דמקה נתן לך את התשובה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי rono968
אם אתה צריך עזרה תעלה את האסטרטגיה שאתה מחזיק,אנסה לעזור לך ככל האפשר.
פשוט תירשום כמה יש לך יחידות בכל אופציה+מחיר קנייה או מכירה.
Printable View
דמקה נתן לך את התשובה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי rono968
אם אתה צריך עזרה תעלה את האסטרטגיה שאתה מחזיק,אנסה לעזור לך ככל האפשר.
פשוט תירשום כמה יש לך יחידות בכל אופציה+מחיר קנייה או מכירה.
רונו, בוקר טוב,
בוא נפרק את "המוקש" של סופרפוזיציה שלב אחרי שלב:
1. לכל אסטרטגיה באשר היא יש "רגישויות" משלה (לדוגמה - אסט'דלתא 0 שמבוצעת ע"י אופציות + נכס בסיס, "אדישה" לעליה או ירידה במדד אך רגישה לשאר היווניות, או אסט' מסוג חוזה, אדישה לכל היווניות ורגישה רק לדלתא).
2. לשתי האסטרטגיות שביחד יוצרות סופרפוזיה יש רגישויות שונות (יתכן שהן דומות אך עם הבדלים דקים, ויתכן שהן שונות ואפילו מנוגדות בחלקן), אבל לסופרפוזיציה יש רגישות שונה משתיהן, והיא בעצם שילוב של שתי הרגישויות ביחד.
3. גם הבטחונות וגם גרף הפקיעה של הסופרפוזיציה שונה משל שתי האסטרטגיות, כשכל אחת בנפרד, ומהווה שיקלול של שתיהן.
4. כעת, השאלה היא כיצד להתייחס לאותה סופרפוזיציה:
א. אם כמקשה אחת, אזי זה מעט מסובך יותר מכיוון שישנן אופציות "נסתרות" כאלו שביטלו אחת את השניה (לדוגמה פוט 1070 קנוי ומכור = כמות סופית 0, או פוט 1040 שהפך מ- 4 כתוב ל- 2 קנוי)ויתכן אף סיבוך נוסף באם יבוא הרגע לבצע שינוי של אחת משתי האסטרטגיות, ואז תיווצר סופרפוזיציה חדשה ששוב פעם תשנה את התמונה הכללית למשהו אחר .
ב. להתייחס אל הסופר פוזיציה כאל שתי אסט' נפרדות שמנוהלות בפועל בחשבון אחד, אבל עומדות כל אחת בפני עצמה ומנוהלות וירטואלית באקסל כל אחת בנפרד. שזו לדעתי דרך יותר נכונה וקלה לנהל אותן.
ג. אני משער כי שחקן מעו"ף עוקב אחרי שתיהן בנפרד, יתכן גם כי את האסט' השניה תיכנן מראש תוך התחשבות מסויימת באסט' הראשונה. על כל פנים סביר ששחקן גם לוקח בחשבון את הסיכוי/סיכון של הסופרפוזיציה כמקשה אחת.
לסיכום:
אין צורך "להילחץ" יותר או פחות בגלל הסופרפוזיציה לעומת כל אסטרטגיה אחרת, היא פשוט מורכבת יותר אבל היא תוצאה מדוייקת ומשוקללת של כל מרכיביה (כלומר של שתי האסטרטגיות שמרכיבות אותה)
בברכה
תרשה לי גם להוסיף בהמשך לציטוט שלך
"אני אשמח לתשובות מפורטות אם אפשר ואם אחד התותחים פה יתחבר אלי למסנגר
musicmaninlove@hotmail.co.il
לעזרה בנושא זה מאוד יעזור לי כי אני לא רגוע בכלל ואולי שתי מילים במסנגר יעזרו להרגיע בשניה את המצב"
עזוב אותך מ"תותחים" כולנו כאן תלמידים של החיים, של המעו"ף ושל שחקן מעוף, סה"כ יש כאן כאלו עם מעט יותר ידע או נסיון, וכל אחד יכול לשפר את הידע אם רק ירצה. גם עניין הנסיון יגיע לכל אחד שעובד בזהירות ובשיקול דעת.
לנושא המסינגר, אני לא בעד זה מכיוון שהמטרה שלי אינה "להרגיע" דווקא את רונו, למרות שרונו נראה די מוטרד, ואולי אף בצדק, אלא לנצל את השרשור שפתחת ושבו העלית דילמה אמיתית ונכונה, ע"מ לתת תשובה (עד כמה שאפשר ברורה ונכונה מנקודת ראותי) שתוכל לענות גם לחברים אחרים שמתלבטים באותה דילמה כמוך.
וארחיק אף יותר, נגיד לרגע שההסבר או תשובה שנתתי לך, שגוי לחלוטין, מוטעה, הזוי וכו', מי יכול לבקר אותי ? מי חוץ ממך יידע מה עניתי לך, אולי אני סתם "טרללולו" או מישהו שדווקא מנסה להזיק לך, איך תוכל לדעת ?
