-
מה שנשמע לי מכל השירשור הזה זה כך אם עדיין לא למדת או חסר לך נסיון מותר לך להפסיד רק כסף קטן ואחרי שתלמוד וישך כבר נסיון בהפסדים קטנים תוכל לעבור להפסדים יותר גדולים
-
בקשר לשאלה הראשונית - האם 30 ש"ח זה הרבה,
רק אוסיף שיוצא לי מלא פעמים לחרוג ממחירי שחקן.
לרוב לרעה, לפעמים לטובה...
30 ש"ח זה עדיין בצד ה"בסדר", לפחות מבחינתי.
-
יהודה לא נורא... "הפסדים" זה חלק אינטגרלי מלימוד שוק ההון ,שוק ההון בכלל ושוק הנגזרים בפרט ידועים כלימודים מהיקרים ביותר... ,כמה שתשלם יותר תדע יותר... כמה שתפסיד ותעשה טעיות יותר-ככה תשתפר יותר ,לא שאני ממלץ לך לעשות שטיות ולזרוק סתם כסף לשוק (אפי' שמין הסתם הוא יגיע אלינו.. משחק סכום אפס קוראים לזה..) ,רק תתנחם בזה שאתה היום אחרי ההפסדים-פשוט מומחה יותר "ואין חכם כבעל ניסיון.. בהצלחה בהמשך
-
יהודה,
גם אנשים עם נסיון רב בשוק הנגזרים מפסידים . כך שנסיון בלבד, לא מבטיח רווחים בטוחים. קח בחשבון שבכתיבת אופציות, רוב הזמן אתה עשוי להרוויח ובפעם אחת, בגלל אסטרטגיה לא מוצלחת, אתה עשוי להפסיד את כל הרווחים ועוד להוסיף מהקרן. כמו בכל השקעה, אתה צריך להחליט כמה סיכון אתה מוכן לקחת . ככל שהסיכון גבוה יותר הסיכוי להרוויח גבוה יותר. אבל זה גם הולך בכיוון ההפוך.. הסיכוי להפסיד גבוה יותר... אז כמה כסף להשקיע? עליך להשקיע בנגזרים את ההון, שאם תאבד אותו לא יגרם לך נזק בלתי הפיך, זאת אומרת, ישאר לך מספיק למחייתך ולכל צרכיך ולא תחווה פגיעה פיננסית אנושה, שממנה יהיה לך קשה להתאושש.
-
כמה בטחונות היית צריך לכל יח' אסטרטגיה ?