תודה על התגובות של כולם. מכיוון שהדולר כיום 3.7 ש"ח ואף עשוי לרדת יותר אז נראה לי בסה"כ כהימור גדול מדי לקנות שחרית ז'.
Printable View
תודה על התגובות של כולם. מכיוון שהדולר כיום 3.7 ש"ח ואף עשוי לרדת יותר אז נראה לי בסה"כ כהימור גדול מדי לקנות שחרית ז'.
אני קניתי, בכל מקרה.
ואני לא מצפה לקבל ריבית לא בשנים הקרובות לפחות.
אז כבר עדיפים אג"ח ח או ד שלהם עם ריביות של 10.5 ו-9.5 בהתאמה ,לא ?
למען הגילוי, אני אספר שאני מחזיק בעצמון אגרות חוב שזה נותן 8.5% ריבית,
בתנאים דיי דומים לשחרית אגח ח.
ככה שאני גם בעד השקעה בשחרית אגח ח,
רק לדעתי הסיכון שם יותר גדול,
כי אתה אומנם מקבל 10% ריבית שזה ה-מ-ו-ן.
אבל אם התנאים יפסיקו (לא סביר בעתיד הקרוב.)
הנייר יצנח המון.
בערך ל 65 אגורות להערכתי. (כמו מה שקרה לזה שצמוד לדולר.)
אז זו השקעה טובה, אבל תהיה עם היד על הדופק
Gilga, מספר שאלות. אתה יכול להסביר לי איך נעשה החישוב של התשואה בשחרית ז'?
כתוב שער אחרון 63.45, תשואה ברוטו 12.66%, מח"מ 6.87
בתאריך הפירעון אני מקבל לפי שער של 100?
אם הפירעון עוד 10 שנים אז למה המח"מ הוא 6.87?
כמה ריבית היתה משולמת אם זה היה עומד בתנאים של הדולר? פעם בכמה זמן משלמים ריבית?
מה הסחירות של האג"ח? יכולה להיות בעיה לקנות או למכור כמות גדולה?
אני אמור לתכנת אז אני אהיה קצר.
אתה יכול לחפש את דף המוצר שהכל מפורט בו, (אני אשים לינק בערב אם אני אמצע.)
בזמנו מצאתי אותו.
הריבית אם תשולם מחושבת לפי תלבור (12 חודשים נדמה לי.) + מרווח של 4.5%
ככה שכיום היא דיי נמוכה אבל צפוייה לעלות בעתיד.
והתשואה ברוטו מניחה שהריבית תמיד משולמת, מה שלא יקרה.
החישוב שלי היה:
קונה עכשיו, מוכר ב 100 בזמן הפדיון. ולקחת את התשואה חילקתי בשנים וקיבלתי תשואה לשנה.
לא הינחתי אפילו תשלום אחד של ריבית לרפואה.
למרות שאף אחד לא נביא וזה לא בלתי מתקבל על הדעת שבעשור הקרוב הדולר יעלה מעל 3.83 אבל אני מניח שזה לא יקרה ואם זה יקרה אקבל את זה כהפתעה נעימה.
בכל מקרה הריבית משולמת עבור כל יום עסקים בו הנתון הכלכלי מתקיים.
והם מחשבים את החלק היחסי מהקופון שאתה צריך לקבל לפי החלק היחסי מהרבעון בו התקיים הנתון.
הסיכון בלקנות אגח מובנה במחיר מלא, היא שאם יפסיקו בעתיד התנאים המחיר יצנח דיי בחדות. וזה אם אין לך אופק השקעה יכול לקבע הפסד, או לחליפין להתקע עם נייר ששילמת עליו מחיר מלא ולא משלם ריבית משך שנים רבות, (ואז כל השנים שכן קיבלת 10% ריבית יראו חלום רחוק.)
ככה שאם אתה הולך על לקנות במחיר מלא, שזה גם מסלול לא רע.
אגח שמשלם בעתיד הקרוב ריבית גבוהה, עליך לעקוב אחרי הנתון הכלכלי, לסמן לך קו דמיוני, ולצאת דרך הדלת כאשר הנתון עובר את הקו הדמיוני. אחרת אתה חשוף להספדי הון על הנייר והפסדי תשואה דיי רציניים.
באופן אבסורדי, אם אתה קונה נייר שהנתון שלו לא מתקיים כרגע, אתה בדרך כלל קונה אותו במחיר שכבר מגלם את זה שהנתון לא מתקיים, ומספק תשואה סבירה לפדיון.
(פשוט כי מחיר הפדיון תמיד 100, והאגח נסחר בהרבה פחות.)
ואז אם הנתון מתחיל להתקיים בעתיד אתה צפוי לרווחים משמעותיים, שכן המחיר של הנייר יעלה לכיוון ה100 אגורות בחזרה.
ואם הוא לא יתקיים בעתיד, אתה צפוי פשוט לתשואה צנועה של כמה אחוזים בהשקעה בסיכון נמוך.
אני לא יודע לגבי פשיטות רגל של בנקים, אבל אני מניח שאם נותנים לבנק דירוג של AAA אז הוא בסדר. לפחות לי אין יכולת מקצועית לבדוק מעבר לדירוג.
Gilga, תודה על תשובתך המפורטת.
רונן
שחרית ז' , נכון לשערו היום, יתן 58.75% תשואה אם תחזיק עד הפדיון (10 שנים בערך)
ודולר לא יעלה על 3.83 ש"ח עד אז.
בפקדון בנקאי במזרחי ל 10 שנים לא צמוד תקבל 70% מובטח.
מצד שני אם תהיה שנה אחת שתקבל ריבית אז זה משתווה.
לשיקולך.
הפקדון לא סחיר - ניפרדים מהנזילות לתקופה ארוכה ...
פיקדון בנקאי איננו נזיל לעומת אג"ח. באג"ח ממשלתי שקלי 0219 יש כרגע תשואה ברוטו של 4.93% לשנה. רשום ריבית 6% כל שנה עד 2019 אז יוצא סה"כ 54%. באג"ח ממשלתי צמוד 1019 יש כרגע תשואה ברוטו של 2.46% לשנה. רשום ריבית 3% לשנה + הצמדה.