Re: שאלה לאסטרטגית כתיבת שוקת?
קודם כל, אני אצטט את הספר האלמותי, "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה":
Don't Panic.
950 כרגע, זה רחוק. גם בימי הנפילות הקשות ביותר, הבורסה נפלה מקסימום 12% בחודש (ו 15% בתוך חודשי). צריך לראות מה תהיה הדינאמיקה בתחילת השבוע. אנחנו לא יודעים כרגע אם זה מפולת או סתם השוק (העולמי) חיפש תירוץ לירידות אחרי שעלה כמו מטורף ללא כל פרופרציה.
אני לא יודע מה עומק הכיסים שלך מבחינת ביטחונות. אבל יש אפשרות לתקן. בכל מקרה, אל תתן לזה להפריע לך לישון בלילה. כרגע אתה עדיין במצב שאתה יכול לחתוך החוצה עם כמה אלפי שקלים הפסד, לתת לעצמך סטירה מתודית על כך שעל החודש הראשון שלך אתה רץ ומוכר 100 יחידות, ולהתחיל מהתחלה.
בסיכום, לא קרה שום דבר בנתיים. נראה בשבוע הבא מה הולך.
דמי כיס
אתה כותב יפה מאוד
שבת שלום
דוד
דמי כיס שלום,
שמח לקרוא את דברי החכמה שלך.
יש לי אפשרות לתיקונים כי כרגע ניצול הבטחונות הוא מתחת ל-30% .
כמו כן זה מס' שבועות מבצע אסטרטגיות של שחקן, אבל לראשונה אני מבצע שוקת.
מאיר טל
למאיר - מצטרף להודעת ההרגעה - יש עוד המון זמן, והסבירות היא שלא תהיה צלילה דוך למטה של 15%...
בעצם, אני מצטרף לדמי כיס גם בשאר הדברים - 100 אופציות בחודש הראשון ? גם עם הגנות צמודות זה פוטנציאל להפסד של 100K !!! לא כדאי להרוויח קודם כמה חודשים בסכומים קטנים לפני לקיחת סיכון כל כך גדול ? אנחנו בתקופה סוערת...
היי מאיר,
מנסיון כואב מאוד שחוויתי בפקיעה האחרונה אני מתרה בך לא לחרוג באסטרטגיות שלך מבטחונות של 30%. כמו כן, במידה והמדד יורד לכיוון ה- 1030 תרחיק את הפוטים. אל תלך נגד השוק גם אם יש לך תחושות אחרות. אני הייתי שאנן ובפקיעה האחרונה נתקעתי בשוקת עם קולים כתובים 1070 ו-1090 עם הגנה ב-1080 ו-1100 בהתאמה, ולקראת סוף החודש לא יכולתי לתקן הן מפאת בעיית בטחונות והן מחוסר נסיון.
יש להתקדם עקב בצד אגודל במסחר באופציות. אני התחלתי באוקטובר ועשיתי תשואה מרשימה.
בנובמבר נסחפתי ועשיתי כל כך הרבה טעויות שעלו לי ביוקר רב.
אני עברתי את הקורס אצל יוסי בספטמבר. לצערי לא הקפדתי על קיום הכללים וחטפת כהוגן.
מאחל לכולם הרבה הצלחה בדצמבר.
מאיר שלום,
ככל שאתה עושה הגנות צמודות יותר התשואה שלך על הבטחונות גדולה יותר (תבדוק אותי!).
אם היית עושה הגנות של סטרייק אחד בשוקת שלך התשואה שלך הייתה בסביבות 10% ולא 7%.
נכון שזו עבודה יותר "קשה" כי אתה צריך לכתוב ולקנות יותר אופציות ונכנס פה גם העיניין של העמלות, אבל עדיין (כולל הפחתה של העמלות) זה נותן תשואה הרבה יותר גבוה על הבטחונות (עוד 2-3%).
בהצלחה,
דן
אני מציע לחכות עם הכתיבות בינתיים
עד אמצע השבוע ליראות היכן הגדולים ממקמים את עצמם
לא בוער!
כרגע השחיקה כימעט ולא משחקת
אני שאלתי את שחקן לגבי שוקת כי חשוב לי לדעת היכן הוא תוחם את המעוף להחודש
נחכה יום יומיים ונחליט!
לא למהר!!!!
הצלחות!!
תודה לכולם על האזהרות והאיכפתיות.
זה כבר חודש שלישי שלי באופציות, ואני אשתדל להיצמד לכללים שלמדנו בקורס ונאמרים לנו ע"י שחקן מעוף והחברים.
למעשה עד לשבוע האחרון בו היה לי הפסד רב, סה"כ הייתי מאוזן ואף רווח קטן, וללא השטויות ו"התוספות" שעשיתי (בניגוד למה שלמדנו), הייתי יכול להיות במצב הרבה יותר.
מה שלמדתי על בשרי, ואני מקווה לישם , שהכי חשוב - לשמור על משמעת ברזל ולא לסטות מהכללים גם כשהשוק עובד לרעתך !!!
כמו שזה נראה בינתיים ארה"ב מגיבה בשפיות ל"משבר דובאי" ולא נכנסת להיסטריה יוצאת דופן.
אך זה בינתיים ונדע רק בעוד מס' ימים.
