גיל,אפשר עזרה בבקשה?
Printable View
גיל,אפשר עזרה בבקשה?
תעשה חיפוש באתר "קובץ חישוב בטחונות" ותוריד את הקובץ של RH. הוא טוב בהרבה מהאתרים השונים ונותן לך את כל הנתונים שביקשת כמו מתי האסטרטגיה מתאזנת, מתי רווח מקסימלי וכו.
כמו כן אני יודע שזה קורץ אך עצתי היא שבפעם הבאה תבצע את האסטרטגיה של שחקן פחות פעמים. אם הגעת למצב שיש לך בעיית בטחונות בהזזת הרגל משמע השקעת יותר ממה שאתה אמור (רצוי 30% מהכסף באסטרטגיה ו 70% לתיקונים כשבאסטרטגיות יותר דפנסיביות אפשר להשתמש ביותר).
מקווה שהכל יסתדר
אופטימי,
דבר ראשון, הייתי ממליץ לך לחשוב מה לעשות עם האסטרטגיה של 6.12.
שחקן כבר נתן הוראת סגירה ביום חמישי, כרבע שעה לפני סיום המסחר, ומה שהיה נכון לעשות ביום חמישי, סביר שעדיין טוב לעשות גם בראשון בבוקר, קרי, אם תמשיך להישאר עם אסט' זו פתוחה גם במהלך יום א' ייתכן שתרוויח ממנה עוד קצת, אבל הסיכון הולך וגדל מכיוון שרגל אחת של קול 1130 כתוב מתקרבת למדד.
רק באם המדד יפתח בקפיצה של אחוז או יותר למעלה, שווה לשקול שוב האם להמתין שיתמתן או לחילופין למצוא פתרון אחר במקום לסגור אסטרטגיה זו.
ייתכן אף ששחקן מעוף ייתן התייחסות כלשהי לאלו שפיספסו את התזמון ולא הצליחו לסגור ביום חמישי, אז לדעתי שווה להמתין ולעקוב אחר הודעה/אסטרטגיה חדשה של שחקן
שלום גיל,
תודה רבה על ההתיחסות.
בקשר לאסטרטגיה של 6.12 נסגרה ברווח של 430 לפני עמלות.
שאלתי היא לגבי אסטרטגיה של 29.11 ולגביה לא קבלתי ממך תשובה.
אחזור על שאלתי,מה טוב לאסטרטגיה זו,מה נקודת האיזון ומה נקודת רווח 10% אם יש סיכוי והאם התיקונים של שחקן מלמדים שמטרתו להגיע איתה לפקיעה????
תודה מראש על התשובה
אופטימי,
לגבי האסטרטגיה של 29.11 ,
דבר ראשון היה נכון כמובן לבצע את שני השיפורים/עדכונים שנתן שחקן, אך מכיוון שהייתה לך בעיה של בטחונות נתקעת איתה באמצע.
לדעתי נכון לעשות , זה להמשיך ולבצע את התיקונים שאותם עידכן שחקן, עד כמה שתוכל (האם לא השתחררו לך בטחונות נוספים עם סגירת האסט' של 6.12 ?).
באם עדיין אין לך מספיק בטחונות, אפשר לשקול קנייה קטנה של קצוות (קרי, פוט 1000 + קול 1200 , מחירה של כל יחידה אמוא להיות בין 30 ל- 40 ש"ח) אמנם רוב הסיכוי שבקניה זו "זרקת" כסף אבל מנגד זה יכול לעזור לך להקטין בטחונות ולאפשר לך להשלים את העדכונים לאסטרטגיה של שחקן.
לגבי חישוב נקודת איזון ונקודת רווח של 10% , לצערי אין לי כרגע (בשעות הקרובות) גישה לתוכנה שתוכל לבצע זאת, אבל כשמדברים על נקודת איזון הכוונה היא בעיקר לפקיעה ואז נקודת האיזון מייצגת נקודה ע"ג המדד בה אם תתרחש הפקיעה האסטרטגיה שלך תהיה ב- 0 רווח/הפסד. כמובן שלכל אחד יש נקודת איזון טיפה שונה (בגלל שבעת ביצועה או עידכונה התקבול או תשלום היה מעט שונה) שלוקחת גם בחשבון את המחירים הספציפיים שבהם אותו אדם ביצע את הפעולות.
בגדול, ואם איני טועה , מעט ירידות , לא חריפות יעשו לה רק טוב.
שוב, קח את דבריי במשפט האחרון בערבון מוגבל מאד מכיוון שאין מולי כרגע תוכנת חישוב רצינית.
לעניין מטרתו של שחקן, איני מתיימר לענות במקומו, ואף קטונתי (בהרבה רמות) ממנו ומיכולתו המדהימה לתכנן ולשפץ אסטרטגיות, אולם להערכתי שחקן אינו מתכנן אסטרטגיה זו לפקיעה מכיוון שככל שמתקרבים לפקיעה הסיכון גדל (בעיקר בסטרייקים הקרובים מאד לכסף) ומטרתו של שחקן לתת לנו "כסף על השולחן" במינימום סיכון שנדרש.
