דלויט תודה ,
אני חושב שצריך להדגיש שכדאי לבדוק את השווי ההוגן לפני שקונים\מוכרים תעודת סל.
Printable View
דלויט תודה ,
אני חושב שצריך להדגיש שכדאי לבדוק את השווי ההוגן לפני שקונים\מוכרים תעודת סל.
בהחלט !
מקווה שעזרתי
תודה על ההסבר,
כיצד ניתן לדעת האם התעודה היא בעלת איזון יומי או חודשי?
האם זה משנה לי כמשקיע לטווח ארוך?
שאלה נוספת, האם עושה השוק של תעודה לא אמור להגדל\להקטין את ערכה בהתאם לעלייה\ירידה של הדד אותו יום?
תודה מראש
תעודות עם איזון יומי או חודשי הן רק תעודות כפליים או פי 2 או פי 3 למיניהן ולכל תעודה שכזו כתוב בסופה יומי/חודשי.
למשל - תעודת סל בנקים כפליים יומי.
או למשל - תעודת סל נדלן כפליים חודשי.
תעודות סל מסוג זה מתאימות יותר עבור משקיעים לטווחים קצרים הרוצים להינות ממגמה מסוימת בנכס הבסיס.
כמשקיע לטווח ארוך עדיף לרכוש תעודות סל בעלות מינוף המתבסס על נקודות ולא על אחוזים (קיימות מעטות מסוג זה).
על עושה השוק להתאים את המינוף בתעודה בהתאם לתשקיף. במידה ומדובר במנגנון חודשי, אז פעם בחודש. במידה וביומי, אז בכל יום.
הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. ,תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.
תודה deltot,
נהניתי לקרוא את תשובותיך.
פקיעה של תעודות סל :
הבנתי שיש לתעודת סל תאריך בו התעודה פוקעת , למה זה ?
האם יש ערך בפקיעה שלפי ערך זה הכסף חוזר למשקיעים ?
או שמדובר בדומה לאופציות מעוף שכל הכסף הלך בפקיעה ?
לא מדובר בפקיעה אלא בהמרה כפויה
כלומר תקבל כסף תמורת תעודת הסל לפי נוסחאת חישוב שנותנת משהו קרוב מאד לשערי השוק
ממליץ שתקרא תשקיף של תעודת סל
- שלום יוסי,
- וואלה, פירסומות ארוכות, והאם לא צריך לקצר ולתמצת בפירסומת?
- ובאשר לתשובתך, תבורך! כי אתה פוקח עיניים לחדשים ולתמימים, כדי שלא יפלו בסל של תעודות הסל הממונפות
- מכיוון שאני לא עובד של "אקסלנס" אז אני יכול לחזק את תשובתך על תעודות סל ממונפות, ואכן כי כן, צודק אתה שהן בעלות תוחלת שלילית, ונשחקות לאורך זמן, ותפקידי בסרט הזה, להציג את העובדות, אז בואו ונבדוק ביחד: מה עשתה "קסם שורט מעוף פי 3 יומי" ביום חמישי האחרון?
- -3.18%- במקום -2.55%- בשער 437.8 לקסם שורט מעוף פי 3 יומי
- ויש כאן הנחתה של פי 3.7 יומי, במקום פי 3 יומי
- ואיך אפשר לבדוק את זה שנתית? צריך ללכת אחורה בזמן עד לנקודה בה ת"א25 קיבלה שער של 1,034.66 (אוגוסט/2008) ולבדוק מה היה אז השער של קסם שורט פי 3 יומי, ולפי זה אפשר למצוא את יחס ההנחתה השנתי
- ולמען המחשה, ניקח את שערי הסגירה של יום חמישי הזה: ת"א25 1,034.66 וקסם שורט מעוף פי 3 יומי 437.8, ואם תבדקו אז תמצאו כי גם בחודש אוגוסט 2008 קיבלה ת"א25 את השער הזה, ולשם הספורט תבדקו שם את השער התואם שקיבלה אז תעודת השורט הנ"ל שם (בסביבת 900) אז יוצא מזה שיש כאן הנחתה של 51%, אז מי שקנה שם ונרדם, התעורר היום ומצא: "שכספו נסק לגבהים וצלל, והוא נשאר עם 49% של קרן ההשקעה
- גם זה לא נורא, כי באופציות ממונפות על נגזרות המעוף, שם אפשר להפסיד גם את הכל, אז בהצלחה לכולם, וחג שמח, ולא לשכוח את נעלי הריקוד לשמחת תורה, תודה