Re: סיכון גבוה באסטרטגיה השבועית, שחקן אשמח לקבל את תגובתך.
תודה אופיר. שים לב שבנובמבר הפקיעה היתה רחוקה כ- 45 נקודות מהפקיעה האופטימלית לכאורה, כך שלא הייתי בונה על נתוני הפוזיציות הפתוחות יותר מדי.
לגבי כאלו שיודעים יותר מאחרים בשוק ההון, הייתי מציע לך לבדוק כמה מרוויחים הנהג, העוזרת והגנן הפרטי שלו באחוזתו הענקית שבאיי קיימן, לפי זה תדע...
אפריים בקיצור לטענתך מעל 1120 אתה לא מוגן.
כלומר אם המדד ממשיך לעלות אתה מסתכל מהצד...
מעניין. :)
אני מצטער לומר אבל אתה מתבסס על נתונים שגויים. לא אכנס להכל אבל דוגמא:
אולי טוב שאירופה לא סיימה אדום יום קודם לכן (אתה מכוון לפקיעה האחרונה).
שחקנים מתעבים פתיחה אנגלית ואתה מדבר על 4% ירידה בפקיעה, שהרי בזמן התיקון המדד היה 1098.
גם בפקיעה הלכאורה סוערת אליה כיוונת סה"כ 2.08% שלילי.
חפש קצת מתי בדיוק היתה פקיעה אנגלית בעשר השנים האחרונות ומה קרה בעקבותיה. אני בטוח שתופתע מהתוצאות.
עוד דוגמא, אתה מציין כי לא היית מסתמך על מפת הפוזיציות כי הפקיעה האחרונה היתה 45 נקודות מנקודה זו. 45 נקודות = 7% רווח לכותבים כך שזה לא נורא אך אתה שוכח לציין 9 פקיעות רצופות בהן הפקיעה היתה בטווח של פחות מחצי אחוז מהנקודה האופטימאלית. הרצף הטוב ביותר משנת 2004. סתרת את עצמך בתגובה - מצד אחד ציינת כי מה קרה בפקיעה האחרונה (הרי השחקנים הם אלו שהביאו את המדד לנקודה מדוייקת) ומצד שני לא להסתמך על מפת הפוזיציות.
כל חישוב שעשית לא רלוונטי בשלב זה. האסטרטגיה ברווח כי אם הפקיעה היתה מחר היית מרויח. אם אתה טוען אחרת הרי זה בעצם כמו לטעון שאתה יודע את כיוון המדד. מבחינת חיתוך הפסדים - הניסוח היה מאוד יפה אבל לא קשור למציאות. קח את אסטרטגיות האתר כדוגמא. 52 אסטרטגיות.2 גרמו נזק. נניח שהיו 15 אסטרטגיות שהסתבכו, אז אם הייתי חותך הרי שהייתי מפסיד ב 15 מהפעמים אם לא יותר מזה. נגיד 15% יעד חיתוך, והגעת כבר לפני ריבית דריבית כמעט ל 200%. הנזק בפעמיים היה פחות משמעותי.
במלים אחרות, אתה יכול לנסות ללכת נגד הכותבים אבל לדעתי לא מומלץ.
בנוגע לקיימן: בקיימן עפ"י חוק אסור לבנות אחוזות. בניה מקסימאלית היא על שטח של 2 דונם משום שמדובר באי קטנטן. אגב, לא
באמנת
גרים שם זה רק מקלט מס...
לשואלים על אוכף. במידה והמדד ממשיך לעלות מבצעים הצלבה בין הפוט לקול. כלומר הפוט עולה מעל הקול עד למצב בו הפקיעה נמצאת בטווח. בשלב בו התטא כבר גבוהה פותחים אוכף נוסף על הסטרייק (לצורך הדוגמא 1150) המותח עוד קצת את הקצוות.
בהצלחה.
