Re: תכנון אסטרטגיה לחודש הבא - שימוש בנכס הבסיס.
לא.
אתה לא יכול להישתמש בתעודת סל כנכס בסיס.
אם תיכתוב CALL מול תעודת סל ותפסיד על ה CALL ותרויח על התעודת סל,תצתרך לשלם כסף (אם הברוקר לא יסגור אותך קודם על בטחונות) עבור ההפסד ללא קשר אם יש לך תעודת סל או לא.
אתה לא יכול לספק תעודת סל עבור ההפסד.
תפיסה שגוייה ביסודה על שימוש בנכס בסיס יחד עם אופציות עבור גידור.
בגידור אנחנו יכולים להרויח או על המניות או את הפרמיה על כתיבת אופציה או על שניהם יחד.
אנו צריכים להיות מוכנים למסור נכס בסיס עבור האופציה הכתובה.
ניהול אסטרטגיות גידור הינה תורה בפני עצמה.
בארץ לא רלוונטי כי אין אופציות CALL & PUT על מניות(מה שיש עוד מעט לא יהיה).
ורק הגדולים יכולים לבצע שורט על מניות.
קול 001 מהווה נכס בסיס ב 100%
בדלתא אפס
מומלץ
חביתוש עברתי את הקורס הקודם עם יוסי בת"א וזכורני שדובר שם על רכישה של מניות מתוך ת"א 25 כמייצגות המדד , לא דובר על דגימה מדוייקת אלא על ניסיון להתקרב למניות שמתנהגות "כמו " המדד.
כל הפריסה של האסטרטגיה וההגנה נראית לי תקינה לחלוטין.
בהצלחה.
אמת בדבריך , אבל אז עליך לחשב בטא.
מקדם שבעזרתו אתה יכול לדעת בערך בכמה לגדר.
זה עדיין לא ב 100% גידור.
אם אתם כבר רוצים לעסוק בגידור , למה לא בשוק האמריקאי?
יש שם הרבה יותר פוטנציאל מאשר בשוק הישראלי.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי eddie
לא.
אתה לא יכול להישתמש בתעודת סל כנכס בסיס.
אם תיכתוב CALL מול תעודת סל ותפסיד על ה CALL ותרויח על התעודת סל,תצתרך לשלם כסף (אם הברוקר לא יסגור אותך קודם על בטחונות) עבור ההפסד ללא קשר אם יש לך תעודת סל או לא.
אתה לא יכול לספק תעודת סל עבור ההפסד.
תפיסה שגוייה ביסודה על שימוש בנכס בסיס יחד עם אופציות עבור גידור.
בגידור אנחנו יכולים להרויח או על המניות או את הפרמיה על כתיבת אופציה או על שניהם יחד.
אנו צריכים להיות מוכנים למסור נכס בסיס עבור האופציה הכתובה.
ניהול אסטרטגיות גידור הינה תורה בפני עצמה.
בארץ לא רלוונטי כי אין אופציות CALL & PUT על מניות(מה שיש עוד מעט לא יהיה).
ורק הגדולים יכולים לבצע שורט על מניות.
ברור שכסף אני אצטרך לשלם, וישנה אפשרות להיכנס למינוס של מזומנים (במגדל לפחות) ולכן אני לא מוצא בזה שום בעיה:
במידה והבורסה יורדת - אין בעיה של ביטחונות כי יש רווחים של הP המגן -זה ברור.
במידה ויש עליה מתונה - ייתכן שהC עדיין לא בכסף ואם כן - אז לא בסכומים גדולים ולכן גם כאן אין בעיה.
במידה ויש עליה תלולה ומהירהכאן יש שני תסריטים:
הראשון - אפשרות לכניסה למינוס ואז אין פדיון כפוי וכיסוי המינוס בעזרת הרווחים מתעודת הסל.
השני- פדיון כפוי - במידה ומגיעים לפדיון כפוי זה אומר שהעליות הן עצומות ובמקרה כזה במידה והאופציות ייפדו תהיה אפשרות באותו הזמן להחליט האם להשאיר את תעודת הסל ללא הגנה או למכור אותה ולסגור את הפוזיציה. דווקא מקרה כזה לא נראה לי נורא כ"כ כי כנראה קרה משהו מאוד חיובי שלא אהיה מעוניין להמשיך ולגדר את תעודת הסל שלי מלמעלה.
הבעיה היחידה שלי עדיין היא מה קורה בפקיעה, האם להמשיך להחזיק או למכור\לגלגל לחודש הבא?
