ערב טוב לכם.
אפרופו שורטים..
אין שורטים על מניות בבורסה הישראלית. כיום ניתן לבצע שורטים על מדדי מניות באמצעות תעודות סל.
ניתן לבצע שורטים על מניות הדואליות בבורסות ארה"ב.
Printable View
ערב טוב לכם.
אפרופו שורטים..
אין שורטים על מניות בבורסה הישראלית. כיום ניתן לבצע שורטים על מדדי מניות באמצעות תעודות סל.
ניתן לבצע שורטים על מניות הדואליות בבורסות ארה"ב.
אתה ידשת לי עד עכשיו אולי גם אני אוכל לחדש לך קצת אני מנהל חשבון באקסלנס וכבר מבצע בפועל שורטים על טאוור ואאורה תמורת 3% לשנה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ram
ניתן גם ניתן לבצע שורטיםאפילו על מניות הנסחרות בארץ בלבד!!!
ציטוט:
פורסם במקור על ידי נשר
לאופיר,
תודה על המידע.
רם
שלום רם
בעקבות סקירתך המעניינת על האגח"ים של טאואר החלטתי לרכוש את אג"ח ג' להמרה. דבר ראשון האג"ח כבר ב8.5% רווח וכל החדשות הטובות מכיוון טאואר רק עושות חם בלב. שיחקת אותה!!! דבר שני יש עדיין משהו שלא הצלחתי להבין בהקשר של אג"ח להמרה. אם ברמה התיאורטית כאשר המניה עולה האג"ח עולה בהתאם, אין סיבה להמיר את האג"ח. אז אם כך באיזה סיטואציות "משתלם" להמיר את האג"ח.
דבר שלישי מה הכוונה בפרמייה להמרה מיידית? האם הכוונה היא לפרמית ההמרה באותו יום שבו פרסמת את ההודעה?
תודה
לאופיר,
א. אין סיבה להמיר, ניתן למכור את האג"ח ישירות.
ב. כדאי להמיר רק כשהפרמיה שלילית. זהו מצב נדיר וזמני. כלומר: בעצם לקנות את המניה יותר זול ממכירה ואז למכור את המניה (מצב די תאורטי כי השוק מתמחר נכון את האג"ח).
ג. פרמיה להמרה מיידית זוהי התוספת האחוזית שתשלם אם תבצע את ההמרה כרגע בהתאם למחיר האג"ח ומחיר המניה הנוכחי.
לא ממש הבנתי
א. מה זה "פארי"
ב. אם ערך האגח עכשיו הוא 79 והוא נפרע בשנה הבאה, איפה מצויין באיזה "ערך" הוא נפרע ? או שזה כמו מקמ שכולם נפרעים בעלות 100 ?
ג. מאיפה אתה מביא נתונים על התשואה, והאם אתה מדבר על תשואה שנתית או עד לפרעון ?
אני לא רואה בעמוד של ה"אגח" בביזפורטל שום נתונים עליו שהם מעבר לערך הנוכחי והגרפים
לאופס משתמש,
הגדרת פארי: ערך תיאורטי של אג"ח, אילו הייתה צריכה להיפרע ברגע זה, לפי התנאים שנקבעו לה בתשקיף. ערך הפארי כולל את קרן האג"ח, מרכיב ההצמדה והריבית שנצברה עליה מאז תשלום הריבית האחרון.
לגבי התשואה, נתון התשואה הוא שנתי בהנחה שתחזיק את האג"ח עד לפירעון.
לגבי הפארי = ערך מתואם של אג"ח ג', אם תיכנס לנתונים שלו דרך גלובס תגלה שהפארי כעת הוא 132.19 . אז למה בביזפורטל זה 109? כי הם לא מחשבים נכון במקרה זה כי זה אג"ח "זירו קופון" ולכן הם מחשבים לפי 100+ הצמדה, אך אם תקרא את התשקיף תראה שהם טועים.
מקווה שהבנת, אם משהו לא ברור שאל שוב.
המשך חג שמח.
אופס
כשאתה נמצא בדף של אג"ח מסויים בביזפורטל תלחץ על חישובי אג"ח (צד ימין למעלה) ותראה את כל הנתונים של האג"ח.
לפי מה שאני מבין , היתרון של אגח על המניות זה שלאגח יש מחיר רצפה
מה המחיר רצפה של האגח של טאואר
עד כמה האג"ח הזה בעל סיכון , זה כמו אפריקה ?
שאלה נוספת :
כתוב בביז פורטל שהריבית על האגח ה0
אם כך , WTF ? איך מרוויחים פרט לעובדה שזה צמוד למניה