היי שחקן,
הצגתי מספרית את התרחישים האפשריים וההפסד הכרוך בהם. נכון שיש עוד זמן, ואולי יבוא תיקון והשחקנים מתעבים פתיחה אנגלית. אולי. אבל הפקיעה של אוקטובר היתה בפתיחה של 2.23%- וברור שמספיק מקרה אחד מתוך 10 לגרום נזק אדיר לאסטרטגיה. למה להשאר חשוף עם אפשרות של סיכון בלתי מוגבל רק מתוך ההנחה שהשחקנים מעדיפים פקיעה כזו או אחרת?
מנתונים של קרוב ל-70 פקיעות אחרונות אחריהן אני עוקב, הרי שאם טווח המסחר בשבוע הפקיעה (א' עד ד' בלבד) נמדד באחוזים, כשליש מהפקיעות היו מעל רף ה- 90% ורק 16% מהן היו מתחת לרף ה-10% וכאן הצדק איתך.
ערבבת קצת בין שתי תגובות שונות שלי, אבל איני טוען שאני יודע את כיוון המדד, אלא רק משער שהוא בדרכו למעלה ולכן האסטרטגיה בה בחרתי כיוונית, בדומה למה שהצהרת בפרסום הראשון של האסטרטגיה שלך, ואני מצטט: "# החודש מאוד רחב ולכן אין חשש לאי-יכולת תיקון. מכיוון שכך, עלינו לבחור אסטרטגית כיוון."
בהמשך גם ציינת ש: "יותר משהאסטרטגיה מניחה כיוון היא מאפשרת לנו תמרון רחב, ובנויה על הגיון כלכלי רב. במידה והושק ירגע, הרי שסטיות התקן יצנחו ונרויח מהכתיבות. במידה והשוק יוסיף להיחלש, האסטרטגיה תניב רווח מפוזיציית השורט הדומיננטית."
אני מסכים לחלוטין, במידה והוא ירגע!
שים לב שבכל תגובותיך אתה עדיין עומד על כך שהאסטרטגיה ברווח, כי הפקיעה רחוקה. זו דרך אחת להביט על כך. אני מתבונן במי שעוקב אחר מאזן הרווח וההפסד על בסיס יומיומי, רואה אדום, ושואל עד מתי נמתח את החבל ההפסדים. מנסיוני, לא כדאי כלל למתוח אותו יתר על המידה, זה הכל.
יהיה לי קשה ללכת נגד הכותבים, כי המממ...אני אחד מהם... ולכן אני טיפה מכיר את אופן המחשבה, אבל זה בסדר, אנחנו לא חייבים להסכים על כל דבר, כפי שציין כאן מישהו, מתפתח דיון ענייני וסיעור מוחות שכולנו רק מרוויחים ממנו.
תודה על ההארה לגבי איי קיימן, בדיוק הגשתי את הניירת של הבית שלי לאישורים בוועדה המחוזית של ג'ורג'טאון... נראה לי אכלתי אותה... :shock: לילה טוב
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
לשואלים על אוכף. במידה והמדד ממשיך לעלות מבצעים הצלבה בין הפוט לקול. כלומר הפוט עולה מעל הקול עד למצב בו הפקיעה נמצאת בטווח. בשלב בו התטא כבר גבוהה פותחים אוכף נוסף על הסטרייק (לצורך הדוגמא 1150) המותח עוד קצת את הקצוות.
בהצלחה.
ואני תוהה -
1. אם קיימת אפשרות של התקרבות לפקיעה ואוכף נוסף, עם כמה בטחונות כדאי להיערך?
2. כיצד ניתן לרכוש ידע מתקדם שכזה בניהול אסטרטגיות נגזרים? אני מתכוון לידע מעמיק שנרכש על ציר הזמן, לבד מהקורס המתקדם שבעל"ט. עדיף שלא יתבסס (רק) על חבטות וצלקות.
