אני שמח שהצטרפת למועדון (דו משמעי) :-)
עכשיו מענין אותי שיקולי הקניה שלך נכון להיום מבחינת מחמ תשואה ותזרים של החברה הספציפית מועדון 365 אגח ב' או משביר אגח ב' ?
נ.ב לדעתי בסוף יצליחו למכור את סיבוס ברווח יפה (רק הערכה)
Printable View
אני שמח שהצטרפת למועדון (דו משמעי) :-)
עכשיו מענין אותי שיקולי הקניה שלך נכון להיום מבחינת מחמ תשואה ותזרים של החברה הספציפית מועדון 365 אגח ב' או משביר אגח ב' ?
נ.ב לדעתי בסוף יצליחו למכור את סיבוס ברווח יפה (רק הערכה)
הי reem,
יש פה חוסר הבנה ביננו.
אני עדיין חושב שמועדון 365 הוא עסק כושל ואיגרות החוב שלו לא שוות הרבה!!! עם סיבוס, בלי סיבוס - העסק כושל.
הדבר בו לטעמי טעיתי הוא ההנחות הראשוניות שלי לגבי המשביר - הניתוח הראשוני המהיר שלי שם היה שגוי (ואיתו גם המסקנות). כלומר, לא הצטרפתי לשום מועדון .... :-).
אם נמשיך את הקו, נכנסתי למשביר אגח ב.
בברכה,
כתבה של יניב רחימי http://www.calcalist.co.il/markets/a...581380,00.html
עדכון,
לגבי מועדון 365, רפרפתי קצת - חשבונאית נראה שהשתפר משמעותית (לא בדקתי לעומק) ברמת המאזן וברמת התזרים. ייתכן גם שתצליח למכור את סיבוס (כפי שצופה), אך הבעייה שלי עם מועדון (מעבר לחוסר ההבנה שלי וחוסר הקונסיסטנטיות שלה 8-|), היא ההשקה של רשת COST שהעלות הצפוייה שלה (אליבא ד'חברה) היא 35M ש"ח ב-2013. ייתכן כי אינני מבין משהו, אך נראה לי די הזוי להיכנס לתחום המזון הקמעונאי שהוא די רווי כמו שהוא היום. האמת - לא עברתי שוב על האגחים של מועדון 365. אני מעדיף את האגחים של המשביר 365 מקבוצה זו (מייד אסביר מדוע) והם נסחרים בתשואות גבוהות מספיק.
מדוע המשביר? הסיבות לא השתנו - הם רק אומתו פעם נוספת והתחזקו. ראשית נבחן את המשביר 365 מבחינה נכסית:
נכסים:
0. מזומן ושווה מזומן: 8M ש"ח
1. משביר בתי כלבו -
בקצרה: הכנסות בדומה לרבעונים קודמים (180M ש"ח), רווח תפעולי בדומה לרבעונים קודמים של כ-8M ש"ח.
הערכת שווי לחברה: 80M ש"ח (עסק תפעולי המרוויח 32M תפעולית ש"ח בשנה)
2. ניו-פארם (63%) -
בקצרה: הכנסות בדומה לרבעונים קודמים (280M ש"ח), רווח תפעולי בדומה לרבעונים קודמים (3M ש"ח). בחברה טוענים שה-margin המצחיק הזה הוא עקב סניפים שנפתחו (גורר הוצאות) ושעדיין לא הגיעו לייצוב מכירות. אולי כן ואולי לא ועדיין בטוח יש דרך ליעל גוף רווחי (שדרך אגב, בעברו הגיע ל-30M ש"ח רווחים בשנה) עם מחזור מכירות של 280M ש"ח.
הערכת שווי: 24M ש"ח (שיערוך שמרני של 3x רווח תפעולי קיים - חלק חברה).
