Re: אזהרה חמורה - אפריקה !
חברים יקרים,
אין לי ספק ששחקן המעו"ף הוא אדם בעל נסיון רב בתחומו. אין גם עוררין כי שמו הולך לפניו. יחד עם זאת, נדמה כי הפעם הוא הוטעה על ידי חבריו למקצוע.
אני מאחל לכולכם הצלחה רבה עם או בלי האג"חים של
אפריקה.
ימים יגידו האם שחקן המעו"ף צודק או לא. אני, ההדיוט, סבור שלא.
תהא הברכה עמכם,
אחד_העם
שלום חברים,
משהו מסריח בממלכת אפריקה? או כמו שכתב שחקן:" משהו בהתנהלות האג"חים של
אפריקה
לא מריח טוב ולא מסתדר" .
יש ודאי השואלים את עצמם: מה לא בסדר? יתכן שזו התנהגות נורמאלית , שכן היו עליות יפות לאחר ההודעה על ההסדר וזה "רק תיקון בריא" ולאחריו תבוא העלייה הגדולה.
לעניות דעתי יש אכן ריח רע כתוצאה ממשהו רקוב ועם הזמן נדע מהו, וכנראה לא מדובר בזמן רב.
כתבה שהתפרסמה היום בגלובס וכתבה מהבוקר בדה מרקר מתארות בפנינו את "תחכומו של לבייב" שלמעשה יזרים 300 מיליון ₪ ושאר הסכום, 450 מיליון נוספים, אולי יוזרמו והם למעשה אופציה, וכלשון הכתבה: "לבייב קנה אופציות במסווה הזרמת הון" , האם זה מקור הריח הרע והאם אין עוד תפוח רקוב בארגז? כאמור, נמתין וכנראה נדע.
אבל בכדי לומר שמשהו לא בסדר אתאר בפניכם כיצד, לעניות דעתי, היו האג"חים צריכים להתנהג.
אתחיל במה שהתרחש, ההודעה על ההגעה להבנות בין החברה למוסדיים גרמה לעלייה מהירה ומשמעותית סביב ה 10% בכל האג"חים וביום אחד, (כשאני מציין כל האג"חים אדגיש שאג"ח ט' לא נכלל ולא יכלל בהמשך לאור אי היותו חלק מההסדר, קיומה של נציגות נפרדת שעדיין לא סיכמה דבר וכו').
לאחר אותה עלייה חלה עצירה ואף ירידה קלה. התנהגות זו היא נורמלית ויכולה לנבוע למשל ממימוש רווחים של חלק מהמחזיקים. להזכירכם שבהודעת החברה על הליכה להסדר האג"חים נפלו לסביבות ה 40 א"ג ויש מי שקנה במחיר נמוך והגדיר לעצמו מחיר יעד למימוש בין 60 ל 70 ואם יש "משמעת ברזל לאיש" הוא יממש.
אך מנקודה זו מה היה צפוי? לדעתי מנקודה זו היתה צריכה להמשיך מגמת עלייה, איטית אך די רצופה, לכיוון ה 80. אולי לא עלייה לינארית ממש, מדי פעם תנודתיות קלה, אך מגמת עלייה כאמור .
ירידה של 5-6% אינה תנודתיות קלה ובמקרה שלפנינו גם לירידה של 3% לא הייתי מצפה.
התקדמות בנושא ההסדר, כגון: הסכמת נציגות ט', הייתה צריכה להוסיף "דלק למבערים" ולהגדיל את זווית הנסיקה.
סיומו של הליך ההסדר והודעת בית המשפט על אישורו הסופי היו צריכים לגרום שוב לעלייה מהירה ומשמעותית ולאחריה להמשך עליות לכיוון ה 90.
כאמור, ההתנהגות הצפויה לדעתי אינה מתרחשת, ואני תקווה שלא נשמע ש"שוברים את כלים" כי אם הכלים ישברו כדאי ש"נהדק חגורות לקראת הצלילה".
ושוב אצטט את השחקן: " אנא מכם - כל אחד יפעל עפ"י שיקול דעתו".
ונקווה לטוב.
רם תודה על ההסבר
:d
הצלחות
מי שקורא בין השורות מבין שלפי הניסוח "העדין" - חובה לממש = תעיפו כל מה שיש לכם שקשור
באפריקה!
תודה שחקן מעוף.
אכן משהו לא מסתדר עם השווי שהודבק לאגחים בהסדר, ולעומת זאת מגמת המכירות שלהם בשוק.
מחזיקי אג"ח ט' מאיימים: מחר נסביר למה לא יהיה הסדר חוב
מחזיקי האג"ח הקצרה ביותר שאמורה להיות משולמת ב-10 בנובמבר מכנסים מסיבת עיתונאים דחופה מחר בשעה 16:00 ■ היקף החוב של
אפריקה
למחזיקי אג"ח ט' מסתכם ב-550 מיליון שקל
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 11&fid=585
האמת שיש כאן משהו דיי מסריח.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אלטון בראון
מחזיקי אג"ח ט' מאיימים: מחר נסביר למה לא יהיה הסדר חוב
מחזיקי האג"ח הקצרה ביותר שאמורה להיות משולמת ב-10 בנובמבר מכנסים מסיבת עיתונאים דחופה מחר בשעה 16:00 ■ היקף החוב של
אפריקה
למחזיקי אג"ח ט' מסתכם ב-550 מיליון שקל
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 11&fid=585
נראה שאתה צודק.
באמת סיפור מוזר. סגרו דיל, והשאירו את החברה האלו בצד. מה חשבו שהם יעשו בדיוק?
אני מאוד מעריך מי שדואג לא רק לכספו שלו אלא גם לשל אחרים ועל זה מגיע ישר כוח גדוללללל...שנים אני מחפש מישהו כזה אמין שיתריע בזמן
אמת.
. תודה רבה לך...
האם לדעתך הדבר לא קשור לאיומי המחזיקים באג"ח ט'?
לדעתי המשקיעים חוששים שההסדר לא יתקיים, כל עוד הוא לא סגור "הרמטית".
יכול להיות שהסיכוי, אפילו הקטן, שבעלי אג"ח ט' יפרקו את החבילה או לפירוק וילכו לבית משפט מכביד על האגחים.