בהצלחה בהמשך ביצוע העדכונים ל- 29.11 , ומקווה שתצליח להדביק את הפער ולהעמיד את האסטרטגיה באותה נקודה אליה כיוון שחקן בעזרת שני התיקונים שנתן.
שוב תודה על העזרה.
אתה נמצא באסטרטגיה??
בצעתי היום בבוקר את הזזת הקולים ל1110 וגם עשיתי אסטרטגיה שבועית פי 7 ואף נשאר לי בטחונות של 30 אלף.
כך שנכון לרגע זה בצעתי כל ההתאמות של שחקן.
אשמח מאוד אם תהיה ליד תוכנה שתוכל לחשב לי בבקשה את נקודת האיזון ןאת נקודת הרווח של 10%
תודה מראש,אופטימי
אופטימי,
לפני שנתחיל עם כל החישובים, יש לי תחושה שאתה לא כל כך מקפיד על ניצול הגיוני של בטחונות.
אין צורך שתענה לי על כך אבל אנא בדוק בעצמך האם נכון לעכשיו אתה מנצל יותר מ- 30% מסך כל הבטחונות שלך (לדוגמה: ניצול בטחונות 60,000 , יתרת בטחונות 50,000 , ז"א שסה"כ יש לך בטחונות של 110,000 מתוכם ניצלת 60,000 כלומרניצלת 55% מהביטחונות).
בקיצור עם ניצלת יותר מ- 30% אתה עלול שוב פעם להסתבך כמן שבוע שעבר.
ואני אומר זאת מכיוון שכל החשבונאות של אזור אופטימלי בשביל לגרוף 10% או נקודת איזון לפקיעה הרבה פחות חשוב מאשר הקפדה על רזרבה סבירה של בטחונות.
בברכה
אני לא נמצא באסטרטגיה מכיוון שאני מתכנן את האסםרטגיות שלי אחרת (אסטרטגיות חודשיות ולא שבועיות) מכוון לתשואה שונה , ומשפץ אותן במהלך כל החודש לקראת הפקיעה
הי גיל,
אני מנצל כ80% מהבטחונות.
ממתין עדיין לתשובה על שאלתי בקשר לאסטרטגיה.
אודה לך מאוד אם אקבל תשובה
אופטימי,
למרות הכינוי שלך הפעם אני די פסימי , מה שאתה עושה מנוגד לכל כללי הזהירות.
היום בבוקר סוף סוף נחלצת ממצוקת בטחונות ע"י זה שסגרת 6 סטים של אסטרטגיה מ- 6.12, וישר הלכת וביצעת 7 סטים של האסטרטגיה החדשה מהיום, ושוב פעם "חנקת" את הבטחונות.
הבעיה כפולה, כמעט אין לך רזרבה למקרה שיפוצים (מקווה שלא יהיו אבל אף פעם אי אפשר לדעת), ויותר חמור מכך, אם המדד יתחיל לנוע למעלה אתה עלול להכנס די מהר לחריגת בטחונות ופדיונות כפויים. מצב של פדיונות כפויים הוא הכי גרוע מכיוון שהוא נועל הפסדים ואחריו אין יותר מה לתקן, לשפץ או לגלגל פוזיציה.
אילו אני במקומך, לא הייתי מבצע את האסטרטגיה של שחקן מהיום (בגלל חוסר בטחונות) או מקסימום עושה סט אחד בשביל להיות בתוך העניינים.
אשמח באם חברים נוספים שעושים או עוקבים אחר האסטרטגיות של שחקן יתמכו או ישללו את הדעה שלי.
בברכה
פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
תומך בדבריו של גיל בפה מלא.
אני רוצה להזכיר לכולם שמדובר בנגזרים, שקיימות לעתים תנודות חריפות, שאף אחד לאבאמת יודע בוודאות כיצד יתנהג השוק אפילו בטווח של שעות, שהאסטרטגיה מנוהלת ע"י מומחה עם יכולת מאוד מצומצמת מצידכם לביצוע תיקונים וכו'.
בשורה התחתונה - קל מאוד לאבד כסף בשוק הנגזרים.
השתלטות של אופוריה, כניעה לתאוות הבצע או התעלמות מתרחישים לא אופטימיים ידרשו ויקבלו מכם שכר לימוד כואב, בוודאות. אם תקשיבו טוב טוב בפורומים ובצ'אט כאן באתר, תוכלו להיווכח בלא מעט צלקות.
אז אני מציע להקפיד על נקיטה בכללי זהירות, הבנה של כל הצעה לאסטרטגיה, על ביצוע סימולציה מקדימה, קיום שיעור בטחונות מתאים ואפילו על אפשרות היציאה.
מישהו, למשל, חושב על סיאטוציה בה יש תנודה חזקה בשוק ואתר האינטרנט לא זמין בזמן זה?
או שחס וחלילה, נבצר מהשחקן היקר שלנו להיכנס לאתר מסיבה כזו או אחרת?
מה יקרה אז?
השחקן היקר שלנו דיבר על אחריות, בין אדם לחברו. אני רוצה להרחיב ולהוסיף, שראוי שננהג באחריות גם לגבי הכסף הפרטי שלנו.