המהלך המימוני האחרון של אלביט
אלביט הדמיה קיבלת קו אשראי בסך 75 מליון ש"ח שיובטח באגח שירכש בשווי שוק של עד 150 מליון ש"ח - כלומר המממן רואה בשווי של 38 אג לפארי כערך מספק במקרה של ארוע חדלות פרעון (זה 50% משווי שוק של אגח א).
המממן יחזיק את האגח שירכש ויהנה מהתקבולים - בהודעה מדובר שמובטח למממן IRR מנימלי שנובע מקבלת תשלומי האגח (וזה גם יקבע כמה אגח תצטרך החברה להעביר למממן) - לדעתי זה יכריח החברה לרכוש אגח קצר יחד עם ארוך כדי לאפשר ה - IRR - אני מניח שזה ברמות של שוק אפור.
ב -30/4/2013 ימסור המממן את יתרת האגח שלא שולמה לידי החברה - וזו תהיה הרכישה העצמית.
מה ניתן ללמוד מכך?
- באלביט הפנימו שזה עכשיו או לעולם לא - אם לא יצליחו לעצור את לחץ המכירות באגח - זה הסוף.
- 75 מליון ש"ח זה לא הרבה כסף במונחים של אלביט - 15 מליון יורו. לחברה אמורים להיות בקופה 175 מליון ש"ח בסוף 2012 אך קיים חוסר של כ - 540 מליון ש"ח בתזרים ל - 2013 שצריך להיות מכוסה ממכירה מסיבית של נכסים בשוק קשה. אנחנו כבר בנובמבר ואין חדשות.
- במונחי רכישת אגח, 75 מליון ש"ח יכולים לקנות חוב של כ - 220 מליון ש"ח אם קונים אגח ז במחירו הנוכחי - זה 8% מהיקף חובות החברה - אך בהנחה שהגורם שמממן העיסקה רוצה לקבל תשואה רצינית - אני מניח שהקניות לא יתרכזו רק בסידרה הארוכה - כלומר הרווח הפוטנציאלי נמוך משמעותית.
- עד כב אלביט לא מוצאת שום מקור למזומנים לטווח ארוך שיאפשר רכישה עצמית נורמלית של אגח, ואינה משתמשת בקופת המזומנים - היא נדרשת לקבל מימון מאוד יקר כדי לרכוש אגחים. זה אפשרי וכדאי כי תשואות האגחים מאוד גבוהות, אך עד 30/4/2014 החברה תשלם חלקים משמעותיים של אגח א' ואגח 1 -שילחו למממן , אם ירכשו וזה אומר שתזרימית אין כסף חדש.
- כזו עיסקה עשויה לגרור את חברות הדרוג להעביר את האגח ל - D (ראה מקרה קרדן NV) בתקופת הרכישה המוגדרת כ - 10 שבועות - מחירי האגח יצללו - החברה תרוויח יותר....
- יש שחקנים בינלאומיים שמוכנים להיכנס לעסקאות מורכבות וברמת סיכון גבוהה באגח של חברות ישראליות במצוקה - זה יתרום לשוק משוכלל ופותח ערוץ מימון שאינו דורש שיעבוד נכסים ישיר לצורך ביצוע "תספורת מרצון" למחזיקי האגח.
כאשר תפרסם החברה איזה אגח רכשה נלמד יותר על עלות המימון ואילו תועלות כלכליות יצמחו לאלביט , ככלל - ככל שירכשו יותר אגחים ארוכים - מצבה ישתפר , אך המהלך לא משנה את התמונה הכללית ויתכן שהוא בעיקר "סחיטת לימון" - גיוס תחמושת לתמיכה במחיר האגח.
מהנסיון עם קרדן NV, כאשר חברת הדרוג העבירה את האגח ל - D - החלה התארגנות של בעלי האגח מול החברה. אני תוהה מתי הנאמנים לאגחים יתחילו להרגיש אי נחת - הרי כנאמן עליהם לדאוג למחזיקים וחוסר פעולה מצידם לא משרת את המחזיקים.