Re: מפולת נוספת הולכת וקורמת עור וגידים
ציטוט:
פורסם במקור על ידי matan3000
ציטוט:
פורסם במקור על ידי orenga
לא נראה לי שתיקון קטן בגלל העלאת ריבית / מכירות סוף שנה כדי לקזז הפסדים
זה הדבר האמיתי.
מה גם שארה"ב + אירופה + אסיה עדיין ירוקות
דווקא הימים האילו יכולים לשמש לקנייה של מציאות כיוון שאנשים מהר מאוד יחזרו לשוק
אחרי שהוא ימשיך להעלות
נ.ב
שם לב ש DOW + S&P פרצו את התקרות שציינת
פריצה אמורה לתת נר ירוק של 200 נקודות לפחות לכן בסבירות גבוהה מדובר בפריצת שווא במיוחד בדאו לא הייתי מגדיר את זה כפריצה.
לצערי ומניסיון בסבירות של 80% מדובר בפריצת שווא.
ולדעתי היום ה 29.12.09 יום אחרון אולי שהשווקים נותנים חנינה למחזיקי פוזציות הלונג למינהם.
אמרתי דעתי ב 1140 יש לחסל את תיק המניות ולהצטייד בשורטים על כל השווקים.
אז כן השווקים נתנו חנינה מאוד קצרה וסך הכל מ 1140 השוק הלך עוד 3 אחוז למעלה וחזר ל 1140 סך הכל מה קרה בעולם ? היורו יין ירד כמו שכתבתי מ 134 עד ל 122 שזה 1200 פיפסים לסוחרי המטח הדאו גונס ב 10500 יצר נר על תיקון 50 פיבו אבל כמה פה התיחסו לשוק בחול ונתנו תשומת לב להתחזקות היין בעולם מה שמפיל כרגע את המדדים מתחת לרמות קריטיות אז עבר חודש וקצת והמעוף לא הלך לשום מקום בעוד מדדי חול יורדים לתחתיות ומתחת לממוצעים נעים של 50.
אחרי פקיעת האופציות ביום ה השוק ישלים פערים ואולי לפני.
כמו שאני טוען ניפגש ב 980 בקרוב על מסכי אחד העם להחזיק את השוק בישראל אפשר חודש חודשיים לא יותר.
ראה סגירת פערים נדרשת: S&P500/דאקס/ת"א 25
viewtopic.php?f=93&t=6797
matan 3000
אני מצתרף לחברה כאן שמזמינים אותך להשתתף יותר בפורום
תנסה שוב אם אתה יכול להעלות שוב את הגרפים מעודכנים להיום .
זה מסקרן לראות אותם
כניראה היתה בעיה טכנית בהעלאת התמונות
זה קרה לי כבר
תודה
הי מתן
נהניתי לקרוא את מה שכתבת, ואני תומך נלהב בקורלציה עם התנהגות המט"ח, במיוחד EUR/JPY ו AUD/USD, וכמובן מסכים שחובה לעשות את ההצלבה הזאת כדי לחזות את העתיד לבוא.
באופן אישי, לאחר שחטפתי סטירות מכל הכיוונים, לעולם איני מתיימר לחזות כל כך הרבה חודשים קדימה. על מפולת יודעים רק אחרי שהיא התהוותה ולא לפני, ואם אדם ניחש מפולת פעם אחת, אז בפעם הבאה הוא לא ינחש נכונה, זו לא שיטה לעבוד איתה, זה משחק סכום אפס לאורך זמן.
מלבד זאת, המשקיע הקטן (גם אני קטן) פועל אמוציונלית, והמוח האנושי של המשקיע הקטן הוא בעל זיכרון קצר, ולכן אנחנו מדמיינים שנפגוש את התחתית שוב, כי זה קרה לא מזמן. אבל הבורסה כדרכה תמיד תמיד תמיד תפתיע ותעשה משהו שהיא מעולם לא עשתה (כמו "תיקון הירידות" האחרון 75%+).
