שלום רב,
הדיון מעניין מאוד וגם עזר לי קצת.
אני מצטרף לרעיון של קורס ללמידת ניהול שוקת,אולי יכול להעשות אפילו כאן באחד הפורומים בהובלתו של מישהוא מנוסה. רובנו לאחר הקורס רוצים קודם כל להשתפשף על שקתות.
תודה.
Printable View
שלום רב,
הדיון מעניין מאוד וגם עזר לי קצת.
אני מצטרף לרעיון של קורס ללמידת ניהול שוקת,אולי יכול להעשות אפילו כאן באחד הפורומים בהובלתו של מישהוא מנוסה. רובנו לאחר הקורס רוצים קודם כל להשתפשף על שקתות.
תודה.
הנה דוגמה מספרית לשוקת רחבה:
בתאריך 3.10 בניתי שוקת רחבה עם הנתונים הבאים- נתוני אמת:
Sale Put 870= 187
Sale Call 1120 = 100
Buy Put 860 = 155
Buy Call 1130 = 70
סה"כ תקבול בעת יצירת השוקת 62 ש"ח עם בטחונות של בערך 900 ש"ח
היום, 12.10 הנתונים הם
P870 = 18
P860 = 10
C1120 = 75
C1130 = 40
סה"כ הפסד מהקולים הוא 5 (ובכלל יש רוח מהפוזיציה של 19)
מה שאני עושה, אני מקרב קצת את רגל הפוט ומרחיק קצת את רגל הקול (לא צריך להמתין ממש עד שמגיעים לקצה כי אז התיקון עולה הרבה יותר)
למשל אם אמכור קול 1150 ואקנה קול 1160 התקבול נטו שלי יהיה 5 שבדיוק כיסה את ההפסד מהזזת רגל הקול
אם אקרב אף את רגל הפוט הרווח שלי יגדל עוד יותר
בהצלחה
למיטב הבנתי, הסיבה לאי הסימטריה הוא הטתא. בתיאוריה, ביום שהמדד קפוא לחלוטין כולם בסופו של דבר יורדים. שאגב, זה דבר טוב כמובן למוכרי השוקת. שהרי הרווח של מוכרי השוקת הממתינים לפקיעה בנוי בסופו של דבר מ 100% שחיקה (טתא) ו 0% דלתא. מוכרי שוקת לא מתעניינים במיקום בתוך השוקת, כל עוד נשארים בגבולות הגיזרה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
כך שאם נחזור למה שכתבת, בסופו של דבר כולם ירדו. אבל ביום עם עליות, הקולים מצד שני עולים. אבל הם עולים עם "משקולות על הרגליים". לכן רואים שהפוטים ירדו כפול ממה שהקולים עלו.
בקורס נאמר שהשחיקה של הטתא מתבצעת בדקות המסחר האחרונות בדרך כלל. יכול להיות שזה נכון. אבל מה שאני ראיתי בין יום רביעי לחמישי האחרון זה משהו אחר. השחיקה התבצעה ב"לילה". זאת אומרת שמחירי הפתיחה היו נמוכים משמעותית ממחירי הסגירה יום קודם. במקרה כזה, אחוזי השחיקה נחשבים "שייכים" ליום חמישי, וזו לדעתי הסיבה למה שראית.
כעיקרון, ככל שהזזת רגליים לצורך מיקסום רווח (הזזת הרגל הרחוקה) מתבצעת מוקדם יותר, ככה הרווח גדול יותר. ברור שעדיף להזיז למשל רגל מ P950 ל P980 ביום שלישי למשל, עדיפה מבחינת רווח על הזזת ביום חמישי, שכן מרווחים ימי שחיקה נוספים. אבל להקדמה זו יש מחיר בטיחותי (שכן אין רווח בלי סיכון). ככל שמזיזים מוקדם יותר לוקחים יותר ריסק מאשר בהזזה מאוחרת יותר.
בנוגע להזזה של רגל קרובה בגלל התקרבות מסוכנת לגבולות הגיזרה צריך לשים לב לדבר מעניין - מאיפה מגיע המימון להזזה הזו:
-אם המימון מגיע מהכפלת הכמות, אז העיתוי של ההזזה פחות חשוב. אמנם המחיר של הרגל שאנחנו רוצים "לקנות בחזרה" עולה ככל שמתקרבים לרגל הזו. אבל גם המחיר של האופציה הרחוקה יותר שאנחנו רוצים למכור בחזרה עולה ביחס דומה. כך שהכפלת הכמות פחות רגישה למיקום, מלבד האלמט הפסיכולוגי כי עובדים עם "מספרים גדולים" יותר. (צריך להזהר כמובן. אם מחכים יותר מדי, והמדד ממש מתקרב לרגל, ההתקרבות של האופציה לכסף מתחילה להשפיע חזק ואז היחסים כבר לא נשמרים ואז באמת אפשר לאכול אותה).