3. אופיס-דיפו -
בקצרה: חברה הפסדית שמרוקנת את הקופה. נפלה החלטה להיפטר מהעסק (ועל כך ניתן רק לברך) וראינו את ההפסדים האחרונים (באמונה) שגרמה הרשת (כמו גם השתייה של המזומנים מתוך המשביר).
הערכת שווי לחברה: 0 (16M- אם הפעילות נשארת, עקב ערבויות)
4. מועדון 365 -
בקצרה: קבוצה קמעונאית בסיכון גבוה (תיאור קצר ניתן לעיל).
הערכת שווי לחברה: כיוון שהסיכון גבוה, לצורך השיערוך נניח 0 (אם יצליח, טוב אף יותר).
סיכום נכסים: נראה כי בהערכה שמרנית, שווי הנכסים כ-113M ש"ח. עם זאת, הבעייה פה מעט מסובכת יותר - סביר להניח שבתמורה לשיעבוד של הנכסים הלא משועבדים בעלי השווי (בתי הכלבו וניו-פארם) ניתן לקבל מימון של 70% על ערכם וסביר שלפני שהבעל בית ילך להסדר, הוא יפעל בצורה זו (ואין לאף אחד יכולת לעצור אותו באמת) ולכן הנכסים בחישוב מרע הם יותר כמו 82M ש"ח.
התחיבויות:
מול הנכסים יש התחיבויות אגח של כ-120M ש"ח (חלקם מוחזקים ע"י מועדון 365, שזה לעת עתה חסר משמעות - חברה בת היא נושה לכל דבר ועניין) וכן 16M ש"ח ערבות לאופיס דיפו (נכניס גם אותה ליתר ביטחון).
סיכום חובות: החובות הקיימים הם לערך 136M ש"ח.
סיכום נכסי: לכאורה, מינימום השווי הנגזר לע.נ אגח ב (וגם זה תחת הנחות מפוקפקות) הוא לערך 62 אג לערך נקוב.
אך נשאלת השאלה, האם הדאגה ברמה התזרימית מוצדקת?
אם אופיס דיפו נשארת, אזי הכל לוט בערפל (לכיוון השלילי) ולכן בהגדרה שכן, אך אם נניח שאופיס דיפו יוצאת החוצה -
1. ויתור על ערבות של 16M ש"ח (שיפור מצב נכסי מהותי).
2. המאזן של החברה בהשמטת מועדון 365 (ואופיס דיפו ...) יוצר חברה מאוד רווחית לאורך זמן עם תזרים חיובי חזק למדי וחוב פרוס היטב. כיוון שנראה שיש צעדים בכיוון של שמיטת אופיס דיפו, אזי things looking good.
ומה לגבי מועדון 365?
לכאורה מועדון 365 היא ישות עצמאית. אך זה רק לכאורה - העלויות של רשת COST עלולות להאמיר ל-35M ש"ח (ויותר). מועדון 365 מצהירה כי תממן זאת מתמורות של סיבוס, רק הבעייה שלי היא שאינני רואה קונים. בהחלט ייתכן שהם לא מצאו לנכון לעדכן אותי, אך עדיין - מטבעי אני סקפטי. כלומר, ייתכן שהמשביר 365 תצטרך לתמוך במועדון 365 ביוזמה ה"ברוכה" שלה.
כלומר, מבחינה תזרימית המשביר 365 כנראה תצליח לבצע אחד משניים (ללא פגיעה בבעלי האגח):
1. לפשוט מעליה את אופיס דיפו בהפסד של 16M שקל (ערבויות).
2. לעזור למועדון 365 לממן את המשחקים שלו.
עם זאת, אני בספק אם היא מסוגלת לשניהם גם יחד. אם נניח שזהו המקרה (לא מבצעים יותר משטות אחת בזמן אמת?), בחינת התזרים הנכנס מול הוצאות התפעול והוצאות המימון נותן בסך הכל תמונה די נוחה ...
משביר אגח ב שער 40 אג, פארי 104, תשואה 42%, מחם 3 שנים.