- שלום חברים, ושבוע טוב
- אני מסכים עם "שחקן" שאתם נלחצים, מה גם שיש עוד 3 שבועות לפקיעה, והכל יכול לקרות, אבל אותי מעניינת השאלה: "למה עלו תשואות אג"ח הבונדס? אז הלכתי לבדוק את זה, ואת זה מצאתי:
- The government said the U.S. economy lost 11,000 jobs last month, far fewer than the 130,000 analysts had expected, which sent bond prices sharply lower and fueled a rally in riskier assets such as stocks
- אז בכמה טעו האנליסטים? ...1081% וזה נראה לי חשוד מאד, כי אני לא מבין איך אפשר לטעות כל כך הרבה? אז האם הם לא שכחו אפס אחד גדול? או שהמשחק באפס אחד גדול?
- ולחילופין, אם זה כל כך טוב, ואם האבטלה שינתה כיוון, אז למה לא חזרו מדדי וול סטריט לשערים הגבוהים של יום רביעי? והאם חושדים גם המשקיעים האמריקנים שיש פה משהו מסריח בנתון האבטלה?
- אבל דבר אחד בטוח, ת"א25 תאמץ את נתון האבטלה בשמחה גדולה, כי "הם" אוהבים למצוא סיבה למסיבה, ומה "הם" אוהבים יותר? אם לא לספק ביקושים במחירים גבוהים יותר? אז השורטיסטים יאלצו לחכות ליום שני, והלונגיסטים יקבלו יום נוסף של חסד ע"ח נס חנוכה
- ובמוצ"ש, אחרי ההבדלה, שאלתי אחד חדש, שנכנס למניות מחדש, ולהלן תשובתו: "עבדו עלינו בתשיעי למרץ, כי לא היתה בכלל סיבה למשבר, וזה היה סתם פיצוץ מיותר של המינוף שקיים תמיד בשווקים, ות"א25 נמצאת בראלי סוף השנה, והיא תעצור בשער של 1200", אז בהצלחה לכולם, ושבוע טוב, ואנחנו נדליק את הנר הראשון לפני נרות השבת, תודה
ערבבת קצת בין שתי תגובות שונות שלי, אבל איני טוען שאני יודע את כיוון המדד, אלא רק משער שהוא בדרכו למעלה ולכן האסטרטגיה בה בחרתי כיוונית, בדומה למה שהצהרת בפרסום הראשון של האסטרטגיה שלך, ואני מצטט: "# החודש מאוד רחב ולכן אין חשש לאי-יכולת תיקון. מכיוון שכך, עלינו לבחור אסטרטגית כיוון."אפריים, משתמש מדבריך כי האסטרטגיה בה בחרת היא כיוונית שוורית ולא ביצעת כלל את זו של השחקן, האם אני טועה?
למרות שאני יכול להבין את גישת השחקן לפיה הפוזיציה ברווח שכן לו היתה הפקיעה היום אזי היא היתה רווחית, אני מעדיף את גישתך- הפוזיציה בהפסד על הנייר. אני יכול ליצור היום הרבה אסטרטגיות רווחיות לכאורה במידה הפקיעה תהיה בשער של היום , ועדיין לא הרווחתי שקל.
עדיין לא ברור לי ענין תיקון האסטרטגיה במקרה של עליות חדות. כל אסטרטגיה אפשר לתקן, אבל תיקון שמצריך עליה דרמטית של הבטחונות אינו ממש תיקון (שעבורי לפחות הינו הזזת הגרף ללא שינוי משמעותי בבטחונות), אלא פוזיציה חדשה. יתכן בהחלט שסיכום הרווח והפסד של שתי הפוזיציות יחד ייתן רווח , ואוליי לזה מתכוון שחקן. טוב יעשה שחקן אם יבהיר מה הבטחונות הנוספים הנחוצים במקרה זה, קודם שחברים ייכנסו לאסטרטגיה שבועית חדשה נוספת.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Sassi6
- שלום חברים, ושבוע טוב
- אני מסכים עם "שחקן" שאתם נלחצים, מה גם שיש עוד 3 שבועות לפקיעה, והכל יכול לקרות, אבל אותי מעניינת השאלה: "למה עלו תשואות אג"ח הבונדס? אז הלכתי לבדוק את זה, ואת זה מצאתי:
- The government said the U.S. economy lost 11,000 jobs last month, far fewer than the 130,000 analysts had expected, which sent bond prices sharply lower and fueled a rally in riskier assets such as stocks
- אז בכמה טעו האנליסטים? ...1081% וזה נראה לי חשוד מאד, כי אני לא מבין איך אפשר לטעות כל כך הרבה? אז האם הם לא שכחו אפס אחד גדול? או שהמשחק באפס אחד גדול?