פיספסתי משהו בתפיסה שלי? (שוב - בהנחה שניתן להיכנס למינוס של מזומן)
התפיסה של גידור נכונה, אבל.
כמה עולה תעודת סל?112000 ש"ח ליחידה???
אני לא חושב. וזה מה שתצתרך לספק.(במקרה של אופציות מעוף את ההפרש בין הסטרייקים).
תעשה ניסוי פשוט : תקנה תעודת סל יחידה אחת.
תמשוך את כל הכסף מהחשבון ותנסה למכור CALL אחד מול תעודת הסל.
תראה שאי אפשר(מינוס זה חוב שאתה חייב להחזיר).
משהו נוסף :
נניח קניתי נכס בסיס ב 100 ש"ח למניה (100 מניות) בעלות של 10000 ש"ח.
כתבתי אופציה CALL על סטרייק 100 של נכס הבסיס וקיבלתי עליה 500 ש"ח.
אם נכס הבסיס עולה לשמיים , בפקיעת האופציה אני אהיה מחוייב לספק את נכס הבסיס במחיר
100 ש"ח ליחידה(100 יחידות) , כלומר קניתי ב 100 ש"ח ליחידה ומכרתי ב 100 ש"ח ליחידה.
אבל הפרמיה של 500 ש"ח נשארה אצלי בכיס(רווח של 5%). זה מהות Covered Call .
וזה רק על קצה המזלג.
כמובן אפשר לעשות עוד הרבה דברים כגון אוכפי זמן,קונדורים,פרפרים , פרפרים אי סימטריים ,
סולמות , מרווחי יחס ועד ועוד ועוד....
אם אתם רוצים למצוא באינטרנט ישנם המון אתרים והמון מידע.
תחפשו "ניהול אסטרטגיות גידור","ניהול אסטרטגיות מעוף","ניהול אסטרטגיות בשוק ההון"...
נשאלת השאלה למה בכלל להתעסק עם נכס בסיס?
נניח שמישהו רוצה להשקיע כרגע במדד 25. במקום לקנות את נכס הבסיס, ניתן לקנות חוזה עתידי סינטטי (קונים C1130 ומוכרים P1130) ובזה נגמר הסיפור. זה בדיוק כמו לקנות 100 יחידות מדד בסיס מבחינת רווחים והפסדים. רוב היווניות מבטלות עצמן.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
נשאלת השאלה למה בכלל להתעסק עם נכס בסיס?
נניח שמישהו רוצה להשקיע כרגע במדד 25. במקום לקנות את נכס הבסיס, ניתן לקנות חוזה עתידי סינטטי (קונים C1130 ומוכרים P1130) ובזה נגמר הסיפור. זה בדיוק כמו לקנות 100 יחידות מדד בסיס מבחינת רווחים והפסדים. רוב היווניות מבטלות עצמן.
במקרה כזה שוב נשאלת השאלה:
מה עושים בפקיעה,
הרי לא רוצים שתזוזה רגעית בפקיעה לכיון לא ידוע תגרום לרווח\הפסד שלא קרו בנכס הבסיס עצמו.
מה עלות הגילגול של החוזה הסינטטי לחודש הבא או סגירתו?
היי חביתוש, לא ברורה לי כל כך ההצמדות שלך לאסטרטגיות עם נכס בסיס
אם אתה מתכוון לבצע Covered Call גרף הרווח וההפסד שלה הוא זהה לכתיבת אופציית Put : אם השוק עולה- העליה חסומה עד לסטרייק שבו כתבת את האופציה. אם השוק ירד, אתה חשוף ב 100% עם ירידת השוק בניכוי הפרמיה שקיבלת בכתיבת ה call. זה בדיוק כמו כתיבת put.
ככלל, כל פעולה בנכס בסיס (במקרה שלנו מדד 25) ניתן לבצע עם אופציות בעלות נמוכה יותר (שהרי זה "מנוף האופציה") עם סיכונים גבוהים וסיכויים גבוהים באותה מידה אבל עם מרווחי גמישות הרבה יותר גבוהים
למעשה, בכל פעם ששחקן כותב קניית (מכירת) צילנדר מדורג זו בעצם קנית (מכירת) נכס בסיס אבל עם חשיפה נמוכה יותר לתנודתיות שלו כך שפועל, אתה מבצע אסטרטגיה מבוססת נכס בסיס כמעט מידי שבוע