת אמנון ברזילי ומוני הראל, מקדמת במקביל עסקה למכירת החברה הבת פטרו גרופ
(
470.6
+5.61% )
ל- United Petroleum מאוסטרליה, הפעילה בתחום הדלק, כך נודע ל"גלובס".
ברזילי, המשמש בתפקיד יו"ר מטיס קפיטל, אמר היום ל"גלובס" כי "הייתה לנו תקופה טובה ביפנאוטו ואנו יוצאים לדרך חדשה. יהיה לנו עכשיו הרבה כסף בקופה שיתווסף גם לעסקי הדלק שנמכור ונתחיל עסקים חדשים". לפטרו-גרופ הציבורית, שבשליטת מטיס קפיטל, יש 350 תחנות דלק בארה"ב.
זאבי, המשמש בתפקיד יו"ר יפנאוטו, מחזיק בחברה באמצעות חברת מיראז' הרשומה כחברה זרה מאיי הבתולה הבריטים ונמצאת בשליטת טליה זאבי, אשתו של גד זאבי וארבעת ילדיהם (רמי, יעל, מיכל וגור). במסגרת העסקה יעביר זאבי, המחזיק כיום ב-35.7% ממניות מטיס קפיטל, 31% ממניותיו בשווי של כ-40 מיליון שקל לידי מטיס קפיטל, וכן 80 מיליון שקל במספר תשלומים.
כיוון שמטיס קפיטל קונה במסגרת העסקה את המניות של עצמה, זה נחשב כחלוקת דיבידנד, ולכן תבצע הקטנה של ההון העצמי בשיעור של 30 מיליון שקל. במסגרת ההסכם התחייב זאבי לתמוך במטיס קפיטל על ידי הלוואת גישור של 40 מיליון שקל, בשתי הלוואות שיוענקו לחברה עד לסוף חודש מארס.
את גד זאבי ויפנאוטו ייצגו עו"ד ליאור אורן ועו"ד ניצן אברבך ממשרד צלרמאיר-פילוסוף. את מטיס ייצג משרד גלוזמן-שם טוב.
יפנאוטו סיימה את תשעת החודשים הראשונים של 2009 עם הכנסות בהיקף של 509 מיליון שקל, ירידה של 32% לעומת התקופה המקבילה ב-2008. בשורה התחתונה נרשם הפסד של 37 מיליון שקל, לעומת רווח של 13.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה.
בחודש נובמבר התפוצצה עסקה לפיה שלמה שמלצר אמור היה לשלם 135 מיליון שקל תמורת המניות, סכום ששיקף שווי חברה של 270 מיליון שקל ליפנאוטו. בסוף 2008, התעניינה בחברה גם גרנית הכרמל, שבשליטת דוד עזריאלי, אז דובר על שווי חברה של 460 מיליון שקל. על העסקה הנוכחית דווח לראשונה בחודש שעבר ולפיה אמור זאבי להעביר למטיס 80 מיליון שקל במזומן בחמישה תשלומים צמודים למדד עד סוף 2010.
זאבי חזר לזירה בחודש נובמבר האחרון כשכונס נכסים למניותיו
בבזק,
כתוצאה מאי יכולתו לממן הלוואה שנטל מהבנקים בעבר לצורך הרכישה, מומשו. לאחר החזר החובות חלק מתמורת המכירה בגובה של כחצי מיליארד שקל הועברה לידי זאבי.
כיוון שמטיס קפיטל קונה במסגרת העסקה את המניות של עצמה, זה נחשב כמו חלוקה דיבידנד - ולכן תבצע הקטנה של ההון העצמי בשיעור של 30 מיליון שקל.
למשקיע כמוני מגיע על מטיס רק 5%... :)
נכנסתי אחרי ההודעה על יפאנאטו ויצאתי אחרי שקיבלתי את הרושם שזה כבר לא קורה...
עבר איזה חודש וחצי ולא קרה כלום.
אני מסכים לניתוח שיש עוד טעם להיכנס עד לפדיון החלקי ולקוות להודעה חיובית של מימוש פטרוכימים.
ניראה לי שההודעה צריכה להיות משמעותית בערך כמו ההודעה על יפאנטו אם תבוא,
עם עלייה נמוכה יותר כי האג"ח מתומחר יותר גבוהה עכשיו, אבל אפשר לעשות אחוזים יפים.
רם, ברכות!!
האם ידוע לפי איזה שווי תתבצע העסקה אם תתבצע?
מה מטיס אמורה לקבל מהעיסקה? הרי היא מחזיקה רק ב24% מפטרו?
מה זה אומר על האגחים שמטיס מחזיקה בפטרו?
ומה זה אומר על אגחים של מטיס? שהוסר חשש מקומי לפרעונות האגחים או שהוסר לגמרי החשש גם בטווח הרחוק?