- ולחילופין, אם זה כל כך טוב, ואם האבטלה שינתה כיוון, אז למה לא חזרו מדדי וול סטריט לשערים הגבוהים של יום רביעי? והאם חושדים גם המשקיעים האמריקנים שיש פה משהו מסריח בנתון האבטלה?
- אבל דבר אחד בטוח, ת"א25 תאמץ את נתון האבטלה בשמחה גדולה, כי "הם" אוהבים למצוא סיבה למסיבה, ומה "הם" אוהבים יותר? אם לא לספק ביקושים במחירים גבוהים יותר? אז השורטיסטים יאלצו לחכות ליום שני, והלונגיסטים יקבלו יום נוסף של חסד ע"ח נס חנוכה
- ובמוצ"ש, אחרי ההבדלה, שאלתי אחד חדש, שנכנס למניות מחדש, ולהלן תשובתו: "עבדו עלינו בתשיעי למרץ, כי לא היתה בכלל סיבה למשבר, וזה היה סתם פיצוץ מיותר של המינוף שקיים תמיד בשווקים, ות"א25 נמצאת בראלי סוף השנה, והיא תעצור בשער של 1200", אז בהצלחה לכולם, ושבוע טוב, ואנחנו נדליק את הנר הראשון לפני נרות השבת, תודה
הראייה של השווקים פשוטה ומעוותת:
אבטלה נמוכה= יציאה חזקה יותר מהמיתון= צמיחה טובה יותר = ריבית תעלה מוקדם יותר = נגמר הדלק של הכסף הזול לשווקים = ירידות.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי RH2000
אפריים, משתמש מדבריך כי האסטרטגיה בה בחרת היא כיוונית שוורית ולא ביצעת כלל את זו של השחקן, האם אני טועה?
למרות שאני יכול להבין את גישת השחקן לפיה הפוזיציה ברווח שכן לו היתה הפקיעה היום אזי היא היתה רווחית, אני מעדיף את גישתך- הפוזיציה בהפסד על הנייר. אני יכול ליצור היום הרבה אסטרטגיות רווחיות לכאורה במידה הפקיעה תהיה בשער של היום , ועדיין לא הרווחתי שקל.
עדיין לא ברור לי ענין תיקון האסטרטגיה במקרה של עליות חדות. כל אסטרטגיה אפשר לתקן, אבל תיקון שמצריך עליה דרמטית של הבטחונות אינו ממש תיקון (שעבורי לפחות הינו הזזת הגרף ללא שינוי משמעותי בבטחונות), אלא פוזיציה חדשה. יתכן בהחלט שסיכום הרווח והפסד של שתי הפוזיציות יחד ייתן רווח , ואוליי לזה מתכוון שחקן. טוב יעשה שחקן אם יבהיר מה הבטחונות הנוספים הנחוצים במקרה זה, קודם שחברים ייכנסו לאסטרטגיה שבועית חדשה נוספת.
RH2000, עוד מחודש שעבר אני בלונג דרך מרווחים עולים ותעודות סל, כפי שציינתי בשרשור של אסטרטגיית הפקיעה לנובמבר. ההערכה שלי, כאמור, היא לראות עוד החודש את איזור 1140 ושם אממש את רוב הפוזיציה, למעשה, כבר היום מימשתי חלק ממנה, סה"כ פחות מ-2% ליעד...