אני בעצם אומר להסתכל על הגרפים ולהתייחס אליהם כמקור אינפורמציה ותמיד להיות פתוח לכל כיוון. הגרפים מדברים אבל החכמה היא גם לדעת להקשיב להם, ולא רק לשמוע מה שרוצים לשמוע כמו אמא שלי שאומרת שהיא מקשיבה לי אבל בעצם שומעת דברים אחרים לגמרי ממה שאמרתי, כי היא אינה באמת מסוגלת לקבל את הדעות שלי וההחלטות שלי שלא מתאימות לדרך החיים שלה.
באופו דומה, אם יהיו סימני היפוך והעליות תתחדשנה, אך לעומת זאת אם אצל אדם מסויים מקובע שהירידות תמשכנה, אז הוא יפספס את העליות בדיוק כמו שקרה לכולם ב2009.
אם למשל הירידות הנוכחיות תסתיימנה ב950 לדוגמא ואז יהיה טיפוס ל1400, אז לא הייתי מאחל לאף אחד לפספס את העליות האילו שוב.
למען הסר ספק, אני כרגע כמעט לגמרי מחוץ לבורסה, גם לא בשורטים, אני על הגדר, כי המעוף לא משדר שום כיוון אלא חוסר מגמה, דשדוש. ולמרות שמדדי העולם נראים פשוט זוועה, אני מתעקש להמתין שמדד המעוף ישבור מטה את ה1104 וכן שמדד הנדלן ישבור מטה את קו המגמה (300) ע"מ להגדיר אותו כמגמה יורדת. המעוף מתעתע בנו בדיוק כמו שתעתע בנו ערב המפולת, שעה שכל העולם התרסק, המעוף המשיך לרחף גבוה והתרסק רק אח"כ. אך מי מבטיח שכך יקרה שוב?!
אני מצרף פה את הגרף השבועי של הAUD/USD אשר מחזק את הצפי להמשך הירידות שכן יש לנו 2 שיאים ו 2 שפלים יורדים. המטבע מייצג את התנהגות הסחורות בעולם, והדימיון בינו לבין המעוף הוא רב.
[attachment=0:1nyyiu6z]AUDUSD.Weekly.05.02.10.GIF[/attachment:1nyyiu6z]
תענוג נהנתי להחכים גם ממך אהבתי את מה שכתבת ועל זה כל הכבוד לגבי מה יקרה עם המעוף הוא קשה לניבוי הרבה יותר משווקי חול מניסיון העבר למדתי שהפערים פה נסגרים רק אחרי שבעל הבית מעקל את המצב ולא מנסה להילחם בשוק דומה לוויתור של הנגיד על הקרב בדולר.
אני טוען שהשווקים שינו מגמה עצם כך שלא התרחשה פריצה של 1164 במעוף
זה נקודה שבפעמים האחרונות שלא נפרצה שלחה תשוק למטה וחזק כמובן ששבירה של 1104 תיתן כמו שכתבת את האות ומהר מאוד מרגע שהיא תישבר השוק יצנח 10 אחוז למטה
אנחנו מתקרבים ליום הזה שלא יהיה ספקות כל עוד שווקי חול הולכים לכיוון אחד המעוף לא יכול להמשיך לכיוון מנוגד בגלל שאנחנו שוק קטן ופצפון תנועות כאלה מתרחשות מהר במספר ימים מועט ככה שלא להספיד את השוק בארץ נכון קשה בפוטים אבל במקום לקנות פוטים אפשר לכתוב קולים מעל 1160 וללכת לישון רגועים.
השבוע להערכתי ירדו מדרגה נוספת מטה באחד העם ששבירה של 10 בדאו גונס על בסיס סגירה תיתן את האות לירידה חדה ומהירה מתחת ל 1100.
טוב, כנראה תהליכים צרכים להבשיל פרק זמן ארוך.
בעקבות העלאת הריבית , כבר מנסים להרגיע את כולם, כאשר צריך להרגיע סימן "שהכל בסדר".
http://www.cnbc.com/id/35473663.
המעוף סגר ביום ה' האחרון בסגירה על הגדר, יש מפת פוזיצויות לקראת פקיעה ביום ה' הקרוב.
מתחזית לפרק זמן ארוך ולתהליך שמבשיל, מעניין לדעת בסוף היום 19/2/10 מה שווקי המט"ח/מניות אומרים, לקראת הפקיעה הקרובה ?
שירשור מחכים.