סיכום: אגח בסיכון גבוה עם משוואת סיכון-סיכוי טובה מאוד לדעתי.
בברכה,
דרך אגב, השוק הגיב בפאניקה רבתי להפסד החשבונאי הרבעוני (כ-20 מליון שקל) במקום לבחון את האגח. נראה לי שיש פה חוסר הבנה של השוק ... (בתקווה שאיננו שלי).
כתגובה לשאלתו של ofert -
המשביר נמצא פחות או יותר איפה שהיה לפני חודשיים (~40), וביקר גם ברמות יותר נמוכות, בזמן שרוב האג"חים שמסביבו עלו יפה בתקופה הזו.
נראה שהמחיר הנוכחי של האג"ח מגלם את רוב הצרות שעלולות להיות לעסק :
* אופיס דיפו לא תימחר ותשאב ערבויות ותשומות לב ניהולית מהמטה,
* סיבוס לא תמכר + קוסט 365 תיכשל ותשאב מזומנים - ולכן מועדון 365 ימשיך להיות==0 (מבחינת המשביר),
* ..ובאופן כללי לא יהיו בשורות מזהירות בשום כיוון.
קשה לי לאמוד את הסיכוי של המאורעות האלה, אבל הסיפור של אופיס דיפו מריח לי כמו רק תרגיל של צחי פישביין, קוסט 365 נראה שאכן תישאב מזומנים (וקטונתי מלהעריך אם תצליח בשוק הקשה הזה).
לסיכום - בהיעדר מאורעות חיוביים הנ"ל מהווים משקולת על הנייר שימשיך לדשדש, ירידה נוספת כבר תהיה ממש תמוהה.
כל שינוי חיובי - למשל אישור המכירה של אופיס דיפו ושחרור הערבויות לאופיס העולמי יגרום לעליה של הנייר כמו קפיץ ל - 55 לפחות.
אני הרגשתי די בנוח לאסוף ברמות 36-39.
שבוע טוב!
סיבוס נמכרת ומתחילה החגיגה גם במועדון וגם במשביר.
https://msh.ordernet.co.il/News.aspx?tar=2_184579
הקפיץ אכן שוחרר - מוקדם מכפי שחשבתי - והנייר עלה בכ-50% בחודש הנוכחי. הסיבה היא כמובן מכירת אופיס דיפו + מכירת סיבוס במחיר נאה.
בדו"חות הכספיים אין שום דבר מרעיש, ניו-פארם עדיין מרוויח מעט מדי ועדיין מייחס את זה לאותה סיבה (סניפים חדשים).
מה שמשמעותי הוא שבהינתן עסקת סיבוס המועדון מעלה 15 מש"ח למעלה ב 2013, זה משמעותי לאגח המועדון כי כנראה יקרה לפני צרות פוטנציאליות בקוסט365.
לסיכום - גם אחרי העליה הזו הנייר נראה די זול. הוא נסחר ב 28% ברוטו, ובתנאי השוק הנוכחיים זה נייר של מתחת ל 20% בהערכה זהירה במיוחד.
השוק (בדרכו המיוחדת..) כנראה מעריך ש-2 העסקאות לא סגורות סופית. אפשר להבין - שתיהן בוטלו בעבר, אם כי זה לא נראה ככה כעת. ומכאן שבהנחה שהכל יאושרר אני מעריך שהתיקון ימשיך.
שבוע טוב!
המשביר קיבל אישור הממונה למכור את סיבוס; ירשום רווח של 55 מ' ש'
עם קבלת האישור, העסקה צפויה לצאת לפועל בימים הקרובים ולהזרים לקופת המשביר 71 מיליון שקל כאשר הרווח בגינה מסתכם בכ-55 מיליון שקל
http://www.themarker.com/markets/1.1918606
כמובן שמועדון מוכר את סיבוס ולא המשביר (עיתונאים)