לגבי מה שכתב שחקן על תיקון האסטרטגיה במקרה של עליות חדות, ממה שהצלחתי להבין יש כאן כתיבה של פוט גבוה, המהווה בעיניי סגירה של הפוזיציה הקודמת, הרי אם יש לך פוט 1200 כתוב וקול 1070 כתוב, הרי שתהיה חייב לשלם בכל פקיעה מינימום של 13000 שח עליהם, אם ירדתי לעומק דעתו של שחקן כאמור. לגבי הכתיבה הנוספת, נו טוב... זה כבר סיפור חדש
לאפריים,
לפי מיטב הבנתי האסט' היתה אמורה להיות זריזה, משמע לנצל סטיית תקן גבוהה, לחכות שתרד כפי שהיא עכשיו ולצאת-לסגור פוזיציה ברווח.
אני לא מבין גדול באסטרטגיות מורכבות כשל שחקן אך כל אסטרטגיה מוגנת ככל שתהיה בנויה על הנחת כיוון מסויים וזאת להבנתי תומכת בכיוון של האסט' האחרונות של צפי למגמת שורט.
לדעתי, אם היתה תפיסה מוחלטת של חוסר יכולת תיקון אז האסט' היתה נסגרת ע"י שחקן בחיתוך הפסד. לדעתי יש זמן, נכון שרגילים פה לתוצאה כל שבוע אך כעת צריך לראות איך מצמצמים את הנזק או אפילו נשארים לרווח, מצב שלדעתי גם יכול להיות(1090)(מקווה).
צריך לתת לשחקן את הקרדיט היות והוא היוצר של אסט' זאת(שלדעתי מוצלחת בפני עצמה)ועוד קודמות מוצלחות, אמרו כבר כי מי שלא עושה לא טועה -לא רומז שיש כאן טעות אבל נדרשת כאן סבלנות, ואם יש למישהו כיוון יצירתי מתוך ידע, גם מבורך. :)
התגובה שלי היא בעיקר לדברי שחקן שאותו אני מעריך מאד ואילולא הוא כלל לא הייתי נכנס לשוק המעוף. תמיד הזהירו אותי מהמעוף. אני רוצה להביא כאן את סיפורי מתוך מחשבה שאולי בדברי
אמת
כל אחד יוכל לקחת משהו וללכת איתו לביתו ולחשוב איך הוא יוכל להשתפר (בדרכו שלו):
כפי שאמרתי מטבעי אני אדם מאד שמרן וזהיר. בעבר בשנותיי הצעירות נכוויתי מהבורסה. אז הפקדתי את כל כספי במניות ממש בדקה ה- 90 לפני ההתרסקות של בועת האינטרנט. הפסדתי את כל כספי שנחסך משך הרבה מאד שנים.
למדתי לקח מאד חשוב. לעולם לא לגעת בדברים שאתה לא מבין בהם. ומאז חלפו הימים ונקפו השנים. רכשתי משלח יד והשכלה והתחלתי לחסוך בפעם השניה שקל לשקל. התקדמתי בחיים. לפני כשנה התחלתי להבין כי ללא ידע פיננסי אני עלול לדרוך במקום וחסכון באמצעות פק"מ לא יניב לי רווח לטווח הארוך והוא נובע בעצם מאי הבנה בתחום הפיננסי.
הגעתי לאתר של שחקן ממש במקרה לאחר שיטוט אקראי באתר גלובס והיכרות עם הגולשים אשר התכתבו זה עם זה במסגרת פורומים ותגובות לכתבות. שם לראשונה קראתי המלצה של גולש שהפנה לאתר של שחקן.
לאחר מעקב של כחודש-חודשיים אחר האתר של שחקן הרגשתי שיש כאן בהחלט הזדמנות ואזרתי מספיק אומץ ללכת על הקורס ולהמשיך הלאה. שוב, הגעתי לקורס ללא כל ידע קודם בתחום אך בד בבד עם התקדמות הקורס הרגשתי כאותו מוצא שלל רב. לרגעים היה נדמה לי, כי האסטרטגיות במעוף זה הכלי הכי מדהים שיצא לי ללמוד - ובתוך ליבי גדל האמון כלפי שחקן ובהחלט ראיתי בו ממש כאותו מושיע.