-אם המימון מגיע גם מקרוב של רגל הפוט, אז כמובן שככל שמתרחקים מרגל הפוט, ככה אלמנט המימון שמגיע מרגל הפוט קטן יותר עוזר פחות.
הכללים שאני מגבש לעצמי בנוגע להזזה הם כאלו:
-לא להזניח את הרגל הרחוקה. אם תנאי השוק השתנו, מפת הפוזיציות ברורה ואין שום ספק, חבל על הזמן. להזיז.
-מצד שני, פסיכולוגית, לא להיכנע ל"חזירות". עדיף תמיד להזיז סטרייק אחד פחות מאשר להצטער אחר כך. איכות השינה יותר חשובה מעוד 200 שקל. כך שאם מתלבטים מה לקחת, נמוך יותר או גבוה יותר, אז לקחת את הנמוך יותר. תמיד להניח הנחות קיצוניות לגבי השוק. ושוב עולה חשיבותה של מפת הפוזיציות. כאשר המדד ירד ל 980, התחלתי לשקול הזזה של הרגל העליונה שלי. אבל לא נכנעתי ל"חזירות" ואחר כך, עם העליות מאד שמחתי על כך.
-הרחקה של רגל "קרובה" היא אירוע יותר "טראומטי". זה תיקון של הנחת מוצא ליברלית מדי וזה תמיד דבר שעדיף היה להימנע ממנו מראש. אבל בבנייה של השוקת, להתכונן מראש למקרה הזה על ידי בניה נכונה של הגידורים. יש לבצע את ההרחקה של הרגל ה"קרובה" מדי, כאשר הדאגה מכרסמת משמעותית. כאן, אין מה לעשות, ולניסיון תפקיד מכריע. כפי שכתבתי קודם, אני הזזתי מ 1070 ל 1090. ההזזה לא גרמה לי הפסד. רק העלתה לי את הביטחונות. יכול להיות שבסוף החודש אני אסתכל אחורה ואגיד שההזזה הייתה מיותרת. אבל אין לי ספק שאיכות השינה כאשר היום יש לי מרחק של 35 נקודות מנקודה זו, טובה בהרבה מאשר מרחק של 15 נקודות. זה עדיין קרוב לי, אבל התייעצות עם שחקן (ועם מפת הפוזיציות) הרגיעה אותי מספיק.
הארת את עיניי.
החודש פעם ראשונה שכתבתי.
וחשתי על בשרי את המשמעות המזככת של השחיקה.
דרך אגב, נראה כי max pain זז למעלה ל- 1040.
זה מראה כי השוק סוחב למעלה, למרות הצפיה של כל העולם ואישתו לירידות.
מודה לחברים על הדיון המעניין, עוזר לי מאוד בצעדי הראשונים בשוקת שלי, מפרה לראות את התלבטותיכם שדומות לשלי וכיצד כל אחד מתמודד איתן.
שאלה אליכם לדעתכם : ממה שהבנתי מדיונים שונים כאן לא מומלץ להשתמש ביותר מ 30% מהבטחונות. אם כותבים שוקת עם הגנות במרחק של נאמר 3 סטרייקים, הרי שההפסד המקס' הוא 3000 ש"ח לכל פוזיציה כפול מס' השוקתות שנכתבות.
במצב כזה בכל הזזת רגל שנבצע ובהנחה שנשמור על מרווח בטחון זה הרי שההפסד המקס' שלנו נשמר ברמה זה.
האם לא אפשרי במצב כזה להשתמש ביותר מ 30% מהבטחונות וע"י כך להגדיל את אחוז הרווח האפשרי מסך הבטחונות? אני לא מתכוון להשתמש בכל הבטחונות כי תמיד כדאי להיות מוכנים למצבים קיצוניים אבל אולי ניתן לנצל % גדול יותר מהבטחונות?
דעתכם....
הי צ'צ'ו.ציטוט:
פורסם במקור על ידי צ'יצ'ו
קרוב רגל, מכניס כסף. זה טריוויאלי כי קונים בחזרה משהו זול, ומוכרים מחדש משהו יקר. כך שהזזת רגל מסוג זה אינה בעייתית מבחינת הביטחונות. אפשר לשמור על הכמויות ואפשר כמו שאתה אומר לשמור על הגנה של 3 סטרייקים וכולם מרוצים.
הבעיה היא הרחקה של רגל. במצב זה קונים בחזרה אופציה במחיר X ומוכרים בחזרה אופציה רחוקה יותר, שהיא זולה יותר. הפעולה הזו היא פעולה שמורידה את כמות הכסף שיש לנו (אני בכוונה עדיין לא אומר הפסד). בוא נראה מה האופציות שיש כאשר מדברים על הרחקה ללא העלאה של כמויות וביטחונות, כי ניצלנו את הכל מראש.