ערב טוב,
מאיר - ישנם מספר פרמטרים אשר מבדילים בין 3 שקתות עם הגנת סטרייק אחד לבין שוקת אחת עם הגנת 3 סטרייקים:
1. ניצול בטחונות : במרחק רב מהכסף ניצול הבטחונות יכול להטעות מכיוון שלא תמיד לוקחים 1000 ש"ח על כל סטרייק באשר הוא, אלא ככל שמתרחקים זה פחות, ואז נניח ששוקת אחת עם הגנת 3 סטרייקים תגרום לניצול של 1500 ש"ח הרי שלושה שקתות עם הגנת סטרייק אחד תגרום לניצול 2000 ש"ח בטחונות. כלומר כשאתה נכנס לאסטרטגיה יש לך בסה"כ ניצול של 30% ביטחונות אבל באם המדד יזוז משמעותית לכיוון אחת הרגליים אזי קצב הגידול של ניצול הבטחונות משמעותי יותר בהגנת 3 סטרייקים מאשר 3 הגנות סטרייק אחד. ואז אם תרצה לבצע הכפלה רחוקה יותר תגלה פתאום ש "שחנקת" הרבה יותר בטחונות ממה שנראה היה בהתחלה.
2. תשואה: ההפרש הכספי (נומינלי) בין סטרייק 10 לסטרייק 11 (לדוגמה) גדול יותר מאשר בין 11 ל- 12 , שהוא גם גדול יותר במאשר בין 12 ל- 13, כלומר ככל שמתרחקים מהכסף כך ההפרש בין סטרייק לסטרייק הולך וקטן, ובאותה מידה הולך וקטן הרווח הפוטנציאלי שלך. לדוגמה - 10 X שלושה סטרייקים הפרש קטן יותר מ- 30 X סטרייק הפרש אחד.
3. עקומת הסקיו: לא בטוח שזה המילה הנכונה אבל אתאר את התופעה גם בלי קשר לשמה - לצורך ההסבר אשתמש בשלושה הפרשי סטרייקים כדי להדגים את התופעה: סטרייק 4-5 בתוך הכסף, סטרייק 0 בכסף- 1 מחוץ לכסף, ואחרון סטרייק 5-6 מחוץ לכסף. וכעת נבחן את התפתחות מחירו של ההפרש בסטרייק אחד במהלך החודש: בתחילת החודש בכל הפרשי הסטרייקים שבתוך הכסף יש פחות מ- 1000 ש"ח וככל שתרחיק לתוך הכסף כך ההפרש יילך ויגדל ויתקרב ל- 1000 , אולם ככל שהפקיעה מתקרבת כך אותו הפרש מלא של 1000 ש"ח הולך ומתקרב לסטרייק שבכסף, לעומתו ההפרש של סטרייק אחד בכסף נותר במהלך מרבית החודש על כ- 500 ש"ח (עד יום יומיים לפני הפקיעה) ולעומתם ההפרש הכספי בין סטרייק אחד שנמצא רחוק מחוץ לכסף הולך וקטן בצורה איטית בתחילת החודש אבל מסוף השבוע השלישי ובשבוע הפקיעה הוא מתמוסס לגמרי, ולא רק זה אלא גם הפרשי הסטרייק שיותר קרובים לכסף (מבחוץ) הולכים וקטנים בקצב מהיר מאד בשבוע הפקיעה.
מסקנה מסעיף 3 - גם אם המדד התקרב יותר מדי אל אחת הרגליים של השוקת, ויש להניח שבכל זאת עבר גם זמן מסויים עד שזה קורא, יהיה לך יותר קל "לברוח" בהכפלה באם ההפרש בין הכתיבה לקניה הוא סטרייק אחד מאשר 3 (גם בהיבט של הסכום הכספי וגם בהיבט של הבטחונות)
מקווה שהצלחתי להסביר בצורה נכונה (כי גם אני לא לגמרי מבין כיצד עובד הסקיו, אלא חש אותו יותר בצורה אינטואיטיבית).
בברכה
גיל שלום,
קראתי בעיון את הניתוח היסודי שלך, ומסתבר שכנראה טעיתי לגבי סעיף 2 שבניתוח שלך.
1. לגבי הבטחונות לקחתי מראש 300000 ש"ח בטחונות ל-100 יחידות, והשארתי רזרוות לתיקונים, על אף שהבטחונות הנדרשים בפועל בזמן הפתיחה נמוכים בהרבה.
בפועל הבטחונות הנדרשים על הפרש סטרייק אחד הם 295X300=88500
ובהפרש 3 סטרייקים הם 911X100=91100
כך שההפרש בין הבטחונות הנדרשים לא משמעותיים.
2. לגבי סעיף 2 בניתוח שלך, מסתבר שאתה צודק, הייתי מקבל יותר בהפרש של סטרייק אחד.
הטעות שעשיתי שבדקתי את זה בתחילה על שוקת רחבה בהרבה, ואז מרכיב העמלות הוא פקטור שהכריע לטובת הפרש 3 הסטרייקים.
בשוקת רחבה יותר היו הכנסות של פחות מ-10000 ש"ח לאסטר. , ואם אני לוקח בחשבון את העמלות ורק לצד אחד(אני משלם 3 ש"ח לאופציה)-יש 3600 ש"ח עמלה וזה לוקח את מרבית הרווח, ובהפרש 3 סטרייקים העמלות מקזזות רק 1200 ש"ח מההכנסה ונשארים נטו עם יותר.
שיקול נוסף וחשוב, שבכמות של 300 יחידות דיי קשה לבצע את הכל, ועד לביצוע המחירים יכולים לברוח לכיוון מסוים.
מה דעתך?
כיצד אוכל לתקן? אם בכלל ולקרב להפרש של סטרייק אחד ובכמות פי 3?
תודה על הציחסותך המעמיקה והמפרה
מאיר טל