שלום
לאור ההסדר שפורסם
מה להערכתכם שווי אגח דלקן ה?
סופש מהנה
שלום
לאור ההסדר שפורסם
מה להערכתכם שווי אגח דלקן ה?
סופש מהנה
הי jnhah
נתחיל מברכות למחזיקים, נקווה שהסאגה באמת לקראת סיום.
לגבי הערכת שווי לאגחים, צריך קודם לקבל פרטים על המחמ והריבית של הסדרות החדשות שיונפקו וכמובן את החלוקה בין הסדרות השונות על מנת לתת שווי סחיר לחבילה.
כנראה שביום ראשון נקבל את הפרטים בכדי לתמחר את האגח (אני יכול להגיד לך בביטחון מלא שזה יותר מה 20 אג' שהאגח שווה היום :))
מתוך הנחה שהסדרה החדשה תהיה דומה בתנאים שלה (ריבית, מחמ) לשתי הסדרות מההסכם הישן, הגעתי לשווי סחיר של 45-50 אג'.
אני מניח שנראה טיפוס לשער 40 בימים הקרובים.
ההסדר כרגע רק מול סדרה ה' (אם אני לא טועה) . כל עוד סדרה ד' וכ"ה לא מצטרפות אזי אין הסדר.
נחכה ונשמע פרטים על ההסדר ונראה אם גם סדרות אחרות מצטרפות.
הי jnhah,
בפעם שעברה שהודיעו שיש הסדר (נדמה לי שאמרת שיצאת ציפס וקיוויתי בשבילך שציפס זה טוב) - אמרתי שאם יש הסדר אז אני קקמייקה. כל השאר הוא רק הסטורייה.
כעת מוצע הסדר שהוא יותר גרוע בכל המובנים מכל הסדר קודם שהוצע. אני, בניגוד ל-gemani מעריך אותו יותר קרוב לשווי סחיר של 29-32 אגורות ל-ה. 40-45 או 29-32 שניהם נותנים רווח לעומת השווי הסחיר היום, כך שבמובן מסויים זה היינו הך (לא בדיוק, זה משנה את התוחלת - אך בערך). הבעייה העיקרית היא - האם יקום הסדר?
מסתובבות בארצנו הקטנה חבורות סהרורים שכל מטרתם לטרפד את ההסדר. מסכים איתם כי ההסדר נוראי, אך החלופה גרועה ממנו (כמו שנאמר - היה חכם אל תהייה צודק). החברה האלו רוצים להוציא לעצמם שתי עיניים במטרה לנסות ולהוציא לתשובה עין. נראה כי הפופוליזם הזול שלהם אפילו קונה להם מספיק קולות. אז אשמיע את הקריאה הרגילה שלי ב-thread זה - אם יהייה הסדר אני קקמייקה (ואם לא - אז אגח ה שווה כנראה כ-6 אגורות).
במילים אחרות, אני אישית, לא נוגע באגח זה גם עם מקל (אבל זה אני - אם אתה מעריך שיהייה הסדר, האגח כדאי).
בברכה,
הי פיראט
מה דעתך להתפתחות האחרונה וומה הערכתך לשווי?
calcalist.co.il/home/0,7340,L-8,00.html
תודה
הי jnhah,
אתה יודע מה מצחיק - לדעתי, משלב לשלב ההצעה הופכת יותר ויותר רעה. עם זאת, נראה לי לפי התגובות שאת ההצעה הזו (שלדעתי היא רעה מהקודמת - עם כל אי הוודאות) יקבלו הנושים.
אז ככה, מה מציעים לך?
ההצעה היא בערך - 100M ש"ח עכשיו ועוד אגח המשלם קרן של 100M ש"ח כל שנה ב-7 שנים (אני מניח שה-upSide מתקבל בחלקו) ובריבית 6% נומינלי. נניח שהבטוחות מעולות ונבחן אגחים דומים בשוק. אגח דומה הוא פאנגאיה ג (אם אנו מניחים שטיב הבטוחות דומה - והוא לא) שנסחרות ב-11%+מדד (נניח שקול ל-12.5% נומינלי), לכן השווי הסחיר של האגחים צריך להיות מהוון לפי זאת.
כלל החוב כיום הוא כ-2200M ש"ח והפארי של ה הוא כ-120 אג (כל המספרים מהראש) ולכן פר ע.נ. אנו מקבלים 5.5 אג במזומן + 38 אג באגח (בהיוון 85%). כלומר השווי הסחיר של ע.נ. מוצע הוא כ-38 אג.
בברכה,
האם זה סופי?
הסדר בדלק נדל"ן: בעלי האג"ח יקבלו עד 830 מ' ש'הנהלת החברה בשליטתו של יצחק תשובה יחד עם נציגי בעל השליטה ומחזיקי אג"ח כ"ה, הגיעו לפנות בוקר לסיכום ■ נותרה מחלוקת קטנה לגבי כיצד יחולק תשלום של 50 מיליון שקל בין הסדרות, אשר תשובה יוציא מכיסו
הי פיראט
מה הערכתך לגבי שווי האגח בהסדר זה
תודה ויום טוב
הי jnhah,
אתה יודע, מרפרוף מאוד מהיר, נראה לי כי ניחשתי לא רק ב-post הקודם מה-01.09.
בברכה
הי jnhah,
עשיתי מחדש את החשבון בהתאם למספרים שנמצאים פה: http://maya.tase.co.il/bursa/report....46&CompCd=1166
נראה שבחישוב הראשוני ביצעתי טעות (נראה שזה קורה לי רבות בדלק נדלן). לפי חישוב עדכני (מצורף), ההסדר משקף להערכתישווי סחיר של 31-35 אגורות לע.נ. אגח ה.
אינני יודע מהיכן הטעות נובעת ולכן אני מקווה שהטעות היא לא בחישוב החדש.
בברכה,