1) המחיר X של הקניה חזרה עדיין זול יותר מהמחיר שקיבלנו בהתחלה עבור האופציה, כי עבר זמן והייתה שחיקה, וגם לא חיכינו לרגע האחרון, כלומר התקרבנו אל הרגל אבל עדיין המרחק לא הקפיץ את המחיר באופן דרסטי. במקרה כזה, אפשר לקנות בחזרה את האופציה ולהזיז אותה מבלי לספוג נזק ממשי. יש אפקט של הקטנת הרווח, אבל זה בהחלט מצב שאפשר לחיות איתו בשלום טוב מאד. נוכיח את עצמנו על כך שהיינו "חזירים" ונבטיח שבפעם הבאה ניזהר יותר. אין שינוי בביטחונות אם שומרים על המרווח. אין נזק ממשי מלבד "אובדן זמן". זאת אומרת שעשינו פעולות, לקחנו סיכון ולא יצא מזה כלום.
2) המחיר X של הקניה כבר יותר יקר מהמחיר שקיבלנו פעם, כשמכרנו את האופציה. אבל אם מוסיפים את הכסף שמקבלים מהאופציה הרחוקה יותר אז עדיין נמצאים בפלוס. במקרה כזה עדיין אפשר שלא להעלות כמויות. מצבנו גרוע יותר מהתסריט הראשון. כי בתסריט הראשון טחנו מים ויצאנו בלי הפסד. בתסריט הזה אנחנו טוחנים מים, אבל חייבים להמשיך לטחון עד הפקיעה על מנת להמנע מהפסד. אפשר להתנחם ברגל השניה שכן הכניסה כסף.
3) המחיר X של הקניה כבר יקר משמעותית, והמכירה של האופציה הרחוקה יותר לא מכסה את העליה במחיר. כבר משתמשים בהכנסות של הרגל הטובה כדי לפצות על ההפסד ברגל הזו. זה כבר מצב שכל השוקת טוחנת מים. כסף כבר לא נראה כאן. ונשארנו עם הסיכון בלבד. מצב לא נעים. כבר אין במה להתנחם.
4) המחיר של X כל כך יקר, שלא משנה מה עושים, בלי העלאה של כמויות מפסידים. כאן נכנסים כבר לתחום ההימורים. כי אפשר לשבת ולא לעשות כלום, ולקוות שהמדד יתרחק מהרגל ונצא בנס. אבל באותה מידה אפשר לאכול אותה אם המדד בורח. צריך לשקול חיתוך הפסדים ובריחה.
מסקנה:
אם מנצלים את הביטחונות שיש לנו באופן שמקטין את היכולת להגיב במקרה של טעות בהערכה, זה אומר שאסור לטעות. צריך להעלות את מרווחי הביטחון. אם מתחילים בשוקת רחבה, זו צריכה להיות כזו שוקת רחבה שלא משנה מה יקרה, לא נצטרך להזיז רגל. צריך להיות יותר רגיש לשינויים בשטח. ושאם למרות כל הזהירות צריך להזיז את הרגל, עדיף להזיז אותה כשנמצאים בתסריט מס' 1 מאשר בתסריט מס' 4.
הדברים למעשה שקולים. אם מנצלים ביטחונות באחוזים יותר גבוהים, ולוקחים מרווחי ביטחון כאלו שמבטיחים שלא צריך להזיז, זה שקול לניצול קטן יותר של ביטחונות ויותר ריסק. הרווח למעשה נשאר אותו הדבר.
העניין היחיד הוא שכרגע (לפחות לגבי) אנחנו עדיין חדשים. ויכולת הערכת הריסק עדין לא מספיק טובה, וזה עיקר המוטיבציה להתחיל ב"קטן" יותר עם אפשרות לתקן. מאד יכול להיות שיותר מאוחר, עם עליה בניסיון אבחר גם לנצל יותר את הביטחונות שעומדים לרשותי. ואני נזכר במה שאמר יוסי בקורס, שכאשר הוא היה מתעסק במכירות של שוקת רחבה, אז הם היו מנצלים את הביטחונות שלהם במקסימום. שזה אפשרי כל עוד לא טועים בשום פנים ואופן.
היי,
לדעתי ניתן להשתמש במלוא הבטחונות כאשר אנו מוכרים שוקת רחבה (עם הגנות כמובן). תמיד ניתן לקנות הגנה נוספת - בצד "הבעייתי" בלבד (כלומר להגדיל את יחס ההגנות לשוקת מ-1:1 ) ואז לעלות בצורה משמעותית את הבטחונות, והעלות יחסית נמוכה.
דמי כיס, תודה על התגובה המפורטת. גם אני חשבתי על האפשרויות שהצגת, ומגבש לעצמי את דרכי הפעולה בניהול הפוזיציה.