לכן אני מעדיף לענות בציבורי, לא בפרטי ולא בדרכי התקשרות אחרים, ע"מ שגם אחרים יוכלו לבקר אותי, גם לי יש עוד המון מה ללמוד מאחרים, וגם בשביל השקט שלך - כלומר, מה שעניתי לך "חשוף" בפני כולם, לטוב ולרע, והרי ידוע שחשיפה ושקיפות תמיד טובים יותר משיחה אחד על אחד (מלבד בעינייני בטחון וכו')
בברכה
קודם כל תודה רבה לך על היחס והתשובות
זה חשוב כי חוץ ממך ואולי עוד אחד אף אחד לא ענה פה
לדעתי חשוב מאוד מאוד ששחקן מעוף יתן הסבר מקיף על כל נושא אסטרטגיות משוקללות אחת עם השניה כלומר סופרפוזיציה
האם צריך להתיחסבאמת אליהם כשתי אסטרטגיות בתיק אחד ופשוט לבצע כל מהלך שהוא אומר אפילו אם סגירת אסטרטגיה א והשארתה של אסטרטגיה ב (שיפגע בפוטים 1040 כאמור )
האם מחוייב שני אסטרטגיות בשני תיקים נפרדים בכלל וכך לא תפגע אף אסטרטגיה
הכי יעיל לדעתי זה פשוט שבפעם הבאה לא ינתן משהו מנוגד בין שתי אסטרטגיות דוגמת 1040 ו1070 שהיו פה ואין ספק גבר שאניבאמת לא רגוע ומחכה כבר כמה ימים למוצא פיו של שחקן מעוף כי זה יעזור מאוד כאמור לא רק לי אלא לאחרים כי כמו שאמרת רק שחקן מעוף הוא תותח שאנחנו סומכים עליו וכל אחד אחר יכול להיות שרוצה לעזור אבל מצד שני לא מספיק יודע ואולי יכול לעשות לי ולאחרים נזק למרות הרצון לעזרה
לסיכום שחקן כמו שגיל העלה ואני איתו בנושא אשמח אם תפרט בנושא הסופרפוזיציות מה מזיק מה נכון לעשות וכו
יום טוב
רונו,
1.באמת, אין צורך בשום לחץ. לחץ זה הדבר היחיד שיכול לגרום להפסדים.
2. עבור עצמי, אני אכן מנהל סופרפוזיציה מורכבת, הדרך היחידה שבה יכול להשתלט עליה זה בעזרת אקסל, ואז אני רואה את כל האסטרטגיות הנפרדות וגם את כלל הסופרפוזיציה שיש לי.
3. יש גם תוכנות כאלו ואחרות שיכולות לעזור, אבל אין צורך להסתבך יותר מדי. גליון אקסל פשוט, סה"כ מדובר בשתי אסטרטגיות, כל אחד יכול לרשום אותן בהפרדה ואח"כ לעשות בשורה תחתונה סיכום סופרפוזיציה.
חבל על הלחץ, אם אתה סומך על שחקן מעוף, תהיה ערני לגבי ההודעות שלו באתר, וזה הכל.
4. לגבי זה ששחקן נתן שתי אסטרטגיות שמתלבשות אחת בתוך השניה, ומדוע לא עשה את השניה כך שלא יהיו אופציות חופפות ביניהן - התשובה שלי מאד פשוטה: אין הגיון לעשות אסטרטגיה בצורה כזו שאחד השיקולים יהיה לא "לדרוך" על אופציות קיימות מאסטרטגיה קודמת ושעדיין פתוחה. זה נקרא "שיקול זר", שיקול לא עינייני, שיקול שגוי.
כשעושים אסטרטגיה נוספת צריך לשקול מה נכון לאותו רגע לעשות , בלבד, וניתן להתחשב באסטרטגיה פתוחה נוספת מנקודת חישוב של יווניות, סיכון/סיכוי, בטחונות וכו', אבל ממש לא לעניין לעשות אותה דווקא בצורה כזו שלא יהיו בה אופציות חופפות.
בברכה
אני עשיתי את שתי האסטרטגיות כאמור בתיק אחד וראינו התנגשות פוט 1040 קנוי מאסטרטגיה ב כידוע לך עלה על פוט כתוב מאסטרטגיה א לדוגמא
אז לסיכום האם מה ששחקן יעלה עכשיו אם זה תיקון לאסטרטגיה א' או תיקון לב' או כל מה שיעלה פשוט לבצע למרות שזה ידרך אחד על השני מבחינת סטרייקים האם זה נכון לעשות ? או שהייתי צריך שני תיקים לשני אסטרטגיות
אשמח אם תתחבר למסנגר שלי ידידי
זה יעזור לי מאוד שיחה קצרה איתך בנושא
ואם יש סקייפ asaf0968
תודה לך
רונו,
אז לסיכום האם מה ששחקן יעלה עכשיו אם זה תיקון לאסטרטגיה א' או תיקון לב' או כל מה שיעלה פשוט לבצע למרות שזה ידרך אחד על השני
לא יודע מה שחקן יעשה ומתי, אבל אין שום משמעות לכך שאופציות דורכות אחת על השניה או שהן רק אחת ליד השניה.