חיש קל לאחר סיום הקורס פתחתי חשבון בטרייד1 והחלטתי להתחיל לסחור בשוקת רחבה. בדקות הראשונות של המסחר הידיים ממש רעדו והיה לי מאד קשה לבצע את הפעולות. לאחר ביצוע הפעולה הראשונה השתחרר בי הפחד - אותו פחד שמלווה אותי מאז בועת ההייטק וההפסדים שנחלתי בעטיה. חודש ראשון יצאתי עם רווח של כ- 1200 ש"ח בזכות השוקת. הייתי בשלב של בטחון גמור שפיצחתי את המערכת ואני הולך לעשות כאן רווחים בלי למצמץ ואיך זה שעד היום לא עליתי על הטריק הזה. האופוריה היתה בשיאה.
והנה הגיע חודש נובמבר שבו הפסדתי לא פחות ולא יותר מאשר את כל ה- 1200 שהרווחתי ובנוסף להם עוד סכום בסך של 9000 ש"ח. הייתי בשוק וסרבתי להכיר בעובדה שזה קרה לי, שהרי עד לאותו רגע הייתי ממש באופוריה וההפסד כלל לא היה אפשרי מבחינתי לאור הגידורים ושימוש במפת הפוזיציות (שלא משקרת לעולם :)). והנה, נתתי הזדמנות נוספת ופתחתי את חודש דצמבר עם אסטרטגיה נוספת של שחקן - ושוב נכון לעכשיו אני מופסד כ- 4000 ש"ח נוספים, שהרי שעון ההפסדים לא משקר (זה מובנה בתוך התוכנה).
למה אני מספר את כל הסיפור הזה?
כי יתכן שלטעות פעמיים במשך 52 שבועות זה פנומנלי וזה מותר - ואין שום סיבה לחתוך הפסדים, אבל עדיין יש הרבה גולשים, בדיוק כמוני, שהצטרפו ממש בחודשיים האחרונים שלגביהם ביצוע האסטרטגיות מחקו כמעט את כל החשבון ואת החשק להמשיך ולהתעסק עם זה.
לכן כפי שאמר פעם אינשטיין - הכל בחיים זה יחסי. בואו ולא נזלזל בייחוס של כל אחד מהזווית האישית שלו. אז נכון, מותר לטעות - אין אדם שלא טועה והנבואה ניתנה לשוטים, אך עדיין הגדולה היא להודות ולהכיר בטעות לפני שהיא הופכת לצלקת תוך האפשרות לרפא אותה בזמן ולמנוע נזק בלתי הפיך.
אני לא יודע עוד כמה זמן, אם בכלל, אני אמשיך עם הרפתקאת המעוף - אך אני ממש מאוכזב שדווקא אני זכיתי להיות התלמיד שאכל אותה פעמיים רצוף. עבורי - זה עוד צלקת שאני אקח אותה לשארית חיי. וחלילה - אין לי טענות לאיש ובטח שלא כלפי שחקן, אבל בכל זאת - יש כאן הרבה אחריות על הכתפיים. ודבר נוסף - אני מאמין שאין הברכה שורה אלא על הסמוי מהעין - ולאחרונה עם גדילת האתר וכמות החברים בו ובייחוד עם התנופה שהוא עוד יצבור - נראה כי הברכה לא תשרה על המאד גלוי לעין. לא נראה לי הגיוני שכמות גדולה מדי של גולשים תגרום לשגשוג. להיפך. פשוט כי אני מאמין שאין הברכה שורה אלא על הסמוי מהעין. כל עוד זה היה מועדון קטן וסגור - ניחא. אבל כמו כל דבר שגדל והופך להיות מפורסם - הוא מאבד את הקסם שלו. שוב, זו רק דעתי...
זה הסיפור שלי....