אני חושב שבמקרים קיצוניים, בהם מחיר האופציות בצד המסוכן יעלו בחדות מאוד, באופן כזה שהפרש המחיר בין הרגל הכתובה להגנה עליה גדל מאוד לעומת הרגל אליה נרצה לתקן מול ההגנה החדשה (בהנחה שנרצה לשמור על הגנה באותו מרחק של סטרייקים) ולא נוכל לממן את זה מהזזת הרגל בצד השני, נצטרך או לכרסם בתקבולים מהשוקת המקורית או להוסיף בטחונות כיוון שנאלץ לבצע את ההזזה יותר פעמים מאשר כמות האופציות ברגל המקורית.
למקרים קיצוניים אלה כדאי להשאיר בטחונות פנויים.
כמובן שלניסיון ולהערכת סיכונים טובה יותר בעקבותיו משקל גדול בניהול הפוזיציה שיאפשר שימוש בחלק גדול יותר של הבטחונות מלכתחילה והגדלת הרווחים האבסולוטיים ממנה.
דמי כיס , ניתוח יפה אבל לא מדויק בנוגע לתיקון רגל ימנית שמחייבת להוציא כסף.
בואו נעשה סדר.
שוק עולה- הרגל השמאלית הופכת לפחות רלוונטית. נרצה לקדם אותה ימינה. הפעולה שנבצע תזיז את הגרף כולו מעט למעלה ומעט ימינה דהיינו יותר רווח במדדים היותר רלוונטיים וגם מעט יותר כיסוי בצד הימני (לא ממש משמעותי). אם השוק ממשיך לעלות נחזור על הפעולה הזו שוב, אך יכול להיות שנצטרך להתחיל לטפל ממש ברגל הימנית ע"מ להזיז אותה יותר ימינה כך שתכסה מדדים גבוהים יותר.
תיקון גרף בשוק עולה יהיה תמיד על ע"י רכישת אופציה (פוט או קול) במחיר מימוש X ומכירת אופציה במחיר מימוש גבוה יותר Y.
אפשר לבצע את הפעולה הנ"ל תוך הכנסת כסף או הוצאת כסף במיידי. התוצאה ע"ג הגרף זהה, אבל יותר נחמד להכניס כסף בתהליך.
לקדם רגל שמאלית- קנה פוט מחיר X ומכור פוט במחיר Y גבוה יותר. נוח לקנות את הפוט הקיים הזול ולמכור פוט יקר יותר אבל לא הכרחי. אפשר בכל צמד של פוטים מחוץ לכסף. פעולה זו תכניס כסף. לחילופין ניתן לרכוש קול עמוק בכסף ולמכור קול במחיר מימוש גבוה יותר - הגרף יראה אותו דבר אבל פעולה זו תוציא כסף במיידי.
לקדם רגל ימנית- אפשר להזיז את הרגל ע"י קניית קול קיים ומכירת קול במחיר מימוש גבוה יותר (או כל צמד קולים מחוץ לכסף) ופעולה זו אכן תוציא כסף. אבל למה להוציא אם אפשר להכניס? נגיע לאותה תוצאה אם נקנה פוט בתוך הכסף נאמר מדד 1060 ונמכור פוט במדד גבוה יותר.
לסיכום: הזזות בשוק עולה אפשר לבצע ע"י פוטים (רכישה X מכירה Y , Y גדול מ-X) או קולים (כנל) אבל עדיפות לפוטים בגלל שנכנס כסף לעומת קולים שיוצא כסף (אבל בטחונות יותר גבוהים בהפרש ותזרים מזומן גרוע יותר בסגירה-אין ארוחות חינם)- תמיד על ידי רכישה במדד נמוך ומכירה במדד גבוה.
הזזת גרף שמאלה בשוק יורד- תמונת ראי.
הניתוח שלי עבור צ'יצ'ו דיבר על הזזות ללא העלאת ביטוחונות. ברגע שאתה מעלה ביטחונות, יש כבר המון אופציות.
אם אתה לא סוגר את הרגל הקיימת, כלומר משאיר צמד קניה מכירה של פוטים, וקונה צמד נוסף במקום יותר גבוה, אתה מכפיל את כמות הביטחונות שאתה צריך ללא צורך.ציטוט:
פורסם במקור על ידי RH2000
לא ברור לי איך אתה מזיז רגל קולים ימנית קיימת בשוקת, על ידי פוטים. אשמח להסבר.ציטוט:
פורסם במקור על ידי RH2000
צריך לזכור חיסרון גדול שיש לפוטים בתוך הכסף. ככל שנכנסים עם פוטים יותר לכסף, הם לא נשחקים. לפוטים שממש עמוק בכסף יש בכלל טתא חיובת. (הבעיה לא קיימת בקולים).