מבחינת סטרייקים האם זה נכון לעשות ? או שהייתי צריך שני תיקים לשני אסטרטגיות
לא צריך שני תיקים (אולי לשחקני המעו"ף הכבדיםבאמת יש יותר מתיק אחד) אפשר לנהל הכול דרך אקסל או תוכנת עזר כזו או אחרת
אשמח אם תתחבר למסנגר שלי ידידי
תאמין לי שהמסנגר לא ירגיע אותך יותר, אין לי מה להגיד במסנגר שלא כתבתי כאן : אם אתה סומך על שחקן, פשוט תהיה ערני להודעות שלו. ואם מטריד אותך שאופציות דרכו אחת על השניה - פשוט "תפרק" אותם מחדש באקסל ואז הכל מול העיניים.
בברכה
עצה טובה - תרגיע, אין מקום ללחץ , אני בסופרפוזיציה של בערך 100 אופציות שונות שנראות בעין + עוד כ- 50 נסתרות, וכולה אני מנהל את הכל באקסל (ועוד בגליון אחד לא מסובך שעישיתי לבד), לא מודאג ולא עושה לעצמי כאבי בטן מיותרים, סה"כ מכל אותם 150 אופציות דרישת הבטחונות שלי כרגע זה 12,000 ש"ח, ומקסימום הפסד תיאורטי לפקיעה זה 14,000 ש"ח (בהנחה שלא אבצע שום שינוי)
ידידי לסיכום מה שאתה אומר שאם יש לי שתי אסטרטגיות בתיק אחד כל פעולה ופעולה ששחקן יעשה לתיקון האסטרטגיות או לדוגמא סגירת אחת מהן לעשות בתיק וזה לא יפגע באסטרטגיה השניה למרות שלדוגמא סגירת א' תביא הגדלת הפוטים הקנויים 1040 בשקלול שניהם (כיוון ששם היה פוטים כתובים ואם יסגרו אני בעצם קונה עוד פוטים כתובים 1040 ) וכך להמשיך עד סגירה מלאה של הכל
האם הבנתי נכון ?
רונו,
נכון מאד, אין שום הבדל בין ניהול שתי אסטרטגיות בתיק אחד לבין ניהולן בשני תיקים (מתמטית, לוגית - אין שום הבדל), להיפך, לפעמים יכול להיווצר מצב בו עושים אסטרטגיה נוספת ע"מ להוריד סיכון באסטרטגיה ראשונה (או ע"מ להוריד דרישת בטחונות), וזה ללא קשר לאסטרטגיות של שחקן, אלא באופן כללי.
בוא נחשוב קצת קדימה, נניח מצב שבו עשית בתיק אסטרטגיה חריפה (חוזה) ועשית אותה מספר רב של פעמים, עד כדי כך שאתה מתקרב לגבול הבטחונות, ועכשיו אתה רוצה להוריד סיכון או להוריד בטחונות, אם תעשה את האסטרטגיה המשלימה בתיק אחר (נגיד אפילו לא אצל אותו חבר בורסה או בנק) יכול להיווצר מצב שבו בחשבון אחד תיאלץ אפילו לסגור או שיסגרו אותך בגלל מגבלת בטחונות למרות שבחשבון אחר עשית הגנה.
לכן אם מישהו פותח יותר מחשבון מסחר אחת, הוא לרוב משתדל לפתוח אותו אצל אותו חבר בורסה או באותו סניף בנק, ומקשר בינהם ברמת הבטחונות.
ברמת הפעילות שלנו ושל עוד חברים רבים, אין צורך בסיבוך הזה שנקרא פתיחת שני חשבונות מסחר מקבילים
בברכה
אתא רואה שלמרות שלא תיקשרנו במסינג'ר הצלחתי (אני מקווה) להוריד את רמת הלחץ ?, זה טוב, תמשיך כך ותהיה ערני להודעות של שחקן. זה הכל
תודה גבר על העזרה למרות שהייתי שמח אם גם שחקן מעוף יעלה ויתן לנו קצת הסבר מקיף על הנושא עם דוגמא
לפני שבוע או שבועיים דיברו על הצעות ייעול לאתר הנפלא הזה אז הנה הצעה
אם יהיו סקירות לדוגמא סקירה מהסוג הזה או סקירות וידאו שזה הכי טוב שיכול להיות באתר הזה מרוכזות לא היה צריך לשאול את כל השאלות האלה ולחסוך לחצים